- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hívószám-hamisítás
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tpeter77
addikt
Tegnap telepítettem fel rá egy Forever XP-t, meg egy officet, és most a driverek felpakolásánál járok.
semmi egyéb nincs rajta, szóval nem értem mi a gond, eddig nem volt baj a billentyűzettel.
Szétszedtem a gombot, teljesen tiszta, de igy is be van ragadva.Boot közben semmi gond, de ahogy a win indul, rögtön zölden virít a led.
kipróbálok egy másik XP-t, gyanús hogy ezzel lehet valami gond.
a drivereket lementem, köszi. -
tpeter77
addikt
valamiért nem kapcsol át
de az FN megy, mert fényerőt csökkent, meg hibernál is.más
a hangkártya driverét nem sikerült feltenni. milyen vas lehet benne pl. Realtec AC97 ?!
IBM T43 2668-83G a tipusa
Multimédiás audiovezérlő mellett ott egy sárga felkiáltójel...Valamint van még egy Biometric Coprocessornál is felkiáltójel, ezt sem sikerült feltenni.
-
Pete55555
addikt
Igen, látom, hogy az jobb, csak meglepett, hogy 2 féle van hozzá. De ahogy nézem az is a chipsetet hűti csak, a VGA-t nem.
Egyelőre marad a gyári, most undervolttal elég hűvös, böngészés közben be sem akpcsol a venti, 55 fok alatt marad a proci bőven.
De jó tudni, hogy van ilyen.
-
Sleed
aktív tag
Azt elfelejtettem beleírni, hogy nem a merevlemezre tenném az új rendszert, hanem vettem bele egy mSATA-s SSD-t és arra tenném.
A jelenleg rajta lévő Windows az Professional, ahogy az MSDNAA-s Windowsom is.Akkor elég annyit csinálnom, hogy a saját Windowsom kiírom egy pendrivera, felteszem az SSD-re és letöltöm a megfelelő drivereket?
A merevlemezt formázhatom utána?
Mi az amit szerinted mindenképpen rá kéne tennem, és mi az ami felesleges? -
Pete55555
addikt
Túlságosan is kimerítő a válaszod
Tegnap berendeltem az IBM-est.
Csak azért kérdeztem rá, mert a másik típusból találtam 850 Ft-ért újat, ez meg 1300-ért használt.Most azon gondolkodom kéne egy új akku is bele.. A végén már kapnék egy T60-at abból amit ráköltök. De gondolom más is járt már így itt
-
Tim82
félisten
Így, hogy már nem mobilról vagyok, hanem gép előtt, kifejteném.
A T40-ben (és a későbbi Thinkpad-ekben is) van egy ún. "whitelist" a BIOS-ban - ez gyakorlatilag a mini PCI (később pedig a mini PCI-e) foglalatokban használható kártyatípusokat (jellemzően wifi, mobilnet modul) korlátozza. Ez a whitelist alapesetben csak az IBM FRU számmal ellátott wifimodulokat engedi működni, illetve csak olyan típusú modult, amivel jött is ki gyárilag a T40-ed.
Két lehetőséged van: vagy veszel egy IBM FRU-s Intel 2200b/g-t (illetve vannak Atheros chipset-es kártyák is, amik jók), vagy T40-T41-T42 esetében az ún. "no-1802 hack"-et alkalmazva (mondjuk egy CD-re kiírva és arról beboot-olva) átvered a whitelist-et. (Ez nem írja felül a BIOS-t, viszont csak addig működik, amíg le nem merül az alaplapi CMOS elem - ha lemerül és cseréled, ki kell venni a nem IBM-es wifit és újra futtatni.)
Utóbbi esetben mondjuk vannak lehetőségeid a gyárinál jobb kártyákra is, de ahogy megtaláltam, ezt már írtam neked korábban.
A nem macerás út viszont az első - veszel egy IBM-es 2200b/g-t pl. és semmit sem kell mókolnod.
Pár hete raktunk bele rii fórumtárssal egy AntiX Linuxszal és Windows XP-vel telepített T40-be egyébként egy HP-s 2200b/g-t, előtte persze lefuttattuk az említett hack-et CD-ről, utána beszerelve gond nélkül működött mind XP, mint Linux alatt az említett kártya - de mivel nem gyári IBM-es kártya volt, wifi LED nem volt. (A fél év korábbi hozzászólásomban erre is linkeltem egy workaround-ot.)
-
Earl_Muttley
őstag
-
vasalarcos
csendes tag
Sajnos nem vettem észre hogy a wlan slotban 4 tű görbült, ezért még jobban elromlott a kártyacserélgetéssel. Most a wwan slotban van az 5100, a wireless usb helyén pedig egy egy antennás realtek a wireless usb antennáján. Leragasztott 20as tűvel működnek. A realteknél gyengébb a jel, de így is gyorsabb és stabilabb a sebessége. Van valami ötletetek, hogy lehetne működésre bírni a külső kapcsolót ilyen konfiggal, vagy helyre rakni a tűket?
-
-
-
tothjozsi96
addikt
Köszönöm!
Még egy kérdésem volna.
Az én T400-amban a hangszóró nagyon berezonál, recseg és búg.
Ez lehet azért mert valami csavar nem tartja jól?
Egyáltalán felmerülhet ilyen hogy egy ilyen gépben valaki szét hajtotta a hangszórókat?
Nálam több mint egy éve van.
Van értelme használt hangszórót venni? -
Vladi
nagyúr
Számla nem olyan fontos. Használtat azért nem szeretnék, mert nem bírja addig, mint egy új. Most is használt volt - nyilván - de már évek óta döglődött. Gondolom a gyári új csak tovább bírja.
Lehet nemsokára kap udatet a gép. 64-es procit, +1g ramot meg valami +ssd-t. Akkor kap egy centos 7-et és valószínüleg együtt fognak elhalálozni valamikor a jövő században.
-
Mankó
veterán
Abba van dugva, a bios beli beállításnak meg mindjárt utánajárok. Köszi az ötletet!
Szerk.: Bios-ban ki volt kapcsolva a funkció. Kis teszt után kiderül megoldja e a problémát.
Ha ez nem működik, Power Option-be találtam egy USB selective suspend settings beállítást. Még azt esetleg Disables-re rakom, hátha az is segít. -
-
-
-
Kijelzőn meglepődtem amúgy, igaz, hogy a feketét hírből sem ismeri így a W500-ban lévő LGP-hez képest, de meglepően egyenletes a fénye, és teljesen foltmentes.
A ház maga is jó állapotú, kivéve jobb lent a billentyűzet feljár, majd kezdek vele valamit.Egyelőre azt kéne eldönteni, milyen Linux menjen rá majd a WinXP mellé.
-
-
-
diobioesz1
tag
-
Tim82
félisten
Mankó:
X201-ben ezek vannak nálam, de mentek X220-ban is: Hynix HMT351S6CFR8C-PB
X220-ban jelenleg: Samsung M471B1G73QH0-YK0A Hynix-ek 4 GB-os DDR3-1600 modulok, a Samsung-ok 8 GB-os DDR3L-1600-ak. T420-ban, X220-ban 1333 MHz-es FSB-n mennek.
psyho85 kollégával múltkor próbálgattunk RAM-okat, az X220 egyáltalán nem volt kényes, Kingston Value modulokat is simán megevett, amiket az X201-em és az ő T500-a kiköpött. Feltételezem ebből, hogy a T420 sem lesz más.
Remélem, segítettem.
-
Mankó
veterán
Ez van a kártyára írva NEC PD720202 Express Card USB 3.
Megkerestem a hozzávaló drivert fel is tette, de ennyiben meg is áll a dolog, Rádugom a külső winyót, világít a led, ennyi. Átdugom az usb2-re, mindjárt elkezd villogni és felveszi meghajtónak.Biosban nem találtam semmi kapcsolódó beállítást.
Lövésem sincs, hogy akkor most mit kellene. -
gmeszaros
tag
Persze, koszonom!
Ha tudod szerkeszteni, akkor akar a helyesirasi hibakat is javithatod benne.
Illetve meg ket dolog, ami erdekes lehet:
1. Ha frissititek az elso pontban emlitett szoftvereket, akkor az felulirja a registry-ben levo ertekeket a defaultra (0), igy kikapcsolodnak a korabban mar beallitott ertekek.
2. Valaki a linkelt forumokon azt irta, hogy ezek az ertekek atirodnak a akku chipjebe is, igy ha utana esetleg Linuxot hasznaltok, akkor is igy fog mukodni az akku. Ezt azt hiszem arra irtak valaszul, hogy valakinek be lettek allitva az ertekek a Win 7-es Power Manageren, es a Win 8 update-nel a fenti beallitasok nelkul igy igy mukodott az akkuja.Ezeket persze nem probaltam ki, csak a fenti topikokban irtak.
-
Pete55555
addikt
Most játszottam kb egy órát, felment a cpu/vga 65/67 fokra. Végül is laptopos viszonylatban nem olyan sok, de a gép alja nagyon meleg, egyenesen forró, a kifújt levegő, meg épp langyos, úgyhogy tuti kelleni fog egy pasztázás. Ettől függetlenül utánanézek az alulfeszelésnek is, az sokat segíthet. Köszönöm a infót mindkettőtöknek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Torrent meghívó kunyeráló
- További aktív témák...
- Precision 3480 27% 14" FHD IPS i7-1370P 32GB 512GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- Precision 3580 27% 15.6" FHD IPS i7-1360P RTX A500 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Latitude 5530 27% 15.6" FHD IPS i7-1265U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Precision 5550 15.6" 4K+ IPS érintő i7-10750H Quadro T1000 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Új Latitude 5550, 15.6" FHD IPS, Ultra 5 135U, 16GB, 512GB NVMe, Magyar vbill, ujjolv, IR kam, gar
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest