- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- MIUI / HyperOS topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 Ultra akku probléma?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
!Overdose!
őstag
válasz
salieri. #28501 üzenetére
Lehet, hogy én vagyok ennyire szerencsés.
Egyébként a munkám során is azt tapasztalom, hogy az olcsóbb, gyengébb minőségűnek kikiáltott kínai akkumulátorok is gyakran hozzák a drága akksik szintjét. Lehet nem bírják 6-8 évig, csak 3-4-ig de ez sok területen nem is szempont. -
-
Gondwana
addikt
válasz
salieri. #26413 üzenetére
Gyárilag egy ceruza van hozzá, rendszerint 5 pótheggyel csomagolva van egy dobozban, nem a gépben (báris újan).
Megkarcolni elvileg a ceruza hegyével nem tudod, kopósra van előlátva, azért is adják a póthegyeket, de ettől függetlenül, ha homokszemet tologatsz a heggyel, akkor az karcolni fog, de olyankor érzésre is máshogy csúszik a toll hegye, észre fogod venni.
(Én eddig Wacom Graphire4-ben nyaltam el egy hegyet annyira, hogy kevesebb, mint 1mm volt csak ki a ceruzából, oda is egy ilyen piros ThinkPad cserehegy került) -
Daffni2
addikt
válasz
salieri. #26001 üzenetére
Nem ítéltem, csak megosztottam az aggályaimat a történettel kapcsolatban.
Egy biztos Én egy ilyen helyzetben /mármint ha legjobb tudomásom szerint hibátlan darabot adok el/ és valaki azzal jönne, hogy barkácsolni próbálta és úgy vette észre a törést..........
Ráadásul tényleg lehet olvasni sok helyen erről, hogy CPU csere folyamán eltört...........
Szóval engedtessék meg a pici kételkedés. -
-
Chaser
legenda
válasz
salieri. #25991 üzenetére
Vázzal együtt gondoltam annyit, de lehet több ha egy sima hűtőt is 9-10k körül hoznak. szaladgálni nagyon nem kell, elpostázod neki ő megcsinálja ha tud vázat szerezni és megegyeztek az árban. Csak mondtam, hogy azért ne temesd a dolgot elsőre
eladóval meg megegyezel árkompenzációval pl.
-
fz020
csendes tag
válasz
salieri. #25972 üzenetére
Sziasztok,
Én adtam el a Thinkpad T60P-t salieri-nek (és járt hozzá dokkoló tápegységgel és egy táska is). A laptopra vigyáztam, nem szedtem szét egyszer sem, nem vettem észre ezt a hibát...
Különösen zavaró számomra a dolog, mert végig nagyon óvatosan bántam vele.
!Overdose! írta: "Mondjuk könnyen meglehet, hogy az eladó sem. Nincs ezzel különösebben baj csak ehhez képest kell belőni az árát. Az eladó vagy vegye vissza vagy engedjen az árból, ha esetleg így is megfelel a vevőnek."
Ezeket a lehetőségeket ajánlottam fel a vevőnek. Remélem találunk valamilyen javítási lehetőséget, amivel orvosolhatjuk ezt a hibát. Tud valaki közületek segíteni (javítás, vagy rollcage csere)?
-
mitulabattyi
aktív tag
válasz
salieri. #25967 üzenetére
Elmondanám, hogy ez T60 típushiba!
Nem akarok okoskodni, de hogy lehet egy T60ért 95k-t adni, mikor én a magyar lokalizációs T400am adtam el pont ugyanennyiért, jó félév garival, ati vga-val?!
Amikor megvetted, nem vetted észre, hogy amikor kinyitod a kijelzőt, mozog az egész alja? Amúgy a legegyszerűbb, ha valami bontott gépből megveszed a magnézium vázat, és otthon kicseréled. -
N.GÁBOR
aktív tag
válasz
salieri. #25964 üzenetére
Ha az eladó nem a saját, évekig használt gépét adta el, hanem csak "ezzel foglalkozik", akkor lehet ám, hogy Ő sem tudott az egészről, csak látta, hogy kívülről nagyon pöpec a masina, amúgy meg ritkaság, így adhatta drágán. Szerintem nem lesz gond, csak ne rohand le. Bár megértem ha feldúlt vagy, ez nem kis pénz. De nyugi, menni fog a vissza biznisz.
-
Chaser
legenda
válasz
salieri. #25920 üzenetére
Az oké hogy a hűtőbordán, de a cpu részen nem. Láttam már pár gépet, de cpu részen nincs a hűtőn gappad. Egyik T60-nál se volt, se a T61p-n, se a T42-n, nem beszélve a többi noteszról ami nálam. Gpu-n v chipseten lehet, de oda meg nem is kell paszta ha van rajta pad. t61p-nél pl gpu-n se volt, csak chipseten. Gappad sokkal lassabban adja át a hőt mint a "közvetlen" paszta+hűtőblokk. Sztem csak kisfogyasztású vga-nál meg chipsetnél alkalmazzák.
-
lapa
veterán
válasz
salieri. #25918 üzenetére
ez egy érdekes kérdés, sokat filóztam már rajta. én elképzelhetőnek tartom, hogy eredeti összeszereléskor ugye tutira idomul a gap pad, de később már nem feltétlen.
lehet, hogy ha még szétszedem valamikor a t61-et rakok egy kicsit a gap padra is, akkor megnézem előtte-utána a hőfokot.
ez a gap pad téma az intelen is van egyébként, vagy csak a böszme nv (ati) gpu-n?
-
Chaser
legenda
válasz
salieri. #25872 üzenetére
Drukkolok
Megnéztem prime alatt mi a helyzet, lecseréltem a 7600-ost 7200-re, 1V--on kb 20 perc prime után is 68-69 fokosak voltak a magok 3400 rpm-es ventivel. Gyári 1.15V-on +10 fokkal melegebbek.
buvartacsko: Ha refurbished alatt azt értik hogy 1általán nem használt csak hw-esen bővített akkor korrekt. De ha egy használt gépről van szó akkor pl itt is sokkal jobb ajánlatok vannak. Persze számla nem feltétlen megoldható mindez ha az fontos vkinek. Mondjuk ha jogilag használtnak minősül akkor ha jól tudom áfát se lehet visszaigényelni róla.
-
Lajdzsi
tag
válasz
salieri. #25878 üzenetére
Utánanéztem egy kicsit és az egy régebbi modell, háttértárja is fele akkora csak (tudom, hogy az csak belassítja, de a leváltando acer gépemnek is 250 gb-nyi volt, visszafejlődni nem szeretnék - és mivel a t500 régebbi az edge 15nél gondolom az edge-nek gyorsabbnak kéne lennie. Vagy netán tévedek? Komolyan érdekel, megéri e az edge 15.
Nem üzleti felhasználásra kell, a legkomolyabb program amit futtatnék néha az az Adobe Photoshop cs5 és az Adobe Photoshop Lightroom. -
Novics
senior tag
válasz
salieri. #25868 üzenetére
Én részemről nem parázok, csak arra gyúrok, hogy csendesebb legyen a gépem, ha lehet. A hangja messze elmarad a FuSimtól, de ha lehet még halkabbá varázsolni, akkor miért ne!?
Igazából ez a gép most amolyan állatorvosi ló lesz. Ezen tanulok bele a bütykölésbe. Még sosem csináltam hasonlót.
-
Chaser
legenda
válasz
salieri. #25870 üzenetére
Ezt a mostanit T2400-gyel kaptam, ugyanezek a hőfokok voltak. De a másikban is az van most. Sőt a defektes gépben is T2400 volt, szóval ilyen jellegű összefüggés sztem nincs.
Nem volt rossz árban a T60p, de legalább a vga lett volna a max benne, különben megvettem volna. Brutál képe lehet -
Chaser
legenda
válasz
salieri. #25829 üzenetére
Nem olyan nehéz az. A "tanácsadóm"
is beszerzett egész korrekt konfigot T7600-tal, v5250-nel, kijelző az 1400-es. Többi hw-t nem tudom, de úgy rémlik 3GB ram és nem is ilyen 80-100-as elgyötört hdd volt benne. 100k alatt meglett neki mindennel együtt. Nekem ráér, csak nem lesz mindig ilyen tré a huf.
Tim82: Az is. Régebbi játékokat azért lehet vele tolni. De nem számít a tudás, csak a legnagyobb legyen mindenből részemről...vagy ha nem akkor nyugodtan maradhat a mostani T60 is, nagy különbséget úgyse vennék észre az áron kívül
-
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
válasz
salieri. #25819 üzenetére
Azt akartam/akarok. 1600-os kijelzővel, lehetőleg v5250-nel, cpu az mind1. Ezért adtam el az egyik T60-at, meg valszeg adnám a másikat is. Most volt egy apróban, de vga csak 5200-es volt, cpu csak T2xxx, ahhoz képest meg sokallom a 100k-s árat. Azt hittem te vetted meg
Viszont most gondolkodóba estem, ha a T60p is hangoska lenne mint az első T60-am annak nem örülnék
Ami most van azzal semmi gond, igaz nem 1600-os a kijelző, de lehet érdemesebb lenne valahogy beszereznem egy olyat. Erősebb vga az nem érdekel, dxva-t úgyse tud, de ha már T60p jó lenne a legfullosabb verzió
N.GÁBOR: Nálam 2-3 fagyás volt csak eddig összesen..kopp-kopp.
-
Chaser
legenda
válasz
salieri. #25799 üzenetére
Egyáltalán nem normális
W7, x1300, T7600, és a hűtési mód eddig aktívan volt hálózat alatt, tehát aktív beállítás mellett is alacsonyak a hőfokok és sokáig passzív a gép.
Tessék..mindez passzívan. A 14-esem is ugyanilyen volt. Csak a legelsőnél volt gond a hőfokkal és az állandó venti járással. 2 T60 van most itthon, egyiken xp másikon 7, Szentesen bárki megnézheti személyesen is -
-
Novics
senior tag
válasz
salieri. #25609 üzenetére
Ez bizony remek hír! A falat tudnám néha kaparni ettől a ciripeléstől. Úgy látszik erre a frekire pont érzékeny a fülem - és az idegrendszerem. Akkor majd megpróbálom elnyomni a ventivel. Persze nem úgy, hogy akkor meg attól őrüljek meg.
Van rá esély, hogy halkabb ventit szerezzek bele? (Na igen, ez a halkabb dolog elég relatív, tudom.) -
Chaser
legenda
-
audi100td
nagyúr
válasz
salieri. #25283 üzenetére
Szerintem ha van ennyi pénzed, keress inkább T410-et, 130-ért talán már ki lehet fogni. Az IPS panel fasza, megéri a pénzét, de 1600x1200 teljesen felesleges, 1920x1200 úgyszintén, ha sokat olvasol kifolyik a szemed, nagyon kicsik a betűk. 1400x150, 1680x1050 szintén.
-
Chaser
legenda
válasz
salieri. #25283 üzenetére
Tudom, elírtam, a lányok inspironjáról vagyok most, kicsit más a bill
Egyelőre én úgy vagyok vele jó ez a T60 ami van, T61p már a mérete miatt is kiesik. Meg nem tudta bevenni a gyomrom az eltolt kijelzőt, és hiába a nagy felbontás, kisebb felbontású ips nekem jobban bejött, képarányról nem is beszélve. Egy 4:3-as t61p lap lenne jó, asszem van olyan is, de biztos horror áron adják.szerk: Neked a T60 mennyit lát a 4GB ramból? Ha jól sejtem 3400MB körül?
szerk: audi100td: DPI méretet lehet növelni. Netnél meg minden böngészőt lehet "nagyítani". Rajzolgatáskor jól jön a felbontás azért.
-
audi100td
nagyúr
válasz
salieri. #25280 üzenetére
"Hogy oszinte legyek engem nem gyozott meg a 8530p sem ventillator folyamatosan megy ,kenyes a memoriara."
Engem úgy maga az elite book nem győzött meg, főleg azokkal a gagyi ledekkel, meg az átgondolatlan billentyűkiosztással, hűtése is többnyire jobb a TP-knek, eleve az alul elhelyezett venti eléggé fail, szoftveres support sincs sehol. Lehet, hogy alu, meg szép csicsás, de ergonómiában sehol nincs egy thinkpad-hez képest. Persze minőségi gépek, de ennyivel azért nem érem be.
"T61p 1920X1080 felbontassal nem IPS kijelzos?Uj a T61, olyan szinten ,hogy a dobozaban pihent!"
nem
-
Tim82
félisten
válasz
salieri. #25272 üzenetére
T61p-ből nincsen IPS-es. Amúgy a felbontás legfeljebb akkor egyezhet egy T60 és egy T61p között, ha 14" és 4:3 képarányú a T61p, amit kinéztél (ebben a kiszerelésben van 1400*1050-es felbontású kijelzős T61p).
Tekintve, hogy a T61p gyártásával 2008-ban álltak le, az új gép-mivoltával kapcsolatban is kissé szkeptikus lennék (legfeljebb az eltelt 3 évben nem bontották ki a dobozát).
-
audi100td
nagyúr
-
Chaser
legenda
válasz
salieri. #24863 üzenetére
Félreérted, T500 hűtőt szeretnék a helyére, az elvileg supersilent. A T60 hűtő meg csak simán átlag kategória, nem mintha bajom lenne vele, mert hangostól nagyon messze van, meg eleve nem is sokat megy. A T500 hűtőn 1 hőcsövel több van, szóval elvileg még hatékonyabb is lehetne. Komplett hűtő meg nem sokkal több mint egy venti ebayen ahol nézegettem.
-
-
azbest
félisten
válasz
salieri. #24833 üzenetére
Nem annyira zárt az:
http://www.youtube.com/watch?v=Y00nqbqCMqw
Nincsenek szegecsek, te valami más részét nézed.
Amit linkeltem ott is nagyon hasonló felépítésű hűtő van, a fólia is úgy van rajta. Ha a bordáról nem cibálod le, hanem csak felhajtod a szélét és nem szakítod el, akkor egészen jól vissza lehet hajtani.
Nekem pontosan ugyanolyan ventit küldtek, mint ami a gépben van (nem oem változatot rendeltem aminek ritkább a lapátja)... ha hamisítvány, akkor tökéletes. Az eredetit is kínában gyártják.szerk:
igen, szétbontottam, majd óvatosan kiemeltem a hűtőblokkot. A fóliát felhajtottam, ahogy a képen is csinálják. A fém tartópöcökre kell vigyázni, hogy ne törd le. (Bár aki többször szétszedte azt mondta hogy 2-3 szétszedés után lejön, de akkor meg odaragasztotta) Kicseréltem az újra a hűtőt, visszasimítottam a fóliát.. szebben mint a képen. Azóta is megy. -
azbest
félisten
válasz
salieri. #24830 üzenetére
én t61-nél cseréltem a ventilátort: szétszedés/zsírozás, úgy tudom hasonló a felépítése a t60-nak is. (megfelelő fru-s ventit biztos találni hozzá, csak időbe telik míg megérkezik).
Viszont ezzel gondolom meg is szűnik a garancia. -
Chaser
legenda
válasz
salieri. #23207 üzenetére
Nekem is "patika" kellene a patika bill mellé
Rájöttem mért nem megy a "kék gomb". Amit letöltöttem thinkvantage productivity centert nem indul el, azt mondja nem kompatibilis OS. Wista/xp/2000 verziót ír rá. Van ott vagy 10 hasonló thinkvantage dolog, de nekem csak az kéne amit indít a "kék gomb". A cikk alapján pedig azt kéne indítania a a gombnak. W7 x86 prof van fenn.
-
Chaser
legenda
válasz
salieri. #23203 üzenetére
Legegyszerűbb valami r64.sys nevű fájl beiktatása a rendszerbe..de biztos nem ez a neve, T60-ba le van töltve mindjárt bekapcsolom.
Maxi fullos állaporú palmrestem van, csak jó lenne rá egy ujjlenyomatolvasó isMért akarod anélküli verzióra cserélni
szerk: Jah bocs, rmclockra gondoltam
-
Chaser
legenda
válasz
salieri. #23094 üzenetére
Jaja, ips v pva panel hibásan elveszti a lényegét. Ips-ek meg szeretnek felhősödni ha olyanjuk van. Biztosan szebb a 15-ös ips, majd meglátom. Összehasonlításnak van egy VS pva monitorom, ha hozza azt a szintet vagy akörülit akkor bizony át kell állnom 15"-ra
Képek alapján azért nem olyan sokkal nagyobb.
-
Chaser
legenda
válasz
salieri. #23087 üzenetére
Ez alap minden gépnél, nem TP specifikus
Postán jön a gép, szóval otthon nyugodtan tudom tesztelni. Minden gépet kijelzőnél kezdek, aztán zsanérok, venti, kaszni..ramok, hdd - de azokat nem cserélünk - , csatlakozók, bill, touchpad, aztán bios, kódok, meg ugye thinkpadnál hogy gyári cuccok legyenek benne, T42 megtanított hogy erre háklis lehet egy IBM. Na meg az aku, azt is megtanultam ha elsőre jónak tűnik még nem feltétlen az.
Amúgy monitort nem külön programmal szoktam tesztelni, csak a szememmel..nagyon érzékeny vagyok rá ha csak 1 pixel is hibádzik vagy felhősödés van valahol. Válaszidő tesztelésre meg tolok egy kis Q3-at, elég jól be tudom lőni annak alapján mennyi a panel válaszideje. -
salieri.
őstag
-
Chaser
legenda
-
audi100td
nagyúr
válasz
salieri. #23063 üzenetére
nem lehet, hogy a hibás szériából való? mi az fru-d?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Medence topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Melyik tápegységet vegyem?
- BestBuy topik
- Autós topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nintendo Switch 2
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- További aktív témák...
- Dell laptop eladó i5 11. gen, 8GB RAM, 512GB SSD, újszerű állapotban!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA 600W
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- Egyedi ékszerdobozka
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest