- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
audi100td
nagyúr
válasz
FoxiestFox #39484 üzenetére
Itt intel wifi driver okozott valakinek ilyen hibát. érdemes az intel honlapjáról a legfrissebbet leszedni, azokkal nem volt eddig soha gondom
eseménynapló mit ír egyébként?
-
Sensei
aktív tag
válasz
FoxiestFox #39462 üzenetére
-
btudos
nagyúr
válasz
FoxiestFox #39464 üzenetére
Sikítanánk az eredmények láttán
Mondjuk kíváncsi vagyok a T430 mit bírna, a kijelző burkolata nem tűnik annyira masszívnak, mint az elődmodellé, bár sajnos nem volt lehetőségem közvetlen összehasonlítást csinálni, hamarabb távozott a cégtől az utolsó T420, mint szerettem volna
-
btudos
nagyúr
válasz
FoxiestFox #39462 üzenetére
Azért kicsit más. Ott egy félig-meddig hivatalos szervezet végzi a teszteket, itt meg csak egy barom az isten állatkertjéből úgy gondolta erre szükség van (persze, van értelme, de nem így)....
Amúgy nem lenne rossz, ha lenne egy ilyen szervezet, ami azonos körülmények között teszteli minden notebook strapabíróságát.
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #39441 üzenetére
Ha körülötte nincs semmi amit bánt ez a meleg akkor zéró para. Amitől én is fosok, az az alaplap kis vezetői, amik ilyenkor azért kapnak hőtágulásból rendesen. De kopp-kopp nálam megy a gép elég sokat, videót is vág, volt már 95 fok is bőven sok órán át, de semmi baja. Hűtőpadon mondjuk 87 a max.
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #39438 üzenetére
Le fog oldani, 105 fok körül ha jól emlékszem, nekem a Pavilionban ennek egy rokona van.
Fórumok pedig ilyen 85 fokról regélnek, én paszta+takarítást ajánlanék. Esetleg hűtőpad és polcolás talán. -
dabgergo
őstag
válasz
FoxiestFox #39316 üzenetére
Sztem amúgy nem túl olcsó, de már nem emlékszem az árra.
De ettől függetlenül masszívabb egy 14-es? -
mitulabattyi
aktív tag
válasz
FoxiestFox #39308 üzenetére
"The battery has failed due to normal wear. The battery cannot be charged. Replace the battery."
Valószínűleg valamelyik (vagy több) cella meghibásodott. Nekem is volt ilyen T400 akkum. -
válasz
FoxiestFox #39301 üzenetére
Mivel csak 256ramom van, nem tudom mikor, elvileg lesz 512, ha nem hitegetne 3 napja 1 kedves PH-társ....így minnél kevesebb energiaigényű oprendszer kéne.
Azt olvastam a Lubuntu a legjobb.
A Mintet nem ismerem, ahogy az ubuntut egyik verzióját sem...én nyitott lennék valami új elsajátítására, nekem a net és a heroes4 számít!Ezek mennek akkor királyság van! -
audi100td
nagyúr
válasz
FoxiestFox #39308 üzenetére
szerintem kuka
125cc, nem semmi
-
válasz
FoxiestFox #39295 üzenetére
Hát nem volt letiltva, de rebootnál összesírta magát.haver gépéről írok...újrarakom a rendszert csak hezitálok...
Szerinted ubuntu vagy bármelyik változata, hogy duruzsolna?Azok nem fogják annyira a gépet és nem kell vírusirtó sem -
válasz
FoxiestFox #39295 üzenetére
azt még nem csekkoltam!!!!na most...
-
válasz
FoxiestFox #39293 üzenetére
persze még interneten is kerestettem....behalt a chip?az nem jó!nem láttam még neten másnál ilyen problémát, nem jellemző....ki lehet cserélni?
-
válasz
FoxiestFox #39291 üzenetére
sokszor megvolt, bár a töredezés mentesítés óta még nem volt....gondolod?
-
audi100td
nagyúr
válasz
FoxiestFox #39262 üzenetére
Milyen reális élethelyzet, nem? Az ujjlenyomat olvasó egy kényelmi, másodlagos eszköz, kár erről vitázni. Ha elromlik nem fog senki usb-s kütyüért rohangálni, főleg, hogy abban nem tároltad az ujjlenyomataidat.
cellpeti: 10 milliószor be lett linkelve, a jobb felső sarokban találod a keresőt
-
audi100td
nagyúr
válasz
FoxiestFox #39260 üzenetére
usb-s billel?
-
audi100td
nagyúr
válasz
FoxiestFox #39258 üzenetére
Ha elromlik az olvasó vagy egyszerűen szoftveres gubanc lép fel mégis hogyan lépnél be?
Nem is igen szoktam használni, jelszó a biztosabb, illetve újabb típusoknál kényelmes, hogy be lehet vele kapcsolni a gépet és automatikusan beléptet.
-
audi100td
nagyúr
válasz
FoxiestFox #39254 üzenetére
bejelentkezésnél menj a "switch user"-re és válaszd ki a fingerprint-et
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #39227 üzenetére
System Update.
-
^Clown
addikt
válasz
FoxiestFox #39131 üzenetére
Akkuformázás: persze, Battery Maintenance - Perform reset.
-
audi100td
nagyúr
válasz
FoxiestFox #39088 üzenetére
igen
cellpeti: pl. system update, vagy egyszerűen letöltöd a megfelelő BIOS-t és telepíted win alól vagy kiírod CD-re
-
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #39014 üzenetére
FX570-en biztos megy, nvs140-re itt azt mondták enyhén szólva nem tökéletes.
-
azbest
félisten
válasz
FoxiestFox #39014 üzenetére
valószínűleg nem a teljesítményen múlik, hanem azon, hogy a játék lesötétíti teljes képernyőn a többi monitort. Esetleg ablakos módban.
-
brekiisti
tag
válasz
FoxiestFox #38864 üzenetére
a hangos hűtés inkább zavar én asztalimon tolom egy samsung T220 fogalmam nincs milyen panel van benne (Ha IPS van benne csoda folytán bebuktam) nekem tökéletes a T400 ban meg ledes panel van gyárilag az is tökéletes amire nekem kell ja és a tescos hang is zavar ezek szerint a szemem botfülű
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz
FoxiestFox #38825 üzenetére
X200s:TN->AFFS
-
metal01
őstag
válasz
FoxiestFox #38790 üzenetére
És lehet tenni valamit annak érdekében, hogy ne szerencsétlenkedjen az indításkor?
-
metal01
őstag
válasz
FoxiestFox #38788 üzenetére
Nem, nem zavaró, csak azt nem tudom, hogy miért csinálja, és hogy normális-e ez a jelenség majdnem minden indításkor.
-
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox #38675 üzenetére
-
sleepmore
csendes tag
válasz
FoxiestFox #38670 üzenetére
Ok! Még annyi infó lehet hasznos, hogy elvileg (és gyakorlatilag) az AIDA kiírja a GPU verzióját.
-
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #38662 üzenetére
Nem hát, T60-am van
Most épp intel vga-s, ez az első. Egész nap ment a gép. Most aida mindenre 50 fok alatti hőt mond. Az atis melegebb volt. De 90nm-es vga-val meg 65nm-es procival. T61p-m is volt rövidebb ideig, furmark alatt ott se ment fel 90 fok fölé - miután cserélve lett a szanaszét tekergetett hűtője egy jóra -.
-
sleepmore
csendes tag
válasz
FoxiestFox #38665 üzenetére
Azért ha ilyet nézel, előtte feltétlen olvass utána a gyári hibás nvidia chip történetének. Mert bár jó erős a gyári hűtés, én a T61-emnél sokkal jobban tartottam attól, hogy egyszer csak beadja a kulcsot.
Mondjuk nem tette, mert mint utólag kiderült, a ritka A2-es szériás chipek közé tartozott. De a többség nem olyan. -
audi100td
nagyúr
válasz
FoxiestFox #38665 üzenetére
Hab kell az erősebb gpu keress T61p-t, igaz az azért be tud fűteni, de nem ilyen durván mint a T430.
-
Francia91
veterán
válasz
Nekem az aláírásomban szereplő T60p-m van, a legerősebb kiszerelés, ha jól tudom. ATI FireGL V5250, Intel Core 2 Duo T7600. Eddig újrapasztázva 88 fok volt a GPU maximum, CPU max hőmérséklet stresszteszttel 76 fok. / A 88 GPU maximum COD4 alatt volt, ami eléggé meghajtotta/
-
brd
nagyúr
válasz
Nekem T60-am volt X1300-zal (ez ATI-val van csak egyébként, a T61-ben van NV), annak semmi baj nem volt a hűtésével, sokszor játszottam is rajta (régebbi játékokkal) és a gép a mai napig hibátlanul működik az új tulajnál, melegedésre (sem) panaszkodik. Bár ő nem játszik rajta.
-
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #38660 üzenetére
Jah. Mai nap azért nem volt olyan meleg. Feltételezve azt, hogy a teszt nem klímás helyiségben történt. Klíma nélkül bent 28-30 fokban amik szoktak lenni nyáron még azt mondom, lehet...ezt mondjuk nem mondta a tesztelő milyen benti hőmérsékleten csinálta a tesztet. De ha klímával akkor még rosszabb a végeredmény.
-
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #38498 üzenetére
Te tudod
metal01: Persze fog menni. Kingstonnal biztosan bajod se lesz. Kit-et se kell feltétlen venni, én még soha nem vettem úgy ramot - illetve csak kényszerből - anélkül is működtek mindig DC-ben az egyformák.
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #38492 üzenetére
Nem, azoknál 8 GB a maximum.
Nem kell ahhoz modbios, nem tudom, ez honnan jött...
-
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #38492 üzenetére
Csak T60-ra. T61 modbios-szal 8GB-ot is lát és kezel.
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #38441 üzenetére
Az R400 - T400 és R500 - T500 között nincsen sok különbség. Az R szériás modellek valamivel gyengébb VGA-t kaptak T-s megfelelőikhez képest, vastagabb, súlyosabb kivitel, viszont a T-knek strapabíróbb volt valamivel a váza. R-ben nincs rollcage, ha jól rémlik. Ja, meg pl. WWAN opció sincs R-eknél.
R40-ből annak idején kétféle chipsetre épülő kivitel volt, különböző, csak foglalat-szinten kompatibilis procikkal. Volt i845 és i855GM/PM chipset-es is, az előbbi Pentium 4-M-eket fogadott, a másik Pentium M (Banias, de akár Dothant is bele lehetett tenni). Az utóbbi hardvere hasonló a T40-éhez.
-
audi100td
nagyúr
válasz
FoxiestFox #38441 üzenetére
Lényegében annyi, hogy pár mm-rel vastagabb és nehezebb a T500-nál és esetleg gyengébb a hardvere, de ebben is van már rollcage, minőségre ez a széria ugyanolyan jó szerintem, mint az akkori T-k.
-
audi100td
nagyúr
válasz
FoxiestFox #38421 üzenetére
Csak T61 nvidia ilyen, T400/T500-ból jó az összes. Ha türelmes vagy szerintem 75-ért is találsz T500-at, német ebay-en meg simán.
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #38421 üzenetére
Ne aggódj, azoknak nincsen ilyen nyűgjük.
-
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #38419 üzenetére
Múlt héten még volt fenn alfanál 1680-as, T9400 procival, ati vga-val 83-ért, ő fél év gart is ad. Érdemes rákérdezni. 70k kürül volt 1280-asa ati nélkül.
Tim82: azaz
soldi3r: T400 60-ért most is van magyar billes megbízható tagtól intellel, meg vakerán is ugyanennyiért láttam egy zsákkal, azokra is fél év gart vállal a tag.
szerk: "mondjuk ha abban matt az ips panel, akkor talán" Ezt nem egészen értem.
Matt panel T61-ekben is, de IPS nincs. -
soldi3r
veterán
válasz
FoxiestFox #38419 üzenetére
le kell szokni a játékról és 68-ért már van t400
-
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #38417 üzenetére
Ati 3470 v 3650? Mindenesetre dxva-sak, és kb asztaliban egy 8600gt szintjét hozzák. Ráadásul ezek már lekapcsolhatóak. És az intel x4500hd is tudja az 1080p-t hw-esen. Sztem sokkal jobb választás egy T61-nél. 80-100k körül találhatsz. Függ cpu-től, kijelző felbontástól, 3G ready v sem, modem van-e, kamerás-e, bill nyelve, stb.
-
audi100td
nagyúr
válasz
FoxiestFox #38415 üzenetére
ugyanúgy érintett, keress inkább T500-at, ha van rá keret
-
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #38402 üzenetére
Volt már erről szó, 140m nem igazán áll a helyzet magaslatán amennyire még emlékszem. Hiába dxva-s geforcra épül.
-
xcds
őstag
válasz
FoxiestFox #38408 üzenetére
Meg az elitebook.
-
válasz
FoxiestFox #38401 üzenetére
Ja és még egy kérdés.
Ezek a Geforce 8 alapú Quadro-k ugyanúgy képesek a HD videók gyorsítására, mint az asztali társaik? -
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #38390 üzenetére
A 140-ről azt se árt tudni, hogy szépen hullanak az olyannal szerelt gépek. Tán a 2008 nyár eleje után gyártott szériákat már nem érinti.
-
parkasz
senior tag
válasz
FoxiestFox #38390 üzenetére
Szia!
Itt minden ifót megtalálsz a vga-król és még teszteredmények is vannak.
A 570M egyébként a geforce 8600m gt-n alapuló kari. -
Mezga Aladár
veterán
válasz
FoxiestFox #37743 üzenetére
Bocs a közbeszólásért.
A t60 win7x64 pont 3 gb lát 4gb ramból, a bios látja.
Minden drivers megvan, nálam csak az ati vista x64 drivert kellett külön felrakni.
A infra drivers a win update-röl szaladt le. -
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #37747 üzenetére
Nézőpont kérdése, új 2x2GB ddr2 árán új 2x4GB ddr3-at lehet venni, sőt utóbbi olcsóbb.
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #37745 üzenetére
Meg tudod fizikailag, csak max. ~3,3-at lát belőle, így annyira szerintem nincsen sok értelme. Viszont 2*2 GB egyforma modullal biztosan működik a dual channel, ha ez számít (szerintem nem igazán, nem nyújt igazán mérhető sebességnövekedést).
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #37743 üzenetére
Igen. De a T60-ba tehető maximum RAM 3 GB lesz, amit ki is használ a gép (köszönhetően a chipset korlátainak), arra meg nem biztos, hogy érdemes 64 bites Windows-t tenni.
-
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #37720 üzenetére
Ha külső monitort se tervezel sztem mindenképp IPS T60, esetleg T60p, abban vga is erősebb. Néha egész baráti áron ki lehet fogni. Dokkolós megoldással az a baj, hogy elvétve kapni 2503-at ami vga-t tud fogadni és akkor se olcsó, 15k körül van - jó, mázlival ki lehet fogni olcsóbban, de az ritka -. + vga bele, ott vagy 20-22k-nál.
TFT az IPS meg a TN is, a 15" T60-ak 1400-as felbontással mind IPS-ek. T60p-ben még találhatsz 1600x1200-est is.
p - performance , régen én is azt hittem professional, valaki azt mondta simán csak a price rövidítésebajuszati: Igen, úgy a legegyszerűbb.
Tim82: T61p már kb drágább is mint a T500-ak, legalábbis igen közel vannak egymáshoz. Most T500 van alfánál T9400/ati 3650+intel vga/4GB ram/ modem ready/1680x1050/stb, 82 v 83-ért, az egész korrekt.
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #37730 üzenetére
(e kettő között mekkora a különbség teljesítményben?
Nem vagyok képben a shaderszámmal stb.-vel kapcsolatban, de feleannyi az X1300 dedikált memóriája (64 MB vs 128 MB), bár mindkét GPU alkalmaz Hypermemory-t.
Annyi kérdésem lenne még, hogy ha szerzek dokkolót is, akkor is működik a dokkolós VGA-s dolog külső monitorral, vagy az csak Inteles integrált grafikás gépekkel műxik?
Igen, akkor is működik.
TFT-vel jöttek, nem IPS-sel. Vagy tévedek?
Az IPS is TFT
, de nem ezt akartad kérdezni. Amelyik T60(p) 15" képátlójú és 1400*1050-es vagy 1600*1200--as felbontású, az IPS-es lesz.
A dokkolónak annyi hátulütője van, hogy Magyarországon ritkán fordul elő és drágán, eBay-en kell nézelődni és 10-15k-s árra kell számítani.
Amúgy ha a dokkolós megoldást esetleg elveted (de Deus Ex HR-re, GTA4-re talán elegendő belső GPU kell), akkor a T61p marad, de azt azért ki kell fogni. (Gondolom, T400/T500 már kívül van a rá szánt kereten.)
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #37728 üzenetére
Ha dokkolóban lévő vga-t használok, az csak külső monitort tud kiszolgálni, a laptop saját kijelzőjét nem?
Így igaz.
Azért gondoltam a Quadro-ra, mert azzal még talán lenne némi esély alacsony grafikán GTA4-ezni néha, azon kívül csak a CS:Source-t játszom, és Deus Ex HR-t. Utóbbit kétlem hogy megmozdítaná az X1400-es ATI.
Én a GTA4-re se tartanám esélyesnek a Quadro-t. Alapból ez kb. egy mobil 8400GS, tehát így tekints rá.
van ezeknek egy négyjegyű számozásuk, az alapján el lehet indulni?
4 számjegy + 3 betű (vagy a betű helyett lehet szám is), de biztosra az egyedi serial number alapján mehetsz csak.
-
Tim82
félisten
válasz
Az a GPU hiba a T40-41-42(p)-t érintette, T43-at és utána már egyáltalán nem, tehát emiatt nem kell aggódnod.
Radeon X1400-as T60-at használok. Nem tudom, pontosan milyen játékokkal játszol, a Dragon Age: Origins 1024*768-ban, alacsony részletességre vett grafikával még bőven játszható rajta. (Nekem ez a legújabb rajta lévő játék.)
Én nagyon óvatos lennék a Quadro-s T61-ekkel, amint említették, a 2008. júliusáig-augusztusáig legyártott darabokat érinti a hírhedt Nvidia GPU elhullás. Szóval ha amellett döntesz, akkor figyelned kell arra, hogy a legutolsó szériás gyártású T61-et vegyél.
Alternatívaként valamilyen integrált Intel-es T60/T61 is szóba jöhet esetleg, amihez szereznél dokkolót + kisebb PCI-e VGA-t (ami azért mind az X1300/X1400-at, mind az NVS140M-et megeszi reggelire) + külső monitort?
-
SzalaiG
addikt
válasz
T61p-t javaslok. Nekem T61 van. Nagyon jó az nV, de jobb lenne a nagyobb kijelző.
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #8836 üzenetére
Ami esetleg segíthet:
- előfordulhat, hogy mégsem hardveres probléma. Ebben az esetben mákod van, keress a T40-hez vagy a Lenovo, vagy az Intel oldalán Intel chipset drivert és telepítsd fel. (Nekem is volt T40-em, hasonló hibajelenség volt, de ez megoldotta és később sem jött elő újra.)
-
TOZ
addikt
válasz
FoxiestFox #8834 üzenetére
Az alaplapon a "deli hid" megmakkanhatott. PCMCIA USB 2.0 kartya beszerzese a legolcsobb "javitasi" megoldas.
Csekk disz:
http://forum.thinkpads.com/viewtopic.php?f=2&t=70955 -
TOZ
addikt
válasz
FoxiestFox #8831 üzenetére
Tipushiba. Hardveres problema.
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #2058 üzenetére
Samsung HM160HC. Néha belassul, igaz, általában nyitva egy Thunderbird, Winamp, rapidshare letöltés, Opera 8-10 füllel, háttérben TPFancontrol, vírusirtó és antispybot. Ilyenkor azért érezni, hogy csak 5400rpm.
Kb. félóránként-óránként egyszer ki is csapódik az olvasófej. Az átlaghőmérséklete 29-35 Celsius között van, 39 fölött még nem láttam. Egyszer három hétig magára hagytam a gépet (közben letöltés ment). Akkor kellett valaminek történnie, mert került rá két bad sector, de ezen lehet, hogy egy újraformázás segítene.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest