- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Francia91
veterán
válasz
Tikakukac #59017 üzenetére
Én annyira nem aggódok ezeken, belőttem 20-80% közé a töltést, oszt benn van állandó jelleggel a T500-ban. Szünetmentes tápnak tökéletes, itthon dokkból használom, ha viszem vhova, akkor meg felnyomom 100%-ra (ez úgy havi 2-3 alkalom), vagy hagyom 70-80% körül (attól függ, hogy milyen hosszú időt lesz várhatóan hálózat nélkül). Elhasználódása nem csökkent, mióta megvan, remekül bírja még most is. IGP-vel és WIFI-vel böngészve 3,5-4 óra, YouTube 2-3 óra
Meg USB-s DVB-T Tunerrel TV-zve simán kibír egy komplett F-1 futamot HD-ban
2010-es Panasonic akksiról van szó -
tozso76
aktív tag
válasz
Tikakukac #58998 üzenetére
OK, értem én az olcsó húst. Ha nem működne, nem indulna el stb. akkor be tudám egy kínai selejtnek. Itt viszont az a gáz, hogy ez teljesen hangtalanul, normális üzemel addig, amíg el nem tűnik az rpm adat.
Term. egy "biztosabban" eredetit fogok választani következő ventinek. -
válasz
Tikakukac #58796 üzenetére
A legfrissebb 13.9 Catalyst van fenn! Mindent mást perfektül telepítettem a Lenovo oldaláról! Lenovo SW Update sem ír olyan lehetőségről, hogy lenne valami újabb..
Ez a killasample mkv letöltve tökéletes! [link] Szóval csak a hülye Youtube-on f*ssa el magát. Lehet tényleg böngésző para a dolog?
-
hito
nagyúr
válasz
Tikakukac #58740 üzenetére
Ok, de ezen annyira nem is lepődöm meg (bár lehet, hogy lekirándultam volna Szegedre), de mondom egy némettől nem ezt várnám. Honfitársaim hajlamosak kicsit linken kezelni ezeket a dolgokat, ezt el kell fogadni, hozzá is szoktam. De egy német ne üljön rá a pénzemre, se a notimra a havi 400-500eFt-os keresete mellett, mert picsánrugom! Na mind1, erről ennyit. Ma délutánig várok, utána felszólítom a vételár azonnali visszautalására! Ne akarja, hogy kiadjam a nemzetközi elfogató parancsot!
-
Schuby
aktív tag
válasz
Tikakukac #58717 üzenetére
Újabb fejlemény. Ha a t400 at teszem a dokkba akkor 1280x720 nál kirajzolja a teljes képernyőt. illetve a szélein kilóg egy kicsit, de ez az ASUS esetében is így van. azonban remeg a kép. Ha a t500-at rakom a dokkba, gyönyörű stabil a kép de nem rajzolja ki a képernyőt hanem mint a beillesztett képen is látszik összenyomja kb 4:3 ra de ezt érdekes módon csak az ati val csinálja, az integrált esetén kép sincs, nem csinál semmit semmilyen beállításon. driver hiba?
-
lapa
veterán
válasz
Tikakukac #58414 üzenetére
volt már erről régebben. szerintem továbbra is az van, hogy az rmclock csak rosszul riportol, de a cpu-ban fixre van huzalozva a minimálfesz. nekem legalábbis ez jött le abból, amit mindennek kapcsán olvastam. linuxhoz elég szépen le volt írva miért fizikailag lehetetlen szoftveresen ilyet csinálni.
elvileg ha csinálsz egy msr regiszter dumpot akkor ott továbbra is a gyári min fog szerepelni, de sose jutottam el odáig, hogy emiatt wint meg rmclockot telepgessek.
-
xcds
őstag
válasz
Tikakukac #58414 üzenetére
Az már jó lenne.T500-ban a p8400 és p8600-t is engedte 0,875v-on. Engem se zavar nagyon, hogy x200-nál nem engedi, csak azért melegebb jóval, mint a T500. Mondjuk, kisebb is.... Kiv vagyok egy gap pad csere után jobb lesz-e. Tényleg, most akkor milyen gap padet vegyek hova? Vagy milyen réz lapkát?
-
Fifi
őstag
válasz
Tikakukac #58387 üzenetére
"nagyon keményen megcsinálok egy lovat a Hősök tere közepén, ha te most bírtál venni egy újat ebből a típusból"
Remélem dobtok is rá ide egy linket és ez lehetne a topic védjegyfilmje
bokorugró: dobj be valami tuti bizonyítékot, mi meg itt jól megszakértjük, hogy ez tényleg új.
-
bokorugró
tag
válasz
Tikakukac #58382 üzenetére
Elhiheted, hogy új, egy használt gépet azért megismerek :] Teljesen szétkapni nem akartam, lévén hogy van rá fél év gari, így viszont nem férek hozzá a ventihez. Azért kérdeztem, hogy volt-e hasonló tapasztalat, mert azért olvastam itt-ott hogy egyes modelleknél szokott érdekes hangot adni a venti.
-
hito
nagyúr
válasz
Tikakukac #58185 üzenetére
Displayport-tal például akadnának gondok szerintem, ha jól tudom X300-on nincs, de X301-en már van. Na, előbb legyen meg az X300, utána nekiállok körüljárni a témát, mert akkor ezek szerint nem olyan nagy hülyeség. X301 nagyon ritka és drága. Ha most sikerül jó áron leakasztanom egy X300-at, akkor 25-30eFt-ért nem hülyeség berendelni egy 301 lapot és utána még a 300-asat is el tudom adni 15-20eFt-ért e-bayen szerintem.
YumeD: hajrá, én szeretem a DIY-et
-
metal01
őstag
válasz
Tikakukac #58160 üzenetére
Nem arról beszéltem, hogy PANTHENOL-lal kell a lábam kenni mert szenesre égeti, hanem, hogy átlagos használat közben normális-e az 50+ fok. Pl. szimpla böngészés közben. És hogy a PCI, és APS miért megy 50 fölé? 3500-3600 rpm-en (kettes fokozaton) azért már van hangja a ventinek. Pedig tök tiszta a gép belülről, ki van pucolva, újra van pasztázva stb... X200s-el kapcsolatban nincsenek tapasztalataim, ezért kérdeztem.
-
válasz
Tikakukac #58055 üzenetére
lehet csak az asztalomon álldogáló dell 2311 teszi, de a t60 kijelzőjétől azért nem vagyok annyira oda. az egy dolog, hogy az amúgy sem acélos fényerőt megfelezi a kalibrálás, mert annyira alacsony a színhőmérséklete, és a kalibrálás végén marad úgy 50 nit, ezzel még együtt lehet élni. de az, hogy ennek ellenére sem lehet igazán jól beállítani a színeket, az azért zavar. egyszerre kalibráltattam egy x61 (vagy x60? nem emlékszem) tablettel (xga ips), arról ódákat zengtek, a t60 sárgakörnyéki (barna, zöldesbarna) színei egyszerűen botrányosak, ez remekül látszik sajnos a hwsw meg a ph fórum alapszínén is. nem mondom, hogy rossz kijelző, mert erről szó nincs de azért ips lévén sokkal jobb is lehetne.
arra meg rájöttem, hogy igazán jó kijelzős laptop nincs annyiért, mint amennyit rászánok az ügyre, így inkább megelégszem egy elfogadhatóbb tn filmessel
-
Francia91
veterán
válasz
Tikakukac #58013 üzenetére
Nekem sikerül a 8 GB határait feszegetni SolidWorks-szel és Autodesk 3ds Max Designer-rel
-
Tim82
félisten
válasz
Tikakukac #58004 üzenetére
Na ja, nekem 1333-as, 4 GB-os Kingston-okkal csinált ilyet az X200 (illetve elindult vele, csak épp mind Memtest86+ alatt, mind Prime95 alatt hibázott - a Prime95 kb. fél perc alatt leállt, a legújabb Memtest "belefagyott" a tesztbe, a régebbivel dobott hibákat). A barátnőm T500-ában ugyanilyen modulokkal soha, semmilyen probléma nem volt, sem tesztek, sem használat alatt.
X200-ba 8 GB RAM-ot keresni nem volt épp egyszerű történet így.
-
MrSealRD
veterán
válasz
Tikakukac #57988 üzenetére
Tudnád linkelni amit te néztél? Mostanában pont ilyesminek a tervezgetésébe kezdtem, de nagyon kéne a RAID1 és mivel az alaplap eléggé kötött, ezért elvetettem...talán így lesz benne lehetőség...
softraid-el még nem volt dolgom. Ha csak az e-sata miatt rákötök két hdd-t EC-n akkor is összrakható ez a dolog linux-al?
-
metal01
őstag
-
hito
nagyúr
válasz
Tikakukac #57670 üzenetére
Tolok fel nemsokára.
Viszont láttam ma AFFS X200s-a az én IPS-es X220-am mellett és nem voltam elájulva. Jobb volt az IPS a tulaj szerint is. Ez meg színekben ugye nem az igazi, de a felbontás odaver. Nekem a 3 közül az AFFS jött be legkevésbé. Ezeket sikerült ma egymás mellett megtekinteni: X200s AFFS, X220 IPS, X201s 1440x900-as panellel. Kellett volna fotózni.
-
válasz
Tikakukac #57535 üzenetére
Ebben teljesen igazad van. Csak az a probléma, h így sem teljes értékűek a szoftverek. Egyedül a PM ami megy normálisan 8.1 alatt. Az viszont tény, h baromi gyors lett így a masina. Nem szándékozom már visszatérni a hetesre. Gondolom szép lassan majd utolérik magukat Lenovóék.
-
-
Colonel993
senior tag
válasz
Tikakukac #57378 üzenetére
Változók vannak persze... mikor pl feltölt az aksi és Te töltőn hagyod és azon keresztül nyeli a delejt a noti... az is használja el (sőőőt jobban mint a töltés/merítés ciklus) aztán vannak a merítésnek is periódusai...
Ha szar/nem hozzávaló cellákkal dolgoznak akkor az adott kisülési (Columb) arány jobban leterheli az akkukat mint kéne és ez is a korai elavuláshoz vezet... egyező példa a töltésnél ugyan ez; magasabb töltési arány mint amit az akkucellák elviselnek...Nem az elmélet a rossz, hanem a gyakorlatra szart/nem a céljára való eszközt használnak
A probléma adott... de még mindig nem látom gyakorlati értelmét a "Max 80%-ra töltésnek" mert kb ezt Önszopatásnak vélem... ugyanúgy elnyomsz egy csikket az élettartamból de cserébe kevesebb ideig nyúzod a notid mint lehetne... ezt nem látom át
Én pl 96%-ra raktam a max töltést, lévén tökéletes ballanszer nem létezik, max a NASA-nak... ennyi tűréshatárba belefér az, hogy ne is töltsem túl a cellákat és ne is legyen 30 perccel kevesebb üzemidőm mint a fentebb említett módszerrel... -
-
Chaser
legenda
-
SNor
tag
válasz
Tikakukac #56948 üzenetére
Ha mégse férne el otthon az x200t nálam van még hely
Más: Van valakinek tapasztalata kickstarterrel, vagy hasonlóval? Arra gondoltam lehetne egy kampányt indítani, hogy valaki mókolja meg az 30-as széria biosát, hogy a 20-as széria billentyűzetével rendesen működjön. Még áldoznék is rá, és szerintem nem lennék egyedül.
-
Chaser
legenda
válasz
Tikakukac #56904 üzenetére
Én nem is kerestem, megtalált itthon. T510-nél azért néztem pana akku láttán. De most is LG-nél. De mondjuk ez olyan dolog, legyen pl x200-ba sanyo 12-ért, 3 évig elmegy, 4k/év...persze jobb lenne ha 6 évig menne el, de azok a gépek se lesznek már nagyon 6 év múlva. Persze aki rászokott a jóra nehéz alább adni, tudom magamról is
-
Chaser
legenda
válasz
Tikakukac #56899 üzenetére
Rá kell kérdezni az eladónál
a levelezésnek nyoma marad, ha nem olyat küld refund.
Egyébként meglepődtem, T510-hez múltkor pana akkuk jöttek, most LGwestlake: Hosszútávon nem bírja úgy. Értsd 3-4 év után. A régi panák még 6-7 évesen is tudtak akár 1000 ciklussal 50%-ot...vagy többet. Persze a maiak már nem olyan jók ott se. Sanyo 1000 ciklust el se érne, belehal felénél kb. ha eljut addig.
-
-
parkasz
senior tag
-
Tim82
félisten
válasz
Tikakukac #56765 üzenetére
+ lapa:
Egy jó állapotú X200 nekem elég (természetesen, ahogy jó OCD-shez illik, a WWAN/BT/webkamera/AFFS/8 GB RAM/nagyobb SSD/belső mini PCI-e microSD/ultrabase-t kötelezőnek érzem hozzá). Meg egy T500, a meglévő TP-ket meg el fogom adni, ezek meg bőven kiszolgálnak úgy két évig biztosan.
Mondjuk ha nem lenne a 3 GB-os RAM limit, a T60 maradna.
-
-
Chaser
legenda
válasz
Tikakukac #56541 üzenetére
Nekem az első TP-m volt ilyen, a T42 v 41, azóta se volt másik hasonló problémával, pedig volt már nálam azóta elég sok TP, 100-hoz közelebb mint 50-hez
Akku viszont rengeteg döglött volt. Egy sony pl azt csinálja, hogy pwm szerint is fullos, aida szerint is, 2007-es..nagyon gyanús volt, lehúzom a töltőről a gépet egyből kikapcs...ennyire fullos
-
-
xcds
őstag
válasz
Tikakukac #56328 üzenetére
A touchpad mindig le van itt húzva, de a trackpointtal csak szerencsétlenkedni lehet. 2-szer gyorsabban lehet touchpaddal bármit megcsinálni és kényelmesebb is. Eleve görgetéshez, vonszoláshoz, kijelöléshez, mindenhez elég 1 ujj és nagyjából mindegy, hova tesszük, ugyanazt csinálja. A trackpoint meg 20 perc után kényelmetlen, hogy mindig ugyanúgy kell tartani a kezünket és még arra is figyelni kell, hogy a billentyűkhöz ne érjünk hozzá. Na meg ha vki mégis pöcökvirtuóz, a meglévő touchpadot nem muszáj használni, de a hiányzót nehezebb, ha vki nem az.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Synology NAS
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Asztrofotózás
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Gyúrósok ide!
- Autós topik
- További aktív témák...
- Asus VivoBook S15 S513 OLED (S513EA-L12917) Fekete - Garancia 2026.06.22.
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Bomba ár! HP ZBook FireFly G8 - i7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Nvidia 4GB I Cam I W11 I Gar!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R9 5900X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Gombászkönyvek egyben
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest