-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ogard
tag
válasz
Tikakukac #97528 üzenetére
Ezt azért jó olvasni, mert amúgy egy magamfajta laikus, aki fél nekivágni a szerelésnek, de amúgy élvezi annyira, hogy többször nekivágjon, hajlamos lehet azt gondolni, hogy ő rontott el valamit.
Az elmúlt 25 év alatt eléggé sok tinkpadot szerelgettem, és néha egészen simán megy, pl, egy barátom t60 asában húsz perc se volt kicserélni a hűtőt, el se hitte, hogy ez ilyen flottul megy, de volt olyan, hogy mindjárt az elején ki kellett fúrjam ez egyik billtartó csavart egy t42-esből.
Szerintem a fúrógép elővevése a nagy lélektani Rubikon, annál a beragadt csavarnál próbálkoztam gumiszalaggal, fogóval, csavarfejre pillantragasztózótt csavarhúzóval, semmi se segített.
A harmadik negyedik fúrás után már az is csak rutin, és onnan kezdve nincs ami ellenálljon. Legnagyobbat persze a x60 tablet LCD exten boardjának M2 × 2.5 mm csavarjával szívtam, nagyon kicsi, és egy nyák tetején ül. (El is csesztem szerencsésen a nyákot.) -
Tim82
félisten
válasz
Tikakukac #97528 üzenetére
Sokkal jobban fűt, mint a sima T60 IPS konfig, amiben Intel van.
Gyárilag ilyen nem volt - legfeljebb CTO-ként -, de azt gondolom, tudod.
darvinya
Könnyebb így megkülönböztetni, mint TN TFT és IPS TFT LCD-t emlegetni.
Ettől még nem igaz. A TN és az IPS ugyanolyan jól megkülönböztethető megnevezés lenne, csak az emberek lusták utánanézni, mi mit jelent.
Csak azért kérdem, mert T61 15" wide-nál(UXGA+) csak TFT van(így emlegeti hivatalos lenovo leírás(nem.használati útmutató)).
A régi IPS panelekre sem azt írták az IBM-es, korai Lenovós időkben, hogy IPS, hanem azt, hogy Flexview. Az X220-nál meg egyszerűen azzal jelölték a gyári leírásokban az IPS-es konfigokat pl., hogy "premium" kijelzők.
A T61 15,4" wide panelek egyébként TN panelek (T60 után maradt egészen az X220-ig az X széria tablet-vonalának kiváltsága a jobb kijelző). A WUXGA+ felbontású TN-ek közül kétfajta van, az egyiket a Samsung gyártotta, a másikat az LG, utóbbi egészen decens (ld. még itt is, T60, Z61-től T500/W500-ig szerelték be egyébként ezeket). Úgy általában egyébként a rosszabb Samsung cucc természetesen a gyakoribb
Angol nyelvű Thinkpad-fórumokon emlegettek pár éve egyébként valami az LG-nél is jobb Sharp panelt, amit gyárilag Dell-ekbe szereltek, ha érdekel valakit, hogy pontosan melyik típus, utánanézhetek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Precision 7560 - Intel Core i9-11950H RTX A4000 32GB 1TB SSD FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8GB I 256GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP Elitebook 8570P - i5-3GEN I 8GB I 500GB I DVDRW I DP I 15,6" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - Ryzen 5 PRO I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Precision 7560 - XEON W-11955M I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I RTX I Cam I W11 I Gar
- Akció - Dell Latitude 5400 - i7 8665U, 8-16GB RAM, SSD, EU bill, számla, 6 hó
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Ripjaws V 4000MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i3-8130U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3283
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest