Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• HSM

félisten

válasz Tikakukac #115113 üzenetére

A T480s-ről röviden, a teljesség igénye nélkül, a véleményem szerint. :)

Pozitív:
    - szokásos T szériás TP dolgok, pl. jó billentyűzet (viszont billentyűzet lottós, mint szokott), jó trackpoint, Vantage
    - vékony, esztétikus, masszív, kellemes tapintású és könnyű kialakítás
    - remek port-kínálat, korrekt bővíthetőség (4X-es PCIe-es M2, 1db DDR4 ramslot, WWAN opció), jó szerelhetőség (5 csavar ki, és feszegetés nélkül hozzáférsz szinte mindenhez, elvileg egyedül a billentyűzetet macerás kiszedni, nem próbáltam még)

Semleges:
    - FHD-n csak 60% sRGB-s ~250nit panelek + panel lottó (enyémbe Innolux került, élhető számomra)
    - hűtés nagy terhelésen vagy a "PL buggal" eléggé fúj, de legalább ereje is van :)
    -Type-C "generáció" (a mechanikus dokk elhagyásának előnye és hátránya is van bőven, ki lett tárgyalva nemrég)
    - Linux alatt takarékosra vált az EC, jóval kevesebbet turbózik, cserébe csendesebb, de lassabb is (korábban durván lassabb volt Linux alatt, azóta lényegesen javítottak rajta [link] )

Negatív:
    - korai BIOS-ok úgy tudom ezeken is szétírták a TB romot, bár a sima T480 verziónál sokkal több panaszt lehetett olvasni [link]
    - Win10 "PL bug", tisztán indítva tökéletes, alvásból kelve nálam bebugzik [link] [link] [link] , ez eléggé idegesített, és az XTU-t is csak trükközve lehet rátenni [link] , ami korrigálni tudná
    - lefelé szóló, nem túlzottan meggyőző hangú hangszórók
    - "felezett sávú" TB3 (ha jól emlékszem), ami miatt egy vezetéken TB3-on is csak 30Hz-en fog menni két 4K-s monitor natív működtetése

Összességében szeretem a típust, jól kiszolgált, míg ez volt a fő gépem, de a "PL bug" eléggé idegesített mert sokszor altatom a gépet, és sokat tett volna a használhatósághoz, ha ehhez is rendesen megcsinálják az újabb Thinkpadek megoldását, azaz hogy úgy állítja a CPU TDP limitjeit, ahogy a win10 akkus "csúszkáját" állítod, és nem kell ezzel foglalkozni ennél többet.
    Kb. fél éve második gépként Ubuntu-val használom, így a PL bugtól szerencsére megszabadultam. :)

Új hozzászólás Aktív témák