- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rick4
félisten
Az tény, de egy hónapokkal ezelőtt megoldott problémát, ami itt olvasható, visszakereshető, szerintem felesleges próbálkozás még egyszer megoldani.
Ráadásul gondolj bele, azok, akik rendszeresen ide járnak, milyen örömüket lelik abban, hogy kéthetente ugyanarról a témáról kell hozzászólásokat olvasni, ahelyett, hogy előremutató módon mindig újabb és újabb dolgokról beszélgetnénk..
-
Bargab
tag
Maradok az Ubuntunál, le is szedtem a Ubuntu Server 12.04.3 LTS iso-ját, még kerítek egy pendrive-ot a telepítéshez.
A lemezek tükrözéséhez kell valami külön szoftver vagy benne van az alap ubuntu telepítőben?
Oprendszer install-nál kell állítani vagy utólag, ha már felállt a rendszer?
Windows irányba (xp és w7) való megosztáshoz kell valami külön szoftver vagy megoldható a kompatibilitás? -
Maximusz
aktív tag
Szia!
én is sokat töprengtem, hogy mit meg hogyan kellene, és letettem a + videókártya belehelyezéséről. - most épp egy ASROCK E350M1-es integrált procis lappal szeretnék HTPC-t csinálni + Windows 7 + XBMC. Ez sem fogyaszt sokat és egyenlőre a netezés-es tulajdonságait is ki tudnám majd használni.... - egyenlőre ezt találtam megoldásnak, de lehet ahogy múlik az idő ( hisz ez egy majd 3 éves alaplap ) lesz jobb
maximusz
-
Rosep
senior tag
Nekem 2 pendrive is kihasalt fél év alatt OMV-vel. Hiába nincs nagy forgalmad, rengeteget logol. Akkor váltottam SSD-re, de át is tértem Windows-ra. Az még hozzá tartozik, hogy én beraktam egy SATA kártyát, azon van az SSD, így van AHCI-m és nem kell buherált BIOS. 4 vinyóhely már tele, van egy optikai a gyári helyen. Így még egy SSD-t be tudok rakni a SATA kártyára.
-
fogtunder
nagyúr
a Microserver topicban szertinem kevesen fogják azt mondani, hogy minek az
radi8tor1 kollega egy intel ssd-n tartja az oprendszert, ha jól tudom. a 4 gyári merevelemez hely gyárilag AHCI képes SATA port, oda minden további nélkül rakhatsz, de a jobbik megoldás, hogy felraksz rá egy moddolt BIOS-t, ami engedélyezi az ODD-nek szánt SATA porton és a hátlapi eSATAn is az AHCI-t. innentől bármelyik portra kötheted.
az másik kérdés, hogy a választott oprendszer támogatja-e a TRIM-et pl.
(#3997) slashing: oprendszer függő is, van amit eleve úgy terveztek, hogy USB-ről fusson, kevés I/O művelettel a pendrive-on. OMV-nél nem ajálnják, hogy miért, arra akkor fogsz rájönni, ha egyszer majd meghal. sosem az a baj, amikor még működik.
-
slashing
senior tag
Nálam egy ha jól emlékszem 8gigás usb-ről megy az OMV, az alaplapra dugva. Semmi extra, nincs benne....
Sokan mondják hogy hosszú távra nem érdemes usb-t használni nálam eddig semmi ok a panaszra de aggaszt azért a téma, én is ssd-ben gondolkodom de ez még a jövő, és mivel kell a 4 hdd így majd kénytelen leszek bios-t is módosítani rajta mert máshogy nincs értelme ssd-t rakni az OHD helyére...
-
Rick4
félisten
Amit most én raktam össze, az egy G2020-as procis mini ixt gép, ez ugye megeszi reggelire a hp szervert (az is van itthon, de mivel ezzel kész lettem, kihúztam), aztán hogy erősebb legyen, vettem egy új itx lapot, meg egy i3-4130-as procit, a w7 ssd-ről megy. Beszélhetünk wattokról, de a 9W meg a 16W között havi 200Ft különbség van, ha 25-öt számolok, akkor is belefér 500-ba, ami nekem, tekintve hogy 3 gép fogyasztása, nem hogy több, még kevesebb is.... Viszont neked a hp-d eszik 30W-ot, a raspi is kér valamennyit, meg a géped, amiről most írsz, az is eszik valamennyit...
Tehát én ezen gépezek, de nem kapcsolom ki soha, a virtualizált nas szoftver a 2TB-os hdd-t használja, és a torrent, szerver funkciókat látja el, pont olyan, mintha egy komplett szerver menne, csak fizikailag nem megy.... Ezen filmezhetek is, ill a másik tévém (egy 47"-os lcd tv a monitorom) meg csípőből játszik mindent, ami a gépen van.
-
Rick4
félisten
Nem tudom, mennyibe került a raspberry-d, meg a szervered, de összeraktam magamnak egy mini itx gépet vélhetőleg ezeknél olcsóbban, alapon 16W, terhelve 25, böngészni is tudok, filmezni is tudok, virtualboxban megy egy nas szoftvert futtatok, szóval ezt az egészet megoldottam egy hp szerver harmada méretű házban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt Mire jó egy HP N40L microserver?
- Tudástár HP MS N40L: kiszolgáló otthonra
- ASUS TUF Gaming X570-PLUS GAMING Alaplap + AMD Ryzen 5 5600X
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Gamer PC - R5 5600, RTX 2070 és 16gb RAM
- PC 1060 6GB , i7-7800x , 32GB RAM
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest