Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• HSM

félisten

válasz hcl #115514 üzenetére

"A nagy érintőpad mondjuk sosem baj."
    Szerintem de. :K Elveszi a helyet a billentyűzet és pöcökegér optimális elhelyezésétől, illetve folyamatosan belenyúlsz véletlen gépelés közben, ha túl nagy. Nem véletlen volt olyan pici pl. a T410-T430 időkben. Annál persze picivel lehet még nagyobb, de amikor az óriásiból csinálnak mégnagyobbat, annak már kevés értelmét látom, ellenben az egyre nyilvánvalóbb hátrányokkal. :N

#115516 sutszi : Én pl. azért ritkán használom a padot is a pöcök mellett.

#115519 vicze1 : A mechanikus dokk eltűnését én a Tx80-aknál sajnáltam már. :) Őszintén szólva, nem sok értelmét láttam a mechanikusnak "álcázott", valójában dupla USB-C-vel működő dokkoknak. Főleg a modernebb gépeknél, amikben már nem ősrégi DP jel fut, esetleg TB3, így nagyobb felbontás támogatása is megoldott egy vezetéken.

A sávcsökkentés lehetősége jó észrevétel, ez tényleg hasznos lehet, mivel alapvetően a kevesebb sávszám csökkenti a fogyasztást, illetve az SSD gyártási költségét is csökkentheti. :R

#115520 FoxiestFox : "Sok minden áldozatul esett..."
    Ennyire talán nem rossz a helyzet. Pl. a T14 G1-en amit használok, az 1.8mm-es úton járó billentyűzet szerintem továbbra is igen kellemesen használható, és a csatlakozó kínálat is szerintem kitűnő, én legalábbis nem hiányolok semmit róla, van Ethernet, HDMI, két hagyományos USB, két DP-á alakítható, töltős USB-C, mikrofonos jack. Egyedül az olcsón cserélhető, strapabíró hagyományos töltőport hiányzik kicsit, elfért volna.

#115526 sutszi : "idegesített, hogy recseg-ropog meg hintázik"
    Ez így igaz. Viszont az ha ráéreztél hogy kell bedokkolni, gyakorlatilag 100-ból 99 alkalommal elsőre működött, az az egy is az volt, amikor valamiért nem sikerült jól becsatlakoztatni. Ezt több mechanikus gép és generáció alapján mondom.

Szóval az USB-C kompatibilitása, univerzalitása és kényelme egy vezetékkel egyébként nagyon jó, csak sajnos a gyakorlati megvalósítás valamiért sokszor nem lett olajozottan működő.

"csak működik"
    Igen, kivéve, amikor nem. ;] :P

#115530 fattyu : "zokogva ríttuk vissza az igazi dokkolókat"
    Ugyanez a tapasztalat nekem is.
    Most éppen van BIOS patch az AMD-s T14 G1-emen, amivel kb egy hónapja végre lekopogom megbízhatóan működik, már csak kb. 10-ből egy alkalommal indul kép nélkül és kell kihúz-bedug újraéleszteni a dokkolót. Nevetséges, de már ennek is piszokul örülök ahhoz képest ami volt.
    Érdekes, előtte ezzel a HP dokkal amúgy egy T480s egész jó aránnyal működött USB-C replikátorhoz képest. :DDD

#115535 FoxiestFox : +1. Pár hónapig minden indításnál kellett egy kihúz/bedug a dokkon, legszívesebben kivágtam volna az ablakon egy hét után az egészet ahogy van.... :U

#115547 hcl : Nekem párszor beszólt a gép BIOS-a, hogy gyengébb a tápom, mint amivel gyártották és ami az ajánlott, és legyek kedves azt csatlakoztatni. :Y
    Egyébként valóban igaza volt, a gyári 65W helyett a dokkom "csak" 60W-os PD szabványt tud. Nevetséges. Egyébként tökéletesen üzemel róla, teljes teljesítményen, töltés közben is.

Új hozzászólás Aktív témák