- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Netfone
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
A szekvenciális sebesség csak egy adat. Én se vettem észre a SATA3-at kimaxoló Samsung 840 PRO-n mikor SATA2-be dugtam véletlen. Persze, ha SSD-ről ugyanarra az SSD-re másolsz, ott talán észrevenni, de ennek sok értelmét nem látom.
Sosem csináltam ilyet. SSD-n belül áthelyezem, ami kell és szépnapot.
-
Tikakukac
titán
Egy nagyon picit olvass bele a témába. Mi az az érték amit írsz, mi az ami történik, mi kell ahhoz, hogy érezz gyorsulást hacsak nem vagy robot...ilyenek.
Én már sok gépben cseréltem SSD-t mert az ügyfél szerint a mostaniak sokkal jobbak...830-as Samu van saját asztalimban is, ami darálja a notikat reggelire, nem akaródzik cserélni. Hidd el, kihoztam minden újabbat és rátükröztem a rendszert: soha az életben meg nem mondtam volna melyik van a gépemben.
-
tototos
addikt
Összefoglaló elolvasása ajánlott
Amúgy igen ezzel nem fogsz mellé. Annyit tudni kell, hogy az msata port "csak" sata2-es sebességgel működik a t420s-ben, így nem használja ki az ssd teljes sebességét, de gyakorlatban semmit nem fogsz észrevenni belőle. -
-
MrSealRD
veterán
A billentyűzet alatt lesz valahol egy wifi kártya szélességű hely. Gyakorlatilag egy néhány centis NYÁK-ról beszélünk amikor mSATA SSD-ről van szó. Oda beteszed és kész.
Rákerestél egyáltalán hogy néz ki egy mSATA SSD?! Mellbevágó a különbség egy 2,5"-es SSD-hez képest....
-
Chaser
legenda
A win serial növeli, a recovery nem
egyébként meg ahogy mondták sokkal gyorsabb mindenféle hülye sallang nélkül rendszer mint amit készen adnak. Szűz win fel, bedriverezed, aztán lemented imagebe valamivel, bármikor visszatölthető. Ez kicsit elegánsabb és hatékonyabb mint a recovery.
-
-
Tikakukac
titán
Ha el akarom adni a gepet, noveli az erteket.
Háááát.
Nem mindenki ert a Win telepiteshez, barmilyen egyszeru.
Nem is kell, nekünk is meg kell élni valamiből
Amugy meg gyors es elegans megoldas a Recovery, szerintem.
Hasonlítsd össze a recovery gyári rendszert a szzzel amit SU-val drivereztél. Kategóriákkal gyorsabb és jobb lesz az akksi időd is. X220-on tesztelve, de x230-al is lehet, épp most húztam újra a gyári lemezekkel, mert a vevő így kérte.
-
-
Dhampir
félisten
-
-
-
-
Tim82
félisten
-
-
Tim82
félisten
Még a CPUBoss-on (ami szerintem ritka pontatlan egy oldal) sincs értékelhetpő, benchmarkokkal alátámasztott, direkt összehasonlítás.
Apáméknál egy X301 tölti be a házi gép szerepét, SU9400-zal (ez az 1,4 GHz-es órajelű proci), 4 GB RAM-mal, SSD-vel, Kubuntuval. Szerintem hétköznapi használatban semmi érzékelhető különbség nincs egy ugyanennyi RAM-mal, SSD-vel, T7300 vagy T7500 procival szerelt T61-hez vagy R61-hez képest.
Hétköznapi használat alatt netezés/zenehallgatás/HD film/Office feladatokat értek természetesen.
-
HSM
félisten
Nyilván jobb a 6MB, de mivel ezekben a régi procikban külön van a memóriavezérlő, így igazából leginkább ezt ellensúlyozza a nagy cache. Másfelől a kicsi órajelet semmi nem ellensúlyozza.
Nekem is nagyon tetszenek azok a gépek, az árai is jók, de nekem nagyon lassúak lennének.
Persze, használható a gép, de tartalék nincs benne sok.
-
-
-
Tikakukac
titán
1. 1,7kg-ot mért noticsekk, én is akörül mérek mint ők, hitelesek. Ez 9 cellával volt ofc.
2. Ott körül van, de nem milipontosak az szinte biztos.
3. Hát lehet cserélni. Kell egy másik olvasztós proci egy forrasztómester és akkor meg van oldva. Akár 5%-ot is nyerhetsz összesen egy talicska pénz befektetésével. Már a gondolat sem ér meg többet.
4. Hasonlóan gondolatban is meghalt dolog. Ez nem asztali, nyilván ha 6 tonna rezet meg ónt beleforrasztasz lesz olyan, hogy valamit oldasz és lépsz mittomén 1 szorzót fentebb. Ugyanúgy halott. Ez olyan, mint a 10 éves vidkarit húzni, hátha jó lesz az. Nem lesz. -
Tikakukac
titán
Súly és méret: szedd ki az összes nem egyforma dolgot. Mérd le. Én x200 és x200s esetében megtettem. Kijött valami 10 deka alatti dolog, de vastagon, még talán 5 deka se volt.
Minden más: ahogy érzed. Volt nálam is nagypaneles x200. Hulladék volt ugyanúgy. Király a felbontás, tényleg, csak ne lenne maga a panel kuka. A többit te érzed, valszeg mire találsz egy jót, addigra x220-at kapsz IPS-el. Azon látható amit csinálsz ezen meg nem.
soldi3r: Laptopnál van billzeted, touchpad, specifikus drivereid tonnaszám, akksid, wifid, BT-d, teljesen kötött hardver.
Asztaliban nincs. Ezért PC-t mióta Intel alapú a dolog tudsz kopp MacPro-t építeni, de laptopban ha megpusztulsz sem tudsz olyat csinálni. Nem véletlen nem erőszakolok laptopra OSX-et és nem véletlen építettem direkt almához passzoló hardverekből asztalit. Amin a Win ugyanúgy tökéletes, csak nyertem vele még egy rendszert. És lőn boldogság. -
cadeyrn
aktív tag
Elméletileg a HX121WX1-110 panel AFFS és LED de hogy belemegy-e az X201-be, azt nem tudom.
Forrás: http://forum.tabletpcreview.com/threads/the-definitive-x200-tablet-lcd-panel-resource.31644/ -
Tikakukac
titán
Nincs, a jobb felbontású IPS származékok majd X240-től vannak. Ja és nem, az életben nem faragható át, képarány miatt sem.
Ezt mire x201-be rakod fényes lesz amit matt fóliával mattíthatsz vissza, akár mintha gyári plexis lenne csak üveglap nélkül. Vagy van gyári matt is. Ára annak horror. Géped ára kb.
Jha és kell majd inverter és szalagkábel is, mert ez nem ledes.
-
-
azbest
félisten
Elvileg kevés folyadékot el tud vezetni a billentyűzetből a levezető csatornákon át a gép alá. Ha viszont rendesen nyakon öntöttétek, akkor kapcsolgatás helyett inkább a csuklótámasz és a billentyűzet kiemelése lehet szükséges. Ha a gép belsejébe is folyt, akkor lehet épp a próbálgatással teszed jobban tönkre.
-
-
Tim82
félisten
Ajánlott lenne (lett volna) azonnal áramtalanítani a baleset után és kiszedni a billentyűzetet és (esetleg) az alaplapot és hagyni száradni egy-két napot, majd a billentyűzetet kitisztítani.
Mindenesetre lehet, hogy csak a billentyűzeted halt meg. Ki kellene próbálni egy másikkal.
-
Gondwana
addikt
1x ki lehet íratni a recovery partíció tartalmát egy bootolható lemezkészletre (create recovery media amit keresel), a partíciótologatás alapvetően jó ötlet, egyedül azt szokták tömegesen elfelejteni, hogy nem árt egy olyan bootszektor is, ami tudja, hogy ha nyomtál neki egy F11-et (vagy egy kék gombot), akkor honnan is kezdjen bootolni. Erre persze létezik visszaállító utility, de én akkor is a recovery-készlet kiírását és fiókbasüllyesztését tanácsolnám.
-
Francia91
veterán
-
-
-
-
Kiss67
senior tag
-
Kiss67
senior tag
Ugyan úgy2 félből van mint az X301, vagyis nincs külön műanyag alul felül, hanem a 2 fél már maga a magnézium.
Hát igen a T61 idejében még egy 14,1 TFT volt vagy 150-200 ezer, hiszen a gép árának vagy a 60-70% át ez tette ki. Akkor még meg kellet védeni, de mára már bagóért sem lehet eladni egy ilyen panelt. Minek agyon védeni,ráadásul csak + súly az is, hacsak nem számítasz rá hogy rád lőnek, de akkor meg már mindegy. -
Kiss67
senior tag
Hello mindenkinek !
Aki X300,301 -en gondolkodik , annak bártan ajánlom a T400s,410s,420s változatot. Alig észrevehetően vastagabb és nagyobb, de sokkal jobb mint az x300,301 . Mind kettő volt már nekem az "x" -ek közül és nagyon melegedős és lassú , ha a T4xxs be is ssd-t tesz az ember.
Az x300/301 sajna nem egy jól eltalált darab a "hő" területén. Persze a kinek fázik a térde az használja bátran.
Én a T4xxs re szavaznék, nyilvn ha lehet a T420s re. A másik kettőben 1.8 -as HDD vagy SSD való.
A T420s be végre visszakerült a 2.5 méret.
A középső a T420s , a jobb oldali gép egy x61, ami nem nagy azért és nem is vastag. -
-
-
-
Ezt most nem értem. Te a T61-gyen szeretnéd futtatni a D3-at, vagy új gépet tervezel?
Az első eset szerintem sajnos felejtős, viszont ha új gépet vennél, akkor a HD4000 1366x768-ban, vagy 1280x720-ban megfelelő lenne az NBC adatai alapján. A gép memóriáját meg fillérekből bővíthetnéd 2x4Gb-ra, ami még dobna az igp teljesítményén (memory scaling bekezdés).
-
brekiisti
tag
Szerintem olyan notin végig tolni ami hardverileg éppen hogy elvisz használhatóan (Gondolom nem űber gamer notit veszel
) egy olyan játékot amire 10 éve vársz olyan mintha gyerek korod óta Gyürük ura rajongó lennél és a filmet cinedub+kézi kamerás felvételben néznéd meg. Még tesztelgettem neked a T420si -t 1280X800 ban
Közepes beállításokkal 30-40 fpst produkál D3 mal az NV4200. A hangulatot kicsit a natív felbontása az LCD nek(1600X900) kicsit rontja mivel így " mosottabb " de annyira az enyémen nem vészes de azért elsiklani sem lehet felette.Helyenként sok effekt stb nél kicsit megröccnget de nem megy súlyosan a játék élmény rovására. Ha pl egy Y580 abból is erősebb konfigot veszel azon tuti jól menne de az mindjárt 300K Huf + nameg Ideapad és be kell vállalnod a külföldi gariztatást stb ami a konzúmer kategóriával jár.ui: ha valamit nagyon elírtam elnézést most keltem és még nem ért véget a KVm
-
Dhampir
félisten
Esetleg ha szereted a kalandjátékokat, akkor a Black Mirror mindhárom részét figyelmedbe ajánlom. Nagyon hangulatos játék és integrált grafikával is jól megy.
-
audi100td
nagyúr
A W500-ban FireGL V5700 van, levittem mindent amennyire lehetett. Nem mondom, hogy abszolút játszhatatlan, de gyakran elég durván beakadt.
HD4000? Lemaradtam valamiről? Előbb még T61-ről volt szó.
Erről nem tudok nyilatkozni, HD4000-et még nem próbáltam, de az sem egy izmos darab. Notebookon játszani sajnos drága mulatság.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- Új Dell Inspiron 14 5435 Ultrabook -50% 14" Bivaly AMD Ryzen 7 7730U 8Mag 16GB 512GB FHD+ IPS
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest