- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Francia91
veterán
válasz
darvinya #97623 üzenetére
A T60p-men is duál rendszer volt Windows 7-tel és Windows 8.1-gyel
Egyszerű a dolog:
- 2 külön partíció a 2 rendszernek
- Először a régebbi OS-t telepítsd (ez esetben a 7-es), majd azután telepítsd fel a Windows 10-est a másik partícióra. Azért fontos ez a sorrend, mert ebben az esetben az újabb kiadású OS létre fog hozni egy indítómenüt, ahol választhatsz az indítandó operációs rendszerek közül. Ha fordítva telepíted, akkor a Windows 7 fog automatikusan indulni, és nem fogja látni rendszerindításkor a Win 10-et, külön kell megoldanod, bár az sem bonyolult dolog, mindössze az EasyBCD kell hozzá. Ez abban az esetben is jól jöhet, ha a megfelelő telepítési sorrend ellenére nem jön létre a a boot menü, bár az ritka eset -
carr
őstag
válasz
darvinya #97489 üzenetére
köszönöm. A kiadó kattanás az megvan, hogy elengedi, és kiadná, de a rugó (?) nem adja ki csak cca 20 mp múlva. ha kb 3 naponta kiadatom vele. csak úgy. ha ez elmarad, akkor vár akár perceket is. Van megoldás? pucoljam ki?
Titakukac!:
A win7 setup-ot ha elkezdem, van hozzá minden a levonós weboldalon?
Nem lesz bajom?
Illetve win10ről hogy tudok "átköltözni" 7re? Személyes fájlok. mint anno volt az áttelepítő a 7ben.köszönöm
-
Tikakukac
titán
válasz
darvinya #97565 üzenetére
Igen. Ha azzal a készlettel nem megy valami, akkor iszonyatos elkefe van.
Ugyanannak a készletnek egy kopijával dolgozom.
Nyilván márkával meg el tudunk szaladni, de akkor meg jöhet a nyomatékra csavarhúzás is. Amennyiben professzionális munkát végzel és az idődbe belefér a HMM aktuális oldalainak nyalogatása, miért is ne. Raktam én már úgy össze gépet, csak az a gond, hogy még egyet megcsináltam volna enélkül annyi idő alatt. És ez akkor, amikor verik az asztalt a vevők, nem fér bele.
-
MrSealRD
veterán
válasz
darvinya #97563 üzenetére
Nem szoftveres és nem megoldható házilag. Azon már túl vagyok, ha erre gondoltál. A jobb shift mintha beragadt volna. Kikapcsolhatatlan. Ráadásul ha kombózzuk, hogy mégse full nagy betűvel menjen, akkor néhány másik sem működik... Live ubuntuval kizárva az OS kutyulás.
-
-
Tim82
félisten
válasz
darvinya #97541 üzenetére
Akkor írd le, mi a jó kiírás LCD ügyben.
Szerintem írtuk. TN vagy IPS (esetleg MVA vagy PVA) -> mindegyik TFT kijelző. Sőt, ha emlékezetem nem csal, az AMOLED is. Gyakorlatilag az összes mai, laptopban, monitorban, telefonban, tabletben megtalálható LCD kijelző TFT.
A TFT-t ezért a TN helyett használni súlyos hülyeség. Mellesleg egyszerűbb is lenne a helyes terminust használni, három betű helyett csak kettőt kellene bepötyögni a szarabb paneltípus megnevezésére, kevésbé fájdulnak meg az ujjak...
Analógiának: a "rovar" szó nem a "bogár" szó szinonimája. (Minden bogár rovar, de nem minden rovar bogár.)
-
Tim82
félisten
válasz
darvinya #97531 üzenetére
T61-be csak CCFL (fénycsöves) kijelző került gyárilag.
ogard: na igen, pár éve van nálam a fiókban egy szétbontott X61 tablet, abból is gépet kéne csinálni.
Tikakukac: arra akartam rámutatni, hogy nemigen volt olyan konfig gyárilag, hogy T60 Intel videólassítóval és IPS kijelzővel, ne keressen nagyon senki ilyet. Hogy utólag ki hogyan mit módosít a gépen, külön történet. Én is mindig leszögezem, hogy az R61-em nem épp gyári konfig...
(Mondjuk anno ebbe a 15" 4:3 IPS R61-projektbe már egyszer belevágtam, csak azt eladtam, szóval ez a round 2 belőle.)
-
Tikakukac
titán
válasz
darvinya #97524 üzenetére
Erről ugatok, nem figyelsz.
Mivel a szerelésből élek ezért elhiheted, tudok olvasni HMM-t és meg tudom határozni mit mivel kell kiszedni. Ha valami nem jön, az nem jön ki. Rengeteg egyéb olyan problémás helyet tudok autókból is, amik csak adott helyen szeretnek kidögleni. Pedig a T40 az tényleg annyira T40, hogy abba nem fogsz belerakni akármit
IPS TFT LCD LED és egyéb dolognak meg fuss neki, mert ez így eléggé erős lett
Tim82: Ennek a gépnek is egy baja van, hogy AMD-s. Sokkal jobban fűt, mint a sima T60 IPS konfig, amiben Intel van.
-
Tim82
félisten
válasz
darvinya #97526 üzenetére
Az IPS is TFT technológián alapul. Amire gondolsz, az a TN; közkeletű baromság összekeverni a TFT és a TN fogalmát, ebben pl. a Mobilarénás cikkek eléggé bűnösek, ahol a t. cikkírók rendszeresen megteszik ezt.
15" és SXGA+ (1400*1050 képpont) vagy UXGA+ (1600*1200 képpont) felbontású panelek a T60-akban IPS-ek. Tikakukac, ha jól sejtem, egy utóbbi felbontású IPS kijelzős T60p előtt ücsörög saját bevallása szerint mostanában; én konkrétan az előbbi felbontású, LG IPS kijelzőt bámulva gépelek most. A fényereje már nem az igazi meg enyhén sárgásodik (ezek kb. elkerülhetetlen dolgok egy ilyen korú kijelzőnél), de még teljesen elfogadható mértékben.
-
Tikakukac
titán
válasz
darvinya #97521 üzenetére
Megfejtetted a kitöltött keresztrejtvényt.
Csak kereszthornyosból amiket használnak a notik van 10 darab köbö. Ettől teljesen független az amiről én beszélek. Ha adott csavarhoz megfelelő csavarhúzót használva 3 kijön, egy nem, és ez rendszeres, az elég egyértelmű számomra kinek a hibája. Ha ugyanez nonstop adott helyeken következik be, szintén.
-
-
-
azbest
félisten
válasz
darvinya #97442 üzenetére
A legolcsóbb átalakítók is kezelik a hangot. Elvielg a t430s kimenete is kezeli a hangot. Valami szoftveresen van elkavarva vagy hiányzik valamilyen driver. Esetleg eszközkezelőben érdemes szétnézni a bedugott eszközökkel, hogy nincs-e ismeretlen eszköz. Vagy ahogy más is javasolta, egyszerűen nem az az alapértelmezett hangeszköz, ezért más kimeneten szól.
-
carr
őstag
válasz
darvinya #97436 üzenetére
Editáltam, de itt van.
Amit küldtél is jó. 22$ postaköltség jön még rá. -
Olajka02
aktív tag
válasz
darvinya #97340 üzenetére
A renderelő progik (keyshot, 3dsMAX), minden esetben fullra terhelik a processzort, elvéve az erőforrást a többi futó alkalmazástól, minden más eszközön a porci 100%-on teker, ha ezekkel a programokkal dolgozom.
Itt valamiért nem, pedig úgy ezen a notebook-on is így kellene lennie.
Valamiért nem ezt csinálja és engem ez zavar, mert lassabb így a gép és a munka, amivel dolgozik. -
Tim82
félisten
válasz
darvinya #97329 üzenetére
A második link-es az 54mm-es és ezt írja Stable and reliable NEC Chipset ASM1042.
Erről a kínai termékleírásról ennyit tudok mondani.
-
Tim82
félisten
válasz
darvinya #97325 üzenetére
Az 54mm-es mellett nem marad rés a T61-ed Express Card-foglalatában, így inkább olyat.
Ha lehetséges, olyat vegyél, amelyiknél az eladó megerősíti, hogy Asmedia chipset-es, nem NEC/Renesas-os. Az Asmedia chipset-es kártyákkal jók a tapasztalatok, a NEC chipset-esekkel vegyesek.
-
azbest
félisten
válasz
darvinya #97294 üzenetére
egyik kolléga használta eredetileg csocsó asztal rúdjainak síkosítására, meg forgószék nyikorgás ellen, aztán márkahű lettem. Mikor elvitte a saját flakonját, amire rájártam, akkor vettem magamnak, volt pár alternatíva a boltban, de úgy voltam vele, hogy ez bevált és márkahű maradok.
-
Doki16
addikt
-
KFORboy
senior tag
válasz
darvinya #97144 üzenetére
+1
Ez lett volna a második tippem...Lévén eléggé egyértelműen nem jut el arról a csatiról semmi a kijelző és a visszajelző LED-ek felé ami márpedig ezen a kábelen megy végbe.
Kövi egy kábel teszt lesz, bár erre kellene neked egy kis segítség, hogy ne verd fölösleges költségekbe magad, egy próba fólia kábellel valakitől
Avagy egy komplett felső burkolat kihúzva amit csak plug&play rádugsz kiderül a frankó (vagy nem...) -
Terminus_
aktív tag
válasz
darvinya #97133 üzenetére
Egy jó SATA SSD is sokkal gyorsabb, mint egy 7200-as HDD. Nekem a T420-asomban 5,5 éves a Samsung 840 256GB SSD-m. Ezt a gépet napi 12-14 órát használtam egy hónappal ezelőttig (még hétvégén is). Nincs benne HDD, minden adat ezen van. Nem kell félni az SSD-től, ha nem gagyit veszel, akkor bírja.
-
.DLL
veterán
válasz
darvinya #97133 üzenetére
Jó lesz a sima SSD is, csak ajánlott szériából válassz. Ha csak OS és a programok lesznek rajta, nem ezen tárolod a fájljaidat, nem másolsz rá masszív adatmennyiséget, és mindig üresen marad ~ 1/3-a a területnek, akkor 10+ év is lehet az élettartam. Hol lesznek a mai használt gépeink 10 év múlva... Legalábbis a NAND Flash-ek elhasználódása miatt nem aggódnék; az elektronika az persze bármikor megpurcanhat, érdemes 5+ év garis egységet venni.
-
-
-
Tim82
félisten
válasz
darvinya #97005 üzenetére
Nem egészen ilyen egyszerű. A kifejezetten T430-hoz, X230-hoz stb. gyártott akkuknál van valamiféle "security chip" (az akku elektronikájában), ami kommunikál a noti Embedded Controller-jével. Az eggyel korábbi szériához gyártott akkukból ez a "security chip" még hiányzik. A noti BIOS-ának, illetve pontosabban a Embedded Controller-jének a moddolása persze ezt áthidalja. [link]
Nyilvánvalóan ez némileg az ilyen akkuk felújítását is nehezíti, de mivel ezzel (még) nem foglalkoztam mélyebb szintű elektronikai ismeretek hiányában, pontosabb részletekkel nem tudok szolgálni.
-
Silεncε
őstag
-
Tim82
félisten
válasz
darvinya #96965 üzenetére
Szívesen. Jó gép a T61, általános használatra még mindig teljesen alkalmas. Nem tudom, egyébként milyen kiépítésű modelled van, de nagyjából másfél éve volt egy jó Logout-cikk bővítési lehetőségekről: [link]
A licenszmatricával kapcsolatban még annyi jutott eszembe, hogy én pl. - kopást, sérülést elkerülendő - az akku alá tenném/ragasztanám be, tehát lehet, hogy érdemes ott is megnézni.
-
Tim82
félisten
válasz
darvinya #96962 üzenetére
Volt olyan T60-om, amelyhez az előző tulaj hivatalosan vett a Lenovótól Win 7-upgrade-t. Ez úgy nézett ki, hogy kapott egy extra Win 7-telepítő CD-t, meg egy licenszmatricát. Hogy pótolni hogyan lehet?... Gondolom, valamelyik Lenovo-szervizpartnernél (listájuk itt: [link]) lehet futni ezzel egy kört, de nem tudom, mi kell hozzá, hogy sikeres kör legyen, feltételezésekbe pedig nem szeretnék bocsátkozni tapasztalat hiányában.
A 100 MB-os partíció emlékeim szerint (ezt azért írom így, mert a napi rendszerességgel használt notikon Linuxozom, Win-es gépet itthon hetek-hónapok óta nem kapcsoltam be) Windows-sajátosság, nincsen köze ahhoz, hogy ez most Lenovo-noti, upgradelt Windows stb., asszem, több gépen, több különböző Windows-verziónál is láttam (7, 8-8.1, 10...).
Itt írtam bővebben a kétfajta BIOS ISO közötti különbségről. Hacsak nincsen olyan perverziód, hogy funkcionálisan fel akarod cserélni a Ctrl és az Fn billentyűket, nem kell neked a "Ctrl+FN swap"-BIOS változat.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Motoros topic
- Path of Exile (ARPG)
- 3D nyomtatás
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- További aktív témák...
- IdeaPad 3 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5500H RTX 2050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Gigabyte G6X9KG 15.6" FHD+ IPS i7-13650HX RTX 4060 16GB 1TB NVMe gar
- ThinkPad T490 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 256GB NVMe magyar bill IR kam gar
- Legion 5 16IRX9 16" QHD+ IPS i5-13450HX RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Dell Latitude 7480, 14" FHD, I5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia ( OLVASD VÉGIG)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Apple iPhone 16 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű - 1 töltési ciklus - 2026. 05. 13.-ig Apple gar
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest