- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatpingvin
addikt
nem véletlenül használom én is az X230-ast fő gépnek a T440 helyett... utóbbit legszívesebben lecserélném egy T430-asra.
arról nem is bszélve hogy a xx30 az utolsó gen ami még normálisan használható coreboottal. a többit meg asszem már megette a fene. számolós gépem meg majd egy M1 mac mini lesz ha Alyssa Rosenzweignek végre sikerül életre vernie a GPU computing supportot azon a vason
-
Tikakukac
titán
Há' de álljon már meg a nászmenet. Mindig le vagyok hurrogva, hogy mit csivitelek itt olyanokat, hogy a business class is már egy vödör szemét. Pedig bazeg, alapvető, kérdést sem érő funkciók nem működnek már itt sem.
Van most nálam egy fullos 5320, tényleg atom, olyan a kijelző, hogy daaaang. De ezen kívül 3 lapot telefirkantok olyan hibákkal amiket 2005-ben is kerekedett szemekkel vettem volna be.
-
Tikakukac
titán
Visítva röhögök az egészen, annyira qrva szánalmas ez, hogy tényleg nem is tudom mikor ilyen tízezres flottával nyomuló cégekkel ülnek le beszélgetni a termékmenedzserek akkor ott mi hangzik el? Ja igen srácok, nézzétek, a legújabb gépünkkel már tudod szeletelni a paradicsomot is, de képtelenség elaltatni, bocs, dolgozunk rajta...
-
eddig igazából végig sem gondoltam normálisan, hogy hakkolási feladat lehet ezzel a pöcökegérrel, most akkor elkezdek variálni, például már szedem is le a döglött w520-ról
(éreztem én, amikor váltottak a laposabb billentyűzetre és magyarázták nekem a szerkesztőségben, hogy "hidd el, hogy szinte ugyanúgy jó, mint a régi", hogy nincs ingyen ebéd...)
-
Tikakukac
titán
Ne legyen messzebb, nem áramtalanítok, nem kezdek elektronikákat építeni, kasztnit 3D printelni stb. stb.
Ez egy qrva dokkoló. Rádugom a gépet, megnyomom a gombot és bekapcsol. Ez a minimum. 2022 van bazeg, nanotechnológiával szórakozunk és egy laptopot nem tudunk bekapcsolni egy dokkolóról? Na ne vicceljünk már
-
vicze
félisten
Lefuttattam TimeSpy Demo-t és 50% alatt volt a GPU util 150W-t se érte el a felvett teljesítmény. Nem igazán értem milyen beállításokkal futott, ez elég ködös...
Így teljesen irreleváns az eredmény.
Superposition 1-1-ben skálázódott ehhez képest fel és le is, minding maxon hajtva, én játékokban is ezt tapasztaltam. De még egyszer nagy a különbség DX11 és 12 között, és még nagyobb OpenGL és Vulkan között. -
vicze
félisten
Szerdán végigtolom, már csak kíváncsiságból.
X1C 5gen 4sávval, T470 2sávval, és T480s ??? sáv(szerintem 4 ?), ez elég jó képet kéne adjon. Újabb Intel nincs nálam most, vagy 6000-es AMD, bár abból csak T14s támogatja a USB4-et a sima nem, "s"-t meg nem hiszem hogy veszünk.
De végig figyeltem a GPU utilization és a fogyasztást és megvolt a 100% és 340W.
És játszottam fogyasztás limitekkel, illetve pl. FHD-n ilyen 50-70% utilization 150W, 4K-n meg fixen 100% a GPU-n, mikor X százalékos fogyasztási limiteket raktam a benchmark aszerint skálázódott.Amúgy 3DMark azért nem releváns, mert ott van egy CPU score is összetevőnként, és ott egy mobil CPU eléggé elhúzza a számokat.
Amit játékokban látok, az az hogy a CPU miatt van mikro akadás néha, illetve amikor memből át kell tölteni textúrát pályarészt az egy nagyobb lagg, de ha be van töltve minden semmi nem érezhető még sok NPC-nél se.
Nem tudom mennyire számít, de az eGPU-mban van SATA storage opció, és oda van minden telepítve, passz hogy ezt értelmes formában lekezeli-e vagy ingázik ide oda az adat.Nekem 4K@60 a lényeg, így nem releváns túlságosan a PCIe limit, minimális a veszteség.
-
vicze
félisten
Amint lesz nálam egy újabb TB/USB4-es T megmondom mennyit számít pontossan.
Csak annyit mondok, hogy banchmark eredményben csak 10-15%-kal marad el a listás eredményektől, én 20-30-at vártam, amúgy T480s hogy pontos legyek.
Szerdán tudok mérni egyet T470-el, most már kíváncsi vagyok mennyi az annyi. -
Tim82
félisten
Tisztában vagyok a limitációival, de egyrészt az integrált Intelnél így is jobb lesz, másrészt nekem elég lesz az a teljesítmény is, harmadrészt nem csak T470-nel lenne használva az eGPU, hanem másik TB3 képes, itt offtopic, erősebb (négymagos HQ procis) workstation notival is.
-
azbest
félisten
az usb4 az tb3 vagy mi... a tb most már egy olyan usb, aminél magasabb a minimum elvárás némely funkciónál.
Nekem pont az a bajom, hogy win11 alatt a tb4 portra is ms usb4 drivert tesz, így még azt a minimális információt sem lehet kiolvasni belőle, amit az intel tool tudhatott win10 alatt az intel driverrel.
Ó a franc essen bele ezekbe a kínai donglekbe. A dual hdmi dongle kikapcsolja a képet, ha abba dugom a tápot
Azt hiszem ez megint egy olyan terület lesz, ahol sok hitványság van. Meg persze hazugság a specifikáció fele. de hogy tosszák meg, még a dummy 4k hdmi plugnál is hazudtak, csak 30Hz-esnek mondja magát, nem 60.
-
-
azbest
félisten
az egész világ egy szimuláció, amit azt teszteli, hogy hány dongle ami már sok
Kísérletező kedvemben vettem már 3 fajtátkis kínai 17 dolcsis dual hdmi (eggyel tán tud majd 4k 60Hzet is), 45 dolcsis sok portost (ami sajnos nem tud 4k60Hz-ez), meg 40 ezer forintos dual 4k targust, aminél a töltés túl okos.
-
-
atesss
addikt
Annyira nem szempont az IGP, csak ha X270-et veszek, akkor a 7000 vs. 6000 széria közti döntés miatt kérdezem.
Belegondolva a dekóder nekem amúgy tényleg lehet szempont munkához is akár, pl. néha egy IP-kamerarendszer setup/config esetében. Ha maga a kamera egy újabb darab, X265 stream-kódolással, és a SW (pl. Hikvision PC-SW-e) is támogatja, akkor az gondolom levesz valami terhet a CPU-ról. -
Tim82
félisten
Persze, TP vonalon ezekkel kapod pl. a Type-C-t is, ami jelentős költségnövelő tényező lehet táp/dokkoló oldalról.
Maga a type C megvan már az előző, **70-es szériánál is, de gondolom, úgy érted, hogy a **80-as szériánál már nincsenek meg a régi fajta, alsó csatlakozós mechanikus dokkolók, amik még elérhetőek a **70-es szériánál.
Én ezért is bírom az X270-et, hogy még megvan a választási lehetőségem, hogy milyen dokkolóval szeretném használni.
-
-
mahi1
csendes tag
Ez a T560 bekólázott billentyűzetének a hátoldala, a fekete matricát lehúztam róla.
Nem szétszedhető és kifolyócsatorna sincs már benne, a 3 db lyuk a rögzítő csavarok helye.
A képen látható barna foltok jelzik a kóla helyét:
Még szerencse, hogy magyar, világítós billentyűzetről van szó, így a műanyag gombjait el tudom adni aranyáron, mert olyan szinten hiánycikk. -
vicze
félisten
Hát ott van valami... A kis cseppecske ami az elvezetőt jelezné, már nem került rá és a specifikációból is hiányzik. 8 gen-en volt utoljára amúgy rendes (S-eken régebb óta nincs).
1db lyuk maradt, ami kurzor billentyűk szélében lévő ki nyíláson folyatná le a túl sok folyadékot, de a gyakorlatban szinte 0 esély hogy bármi is átfolyjon rajta.
Egyrészt a bill csatlakozón semmilyen védelem nincs, régebbieken volt egy gumi szigetelés, ami megakadályozta, hogy az alaplapra folyjon bármi, így értelme nem sok van. Másrészt ahogy a billek a tálcához vannak rögzítve a gyakorlatilag teljesen odaszorítja az aljához, így nagy mennyiségű folyadék ott nem jut át az biztos, + a billen nincs semmilyen elvezetés, tehát már azon nem jut át elve.Hogy pontosan milyen funkciója lenne annak a nyílásnak nem tudom, de hogy túl sok folyadék nem fog átfolyni rajta az biztos.
Szerk: Ja igen a bill is max. papíron cseppálló... (szerintem csak másolják a specet...)
-
mahi1
csendes tag
Nálam a kijelző lecsukása ki volt kapcsolva, az nem kapcsol semmit, viszont az Energiagazdálkodási lehetőségeknél bekapcsoltam, hogy akkumulátoros módban tétlenség esetén 2 perc után menjen alvóba. A második merítést pedig úgy kéri a Vantage, hogy ne legyen csatlakoztatott töltő. A Vantage csak egy dolgot kapcsol ki, a töltési küszöbértéket.
-
-
ricsip
addikt
Na és akkor így legyen az ember okos :) És ez csak 1 kiba. laptopdokkoló, semmi életbevágó!
Mint amikor házfelújításnál 9féle szakmából mind legyen okosabb az ember mint az odaszegődőtt iparosok, hogy ne bassza át se a villanyszerelő, se az épületgépész, se a statikus, se a festő, se az ács, se a bádogos, se a burkoló, se a mind közül legnagyobb patkány emberfajta: a generalkivitelező.
-
zsolti75
senior tag
Sajnos nem. Kevernek mint a turmixgép.
Néztem a T14-eknél, és a sima FHD panelek NTSC, a 4K pedig aRGB vagy DCI-P3-ban vannak megadva a PSREF-en.
Ennek oka egy kicsit csalás.
Vegyünk egy egyszerű FHD panelt, ami tud papíron:
72% NTSC-t, 80-90% sRGB-t, és 65% aRGB-t.
Mellette pedig egy 4K panel, ami tud:
78% NTSC, 100%sRGB és 100% aRGB
Ha csak a NTSC lenne kiírva akkor az egyszeri user nem fizetné ki a €200 felárat érte. -
SUPREME7
őstag
Áh így, hogy kiszedtem az eltört műanyagot, valami célszerszámmal kapcsolható. AC bekapcsolás egy ki-be dugdosással se nagy művészet, viszont, ha éppen olyan helyen használnák, ahol nincs lehetőség töltővel bekapcsolni, így most az is megoldva. Találtam 3d nyomtatható fájlt erre a kis műanyagra, keresek valakit aki nyomtat egyet.
Ha esetleg valakinek kell:
https://www.dropbox.com/s/1ijsvmkcodcm62e/Lenovo%20Power%20button.stl
STL viewer online:
-
vicze
félisten
Hát a 30perc kínzást nem csináltam végig 11gen-nel, ott nem tudom mit csinált volna, még nem jött vissza, hogy megnézzem valami újabb BIOS-szal. Hozzá kell tegyem pár hetes volt a HW akkor, így nem feltétlen releváns a korai BIOS verzió. Tehát az hogy kopra 100C-n járatta a CPU-t és nem vette vissza a TDP-t lehet bug volt még a BIOS-ban.
Notebookchecknél is a fali fogyasztás max-on Intel verzión 67W AMD meg 46W, eszement különbség. Intel-nél a burkolat 58C, AMD-nél 44.
Ebből gondolva, nem hiszem hogy túl nagy hülyeségeket mértem.Számomra a változás leginkább az, hogy nem kell dolgokat bezárjam, mert elkezd belassulni és nem bírni a tempót. Én leginkább nagyon sok párhuzamos dolgot használok egyszerre váltogatva és ehhez egyszerűen sok szál kell. Ezért kellett már '16-ban a QM, mert 4 szállal csak malmoztam többnyire.
8GB-s konfigot nem rendelek, úgyhogy a 8GB-s forrasztott párosításokat nem tudtam végig zongorázni, az biztos, hogy a 16+16 a legjobb.
Lehet valami mem problémája a 4000-es sorozatnak az aránytalan modulokkal, mert 16+32 adta jócskán a legrosszabb eredményt."kétmagos T460s-ről való fejlesztéskor sokkal jobban kijött az előrelépés az én felhasználási szokásaim mellett."
Ahogy írtam 4 szál -> 8 szál nagyon nagy lépés, és jelenleg a kihasználtságom megáll 10-12 szállnál, csak pillanatra megy feljebb. (Windows alapból nagyon szerit a szálakat. 4-től érzi úgy használhatónak magát.)
-
vicze
félisten
Hát G2-n 38W (!!!
) átlagot elvitt a 11gen-nel a dupla cső, a 10gen 25W-n tartotta a szimpla vastag hőcső, szóval bírnak többet is csak közben 100C a CPU.
Komolyan néha látom szemem előtt ahogy vörös fejjel erőlködik az a CPU, hogy kifingja azt kis többletet.
AMD meg végigturbóz 30percet 80C-n 23-25W-vel, hatalmas a szakadék."benchmarkok alapján én nagyobb előrelépést vártam"
Ami egy szálra korlátozódik, az nem skálázódik nyilván, és sajnos meglepően sok dolog van így. Ha úgy használnák, egy 8gen-t mint ahogy a 4750-et, kb. hülyét kapnék az tuti.
3hétre vissza kellett menjek egy 10gen-re javítás miatt és hát nem élveztem.Amúgy a dual channel 3200 borzasztóan fontos, és nagyon érezhető a különbség, bármi mással.
"Szerintem csak arra igaz"
G1-nél igen az Intel elvileg 1 hőcső, de G2-nél már 2, főleg ezért írtam. És hát 11gen, tényleg egy "dumpster fire" semmi más, a két hőcsővel is az i5 100C simán, ezért se rendeltem belőle i7-et, mert tök értelmetlen csak túlmelegszik és csá, pont annyit hoz mint i5 hosszútávon.Amúgy a Ryzen fan kontrollja még 2év után se jó sajnos, sokkal jobban is be lehetne lőni.
-
Tikakukac
titán
Gyári Lenovo-t írtam.
Menjen, mikorra kéred? Elég jó vagyok ebben, hidd el
Akármilyen, a gépet töltő USB-C töltőt persze nem nagy mutarvány gombokért villantani.
Ez meg akkor a te kihívásod. Szerezz gombokért tájpcica töltőt, de nem ám telóka 15W-os méretben, laptoptöltéshez valót, 65w-osat. Jöhet hozzá a forrás, mert még vagy 10 kéne -
Na lefutott a cb r20, és 415/1757 lett az eredmény. A single most jobb lett, és ennyi teljesítmény esést be is nyelnék egy T14-hez képes ( abba mégis jobb a hűtés, és nagyobb a borda) viszont a multi továbbra is siralmas.
( innen tölthető a hwinfo log file amit generic logviewer 6.4-el nézegettem )
@donjohnson : Köszi hogy te is ránéztél a problémámra. Igen hőfokot néztem, ( linkelt log fileban ezzel a nézegetővel jól látszik,) és nem látok semmi különöset. Best performance módban feljebb tolja a küszöböt 95C környékére, a venti pörög, legalábbis hallom a hangját, és újrapasztázás is volt, ráadásul, kryonaut thermal grizzly-vel, szóval továbbra is rejtély hova tűnik 30%-nyi teljesítmény cpu multi-ban, és gpu-ban ( ott is pont 25-30% tűnt el ) -
Köszi a választ! A fura hogy Cinebench R23-ban a single pontszám jó, de a multi ott is csak 70%-a annak amit tudnia kellene ( 3943) !
És pont ilyen pontszámokat szeretnék mint amit linkeltél, mert néha be fog csúszni egy kis autocad 3d,+render szóval nem csak e-penis méregetés miatt vergődöm itt.
Azóta csináltam bios resetet, aksi+bios elem lehúzást, de semmi javulás. Most futtatok egy hwinfoval logolt CB R20-as single/multiban.
-
vicze
félisten
VBS-t használunk Gen4 óta(imádom a szívást vele
), nem kell hozzá újabb CPU.
Azoknak a kiesését még megértem amin nincs TPM 2.0, de a többire továbbra se ad MS racionális magyarázatot.
Egyik linken sincs semmilyen HW követelmény, amit a pl. egy T460s ne teljesítene, és fut is rajta gond nélkül rajta.
Az egyetlen dolog ami nem fog működni az az in place upgrade Windows Update-en keresztül. ISO-ról az is megy.#115818 rgeorge: Tudom idéztem, és írtam, a véleményem róla. Fel fog települni rá és működni fog rajta, az hogy lesz-e hiba vagy sem, kb. varázsgömb.
-
vicze
félisten
Soha semmilyen konkrét magyarázatot nem találtam, ami konkrétan kizárna bármilyen CPU-t. Az egyetlen dolog amit makogtak, hogy a nem támogatottakon 52%-kal nagyobb a kernel hiba esélye... Nagyon konkrét. (Mi lenne ha dolgoznának kicsit és megoldanák a hibákat?
)
Amúgy a i7-7820HQ-t kifejezetten hozzávették.
"Intel® Core™ 7820HQ (only select devices that shipped with modern drivers based on Declarative, Componentized, Hardware Support Apps (DCH) design principles, including Surface Studio 2)"
Ez egy elég nagy WTF, mert Intel DCH-t ad ki. Illetve CPU nem támogatott vagy specifikus HW elem? A CPU-hoz nyilván van DCH driver. -
vicze
félisten
Az 1db 4K nem probléma nyílván egyiknek se, pont a 2 monitor volt a lényeg az mindig probléma 1db USB-C kábelen.
Na most a mechnikus dokkal egy kábelt se kell dugdosni, igy meg kettőt kéne, akkor minek költök 200GBP-t dokkra?
Nyílván menne 3db 4K is a HDMI-vel együtt de pont az 1db kábelen lenne a hangsúly.Én is két USB-C-vel használom két Huvi 28.2-vel, és HDMI-n mellétolhatnék még eggyet.
-
vicze
félisten
"Halott" akisval kapcsolatban, mivel Linux-szal volt használva eddig nagyon nem tudtam nézni mi merre, most ment rá Win és Vantage látja az aksit magát. 42Wh(SMP) és 265 ciklus.
Tegnap még azt írta Vantage, hogy mély merülése és 10+óra mire életre kel, most azt írja "charging" good condition...
Már csináltam "hard reset"-et rajta, 0 eredménnyel, de továbbra is vezérlő hibának tűnik... Lehet a TB? De egyik USB-C-vel se tölt és tudtommal csak az egyik van a TB chipen.Van 3 példányom úgyhogy akkor pakolgassunk.
-
vicze
félisten
Hát az utóbbi két évben szerintem nagyrészt otthon asztalon/ölben voltak.
De az első 1,5-2éveükban összeszedtek jó pár ezer km-et. Ezeknek azért elég jól tudom mindegyik elég sok mozzanatát. (Mostanra egyre kevesebb a rálátásom 100géet felügyelni nehezebb mint 20-et...)
Amúgy a legfiatalabb pandemic kezdete előtt nem sokkal használt gépben hallt meg az aksi, ami a legtöbbet állt.
A másik kettő kiszolgálta az idejét az biztos.Amúgy csak hogy egy érdekes érvet mondjak a T480s mellett. A billentyűzete kompatibilis T14G2-ig felfelé, szóval majdnem 4 generáció ami elég jó, így alkatrész találni könnyebb.
Szerk:
Mindegyik gép Linuxos volt.
35Wh - SMP - 246 ciklust ír
37Wh - SMP - 371 ciklust ír
Meghótat nem tudom.
Amúgy a ciklus szerintem igen random dolog, nem hagyatkoznék rá. -
-
-
-
Dhampir
félisten
14" méretben már nincsen numpad, így hát "problem solved".
Nem egyformák az igények, tolerálni sem kötelező persze, de el lehet fogadni azt, hogy egy másik felhasználónak más megoldás is jó.
(#115638) vicze1
Nem ástam bele magamat, de valami különbség csak lehet, ha már workstation vagy nem?
-
S_x96x_S
addikt
> de az meg miért vett ekkora nagy gépet?
a nagy képernyő miatt
Szerintem a lenovo tervezői kényszert éreznek,
hogy valamivel kitöltsék a nagyobb teret az lcd alatt
és én ha ránézek az USB-s billentyűzetemre,
akkor adódik, hogy mivel.( mert azokon jellemzően van numpad )amúgy vissza fogjuk még sirni a numpad-ot.
A Lenovo dolgozik már a "merényleten"
ak Dual LCD-s verzión ( még csak ThinkBook -on)
szerintem jön majd a Thinkpad-ekbe is jövőre.
Akit érdekel a jövő--> ThinkBook Plus Gen 3 (17" Intel)
-
-
-
-
Nem, ebből csak hang jön
Azt tudom, hogy az egyik gyártmány hangosabb, vagy a Toshiba, vagy a Delta (nem jöttem rá, ez melyik). De kellemetlen, porszívóhangja van, nem az a susogás, mint az i5-höz valónak.
Amúgy a két hőcsövet összekötöttem rézfóliával
Már a végét, hiszen VGA chip ebben nincs.
-
vicze
félisten
"nem sok értelmét láttam a mechanikusnak "álcázott", valójában dupla USB-C-vel működő dokkoknak"
Annyi értelmét én láttam és tapasztaltam, hogy üzembiztosan működött, többnyire gond nélkül, max FW-ket kellett frissíteni.Pl. Lenovo-tól normális USB-C dokkot, ami olyan üzembiztosan működik, mint a TB3 dokkjaink, épp nem lehet kapni, még listázva sincs már. A Hybrid van amit 1000% hogy nem fogok venni, mert pénzkidobás...
Na meg a normális USB-C dokk majdnem 2x a mechanikus Pro-hoz képest... Valahogy az se segít a költségvetésen és átverni rajta. -
"Nem véletlen volt olyan pici pl. a T410-T430 időkben. "
Szerintem csak megszokásból + valami managger kitalálhatta, hogy drágaElveszi a helyet - igaz, a hely véges, de ez már a designer dolga, hogy oldja meg az elférést
Belenyúlsz : véletlen érintés elleni védelem, nekem pl. kitűnően működik.
Pöcökegeret meg amúgy a legtöbb user nem tudja, mire való."Nekem párszor beszólt a gép BIOS-a, hogy gyengébb a tápom, mint amivel gyártották"
Nemtom hirtelen, mekkora táp kell egyes Lenovo dokkokhoz, de a 480 C-s dokkjának is kell a 135W ha jól emlészem...@fattyu : Pont 6000-est használok a 480-hoz, hát azt nem mondanám, hogy tök jó, de eldöcög
Persze firmware updatelve, stb.
-
vicze
félisten
Én a mechanikus dokk végleges eltűnését sajnálom, főleg mert elég sok eszközt kell kerélni ezért idővel.
4.0-ás PCIe SSD-nek a lényege, és hátránya, hogy le lehet 2 sávra csökkenti a sávokat 4-ről, marad másnak PCIe sáv(USB4?), viszont a 3.0-ás SSD-k lassabbak lesznek benne.
LPDDR5 pedig csak forrasztott lehet, így az nem is kérdés.
-
-
S_x96x_S
addikt
>> T460s / Win11
> Gyorsan tegyük hozzá ... mobil vonalon a 8. generációtól
> kezdődik a hivatalos support.teljesen egyetértek ..
viszont az a fránya Lenovo -
hogy jól öszezavarja a jónépet.. teljesen mást kommunikál.
https://pcsupport.lenovo.com/id/en/products/laptops-and-netbooks/thinkpad-t-series-laptops/thinkpad-t460s/downloads/DS012808T460S
The following operating systems are supported:
- Microsoft Windows 11
- Microsoft Windows 10
- Microsoft Windows 7persze nem árt figyelni a dátumot az oldal alján !
"Last Modified Date: 01 Apr 2022"minden esetre, hosszú távon a Microsoft dönti el a támogatást ..
vagyis én is a >= Gen8 ökölszabályt javasolnám.
Bár a "Lenovo" is ~hivatalos ..
nem lehet tudni, hogy meddig marad meg a játéktere ezügyben ... -
vicze
félisten
"távoli frissíthetőség" = frissítés Win update-en keresztül és nem kell gyártói SW-kel szenvedni. A többit nagyon hosszú lenne leírni, hogy pontosan mi miért kell, és valósan mit nem tud.
A géped sorozatszáma is egyéni azonosító, az nem aggaszt?
Ez már nagyon erőltetett beleképzelések.
És végül on topik:
"Lenovo won't even switch it on by default in latest ThinkPads"
Ez amúgy elég nyilvánvaló volt számomra, már csak Linux miatt is. -
vicze
félisten
A gyakorlati támadási felület a fizikai hozzáférés minden esetben, távolról nincs semmilyen valós sebezhetőség.
Ha meg fizikai hozzáférése van akkor mindegy, az ellen pont a Pluton véd sokkal jobban.Amúgy AMD-nél már van memória titkosítás, Intelnél továbbra is csak szerver Xeon-oknál és Intel 5éve ígérgeti...
"felvázolja a legrosszabb forgatókönyvet is"
Nem olyasmit "vázol"(random baromságokat írogat) ami konkrétan lehetetlen. -
vicze
félisten
"amennyire csak lehet"
Max a Windows oldali részét tudod letiltva, a HW-ban attól még ott a secure enclave és az OS benne meg minden szépsége. A rés ott marad és nem tudtad eddig se kiirtani, max ignoráltad mert úgy jobb volt."dedikált TPM"
Ebben biztos vagy? Mostanra a vTPM eléggé általános és nem minden T SKU-ban van dTPM, nálunk is kb. fele dTPM csak.A linkeden ilyenek vannak:
"From the PR spin it is wonderful and will make the world a better place. Unless someone at Microsoft doesn’t like you, then they can shut you down or nuke your files remotely with no traces of wrongdoing."
Bocs de nincs a fejemen elég alufólia az ilyen hülyeségekhez... -
vicze
félisten
"A sima Type-C-nél sem írják külön oda, hogy tud PD-t meg DP-t is"
De ez minding fel van tüntetve a rendes technikai specifikációban.
1x USB 3.2 Gen 1
1x USB 3.2 Gen 1 (Always On)
2x USB-C 3.2 Gen 2 (support data transfer, Power Delivery 3.0 and DisplayPort™ 1.4a)Amúgy így az ég világon semmi értelmét nem látom a T14 G3 AMD-nek, mert akkor veszek T14s-t és kapok nagyobb aksit és jobb házat... (tudom-tudom drágább lesz)
A Pluton leginkább egyéni szoc probléma nem valós, ahogy a IME vagy bármi az AMD eddigi cuccának a neve, ugyanazt csinálta.
-
S_x96x_S
addikt
>> AMD T14s: 1 x USB-C 4.0
> No, meg jó lenne tudni, pontosan milyen "tudású" USB4.valószínűleg nem TB kompatibilis.
legalábbis - ha nem emliti a Lenovo akkor lényegében nincs .és az Anandtech is opcionálisnak emliti ..
"There is also native support for USB4, which allows vendors to follow Thunderbolt 3 specifications if needed."
Viszont az RDNA2 -es iGPU hasítani fog az Inteles riválishoz képest.Egy biztos, már nem lesz olyan egyszerű eldönteni,
hogy az Inteles vagy az AMD-s Thinkpad verzió a jobb ..
valakinek ez - valakinek amaz ..De a nagyvállalati/enterprise körben a Pluton chip ( ha átmegy az első teszteken ) -
sok helyen akár el is döntheti az Intel vs. AMD -s Thinkpad vitát ..
- Legalábbis a biztonság sok helyen felülsúlyozott.
- és felételezve, hogy az AMD-s chipekből nem lesz hiány.Viszont én nagyon várom a következő generációkat is.
pl. amiben lesz CXL-es külső memória és GPU bővítés - amolyan dockolható formában.
és ha extra CPU -t is hozzá lehetne csatlakoztatni -
akkor az lenne az álom mobil gép. -
S_x96x_S
addikt
> Ott van: "AMD T14s: 1 x USB-C 4.0,
alaposabban megnézve - még az az USB4.0 -ban tér el az AMD-s
T14/T16 vs. T14s ( Vagyis, hogy a sima T14/T16-ban nincs )AMD T14/T16: 2x USB-C 3.2 Gen2, 2x USB-A 3.2 Gen1.
AMD T14s: 1x USB-C 4.0, 1x USB-C 3.2 Gen2, 2x USB-A 3.2 Gen1ráadásul az Intelesben (T14s,T14,T16)
Intel: 2x Thunderbolt4, 2x USB-A 3.2 Gen1
-
S_x96x_S
addikt
mindig provokáltok ...
> Remek kaland, amikor hordhatod szervízeltetni,
akinek tényleg fontos a megbízhatóság, az ThinkPad-et vesz,
nem ezt vitatom ..
De nem is mindenkinek kell "az a megbízhatósági szint"
olyan "hazai " áron amelyen most elérhetőek.pl. ismerősnek előző év végén hosszú dilemma után egy
akciós ASUS Zenbook 13
(16GB RAM, magyar keyboard;FullHD; OLED; i5-1135G7,512GB diszk)
lett véve - 3 év garival.és
500e Ft-ból kettőt is lehet venni; ha kell tartaléknak.
750e Ft-ból meg HÁRMAT! (ha valakinek tényleg kell tartalékgép!)
és mellékesen a "katonai tesztet" is teljesítette.
"ZenBook 13 has been tested to meet the ultra-demanding MIL-STD-810G U.S. military standard for reliability and durability. "és ebből látszik az igazi probléma ..
A legális üzleti Thinkpad-ek nálunk túlárazottak,
az ASUS-ok meg ~relative agyon- akciózottak.Persze lehet venni "szürke ThinkPad-et", meg "E" és "L" szériát ..
de az egy újabb témaNézegetve a Notebookcheck értékeléseit,
(Asus Zenbook vs. Thinkpad T14s Gen2)
- Chassis : meglepő módon - pont ugyan annyi pont !
- Keyboard : Thinkpad-é jobb
- Portok : Thinkpad-é több
de a végső % ugyanannyi lett.vagyis ne mondjátok már,
hogy csak a Thinkpad felel meg a szigorú katonai tejfölösdoboz tesztnek.
disclaimer: Amúgy munka célra én thinkpad-et használok;
Saját döntés alapján és már a 3. Thinkpad-emet nyúzom. -
Tikakukac
titán
Tisztasor, nincs is ezzel gond, mint írtam, tudom, ismerem, láttam, tapasztaltam.
Az időbeli lefolyás most amiről beszélünk. Az évek csontra kisütve eltöltve a fagyos raktárban vs. melegen, töltőn többynire, azért havi 1 komolyabb merülést beleszámolva és feltöltve az qrva nagy szégyen lenne, ha ez így működne amúgy. De mindegy is. Az, hogy ez úgy bukjon ki, hogy resetelnem kell a gépemet, mert nem tudja a hálókártyáit kezelni, az sokkal-sokkal ostobább és primitívebb sztori.
X280-akat nézem most, meg, hogy azokban éppen mi az, amitől agyérgörcsöt fogok kapni és vannak finomságok szerencsére ott is
-
Tikakukac
titán
Jelen munkaköröm úgy néz ki, hogy a gép fix dokkolón van, ha valamiért onnan lekerül akkor 5-10 perc és vissza is kerül. Ez is hetente van mondjuk 2-3 eset. 40%-tól tölt, 90%-ig, ez jelenleg a töltési profil. Ezzel a tempóval pedig volt vagy fél tucat rendes merítésem, meg még kb. ennyi amikor épp beesett 40% alá és elindult.
Gondolom így tiszta a szitu. Kicsit rohadt erősnek érzem, hogy akkor az én felhasználásom akkor 2022-ben úgy néz ki, hogy egy táblázatban írom mikor volt csontra merülve a laptop, mert ha nem volt már x ideje akkor ideje lemeríteni. Ezt ki ne találja nekem valaki, mert kiröhögöm, de durván
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest