Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Graphics

Jómunkásember

válasz Graphics #116734 üzenetére

Kis idő eltelt és ez a probléma orvosolva lett. ( T450 töltésvezérlő elpukkant , két ellenállással volt gond, nem egészen jól üzemelt, feltehetőleg egyik alkatrész gyári paramétere nem volt rendben, és túl magas feszkót kapott az IC)

Inkább csak okfejtés mert egyelőre nem tudom mi a hiba.

A sérült alkatrészek ki lettek cserélve, környező ellenállások és áramkörök kimérve, tesztelve, minden frankó, a masina el is indul, de olyan, mintha felezett processzorsebességgel dolgozna.

Egy Win10 telepítés is örökkévalóság, pedig SSD-ről telepítek SSD-re, tehát ennél többet kéne pörögnie.

Mégis lassú. A rendszersebességgel gondok vannak volt már fent W11, Linux is, ami amúgy tetűlassan ment fel, de legalább utána használhatóbb volt, és most W10 települ ismét.

SSD és hardverek többi része is rendben. Én arra gyanakszok, hogy valami más is elszállhatott a töltésvezérlő IC hiba kapcsán, habár akkor a gépnek sem kéne mennie.

Még egy BIOS update-t megnézek, mert nekem picit a BIOS tempója is már lassúcska.

Valószínűleg a hiba oka nem lesz meg, elkönyvelem alaplaphibának, igazából még így is több jött ki ebből, mint lehetett volna, de talán még műhelyPC-nek használható lesz. ( Habár egyelőre a T400-zal holtverseny a tempó :D )

Vagy mintha a SATA sebesség csökkent volna le, de ezt majd méréssel megnézem.

Új hozzászólás Aktív témák