- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vicze
félisten
válasz
Tikakukac #103745 üzenetére
"A gond akkor van, ha a gépben bármiféle módosítás volt, ami elsőre nem látszik."
Amúgy Lenovoval konkrétan volt ilyen problémád?
HDD/SSD és RAM az CRU így úgy cserélgetheted ahogy akarod, semmi köze a garanciához.
Aksi és kijelző cserélt gép esetében (nem mintha meg tudná mondani) se szólt semmit a szervizes, mert nem azzal volt a gond.
Nem úgy vettem észre, hogy egy kicsit is zavarná őket bármilyen módosítás. (nem HU)"Ha nem magyar a lokalizáció"
Akkor 3 kattintással vesz nemzetközi garit és lőn érvényes gar itthon is. Sőt ha külföldön van akkor még egyszerűbb is 100x, mert kimegy 2 napon belül valaki az alkatrésszel és nem elviszi... -
jubilleum
senior tag
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #103657 üzenetére
Nálam ez sosem fordult elő, akkor altatom, ha tudom, hogy legfeljebb 24 órán belül elő fogom szedni, egyébként alapból kikapcsolom vagy hibernálás. Viszont engem borzalmasan idegesít, ha önálló életre kel, egyszer csinált ilyet, és 200 fokot a hátizsákomba, elég is volt. (Véletlen más energiasémára raktam, amit nem szoktam használni és ott nem volt ez megfelelően tiltva.)
-
dave0825
őstag
válasz
Tikakukac #103600 üzenetére
A mágnes megvan, és ahogy néztem, a helyén van, mert bent ül egy kis keretben, maga az "érzékelő" panelját nem látom. Fönt a kamera mellett balra van egy kisebb keret, nagyjából azzal szemben van a mágnes (nem pont szemben, úgyhogy furcsa, hogy hogy hiányozhatna onnan a kis panel, mert nem látni egyértelműen ott a helyét). Ez a kijelző nélküli kép.
(#103599) donjohnson: Köszi, megnézem. Közben rákerestem, és találtam egy ilyen programot, ez segíthet, vagy kellhet hozzá?
-
letix
senior tag
válasz
Tikakukac #103579 üzenetére
Hajlandó vagyok némi kompromisszumra, elvégre a mostani konyhai zenélős T60 sem egy multimédiás vadállat..
Mégis kávé, víz, por, zsír és minden egyéb álló, legalább is az elmúlt 10 évben.
Nagyon fontos szempont a régi bill, szóval effőlé ugrani gondolom csak a T430 esetében lehetséges, mintha azt olvastam volna, hogy oda még valahogy betehető a régi bill.Elég sok mindent le kéne cserélnem (dokkoló, HDD Caddy, cserealkatrész-bázis stb.) ha HP-ról visszaugranék IBM/Lenovo vonalra, mégis a jó tapasztalatok (IBM és nem Lenovo) miatt vonzó a jó öreg stabilitás, már ha egyáltalán a T420 köszönő viszonyban van a T60-nal..
-
Wolfskin
őstag
-
Wolfskin
őstag
válasz
Tikakukac #103566 üzenetére
közben megtörtént, ssd ki, palmrest le, beindítottam és billentyű le.
a hűtő csavarokat egyesével kissé fellazítottam és újrahúztam, és minden más csavart is amit láttam
lokalizáltam a forrást, a bal alsó sarok csinálja, ha ott egy picit megfeszítem újraindul. nem nagyon, és nem is a gép felemelésével, hanem egy másik, de reprodukálható mozdulattal. és ismétlem, nem durván.egyébként az elejétől csinálta, emlékszem amikor sikerült először bebootolnom linux cd-ról (mivel semmi oprendszer, meg meghajtó nem volt benne ekkor), és át akartam vinni a máik szobába, az ajtóig jutottam csak és leállt
azon gondolkodtam, hogy csak valamilyen tápellátással kapcsolatos dolog, ha más lenen nem inkább lefagyasztaná?
update közben tiltottam az nvidia /intel vga-t, de semmi változás
-
Wolfskin
őstag
válasz
Tikakukac #103555 üzenetére
igen előtte is. csak akkor azt hittem, hogy a hdd kuka. ami az is. de vettem bele egy ssd-t és most is csinálja.
hát,a venti vissza van dugva,a billentyűzet is meg a touchpad is. más nem is lett kihúzva proci cseréhezcsak mert most vettem a gépet ssd/hdd nélkül, és lehet, hogy valami fizikai baja van...? alaplap...?
-
@tco@
aktív tag
-
omiki57
csendes tag
válasz
Tikakukac #103535 üzenetére
Gondolod vissza venné a notebookot? Szerintem ez ma már nem szokás. Működik, kifizetted, elhiszed amit mond és majd otthon kiderül, hogy mégsem úgy van. Írsz egy privit, hogy gond van, visszaírja hogy sajnálom, én úgy tudtam hogy bővíthető, ott van a sim foglalat is. Pedig az eladó csak pozitív értékeléssel rendelkezik, megbízható
-
@tco@
aktív tag
válasz
Tikakukac #103537 üzenetére
Azt javaslom amit sajnos én is szoktam csinálni: megveszem az összes szóba jöhető gépet, ami tetszetős, a legjobb marad, többi elad.
Ez működne is, csak se időm, se türelmem adni-venni
Megveszem a gépet kb 5 évre, aztán örülök neki, ezért az alapos utánajárás
(#103538) HSM
ez meg egy notebook....Igen, A Xonar meg egy közel 10 éves cucc, és pont ezért írtam hogy nincs brutális különbség ennek, meg a sok éves Inspiron hangja közt, de azért határozottan van. Csak nem tudom hogy a notik hangja 5 év alatt jobb lett-e pl, hiszen minden más téren is iszonyatosat fejlődtek (eltelt vagy 5 Intel generáció is azóta pl).
-
vicze
félisten
válasz
Tikakukac #103520 üzenetére
"Azt elvárni, hogy valami úgy működjön, ahogy annak működnie kell"
Úgy működik, hogy be lett állítva. Neked az alapbeállítás nem felel meg = FOS!
Ennyiről van szó semmi többről.
Komolyan néha olyan vicces, hogy a Win7 megjelenésekor a XP hibái hirtelen elfelejtődtek, Win8/Win10 megjelenésekor meg a Win7 hibái, hihetetlen rövidtávú az emberi emlékezet... -
vicze
félisten
válasz
Tikakukac #103517 üzenetére
Amennyiben advanced módon óhajtód használni a rendszert, tegyél érte hogy olyan legyen amilyennek te akarod. A lehetőség adott, de ha nem használod és úgy nyavalyogsz azt máshogy hívják.
Nem szeretnék semmilyen vitába belemenni, nem egy OS-t supportálok és mindegyiknek megvan a maga saját nyavalyája. Azt elvárni, hogy egy gép gondolat olvasva úgy működjön ahogy te akarod nem éppen normális dolog.@Frawly: A valóság az volt, hogy XP esetén is elérhetővé tette MS nem 1x a frissítéseket és kitolta, ha kritikus volt. Ez Win7 esetében se lesz másként. Az sokkal nagyobb probléma, hogy a driverek támogatás megszűnt és lényegében már évek óta nincs új eszközökhöz, ha van valamilyen hiba az már úgy is marad. Ez már inkább ok a Windows 10-re való váltásnak.
-
ro_bert17
őstag
válasz
Tikakukac #103484 üzenetére
Igen, emlékszem amikor vetted, de őszintén szólva nem szívesen vennék egy egész gépet egy billentyűzet miatt. De lehet megfontolom, ha velem is szembe jön egy ilyen visszautasíthatatlanul jó ajánlat.
(#103485) Fifi: Teljesen váratlanul a múlt hét közepén romlott el az eddig használt billentyűzetem. Szétszedtem a billentyűzetet teljesen, de nem láttam rajta semmit, hogy mi ment tönkre. Tőle vettem gyorsan egyet a hétvégére. Esztétikailag elég jó, műszakilag kissé használt állapotban.
#103489) Apollyon: Annak utána lehet nézni valahol, hogy a kinézet svéd, stb. billentyűzet milyen mechanikával rendelkezik, mert akkor átpattintgatnám a gombokat az hibásról. -
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #103391 üzenetére
Nálam is akad 10+ év tapasztalat hobbi gépszerelés tekintetében... Az egésszel csak azt akartam mondani, hogy talán mégis jobb egy hangyányival több paszta, mint kevesebb. De alapvetően teljesen egyetértek veled, sok semmiképpen nem kell, és nem is jó.
(#103404) vicze1: Párnázás alatt azt a hővezető szivacsszerűséget érted a hűtőn, amiről beszéltünk? Illetve az a spacer hol van, hogyan néz ki? Ellenőrizném az enyémben is, függetlenül attól, hogy az elmúlt pár hónap használata során, amióta nálam van hibamentes volt a gép.
-
Frawly
veterán
válasz
Tikakukac #103398 üzenetére
Abban igazad van, hogy brutálabb asztali procin csíkozni jobb a pasztát (általában X-alakot ajánlanak, vagy több borsószemet), mert nagy méretű die-ok vannak a sok mag miatt (ilyen 6-64 magos, 12-128 szálas porcik szintje). De ilyen régebbi ThinkPadben lévő M-es procinál elég a borsószem, amikor ráteszed a hűtőt, akkor a 8-as alakban elkenegetés nélkül is szétterül a nyomás hatására, amit a ráfeszülő hűtőborda okoz. Azért felesleges, amit sokan csinálnak, hogy mozgatják a bordát, hogy elkenődjön, meg hitelkártyával először szétteregetik a pasztát, mielőtt a borda felmenne rá.
-
Frawly
veterán
válasz
Tikakukac #103382 üzenetére
Szerintem meg azért inkább legyen egy kicsit több, mint túl kevés, de szent igaz, hogy nem kell ész nélkül nyomni. Eleve csak a legközepe melegszik a procinak, ami kisebb terület, mint a kupak. De tény, hogy gáz, ha már mindenhol préselődik ki. Borsószemnyi pasztát szoktak javasolni, és ez tényleg jó kiindulási alap.
Fémpasztát, meg folyékony fémet én szívesen kipróbálnék, de laptopra nem való, azon nem kockáztatnám meg. Asztali gépen más, mert azt nem mozgatjuk.
De ha már paszta. Az IC Graphite hővezető lappal van valakinek tapasztalata? Olyan, mint egy papírdarab, és elég kedvező teszteket látni róla YouTube-on. Előnye, hogy nem préselődik ki, nem szárad ki, többször felhasználható.
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #103384 üzenetére
Úgy úgy.
Középre mini pöttyből indítva, 8-as mozgatással, végig szétterült, befedte, mégsem volt teljesen jó.
Kínomban, másodszorra 8-as nélkül, az előzőhöz képest bőven megküldve egész jó lett. Én valami jelentősebb felületi egyenetlenségre tippelek, de nem mértem meg, szemre nem látszott semmi.
Most rendeltem bele egy egy-hőcsöves hűtőt a gyári kettő csöves helyett, mert úgy látom, nem futja ki magát a 6600U, még 3Ghz-re limitálva is bele-belefut némi throttlingba, és az picit nagyobb hőleadó felületűnek tűnik. 8K befektetést megér, ha beválik. Még van pár nap garim is, de nem vágytam leadni szervízbe ezért.(#103385) FoxiestFox: Nem hiszem, hogy egy akármilyen noti CPU-ra szükség lenne olyanra. Főleg régebbiekbe. Inkább a hűtés egyéb paraméterei fogynak el, pl. hőcső vagy a hőleadó felület.
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #103382 üzenetére
+1. Vezető pasztát én alapból nem tennék rá semmi pénzért...
Amúgy nekem picit más a tapasztalatom a pasztával, T460s-en határozottan nem komálta, ha éppen csak minimális mennyiség került fel, kedvezőbbek lettek a hőfokok, amikor úgy egy emberesebb pöttyöt tettem rá. Pedig levételkor látszott, hogy végig fedte elsőre is, mégis jópár fokot nyertem mikor többet adtam neki. Persze, nyilván nem annyit, hogy egy óra legyen utána eltakarítani, annyira nem olcsó az AC MX4.
Persze, mindkét verzió milliószor jobb volt a két éves, kiszáradt gyári rágógumitól. -
-
Ed_007
aktív tag
válasz
Tikakukac #103290 üzenetére
A Vantage telepítése és az általa feltett frissítések során ez nekem is megtörtént, ma.
Egyszer csak a külső hangszóróból átment balra minden hang, a dokkolóban ülő gép kezdett kornyikálni...
Két megközelítés között örlődöm:
1) Ez a kis garázscég (MS) adja vissza az összes ISO-ját, ha eddig még egyetlen nagy frissítést sem tudott normálisan megcsinálni (úgy, hogy a hibákat kiszűrték volna a tesztelések során), és ne hívják meg azon beszerzésekbe, ahol minőség és üzletkritikusság az elvárás.
3) Az ISO minősítéseket lobogtató, de sorozatban silányságot produkáló cégeknek ISO minősítést kiállítókat el kell tiltani a pályáról, mert az ő lazaságuk engedi ezt a k...rájt. -
vicze
félisten
-
darvinya
titán
válasz
Tikakukac #103242 üzenetére
Attól, hogy ritka és drága, még nem fogod tudni megcsinálni réteg zárlatos alaplapot újragyártás nélkül.
Ezért darálják le egyből és újragyártják, s nem próbálják megjavítani.Persze lehet, de nem hiszem beruház valaki csakúgy min. 5millát, hogy 1millás lapot megjavítson.
-
vicze
félisten
válasz
Tikakukac #103234 üzenetére
Kapcsolási rajz nélkül, túl sokáig nem lehet jutni, csak pár lépés.
Mondjuk szerencsére elég sok esetben szemmel végig nézve a lapot látszik, hogy hol lehet a gond.
A sütés meg mindent megold.Csak hát úgy, hogy 5e egy alaplap nem hiszem, hogy bárki szenvedne ilyennel. Nem Macbook...
-
-
-
-
Frawly
veterán
válasz
Tikakukac #103160 üzenetére
Az faxa. Akkor nem csak a kijelző ×4r, de még vibráló pwm-es is. Pedig ezt anno néztem is, mikor vettem, a kijelző előtt elhúzott ujjra fókuszálással. De most, hogy írtad, megnéztem a webes testufo bluetrail teszttel, és valóban, azon van utánhúzás. Még csutka fényerőn is.
Megemelni hogy lehet a frekijét?
-
FerNandor
őstag
válasz
Tikakukac #103164 üzenetére
Írtam az eladónak, és válaszolt is 20 percben belül. baromi sok pozitív értékelése van, számítógép alkatrészeket árul. Remélem jó lesz, mindenestre ott a PayPal
Nekem szerencsére mostanában nincs rossz taasztalatom a postával. Egyszer volt az utóbbi időben olyan, hogy az Alis rendelés megérkezett Ali és minden nyomkövető oldal szerint, postaládában azonban nem volt semmi... Felmentem, megkérdeztem és ott volt, na mondom ez jó, hogy a postás nem dob be értesítőt. És elnézést kértek és mondták, hogy sajnos előfordult már..
Közben rendeltem pasztát is. Annyira borzasztó, hogy helyben minden olyan drága és akkor egy 4g-os termékre még fizetni kell 1500Ft-ot, hogy kiszállítsák. Csak a szállítási költségen meg rendelek 3-at kínából ingyen szállítással.
-
vicze
félisten
válasz
Tikakukac #103125 üzenetére
Amennyiben nem használ semmit akkor nem is lesz kihasználva, őrület.
Leírtam mi fut. Az hogy te 10 számológép appot meg 3 notepadet futtatsz, nem mérce.
Léteznek a világon csodás modern webalkalmazások, amik képesek 700MB-t csak úgy megenni, csak mert. Éz ezekkel kell dolgozni.Nem kell nézegessem a userek gépét, az MDM-ünk dobálja a low memory warringokat pár naponta.
-
vicze
félisten
válasz
Tikakukac #103091 üzenetére
Egész pontosan 11 alkalmazás fut többnyire Office, és 15 lap van megnyitva ennyire elég a 8GB...
Ez egy nagyon szolid használat(csak 3órája dolgozok) és Mancikánk is kb. 2x ennyi fut mert dolgoznak. Egy gép munkára van és nem arra, hogy akadályozzon a munkában. Ha szerinted, az a normális, hogy be kelljen bármit is zárogatni ahhoz, hogy dolgozni tudj akadályok nélkül ott nem a userrel van a probléma. -
kelna91
senior tag
válasz
Tikakukac #103070 üzenetére
Akkor félreértettük egymást. Az átgravíroztatás 20k lenne, ennyit nekem simán megérne egy rendes magyar billentyűzet. És olyat hol lehet kapni?
A beszerelést nem vállalnám én, simán előfordulhat, hogy sérülne valami. Hívjam fel a hivatalos szervizet? Vagy menjek el a Laptopszakiba? -
Frawly
veterán
válasz
Tikakukac #103091 üzenetére
Nem kell megmutatni, elhiszem. Azért is írtam, hogy én is bele tudnék férni, akár 4-be is. Jelenleg Arch-on SwayWM-et és Firefox-ot használva 10 tabbal és egy megnyitott Termite terminálablakkal 1395 MB-os memóriát használok e sorok írása közben. De az Átlag Jóskának a 4 GB szűkös, kell a minimum 8. A 16 csak a jövőre felkészülés, meg ha valaki játszik, vagy valami speciális szoftvert futtat. Persze találkoztam már olyan emberkével is, aki panaszkodott, hogy a 128 giga RAM sem elég neki.
A legrosszabbak egyébként az ECDL Mancikák, nyitva van neki már ugyanaz a progi 5-ször, de mivel nem találják a tálcán az összevonás miatt, megnyitják 6-szorra is. Ezeknek hiába magyarázod, hogy mennyibe kéne beleférjenek.
Azt sem szabad elfelejteni, hogy integrált GPU-s felállásban a GPU is levesz a felhasználható memóriából, meg a Win10 és a modern, full extrás asztali környezettel érkező linuxok is egyre több memóriát esznek alapból. Erre jön még rá a böngészők rendkívüli RAM éhsége.
(#103092) embe: az a baj, hogy az 1024 KB volt, csak az eredeti IBM PC és XT-nél ebbe bele kellett gyömöszöljék a 384 KB-os ROM/BIOS területet, erre készült a DOS, ezt a felosztást meg később tartaniuk kellett a visszafelé kompatibilitás miatt. Az 1024 KB egyébként elég is, ha csak 16 bites, valós módú programokról van szó. A 32 bites, meg védett módos (DPMI, DOS4GW, egyebek) programok, játékok azok már más tészta, de azok meg eleve megkerülik ezt a limitet. A 640 KB is elég lenne, ha csak a programok futnának, de ugye abból foglal a DOS meg a driverei is, amiket ugyan lehet a 640 KB feletti részbe is tenni, de nem maradéktalanul. Így meg már anno is ki lehetett futni a 640 KB-ból. De jellemzően Amigákban sem volt 1 MB RAM-nál több, szintén a 16 bit miatt. Készült ugyan hozzájuk ilyen 4 MB-os bővítés, de azt kevés szoftver használta, nem átlag progik.
-
Frawly
veterán
válasz
Tikakukac #103060 üzenetére
Az Átlag Jóskának én is min. 8 gigát szoktam ajánlani. Mivel aki annyira egység sugarú felhasználó, nem zár be semmit, lustaságból fut nála minden lom, nyitva felejtett Excel, 1000 Chrome tab, 6 Toolbar, stb.. Aki viszont power user, megfelelően soványan tartja a rendszerét, beleférhet 4 gigába is. Függ attól milyen progikat használ valaki, meg milyen OS-t, a Linux jóval takarékosabban bánik a RAM-mal, még ugyanazon a böngészőn tesztelve is a Windowshoz képest. De még Windowson belül is van eltérés, a Win 7 soványabb, mint a Win 8.1, ami meg soványabb egy kicsivel, mint a Win10.
De ha már X230, én belenyomnék 16 gigát, és kimaxolnám egy életre. Nem nagy az árkülönbség a 8-16 giga között, és később nem kell újabb upgrade-et megejteni, jócskán kitolja a használatóságát a gépnek. Kicsit overkill is ilyen régi, lassan muzeális üzleti laposokba,igazad van, a régi mobilproci ereje hamarabb fog limitálni. Pl. én sem használom ki a 16 gigát az X220-ban, de nem árt, ha van, meg nem romlik benne, ha csak néha-néha ki van használva belőle 9-12 giga, már akkor megérte, el lehet hagyni a swapot teljesen.
-
petata
őstag
válasz
Tikakukac #103081 üzenetére
Értelek. Ismerem a jelenséget, már volt ilyen régen az akkori telefonomon. Annál ez garis volt simán, szóval a kérdés adott: vajon ilyenre érvényes a garancia? Csak érdekel mit mondtok, hétfőn először úgyis felkeresem a kereskedő srácot, utána meg felhívom a szervizt.
-
biigi
tag
-
kelna91
senior tag
válasz
Tikakukac #103064 üzenetére
Na remek... Azért azt gondolná az ember, hogy nem egy nagy kívánság lokalizált billentyűzetet kérni egy ennyire elterjedt márkához... De akkor lehet, hogy egyszeráen átgravíroztatom a meglévő billentyűzetet, nem vacakolok vele.
A házi billentyűzetcserével egyébként nem buknám a garit? -
vicze
félisten
válasz
Tikakukac #103011 üzenetére
Ok, 820 G1/G2, 840/850 G1-G4.
Elég változatos 2242/2260/2280 van össze vissza.Azokban a ThinkPadokban van ugyanígy, ahol ahogy a HP-nál is gyorsító SSD-t raktak a HDD mellé, és nem SSHD-t.
Az X250 pont ilyen. Az SD kártya olvasó alatt van a második M.2-es slot. (X240/T440/T450-et tudom még ami ilyen, mindenképp kevesebb van mint a HP-nál, 4-5 modell.)
Viszont Thinkpadok 2. M.2-jébe csak 1oldalas 2242 megy, ami még ritkább mint a két oldalas sajnos. -
FerNandor
őstag
válasz
Tikakukac #102999 üzenetére
Köszi, van amúgy benne egy telejesen szabad slot vagy esetleg itt is LTE meg stb adapter helyére megy csak be? (valamelyiknél olvastam ilyet, lehet, hogy az x240 volt)
Apollyoon 2019-09-16 08:50:20 (#103000)
köszi. nem is a spórolás miatt, csak valahogy nem került ilyen a szemem elé, amik meg jobbak voltak, mind drágábbak voltak, lényegesen. -
FerNandor
őstag
válasz
Tikakukac #102995 üzenetére
Árkategóriában ezek azok, amik "beleférnek". Ezek kb 60.000Ft körül vannak.
Ha esetleg jobb állapotút találnék, akkor a mostani T430 menne a T61 helyére, anyához és a friss szerzemény maradna nálam.Méretben mindenképp ekkorát szeretnék, nagyobbat nem. És optikai meghajtó sem kell, mert lesz a másikban vész esetére.
Van esetleg más ajánlásod?
-
raczger
őstag
válasz
Tikakukac #102980 üzenetére
Az a baj erre nem tudok biztosan válaszolni, ismerősé a gép, én telepítettem újra neki a gépet tavaly. Nem szoktam úgy gépet odaadni valakinek, hogy ezeket ne próbáljam ki és ne működjön, így szinte biztos vagyok benne, hogy ez korábban működött. Mióta nála van, biztosan nem volt kijelzőcsere.
Az újratelepítés akkor azért kellett, mert az ssd tönkrement benne, cseréltük. Ő azt állítja, mielőtt tönkrement az ssd, működött a fényerőállítás. -
SPeti1984
senior tag
válasz
Tikakukac #102970 üzenetére
Itthon csak x200 meg x260 van emellett az x230 mellett. Most radugtam egy usb billentyűzetet igy mukodik rendesen addig amíg a laptop billentyűzeten csak egeret használom. Amint betűket kezdek el ott irni meghutyul a külső billentyűzet is. Újraindítás után megint jó a külső.
-
adamhr
lelkes újonc
válasz
Tikakukac #102945 üzenetére
Vártalak!
De komolyan nyertem egy fogadást, hogy nem kell 10 perc és itt vagy.
Elfogadom a Te véleményedet, de had térjek rá vissza egy fél, majd egy év múlva. És meglátjuk akkor is ez lesz e a véleményem. De van egy érzésem, hogy igen.Köszönöm a válaszodat és hogy időt szakítottál Rám!
-
Olajka02
aktív tag
válasz
Tikakukac #102926 üzenetére
Köszi a választ.
Értem.
Akkor ez így rendben is van.
Csak azért kérdeztem rá, mert ugye ez egy WS cucc, hátha tudja ezt kezelni.
De rendben, elfogadom, hogy ez így megy ebben a formában.
Még ismerkedem ezzel a thinkpad-es világgal.
Egyébként nagyon frankó cucc.
Amit eddig kipróbáltam rajta mindennel elégedett vagyok.Az viszont ebből a szempontból érdekes, hogy az előtte lévő T540p-m meg telepről 100 mhz-cel feljebb boost-olt, mint hálózatról és az nem csinált ilyen droppokat.
De nyilván más típus, más beállított és gyárilag preferált működési profilok vannak. -
vicze
félisten
válasz
Tikakukac #102913 üzenetére
Szó sincs Kínáról. De nem kell messze menni választékért se.
-
-
-
-
-
-
Nestor16
senior tag
válasz
Tikakukac #102639 üzenetére
Köszönöm még egyszer a válaszaitokat. Végül is pont egy T450s lett belőle, ezt sikerült kifogni jó áron (legalábbis szerintem).
T500 után felüdülés. Gyors, szép, könnyű, elég sokáig bírja az akksija, kb a 6 óra megvan átlag ahogy a teszt is írja a 6 cellával, nem úgy mint a gyári 9 cellás T500, ami 2-3 óra átlagot ha hozta. Régi konstrukció már.Észrevételeim/kérdéseim:
1. furcsa volt, hogy a BIOS jött be, nem az UEFI vagy valami modernebb felület, gondoltam már fejlődött e téren is az üzleti vonal bár lehet felesleges volna, nem tudom.
2. Windows 10-el kaptam, BIOS-os kulccsal. Elvileg jó a licensz, de hogyan mehetnék biztosra, hogy nem egy generált kulcs?
3. Először használok állandó jelleggel win 10-et, majd a saját topikjában is végigolvasom miket érdemes beállítani, de van ThinnkPad specifikus program/driver amit érdemes használni?
4. Ujjlenyomat olvasót hogyan lehet a Keepass-ra is alkalmazni? Elvileg valami Client Security Solution-t ajánl, illetve hogy olvassam végig ennek a security pdf-jét.Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest