Új hozzászólás Aktív témák

• zoltantakacs

csendes tag

Sziasztok!

Adott egy Thinkpad 450s (i5-5300U, 12 GB RAM, Intel HD Graphics 5500) laptop Windows 10 operációs rendszerrel és 65 wattos gyári töltővel (ADLX65NLC3A).

A laptopnak két problémája is van, ezek valószínűleg összefüggnek, nagyjából ugyanakkor jelentkeztek először:
    - Hálózatra kötve a processzor maximális teljesítménye lekorlátozódik két fix érték valamelyikére: 0.78 Ghz vagy 0.51 Ghz. Gyakoribb a 0.78-as érték, de előfordul időnként a másik is. Ha lehúzom a töltőről, akkor egyből feloldja a korlátozást. A gépben van beépített és külső akkumulátor is (nagyjából 55-60%-os kapacitással a gyári értékhez viszonyítva).
    - Folyamatosan eldobálja a töltést, olyan a jelenség, mintha folyamatosan (pár másodpercenként) kihúznám a töltőt és vissza. Természetesen közben a töltő végig be van dugva, illetve a gép fix helyen van az asztalon lehajtva külső monitorra és perifériákra kötve, így az sem mozdul közben (ezzel kizárható a kábeltörés?).

Sajnos még a jelenség pontos reprodukcióját se tudom. Több óra használat során sem jön elő sokszor egyik se, aztán látszólag ok nélkül is jelenkeznek. Ha egyszer lekorlátoz vagy elkezdi dobálni a töltést, utána gyakran ismétlődnek a problémák, maximum újraindítás rakja helyre megint 'hosszabb' időre. Próbáltam stressztesztet végezni a gépen, de látszólag az sem hozza elő önmagában.
    A processzor korlátozása miatt gondoltam hűtési problémákra, de nem tűnt extrém hőmérsékletűnek a processzor. Mindenesetre újrapasztáztam, most 70 fok fölé terhelés alatt sem megy, de a problémák továbbra is jelentkeznek.

Mi okozhatja ezeket?

Köszi a segítséget!

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák