- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Mobil flották
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rauschie
senior tag
Mindenkinek koszonok minden tippet, vegul a ram lett a ludas.
-
rauschie
senior tag
Sziasztok, ti az alabbi problemaval mit kezdenetek?
Adott egy T420 egy 16GB HyperX kittel, ami par honapja kekhalalt dobal es a Win memoriadiagnosztika szerint legalabb az egyik ram kuka. Ma vegre lett idom szetszedni, a konnyebben hozzaferheto ram eltavolitasa utan hiba nelkul lefutott a diagnosztika. Egy masik gep ugyanezzel a Hyperx modullal szinten hiba nelkul lefuttatja a diagnosztikat. A T420 szabadda valt slotjaba beteve egy modult a masik gepbol szinten nem talal hibat.
Most akkor a ram kuka, a gep, mindketto vagy egyik se? -
rauschie
senior tag
Felmegy.
1) tudja-e esetleg valaki, hogy hány fokon kapcsol be a "hard throttling", azaz honnantól nem tudok szoftveresen semmit csinálni?
2) Egy t420-nak max órajelen és terhelésen hány fokosnak kéne lennie?
3)Ennél a gépnél milyen programmal lehet alulfeszelni a procit, ha lehet egyáltalán?Azt hiszem az a baj, hogy teljes terhelésen tökmindegy mit állítok be a TPFanControlba, kb 5 másodperc alatt megy fel a hőmérséklet 95 fok környékére, és adja át a BIOS-nak a vezérlést, azaz ha a venti teljes fordulaton pörög, akkor sem tudja kinyomni a házból a teljes hőt, vagy legalábbis nem időben, mielőtt a firmware beavatkozna. Ez ennél a modellnél ugye nem gyári állapot?
-
rauschie
senior tag
válasz
rauschie #85477 üzenetére
Azt jól gondolom, hogy ha a biosban is ki van kapcsolva a speedstep és a cpu power management, de még mindig leszabályozza magát, akkor a cpu eléri a "hard coded" hőmérsékletlimitet? Terhelés alatt sokszor jár 90 fok fölött, csak azt nem értem, akkor miért nem csavarja fel előbb a ventilátort, ahelyett, hogy a procit venné vissza?
-
rauschie
senior tag
Sziasztok, elnézést, ha ez már meg lett válaszolva a topicban, de mit lehet csinálni, ha a gép olyankor is 780 mHz-n megy, amikor nyilvánvalóan nem kellene neki? (T420, i5-2540M, 90W táp, legújabb BIOS és power management driver, win 10,)
Azt szeretném, ha az órajelet csak akkor venné vissza, ha:
a) tényleg nem kell a teljesítmény (értsd: 50% alatti kihasználtság a procin)
b) a proci mondjuk 95 foknál forróbb ÉS maxon megy a ventillátor.Ehhez képest most elég random mintákban szabályozza le magát, és kb az esetek felében van egy gépem, ami negyed olyan gyors, mint kellene neki.
-
rauschie
senior tag
Nem tudom, volt-e már.
Biztos emlékeztek, amikor egy T60 promón a muksó ráállt a gépre. 35másodperce sikerült véletlenül rálépnem a T61-emre (46-os cipő, 90 kg) és semmi baja!
Nem mondom, hogy próbáljátok ki, de ezt ki kellett írnom magamból.További szép napot mindenkinek!
-
rauschie
senior tag
-
rauschie
senior tag
válasz
Plazmacucci #13280 üzenetére
-
rauschie
senior tag
Most vagy a t61 belső wifi-vevőjét, vagy vidéki nagymamám második szomszédjának (a szomszéd szomszédjának) a routerét szeretem nagyon.
Légvonalban 40 méter lehet meg pár fal, és átjön titkosítatlanul 0,5mbps.
Jannn: Itt meg tudod nézni a géped sorozatszáma alapján, hogy benne kellene-e lennie a kérdéses alkatrészeknek.
-
rauschie
senior tag
Szerintetek a recovery partíció otthoni reprodukálása mennyire esélytelen?
-
rauschie
senior tag
válasz
adorjant #12872 üzenetére
Ez nem az ssd. Nem onnan jön a hang, hátulról, a proci környékéről, kicsit hátrébbról. Gondolom, mivel arra van az akksi, a tápáramköröknek is valahol ott kell lenni.
lapa: Nem vagyok egy hőtani zseni, de miért ne lehetne? Kifejtem:
100%-ra terheltem a procit orthossal, tpfannnal pedig manuális módban lekapcsoltam a ventit, figyelve a hőmérsékletet. folyamatosan emelkedett, aztán63 fokon egyszerűen megállt.Természetesen a hőtermelés folyamatos, tehát a processzor a megtermelt hő legnagyobb részét ideális esetben átadja a rátaknyolt réz blokknak, ami pedig a levegőnek kéne átadja, és ezt meg is teszi, attól függetlenül, forog-e a venti, vagy nem. Gond ugye akkor van, ha a levegő is fölmelegszik ami benne van, ekkor kellene a venti, hogy kicserélje a meleg levegőt szobahőmérsékletűre. Viszont úgy gondolom, hogy ha nincs venti, akor is működik a folyamat, csak lassabban, ugyanis a meleg levegő térfogata nagyobb, mint a hidegé, ezért távozni fog a házból, viszont törekszik a nyomás kiegyenlítésére, így a helyére vissza kell, hogy áramoljon a hideg levegő. Természetesen így lassabb a csere, tehát magasabb lesz az a hőmérséklet, amin a körfolyamat fenntartható, de ha ez tolerálható határon belül marad, akkor miért ne?
Közben indítottam megint egy orthost, hogy a hőmérséklet görbe screenshotjával igazoljam magam és tényleg nem áll be 63 fokon, valamit benéztem a múltkor.
BobChemisrty: az ezen oldal alján található verziót használom win7 alól, megy 64 és 32 bites win7 alatt is, vistával sem szabadna hogy baja legyen.
-
rauschie
senior tag
Rajtam kívül van valakinek olyan problémája, hogy a gép beépített tápja egy rendkívül idegesítő frekvencián cicereg?
Egy t61-ről van szó, most került bele ssd, már beleéltem magam a tökéletesen néma gépbe, mivel úgy vettem észre, hogy ha áll a venti és 100%os a prociterhelés, akkor is megáll a hőmérséklet 63 foknál, így ha megmondom a ventinek, hogy csak 65-nél kapcsoljon be, akkor tökéletesen néma lesz a gép. Ehelyett most az a helyzet, hogy amióta nincs vinyó feltűnőbb ez a cicergés és jobban idegesít mint a vinyó, komolyan azon gondolkodom, hogy elpasszolom az ssd-t és visszarakom, seekeljen csak, addig sem hallom ezt. Nincs valakinek tippje, mit kell körbenyomni ragasztópisztollyal, hogy megszűnjön? -
rauschie
senior tag
Sziasztok!
T61 wwan-képessé tételéről vannak valakinek tapasztalatai?
Elvileg kell hozzá egy mini-pcie wwan kártya, mégpedig egy olyan, amit megeszik a BIOS, gyakorlatilag csak lenovotól vásárolt (bár elvileg rá lehet valahogy venni a BIOSt, hogy sok minden mást is megegyen, vagy a kártyát, hogy hazudja magát lenovonak), ennek meg ugye kell egy szabad mini-pcie slot a kettőből, de elvileg az van, mert hogy egyet foglal az a/b/g hálókártya, a másik pedig ha jól néztem alapkiépítésben üres.
Na most ha ez megvan, akkor kell venni egy SIM-kártya slotot, amit az akku mögé kell becsavarozni, de persze le kell bontani a fél gépet, hogy hozzáférjen az ember, viszont ha ezzel megvan, csak egy csatlakozót dug az alaplapra és utána klappol a dolog.
Eddig volt a számomra többé-kevésbé világos rész, de kell hozzá egy wwan antenna is, amit a kijelző mögé kell beépíteni a keretbe, és igazából ezzel vagyok gondban, mert hogy szívásnak néz ki.
Valaki meg tudja erősíteni, vagy cáfolni, hogy tényleg az-e?
-
rauschie
senior tag
Arra nem tud valaki valami megoldást, hogy megmondjam a gépnek, hogy amennyiben 2 akksi van benne, ugyan ne az ultrabayt merítse már le először, ami cellánként 3x annyiba kerül?
-
rauschie
senior tag
válasz
Ringman #12620 üzenetére
Át.
Csak azért zavar a dolog, mert hogy legmagasabb szorzón is stabil 0.95-ön, szóval most konstans erről megy.
Másik probléma, hogy nem nagyon akar a fényerő akksiról egy adott szint fölé menni, amíg fut az rmclock, pedig az összes létező helyen ahol tudok fényerőt állítani (tehát win vezérlőpult, rmclock és lenowo power manager) 100%-ra húztam. -
rauschie
senior tag
válasz
audi100td #12615 üzenetére
Arról van szó, hogy az órajel szorzókhoz társítja a feszültség értékeket, az én procim esetében 6x szorzó-0.95v-tól 11x szorzó-1,375v-ig. Na most az 1.375-öt simán levettem egy elegáns vágással 1.1-re, de az alja, a 0.95 az marad, tehát a proci idle fogyasztása is, és nálam mondjuk többet van idle mint full load környékén a proci.
-
rauschie
senior tag
-
rauschie
senior tag
Sziasztok!
Nem tudtok valami megoldást windows alól T61-hez T8100-as proci alulfeszelésére? -
rauschie
senior tag
Sziasztok!
Volt valakinek olyan problémája, hogy a t61 beépített mikrofonja csak egy monoton sercegést vesz? -
rauschie
senior tag
Szerintetek egy t60(integrált grafika, 5400rpm hdd) alap 6cellás(új) akksival kb mennyit kellene menjen egy töltéssel? Nem pörög a dvd meghajtó, proci nincs nagyon leterhelve, elviselhetően alacsony fényerő, szóval kb. böngészés, szövegszerkesztés (wifi tehát megy). Mennyivel fogyaszt szerintetek többet egy diszkrét vga-s változat (mobility x1400, mondjuk)? Ezt az időt mivel lehet (szoftveresen. tehát nagyobb akku, ultrabay akku) nélkül kitolni? Mennyire támogatja a BIOS a cpu alulfeszelést, illetve a speedtsep ezt mennyire teszi feleslegessé? Bocsi, ha így egyszerre sokat kérdeztem, ha van valahol valami összefoglaló irodalma a dolognak, az is jó lenne. Köszi!
-
rauschie
senior tag
Sziasztok! Szükség lenne egy notebookra, itt vannak leírva nagyjából az elvárások. Reputációja alapján örülnék egy thinkpadnek, bár nem tudom amióta megvette a brandet a lenovo mennyi maradt a minőségből, a lényeg az, hogy itt sl510-et láttam bruttó 143k-ért, szerintetek jó vétel? Nem vagyok tisztában a betüjelölésekkel, igazából 14colos lenne az ideális, ha jól sejtem az az sl410 lesz, de tudnátok ajánlani egy belépőszintü thinkpadet, ami tényleg thinkpad?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Probook 450 G5 - 15", i5-8250U, 8GB RAM, 128GB SSD
- Elegáns és Erős: MSI Prestige 15 Creator/Gamer Laptop makulátlan állapotban.
- GPD Win Max 2 brutális handheld gaming pc makulátlan állapotban dobozával.
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged