- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Párizsi ősz, új Huawei órák
- Ezek az új Google Pixel cuccok hivatalos magyar árai
- Google Pixel topik
- Műholdakkal is beszélgethet a Redmi Note 15 Pro+
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
van aki dp - vga (hdmi, dvi) átalakítóval használ thinkpadet?
Naivan rendeltem egy mini dp -> dp, hdmi, dvi-i -nek látszó adaptert, gondolván, hogy a dvi-i analógot is kiad és szintén naivan azt hondoltam, hogy akkor ez aktív lesz.
Két dologban tévedtem
- a dvi-i valójában dvi-d, mert nincsenek bekötve az analóg lábak
- a benne lévő chip csak level shifter, tehát nem aktív átalakító, hanem csak a thinkpad által kiadott hdmi vagy dp jelet (dual mode) illeszti szabványosraEzek után attól tartok, hogy a dp -> hdmi, dvi, vga kombó talán szintén passzív, csak hdmi-vga átalakítót kötöttek egy level shifter után. ([link], [link])
Bár lehet, hogy túlkombinálom. Valsz azon múlik, hogy dp - vga átalakító lehet e passzív. Mert ha jól sejtem a hdmi-nek kell szinkron jel és ha hdmi-vga átalakítást végez, akkor a dp->hdmi->vga -nak is. Míg egy normális aktív adapternél nem kell (persze lehet az aktívság fogalma kicsit sántít már ebben a kontextusban, mert vga-hoz dac mindenképp kell legyen benne, inkább szinkronjel szükségesség szerint értem most az aktívot)
Ez annyiból kapcsolódig a thinkpadekhez, hogy aktív dp átalakító kell ahhoz, hogy egyszerre mehessen a t430-am saját lcd-je és mellette két külső kijelző (hdmi, dvi, vga bemenetekkel). Az aktív átalakító nem használ szinkronjelet és az megmarad az egyik külső monitorhoz és a belső lcd-hez, mert az intel gpu 2 szinkronjelet tud adni csak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nagyon szép állapot!! Lenovo ThinkPad T14s i5-113G7 16GB 512GB SSD
- Precision 5550 15.6" FHD+ IPS i7-10850H T1000 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Remek áron Lenovo Flex 5 14 laptop/2in1/Touch/Ryzen 3 5300U/8GB/256 GB SSD/14"/Gari
- Spectre x360 16 2-in-1 16" 3K IPS érintő i7-1360P Arc A370M 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- X1 Carbon 9th 14" FHD+ IPS i7-1165G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i7 9700 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2070 Super 8GB NZXT H510 ADATA 600W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2919
- LG 55B3 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest