Hirdetés
- iPhone topik
 - „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
 - Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
 - Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
 - 9000 mAh-s Redmi készül
 - Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
 - Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
 - Google Pixel topik
 - Milyen okostelefont vegyek?
 - Amazfit Bip 6 - jót olcsón

- 

Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.

Új hozzászólás Aktív témák
- 

HSM
félisten
"A nagy érintőpad mondjuk sosem baj."
Szerintem de.
 Elveszi a helyet a billentyűzet és pöcökegér optimális elhelyezésétől, illetve folyamatosan belenyúlsz véletlen gépelés közben, ha túl nagy. Nem véletlen volt olyan pici pl. a T410-T430 időkben. Annál persze picivel lehet még nagyobb, de amikor az óriásiból csinálnak mégnagyobbat, annak már kevés értelmét látom, ellenben az egyre nyilvánvalóbb hátrányokkal. 
#115516 sutszi : Én pl. azért ritkán használom a padot is a pöcök mellett.
#115519 vicze1 : A mechanikus dokk eltűnését én a Tx80-aknál sajnáltam már.
 Őszintén szólva, nem sok értelmét láttam a mechanikusnak "álcázott", valójában dupla USB-C-vel működő dokkoknak. Főleg a modernebb gépeknél, amikben már nem ősrégi DP jel fut, esetleg TB3, így nagyobb felbontás támogatása is megoldott egy vezetéken.A sávcsökkentés lehetősége jó észrevétel, ez tényleg hasznos lehet, mivel alapvetően a kevesebb sávszám csökkenti a fogyasztást, illetve az SSD gyártási költségét is csökkentheti.

#115520 FoxiestFox : "Sok minden áldozatul esett..."
Ennyire talán nem rossz a helyzet. Pl. a T14 G1-en amit használok, az 1.8mm-es úton járó billentyűzet szerintem továbbra is igen kellemesen használható, és a csatlakozó kínálat is szerintem kitűnő, én legalábbis nem hiányolok semmit róla, van Ethernet, HDMI, két hagyományos USB, két DP-á alakítható, töltős USB-C, mikrofonos jack. Egyedül az olcsón cserélhető, strapabíró hagyományos töltőport hiányzik kicsit, elfért volna.#115526 sutszi : "idegesített, hogy recseg-ropog meg hintázik"
Ez így igaz. Viszont az ha ráéreztél hogy kell bedokkolni, gyakorlatilag 100-ból 99 alkalommal elsőre működött, az az egy is az volt, amikor valamiért nem sikerült jól becsatlakoztatni. Ezt több mechanikus gép és generáció alapján mondom.Szóval az USB-C kompatibilitása, univerzalitása és kényelme egy vezetékkel egyébként nagyon jó, csak sajnos a gyakorlati megvalósítás valamiért sokszor nem lett olajozottan működő.
"csak működik"
Igen, kivéve, amikor nem.

#115530 fattyu : "zokogva ríttuk vissza az igazi dokkolókat"
Ugyanez a tapasztalat nekem is.
Most éppen van BIOS patch az AMD-s T14 G1-emen, amivel kb egy hónapja végre lekopogom megbízhatóan működik, már csak kb. 10-ből egy alkalommal indul kép nélkül és kell kihúz-bedug újraéleszteni a dokkolót. Nevetséges, de már ennek is piszokul örülök ahhoz képest ami volt.
Érdekes, előtte ezzel a HP dokkal amúgy egy T480s egész jó aránnyal működött USB-C replikátorhoz képest.
#115535 FoxiestFox : +1. Pár hónapig minden indításnál kellett egy kihúz/bedug a dokkon, legszívesebben kivágtam volna az ablakon egy hét után az egészet ahogy van....

#115547 hcl : Nekem párszor beszólt a gép BIOS-a, hogy gyengébb a tápom, mint amivel gyártották és ami az ajánlott, és legyek kedves azt csatlakoztatni.

Egyébként valóban igaza volt, a gyári 65W helyett a dokkom "csak" 60W-os PD szabványt tud. Nevetséges. Egyébként tökéletesen üzemel róla, teljes teljesítményen, töltés közben is. - 

Új hozzászólás Aktív témák
- HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////
 - Szép HP EliteBook 840 G9 "Kis Tervező" Érintős Ultrabook Fémház 14"-40% i7-1265U 32/1TB Iris Xe FHD+
 - Profi! HP EliteBook 840 G9 Hordozható Érintős Ultrabook Fémház 14"-40% i7-1265U 32/512 Iris Xe FHD+
 - Villám! HP EliteBook 840 G9 Hordozható Érintős Ultrabook Fémház 14"-40% i7-1265U 16/512 Iris Xe FHD+
 - Thinkpad X1 Extreme 2nd 15.6" FHD IPS i7-9850H GTX 1650 32GB 1TB NVMe ujjlolv gar

- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
 - GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3281, 100% akkumulátor
 - Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 7000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
 - HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3337, 94% Akkumulátor
 - Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max

Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Elveszi a helyet a billentyűzet és pöcökegér optimális elhelyezésétől, illetve folyamatosan belenyúlsz véletlen gépelés közben, ha túl nagy. Nem véletlen volt olyan pici pl. a T410-T430 időkben. Annál persze picivel lehet még nagyobb, de amikor az óriásiból csinálnak mégnagyobbat, annak már kevés értelmét látom, ellenben az egyre nyilvánvalóbb hátrányokkal. 
 Őszintén szólva, nem sok értelmét láttam a mechanikusnak "álcázott", valójában dupla USB-C-vel működő dokkoknak. Főleg a modernebb gépeknél, amikben már nem ősrégi DP jel fut, esetleg TB3, így nagyobb felbontás támogatása is megoldott egy vezetéken.