Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Huami Amazfit Bip, Bip Lite, Bip S, Bip U
Olvasd el az összefoglalót mielőtt kérdezel!
Frissítve 2021. február
▼▼▼ Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra! ▼▼▼
Új hozzászólás Aktív témák
-
vampire17
addikt
Sziasztok!
Regebben olvastam a facebook csoportban, hogy a bip firmware-jeben talaltak nativ zenevezerlessel kapcsolatos ikonokat. Ezzel kapcsolatban nem hallotatok meg semmit?
-
vampire17
addikt
Sziasztok!
Szijjat keresek, mert a gyari irritalja a borom... tudtok esetleg bip-hez valo anti-allergen szijjat? (szilikon vagy fem)
-
vampire17
addikt
Ékezetes font használatához tutorial, Dr NX tollából! (az elso hsz-be is bekerul!)
Összedobtam egy leírást az ékezetes font felrakásról, Upo pedig egy videót.
https://prohardver.hu/tema/huami_amazfit_bip_okosora/hsz_2632-2632.html
https://prohardver.hu/tema/huami_amazfit_bip_okosora/hsz_2644-2644.html
https://prohardver.hu/tema/huami_amazfit_bip_okosora/hsz_2645-2645.html
Megtennéd, hogy ezeket berakod az összefoglalóba?
Köszi előre is!1. Ékezetes font fájl letöltése http://rom.gizchina.it/upload/bip/Mili_chaohu_uni.ft
(Ha valaki vissza szeretné tenni az eredetit, APKmirrorról le lehet tölteni eredeti Mi Fit apk-t és abból kiszedni az ugyanezen nevű fájlt.
https://www.apkmirror.com/apk/anhui-huami-information-technology-co-ltd/mi-fit/ )2. Mi Fitben (eredeti Play Store-os) beállítottam a discoverable-t On-ra.
3. Telepíteni a Gadgetbridge-t a telefonra.
https://f-droid.org/en/packages/nodomain.freeyourgadget.gadgetbridge/
(ne a Download F-Droidra nyomj, hanem a Download APK-ra.)4. Gadgetbridge-t futtat, a "+" gombbal hozzáadni a Bipet.
(A font fájlt nem a GB-en belül kell áttölteni.)5. Fájlkezelővel (pl. ES File Explorer) kiválasztani a letöltött Mili_chaohu_uni.ft fájlt. Ekkor kiválasztani a "FW/App installer" opciót, ez flasheli a .ft fájlt. Üzenet jelzi a sikeres flashelést.
6. Ha nincs szükség a Gadgetbridge-re a továbbiakban, akkor megszüntethető a párosítás és törölhető a GB a telefonról. Én a biztonság kedvéért újraindítottam a Bipet és telefont is, majd Mi Fitben kikapcsoltam a Discoverable opciót, ahogy volt eredetileg.
Ha watchface-eket szeretnél cserélni, érdemes meghagyni a GB-t, illetve F-Droidot telepíteni. Ez is egy alkalmazásáruház mint a Play Store, csak ingyenes, nyílt forrású alkalmazásoknak. Tehát ha ez fel van telepítve, akkor beállítástól függően akár automatikusan, vagy egy kattintással frissíti is a Gadgetbridge-t, ha jön ki új verzió, nem kell a weblapokat nézegetni. Ez kimondottan nem ártalmas, mert szoktak új dolgokat vagy módosított belső formátumokat előhozni az új Mi Fit és óra frissítésekkel, amiket a Gadgetbridge fejlesztők egész gyorsan lekövetnek és támogatják az új verziókban.Upo videója:
https://youtu.be/4fQtDK4InXU[ Szerkesztve ]
-
vampire17
addikt
Sziasztok!
Nem teljesen idevag, de hatha tudtok segiteni.
Tudtok olyan aktivitasmerot (strava, Endomondo,google fit etc..) Ami tud olyat, hogy tervezett idonkent jelez?
Arra gondolok, hogy meg tudom vele tervezni a futasom, pl 2 perc futas 1 perc seta... es ez valtja egymast, a valtaskor csipog, rezeg, ilyesmi?
Jo lenne, pl a fontiek valamelyike tudna, de az sem rossz, ha ajanlotok valami nepszerut.
[ Szerkesztve ]
-
vampire17
addikt
válasz kentucky #2203 üzenetére
Persze. Sajnos a + funkciok amit a third party appok adnak, elvesznek, de az alapfunkciok mennek.
Ha kinai-t veszel es Iphone-al akarod hasznalni, akkor egy Androidos teloval mindenkepp meg kell csinalnod a HW valltast, masknet kinai lesz az ora.
-
vampire17
addikt
válasz szabi__memo #2041 üzenetére
meglatjuk mi lesz a kollegaval... Aztan javitjuk, ahol kell.
-
vampire17
addikt
válasz kaszlaci #2037 üzenetére
hmm. mikor en csinaltam, elsore nekem sem talalta, de aztan nyomtam egy "ujra"-t es megtalalta.
Ha a gadgetbridge latja az jo, mert akkor meg vissza lehet hozni!
Probalj meg a Mi fit ben parszor ranyomni az eszkozkeresesre!
lehet az kavar be, hogy nem lett levalasztva az ora (sajnos a leirasban kimaradt) es megvaltozott a mac, az eredetire meg meg emlekszik az accountodbol...
Esetleg masik account-al belepni a Mi fit be?
ha ez sem valik be, akkor tedd ra gadgetbridge-el a legutobbi stabil, gyari fw, res fajlt.
[ Szerkesztve ]
-
vampire17
addikt
válasz pusihusi #2029 üzenetére
Legfrissebb (Play-es) Mi fit es a magyar nyelvu firmware elkeszitese kozott meg nem volt firmware update. Ezert jo meg mindig.
A legfrissebb Mi fit beta [link]
mar tartalmaz a magyaritasnal frissebb firmware-t ( v0.1.1.05) ez mar kiuti a magyaritast. Ha ez ki fog jonni a Play-re (napok kerdese) csak akkor fog visszaallni angolra/kinaira (attol fugg milyen Bip-ed van)
Ekkor vagy visszateszed a regi firmware-t, vagy megvarod amig a miui.hu-s sracok az uj FW-be berakjak a magyaritast.
[ Szerkesztve ]
-
vampire17
addikt
Pár szóban a Kinai - CE konverziorol:
1. toltsd le ezt a fajlt: https://data.hu/get/11128756/0.1.0.86.hwchange.zip
2. Eloszor, ez fontos! torold a Mi Fit-ben a parositast!! Majd torolj le minden Bip szoftvert a telefonrol (Mi fit, Mi bandage, etc...)
3. telepitsd a Gadgetbridge szoftvert:
https://f-droid.org/en/packages/nodomain.freeyourgadget.gadgetbridge/4. Tarsitsd a bip-ed
5. A letoltott fajlban talalhato "Mili_chaohu_makece.fw" fajlt flasheld.
6. Ha vegzett a letoltott fajlban talalhato "Mili_chaohu.res" fajlt flasheld.
7. szuntess meg minden parositast a bip-el!
8. nyomj a Bip-en egy factory resetet.
9. Ha minden jo, a "szamitogep,nyilacskak, telefon" piktogrammot latod, ekkor telepitsd a gyari Mi Fit-et a Play store-bol. Parositsd, ha van mar frissebb FW akkor vard meg amig folrakja.
10. Kesz vagy, mostnatol "CE" vagyis International verzioju Bip-ed van!
[ Módosította: Intruder2k5 ]
-
vampire17
addikt
Koszonom, vegre valaki, azt hittem hogy en latom rosszul, vagy en mondom rosszul....
Magam is kinai bip-et vettem, angolul hasznalom gyari app-al. erre a megoldasra vartam, hogy vegre ne kelljen minden egyes frissiteskor mokolni, moddolt mi fitet hasznalni, stb....
[ Szerkesztve ]
-
vampire17
addikt
válasz pusihusi #2012 üzenetére
Leirom ujra! tudom hogy magyaritja ez a cucc az orat!
Amit en linkeltem, a HW verziot irja at a kinairol (HW verzio: 0.11.1.4) International-ra ( 0.11.2.4 ) ezt azt eredmenyezi, hogy ezek utan a hivatalos Mi Fit appal, gyari firmware-el, akar firmware update-el jaro full gyari, Play-es Mi Fit frissites utan is angol marad a telefon!
Ez teljesen mas, mint amit te linkelsz.
[ Szerkesztve ]
-
vampire17
addikt
válasz pusihusi #2009 üzenetére
Mukodik a magyaritas nem vitatom, de elso FW frissiteskor visszaall kinaira. Az en modszeremmel gyari mi fit appal marad angol, mert az altalam linkelt firmware az ora hardver verziojat irja at:
"inside two files, Mili_chaohu_makece.fw turns to the international version (0.11.2.4), Mili_chaohu_makecn.fw back to the Chinese version (0.11.1.4)."
-
vampire17
addikt
Nem tudom volt-e mar, de ugy nez ki, sikerult a kinai bip-et "angolositani", ugy hogy a Mi Fit-es Play alkalmazas sem allitja vissza Kinaira!!
https://yko.im/Okdc.zip
Az alabbi linken talaltok egy zip-et, benne egy "Mili_chaohu_makece.fw " nevu fajlal. gadgetbridge-el kell ezt a firmware-t folflash-elni, ugy hogy minden mas progi le van torolve. Amikor vegzett, akkor gadgedbridge letolt, majd gyari, goolge play-es mi fit telepit. (nem kell megijedni, az oran a grafikus elemek nem jelennek meg, mert nincs .res fajl)
A hivatalos app rahuzza az uj firmware-t es kesz! Angol marad a bip, elmeletileg frissites utan is!
Aki gondolja, tesztelje, ha mindenkinel mukodik, akkor beleirom az osszefoglaloba!
-
vampire17
addikt
Forditottam egy watchface-t, ha esetleg valakinek tetszik:
-
vampire17
addikt
Sziasztok!
Modositottam az elso hsz-t.
- Bekerult a Mi Bandage app, mint alternativ szoftver.
- Uj infok a kinai Bip-ek angolra allitasarol
- Info a magyaritasrol
-
vampire17
addikt
Az US piacnak mindegy igen, az viszont nagyon nem mindegy, hogy az EU-ban, ahol zomeben viszonteladokon keresztul ertekesitenek (Gearbest, Geekbuying, etc...) Szinte csak a kozel félarban levo kinai kiadast vettek, a tobbezer legyartott nemzetkozi meg a nyakukon maradt...
Ez ellen tettek ezt. US ban hivatalosan lehet kapni Bip-et, nem kellenek viszonteladok, ott igy mindegy is, hogy kinait, vagy internationalt arulnak. (a regio ket lenyeges nyelvet, angol/spanyol mind a ketto tudja)
(#1348) szabi__memo: Igazabol megint az van, mint mar sokszor a Xiaomi-nal... lehet oket szidni ez miatt is, de soha, egy szoval sem igertek, hogy a kinai verzio gond nelkul menni fog! Sot! Amikor megjelent, az osszes viszontelado felhivta a figyelmet a kinai nyelvre. Aki internationalt akart, az vegyen azt! Ja hogy dragabb?? hat ez van... .
[ Szerkesztve ]
-
vampire17
addikt
válasz mucsgyver70 #1328 üzenetére
Nalam most tartja magat, nem vallt at kinaira mar kb 2 oraja.
pusihusi : Igen egyutt hasznalom, a Notify-t ertesitesekre+zenevezerles, a Mi fit minden masra. (szinkronizalas, stb)
[ Szerkesztve ]
-
-
vampire17
addikt
Akinek kinai maradt a telo:Mi Fit app-ot torolni teljesen. telefon nyelvet allitsatok angolra, telefon restart, aztan a Playbol rakjatok ujra a Mi Fit-et.Fontos, hogy a Mi fit telepitesekor a bejelentkezesi kepernyonel "united states" legyen!Ha folraktatok, mehet vissza magyarra a telo, az ora angol marad.elsiettem.... ugyanugy visszaall kinaira elso BT elvesztes utan.
[ Szerkesztve ]
-
vampire17
addikt
válasz PapírVilla #1304 üzenetére
igen? nem lesz kinai az ora, ha szinkronizalsz Mi Fit-ben?
-
vampire17
addikt
nalam is Kinai lett az uj FW utan. meg varom, h hatha javitjak.
-
vampire17
addikt
válasz szabi__memo #798 üzenetére
Vagy angolra allitod a telefont. Akkor is mukodik.
-
vampire17
addikt
Notify pro mar kiirja az uzenet szoveget is, nem csak a kuldot.
-
vampire17
addikt
Allitsd a telo nyelvet angolra, majd nyisd meg a a mi fit et. A hivas ertesitesnel lesz egy uj menupont, a hivo fel kijelzese. Kapcsold be, ekkor picit frissiteni fog az ora.
Allitsd vissza a telo nyelvet magyarra. ezek utan mar ki fogja irni a hivo felet.
(#476) tsont: Kar mokolni moddolt firmware-el, gadgetbridge frissitessel... Rakd fol a legfrissebb mi fit-et, az lehuzza automatikusan a legujabb FW-t. Legegyszerubb es a legkissebb az eselye a hibanak.
[ Szerkesztve ]
-
vampire17
addikt
válasz zsirfecske #445 üzenetére
1. kapcsold ki az ertesitesek ismetleset.
2. csukloemeles bekapcsolas:
Itt pedig utemezheted.
(#440) cryingdr4g0n: Esetleg probald meg, a legfrissebb Mi fit appot, hatha a firmware update megoldja... (ne a google play es appal probald, hanem APKMirror-rol)
[ Szerkesztve ]
-
vampire17
addikt
Osszefolalo szerkesztve!
Bekerult az oldal amit fontebb linkeltek (watchface-ek) illetve kikerult az E-inkes dolog... (elenezest erte...)
(#407) gyemipapa: Egyelore erre nem kepes meg a gyari Mi Fit.
(#406) werthzui Iphone-ra csak a gyari app van.
[ Szerkesztve ]
-
vampire17
addikt
válasz gyemipapa #359 üzenetére
nem (csak) neked szolt
Az oranak van belso memoriaja, ezt a legegyszerubben ugy tesztelhetitek, hogy kikapcsoljatok a telefonon a BT-t mondjuk egy napra. Visszakapcsolas utan szepen folszinkronizal minden lepest, pulzusmerest stb...
Hogy ez mekkora memoria, azt pontosan nem tudom, de ezek az adatok lenyegeben elenyeszo meretuek (gondoljuk bele, hogy egy atlag pulzus egy szimpla txt fajlban mondjuk 2 karakter mig egy 2-3 megas docx ben mar elfeer egy teljes konyv) ebbol rajohettek, hogy egy par 100 KByte-os memoriaban is rengeteg adatot el lehet tarolni.Akik azt kerdik, melyik appot erdemes hasznalni:
Figyelem! A Mi Fit-et jelenleg nem erdemes mar torolni a Notify mellol! Ki kell kapcsolni az ertesiteseket, ha azokat a Notify kezeli, illetve torekedni kell arra, hogy az appok ne csinaljak ugyanazt duplan (pl idojaras szinkron)
A legutobbi Firmware ota (ahogy az osszefoglaloban is olvashatjatok) a Bip nem valt vissza kinaira, ha marad a Mi Fit. A Xiaomi felhojevel valo szinkron miatt, illetve a gyari frissites miatt en azt javaslom, hogy erdemes meghagyni a Mi Fit-et is a telon!
Viszont elkepzelheto, hogy ha nem megfeleloen allitjatok be az appokat (pl duplan csinaljak ugyanazt) a Bip gyorsabban merulhet!
[ Szerkesztve ]
-
vampire17
addikt
Sracok, sok a szemelyeskedes, picit vegyetek vissza legyszi!
-
vampire17
addikt
válasz vinczetibor #269 üzenetére
En a frissebbet telepitettem.
-
vampire17
addikt
Megerkezett az ujabb Mi Fit, allitolag angol marad a bip mas nyelv eseten is... most nezem...
[ Szerkesztve ]
-
vampire17
addikt
válasz Vajakos21 #253 üzenetére
Elso hozzaszolas - Összefoglaló
K: Magyarországon lehet kapni Bip kiegészítőket? (fólia, "tok", szíj...)
V: Én még nem találtam (leszámítva Hardveraprót és társait), a legközelebbi bolt, ahol lehet lehet ilyet rendelni (Magyarországra is) egy Cseh üzlet: xiaomiobchod.cz[ Szerkesztve ]
-
vampire17
addikt
válasz mucsgyver70 #192 üzenetére
En mar csereltem notify-vel watchface-t. Neha "fail"-t dob, de ez nem olyan hiba, mint firmware frissiteskor (eloszor en is bexartam amikor meglattam ) ilyenkor ujra kell probalkozni es folmegy (neha 2x-3x )
-
vampire17
addikt
válasz Kisnyikhaj #185 üzenetére
Uzemido vs Tudas
Ebben kell dontened
-
vampire17
addikt
válasz Gergely1978 #152 üzenetére
Ezzel a mi fit-el probaltad?
-
-
vampire17
addikt
Tools & Mi band nem jo hozza, nem a Tools and Amazfit-re gondolsz?
-
vampire17
addikt
válasz szabi__memo #126 üzenetére
30-ert meg nem lattam azert A minimum eddig 41 volt.
-
vampire17
addikt
válasz mucsgyver70 #117 üzenetére
Ugyannak a telonak csak masik appal meg kene talalni elv... A parositas nem app, hanem telefon fuggo.
Gadgetbridge el probaltad mar?
[ Szerkesztve ]
-
vampire17
addikt
válasz mucsgyver70 #115 üzenetére
Legujabb Mi Fit-el probaltad?
Beleirom majd az osszefoglaloba is, hogy jelenleg a legbiztosabb modszer a hivatalos app-al valo frissites, minden mast csak sajat felelossegre tegyetek!!!
-
vampire17
addikt
válasz gyemipapa #107 üzenetére
Nincs mit
Masok is belefutottak ebbe.
Fontos, ha le is torlitek a gyari MI Fit-et, mindenkepp azzal update-eljetek (Nem tudom ,h neked most ott bicsaklott el, vagy mas progit hasznaltal) mert a legkisebb esely a problemara, azzal van! (Max a frissitesig rakjatok vissza csak...)
-
vampire17
addikt
Sziasztok!
A topicban topicgazda lettem (utolagos engedelmetekkel )
Ha mindenkinek jo, akkor az eddigi elso hsz lesz az osszefoglalo gerince, ezt fogom szerkeszteni, aktualizalni.
Ime: https://logout.hu/tema/proba/hsz_11126-11126.html
Ha frissiteni fogom, elotte linkelem mindig az uj verziot ide!(#87) szebe
Alapbol a Mi fit el tud szinkronilazni igen.
A google playes gyari app es a Notify & Fitness for Amazfit tud a Google Fit-el is.
Illetve ugy tudom, a Notify & Fitness for Amazfit-ben van export funkcio, amivel at lehet vinni az adatot masik appba, de ezt meg nem probaltam. (inkabb az ertesites funkciokat hasznalom)
[ Szerkesztve ]
-
vampire17
addikt
válasz gyemipapa #79 üzenetére
Nem latok semmi uj extrat, de rosszabb sem lett. Nem merul jobban, vagy ilyesmi.
Ezt irjak rola:
New FW 9.59
The new update looks good. automatic HR will measure in interval of 1min,15min and 30min as u choose. Now you can delete your activity. Battery drain issue solved i think.it will drain as much as u use it for HR and GPS. The compass app now more stable. It has two part.one is compass and other is barometer elevation and longitude,latitude. Overall this beta update looks good.
You can find it on apkmirror[ Szerkesztve ]
-
vampire17
addikt
Igen jo kerdes... Nem tudok rola, hogy lenne a Bip nek "Lite" verzioja. Sztm eliras.
Mas: Kijott a v0.0.9.59-es Firmware, (erdemes gyari appal frssiteni, aztan lehet torolni, ha nem hasznalod)
[ Szerkesztve ]
-
-
vampire17
addikt
Hasznalja valaki a legfrissebb Notify & Fitness for Amazfit et ? ( 4.27.3)
Nalam kicsit bugos... A szinkron datuma nem frissul, illetve az automatikus ertesites kikapcsolas utan a "kezmozdulatra kijelzo bekapcs" nem all vissza, csak ha manualisan ki-be kapcsolom...
-
vampire17
addikt
Megint akcios a Kinai Bip:
Original Xiaomi Huami AMAZFIT Smartwatch - CHINESE VERSION BLACK
[ Szerkesztve ]
-
vampire17
addikt
Ugy latszik az uj Firmware-el van nemi gond... szivja az akkut. Ugy nez ki a GPS-el van gond. a Facebook csoportban tobben panaszkodnak ra.
-
vampire17
addikt
Nalam igy van beallitva az Aquamail:
Esetleg probald ezt:
"Force notification text"
A "kek notify" a Notify & Fitness for Mi Band , az Xiaomi Mi band-ekhez van, a "Zold" van a Huami cuccokhoz.
Nem hiszem h jobban szivna az akkut frissebb firmware-el.
Amugy az uj verzioju Notify & Fitness for Amazfit-ben mar van watchface cserere is lehetoseg! (ma jelent meg)
-
vampire17
addikt
Akkor egyenkent
1. zenevezerles: A nyomogomb adott szamu megnyomasaval tudod a zenet elore/hatra lepteni, megallitani stb... a zene valtasakor az ora kiirja a szam cimet.
2. hivasfogadas: alapbol vagy elutasitani, vagy az ertesitest megszuntetni tudod, folvenni nem. Zsebben tenyleg nincs sok ertelme, de pl autoban, kihangositoval elegge hasznos (en igy hasznalom Xiaomi Roidmi 2s el, es teljesen jo)
3. Watchface: az alap watchface-ek ugye reszei a firmwarenek es van egy amit a gyari app-al is cserelhetsz (szinten gyari watchfaceekbol lehet valogatni). ezt az egyet cserelheted egyeb "kulsos" watchface-re a Gadgetbridge-el.
4. Szerintem erdemes valtani Notify-ra nagyon sokat tud. Van ingyenes verzioja erdemes kiprobalni.
5. A Gadgedbridge nem annyira tudja testre szabni az orat mint a Notify. Meg annyi, hogy firmware-t a Notify-wl is lehet cserelni. Watchface-t (még) nem.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Villanyszerelés
- Milyen videókártyát?
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest