Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
Dhampir #45608 üzenetére
A G4 az olcsósítás miatt lett beépített akkus. Csak hátránya van, nincs előnye, és nem megy el 5 évet simán egy akksi
nagyon-nagyon nagy mértékben függ a használattól, ha jól használod, 2-3 évet ki fog bírni a kapacitása közelében, utána csökkenni fog érezhető mértékben. Ha nem figyelsz oda, akkor ez a csökkenés már 1-2 után észrevehető lesz.
Voltak olyan belső akkus gépek, ahol egy rossz bios miatt lefagyott időnként a teljes gép, nem lehetett bekapcsolni. Na ez a szívás, mert szét kell szedned, hogy kivedd az akksit és újraindítsd. A G4-ből csak kipattintod és már kész is
Ezen kívül bővítésnél is nagyon ajánlott kivenni az akkut (pl. RAM vagy SSD, vagy wifi modul, stb.) amit a G4-nél nem lehet szintén...
-
-
motown5l
senior tag
-
Chaser
legenda
válasz
Dhampir #45296 üzenetére
oké, pár raklap gépet szervizeltem már ( :
a szabályzás gondos, simán mehetne 60-65 fokig passzívan, 5x környékén bekapcsol, aztán visszahűl, leáll, kezdi újra
ezt utálom a legjobban
cpu-t két napja kapott, ugyanis az előző úgy tűnik meghalt, szóval nem a pasztázás a gond, de előtte is ez volt
egyébként meglepett, nem volt semmi gondja a gyári pasztának -
Chaser
legenda
-
-
-
<Lacy85>
addikt
válasz
Dhampir #44643 üzenetére
Jaja, ezzel tisztában vagyok én is (vékonyítás,olcsósítás).
Direkt megnéztem, 3 éves teljes körű gari van rá.
Valószínűleg nem lesz agyon használva (még cipelve sem nagyon), mert jobbára itthoni használatra lett véve.
Srácok állandóan lelepik a 2 asztalit, letöltögetnek, stb., és akartam egy privát masinát, amin biztonságban lehetnek a dolgaim.
Harmadik asztalit meg nem akartam. Ezért lett laptop. -
<Lacy85>
addikt
válasz
Dhampir #44640 üzenetére
Erre is 3 év garit adtak. Nem igazán érezni rajta, hogy 1 évre lenne tervezve, mert nem egy "eldobható ocsó" feelingje van. De majd az idő eldönti.
Ha ilyen 80 ezer lett volna, akkor azt mondom oké, kacat laptop, de azért 210-ért nehogy már 1 évet bírjon.Anno volt egy sokkal gagyibb acer-em is, az is kibírt pár évet. Akkor is csak a töltő csatlakozó adta meg magát.
Csak akkor már annyira koros volt a hardver (1 magos proci, 1GB ram, stb.), hogy nem akartam rá költeni.
Aki elvitte, megcsinálta, és a mai napig működik. Pedig kb. 8 éves. -
válasz
Dhampir #44556 üzenetére
Én elég sok 450 G2-t és G3-t eladtam/eladok. Elég nagy szórás van a kijelzők minősége között. A legtöbb jó, de van néhány borzalmas közöttük. Ezért mondtam, hogy érdemes megnézni az adott gépet amit meg szeretnél venni, mert általánosságban nem lehet róluk mondani semmit.
-
-
-
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
Dhampir #44160 üzenetére
430 és 450 G4-es van nálunk, alap kiépítésben, 4Gb memóriával, 500GB-os HDD-vel / de már úton vannak a 2280-as m.2-es SSD-k
/
Hát a 455-ös G2-es van nálunk még, na ahhoz képest szerintem totál ultrabookosítás.
Amúgy masszív, meg kellemes kis gép, de érezhető az, hogy üzleti vonalon egyre gyengébbeket kínálnak a nagyok , talán a Fujitsu az, aki nem olcsósítja ennyire.
-
-
-
-
b1sti
senior tag
válasz
Dhampir #43722 üzenetére
Igazából, a mostani helyett is 6570-et vagy 6560-at szerettem volna, de akkor persze nem volt. Most gondolkodtam azon, hogy szeretnék most már egy kicsivel jobbat. Viszont majdnem mindben csak a HD4000-es vga-k vannak... amitől azért viszont jobbat szeretnék.
Tudom, hogy a laptop nem játékra való és arra vegyek asztali gépet, de sajna a tárca nem enged egyszerre mindent. Nem kell, hogy csúcs szuper vadi új játékok hasítsanak rajta. De egy kicsit bosszantó, hogy az Universim játéknak még a menüje is szaggat
-
válasz
Dhampir #43666 üzenetére
Az Elitebookoknak sosem volt jó a hangja. Ha olyat szeretnél, ami jól szól, akkor az üzleti vonal felejtős.
A Probook hangszórói hangosak, talán túlságosan is nagy hangerőre képesek, de sz*rul szólnak. Az elitebookok hangja nevetséges, egy 30 ezres mobiltelefon jobban szól.
Aki hallott már Envy 17-est szólni, az tudja, hogy az más kategória. Nem véletlenül multimédiás gépek a multimédiás gépek. Erre vannak csinálva. És higgyétek el, lehet velük normális minőségben zenét hallgatni külső hangszóró nélkül is.
Nekem most ASUS ROG-om van, itt szoftveresen lehet beállítani a jó hangzást (tényleg jó), de natúrban nem szól szépen, pedig van benne minden, ami kell. Az Envy-k a sima beállításokkal is szépen szólnak, amin még lehet tuningolni a Beats vagy B&O vezérlőpulton.
-
SZIGMA
aktív tag
válasz
Dhampir #43670 üzenetére
A ZBOOK-ban a videók és a manual alapján 4db telefon csengőhangszóró van.Könnyű fólia membrán, kis kitérés.
Nézz meg egy Probook-ot, abban hagyományos papírmembrános hangszóró van.Nagyobb membránfelület, kicsit nagyobb kitérés.
Az ebay-en meg tudod nézni, hogyan is néznek ki: zbook speaker, probook speaker
A Probook komolyabbnak tűnik, de én attól sem vagyok elájulva. A gyenge hangzás a noti kategória jellegzetessége, a fizikát nem lehet becsapni.
Ha fontos a hangzás,akkor külső hangkártya, külső erősítő, nagy hangszórók, hurcibálás közben meg elég a sajátja. -
Viktor77
titán
válasz
Dhampir #43666 üzenetére
455 G1-en is szép nagy rács van, mondom ez biztos jól szólhat (de nem volt szempont vásárlásnál). Szétkapva, a rács jobb és bal alsó sarkában van valami, ami még hangszórónak sem nevezhető. Se magas, se mély, se hangerő. Ha azt mondom halk, nagyon finoman fogalmaztam. A béna G6 consumer kaki nagyságrendekkel jobban szólt.
És az érdekes az, hogy a rács alatt full üres a cucc, akárhány hangszóró odaférne, vagy nagyobbak, vagy "mélynyomó", vagy akármi. De nem.
-
SZIGMA
aktív tag
válasz
Dhampir #43666 üzenetére
A HP valószínűleg csak a nagy külföldi oldalak tesztelőit fizette le, így ott a szokásos marketing bullshit került a cikkekbe.A középen egymás mellé tett hangszórók tényleg nem segítik a sztereo hangképet.A notik hangja meg 99%-ban tényleg olyan amilyen, a célnak megfelel.A hangkártya és a szoftverek beállításával lehet dobni rajta, DE aki ZENÉRE vagy MOZIhangzásra vágyik, az nem a belső hangszórókat használja.
-
válasz
Dhampir #43656 üzenetére
Nem biztos, hogy egyformák a panelok. Az AMD az olcsósított verzió, elvileg ebben kellene gyengébbnek lenni. De előfordult már az ellenkezője is. Csak úgy tudhatod meg, ha megnézed a konkrét gépet.
Amúgy a tesztről: nyilván más panelekkel vannak szerelve a különböző méretű kijelzők
ez evidens.
-
-
-
-
-
Ciccuka
veterán
válasz
Dhampir #42593 üzenetére
ProoBook 455 amiben LG HD kijelző-van, az átlagos (de kissé zavaróan kékes árnyalatú) minőségű.
www.notebookcheck.net itt találsz leírásokat, ha rákeresel
HP ProBook 650 G1 matt HD
HP ProBook 650 matt FullHD -
-
-
-
-
válasz
Dhampir #41797 üzenetére
Hát ez az, itt a HP-t kellene tolni. Azért ha megnézed a HSZ-eimet, én nem fikázom a HP-kat, nyilván nem is érdekem. A kolléga úr rendszeresen mondja, hogy a HP szar, nem csinál normális gépet, és ajánl más márkákat. Legutóbb pl. Fujitsu-t. Ezért mondtam azt, amit: ez HP topic, nem a milyen notebookot vegyek... ott amúgy is sok hülyeség elhangzik a fizetett bérencektől, itt ezt ne vezessük be.
egyébként ez volt a hsz-em:
A Lenovo Y70-ben IPS van, többek között ezért választottam ezt a gépet.
A fényerő nálam soha nem megy maximumon, mert kifolyik a szemem. Kültéren valszeg feltenném maxra egy napfényes időben, de én beltérben használom. vibrálás, színtorzulás, ilyesmi nincs. Ez így volt a HP Dragon estében is, pedig ott még nem is létezett IPS kijelző
de képminőség az volt, fényerő is, a dupla neon miatt.
Az ips-ek kicsit túltolják a színeket, ezzel együtt kell élni. Egy fénykép soha nem lesz olyan minőségű egyik IPS kijelzőn sem, mint a jó öreg Sárkányon. Ez van.
A lényeg a végén van: a HP Dragon (Sárkány) volt az eddigi legjobb gépem. Akinek ebből az jön le, hogy fikázom a HP-t, az félreértette a mit írtam
-
mjani1172
addikt
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós kamerák
- Gaming notebook topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Azonnali fotós kérdések órája
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Azonnali mobilos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- TCL LCD és LED TV-k
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Dell Latitude 7320: i5-1145G7/16GB /512GB SSD/13"3 FHD, Touch, Matt/Win11 Pro
- HP Chromebook 14a-na0099ng :Intel Celeron N4000/4GB/32GB eMMC/14"FHD/Chrome OS
- 0 perces RYZEN laptop, eredeti Win10! FullHD IPS / 1 TB M.2 NVMe SSD! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3, Pentium G4400T, i3 6100, i3-4130, i3-2140T
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- Apple iPhone 13 Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Apple iPhone 12 / 64GB / Gyári független / 12 Hó Garanciával / 100% akku
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest