- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- iGO Primo
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Android szakmai topik
- Magisk
- Mobil flották
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
fungi
aktív tag
Lehet hogy érdemes volna azt a Wint újra felrakni? A frissítései okoztak már gubancokat gépeken. Ha van rá mód, mondjuk Macrium Reflecttel kell csinálni egy backupot a friss rendszerről, azt legközelebb gyorsan vissza lehet tenni.. /Aztán ha az újratett rendszerrel is ilyen, akkor más gond van./
-
Tikakukac
titán
-
-
embe
nagyúr
Én még rammal bővíthető tabot nem láttam. Még a laptopokba is forrasztgatja a Lenovo a ramot. Pl. a 460T-nél 1 slot szabad, a másik forrasztott.
Volt ThinkPad Helix ultrabookom, abban sem lehetett bővíteni.Meg ha szét lehetne szedni, akkor ebben a tesztben mutatnák a belsejét.
-
-
Tim82
félisten
Pedig írtam már korábban is. [link]
A linkelt írást azért olvasd el.
eBay-en szerintem nem az "original", hanem a "genuine" jelzőt használják a valóban gyári eredetinek hirdetett cuccokra. (Ha mégsem az, akkor ebben az esetben, ha "genuine"-nak volt hirdetve, elég könnyen leverhető eBay-PayPal segítségével az eladón.)
Meg valami olyasmi is rémlik, hogy a *30-as széria kijötte előtt gyártott gyári akkukat sem fogja jól kezelni a *30-as gép.
-
Tikakukac
titán
Attól, hogy magyar az importőr még a termék ne lesz jó, főleg nem stabil minőségre.
Donki Hóte: Csutka gyári konfigos gépekről van szó leginkább. Annak, hogy whitelist írtást csinálsz és beteszel egy AC-t tudó wifikarit még az ég egy adta világon semmi köze ahhoz, hogy nem tudok feltenni egy MS store-os gyári progit.
Ez a belever az ablaktörlő a karterbe esete -
HELLAFLUSH
őstag
-
-
csubuka
addikt
Ha nem is ilyen "hardveres", dekopírfűrászt igénylő módosítás, de egy fan error mentes bios nem ártana. Aztán mindig maxon, 5V-on járatni és csucsu. Azon meg, csak valahogy a kis fordulatokon nem adja. De kétlem, hogy ilyen volna.
Vannak itt itt azért megoldások
No persze... Mi a logika abban, hogy a CPU foglalat ki és visszazárása mmegoldaná ezt. Épp mákja volt.
-
Frawly
veterán
A 430-as nem támogatja sem az M.2-t, sem az NVMe-t. Egyébként ha az vigasztal, az NVMe-t sem éreznéd gyorsabbnak a mostani Inteltől. Átlag felhasználásnál nem jön ki a különbség, csak ha olyan spéci szoftvereket futtatsz, amelyek nagy szekvenciális fájlokkal dolgoznak, ezekkel végeznek műveletet (videóvágás, virtuális gépezés). Ezt leszámítva se a bootidő, se a programok betöltődési ideje nem érződik gyorsabbnak NVMe-n, max. csak stopperrel lehet kimutatni tized másodperces különbségeket, majdnem mérési hibahatár közelében.
Az mSATA teljesen jó, egy hátránya van, hogy kifutó formátum, ezért kevés gyártó gyártja már, meg vaskos felárat kérnek érte, drágább, mint ugyanaz az SSD hagyományos 2,5 colos vagy M.2 SATA kiszerelésben.
Ennek ellenére ez a baj a régi generációs laposokkal, hiába jó a teljesítményük, azért megmutatkozik rajtuk az idő vasfoga. Ezért fogom én is majd nyugdíjazni az X220-at, se M.2 nincs rajta, se Vulkan támogatás, se USB 3.1, se 4K/x265 hw-es dekódolás, stb..
-
Dr. Akula
félisten
Ha látványos, műszer nélkül is kimutatható sebességnövekedést akarsz, akkor Samsung 970 Pro. A notimba azt raktam, az asztali gépemben 960 Pro van, és feleannyi idő alatt feltelepült rá a GTA5, pedig a sebességkülönbség ennyire azért nem indokolná (3500 olvasás / 2700 írás vs 3500 olvasás / 2100 írás), Igaz, nem a szekvenciális értékek miatt gyorsabb látványosan. A 960 Pro és elődje, egy SATA-s 830 Pro között viszont nem nagyon tűnt fel hogy gyorsabb lett volna, pedig ott aztán van különbség a SATA 550 MB/s-a és a 960 Pro többezres értékei között. Szóval a szekvenciális írás/olvasásból még sok következtetést nem lehet levonni, főleg egy olyan meghajtóra ami nem tárolásra, hanem boot drivenak lesz használva. Azt viszont általánosságban el lehet mondani hogy az NVMe direkt arra készült hogy a SATA bottleneckjét kiszedje a képletből, tehát mindenképp jobban jársz vele. Már ha nem mSATA az az M.2 ahogy utána azbest írja. Amúgy M.2-ből is van SATA-s, figyelni kell hogy ne azt vegyél, hanem legyen ráírva hogy azon belül is NVMe.
-
azbest
félisten
a képen nem m.2 hanem msata látható. Szóval ez nem megy bele m.2 slotba.
Az msata pedig egyébként ugyanolyan, mint a nomál sata. Nekem a t430 (nem s ) esetén az msata slot csak sata2-es, míg a fiók és a normál hely sata3-as. Mondjuk valós használatban nem számottevő a visszafogása. Ha jól sejtem neked az msataként is használható slotot elfoglalja már a wifi kártya.
egyébként miért lenne jó valami gagyi fajta kínából 30 ezerért, amikor itthon is kapni például 32 körül samsung evo 860-as normál 2.5" 500-ast. Akár az optika helyére is mehet olcsó kínai keretbe, ha meg akarod tartani a mostanit is.
Most vettem 14 alatt egy kingston 240-eset ugyanott, de mindenhol kapni.
Balról jobbra kétféle usb3 keretben, jobbról meg az optika helyén fiókban. Crystal disk mark 6.0.1.Így most a t430-amban van egy 180-as intel 2.5", ez a 240es kingston 2.5" és msata 250-es samu evo 850.
-
Tim82
félisten
Tessék átfáradni a nem off topikba.
-
-
-
-
azbest
félisten
nem kell ezt túlgondolni.
A dp++ még a legelső dp verziónál volt, amikor külön kellett támogatni a hdmi kompatibilis módot.
A dp1.2 -től már a dp specifikáció része a hdmi kompatibilitás.Nem írtad le azt hiszem, hogy milyen gép / milyen videokártya az amiről szó van. Ha nem idősebb 6-8 évesnél, akkor valószínűleg támogatja a dp kimeneten át a hdmi módot. T430s?
Nekem t430 géppel is simán megy a hang dp-hdmi átalakítókkal, amelyek csak szintillesztősek és nem aktívak. Legutóbb például innen vettem [link], de ebayen is számtalan eladónál van 2 dolcsi körül.4k kompatibilis már nehezebb kérdés lenne. (dp-vel az intel hd4000 is megy 30Hz-el 4kban, de egyik dp-hdmi adapterem sem tudja a 4k-t, talán mert nem 1.2-es a dp a thinkpademen).
-
carr
őstag
Leírásban szerepel:
" Mini DP to HDMI Adapter Cable Mini DisplayPort Thunderbolt Port Converter for Macbook Pro Air Projector Camera TV PCFeatures:
100% Brand New.
Weight: 20g
Cable Length: 24.5cm 9.5"
Input Type: Mini Dislay Port (Male)
Output Type: HDMI (Female)
Support Mini DisplayPort 1.1a input and HDMI 1.3b output
Support HDMI highest video resolution 1080p
Supports up to 1080p, 1920 X 1200 reduced blanking video resolution
Supports HDMI 225 MHz / 2.25 Gbps per channel (6.75Gbps all channel) bandwidth
Supports HDMI 12 bit per channel (36 bit all channel) deep color
Support uncompressed audio such as LPCM
Support compressed audio such as DTS Digital, Dolby Digital (including DTS-HD and Dolby True HD)
Suitable for MacBook, for MacBook Pro,for MacBook Air ,and for iMac with Mini DisplayPort. Also other Mac
computers with Mini DisplayPort." -
donjohnson
addikt
olyat vegyél amihez van egy kis rövid vezeték is, nehogy kitörjön a csatlakozó amikor mondjuk megemeled a gépet és be van dugva a sok átalakító: Mini DisplayPort-HDMI adapter
-
Prowler
senior tag
Win10 tud érdekes dolgokat művelni
A 8.1 sem kivétel, Bluetooth kapcsolat nem megy pl, látja a telefont, kapcsolódik is hozzá de a fájlátvitel mindig sikertelen.
Én is szívesen kipróbálnám a 7-et, de telepítő DVD-t nem kaptam sajnos a géphez, letölteni meg nem tudom, pedig kulcs is van hozzá.
-
Prowler
senior tag
Igen a 8.1ben már rendszer szinten ott az USB 3.0 támogatás, Daemon Toolsra sincs szükséged mert az ISO/BIN fájlokat is kezeli a virtuális meghajtókkal egyetemben.
Ha a felület miatt aggódsz ne tedd, egy programmal meg lehet oldani hogy ne legyenek csempék meg egyéb baromságok, én is így használom, így úgy néz ki mint a 7, viszont gyorsabb és tudja ezeket az "extrákat".
-
Tikakukac
titán
Nem, Isten ments. Úgy, hogy még hirdetve sem vagyok semmire is annyi ThinkPad van nálam megőrülök néha. Most egy W500 jött meg ment is, na az nem egy vacak gép. Kicsit szerelték, csak nem sikerült, aztán helyre kellett rakni, de most már szép az is. Azelőtt T500-ak. Jah, most ilyen 500-as széria van.
Meg 2 8460p de az már HP.
UEFI sokat nem kavart, a telepítő elkészítése ami néha nem sikerül pár helyen és azért jön be valaki, hogy hááát ez nem települ. Pedig de
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9800X3D Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Toshiba P300 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- 10% -tól elvihető.Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ACER PREDATOR HELIOS
- Beszámítás! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged