- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mobil flották
- VoLTE/VoWiFi
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Fotók, videók mobillal
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Új hozzászólás Aktív témák
-
wreakz
tag
válasz
kromatika #52565 üzenetére
Szia,
Ha jól értem, kivetted az akkumlátort a gépből, és mindig CMOS resettel indul ha lehúzod a hálózati kábelt.
Hát ez egyszerű mível ezekbe a gépekbe már nincs alaplapi CMOS elem ami elősegíti a beállítások megtartását, hanem már az akkumlátorba van benne.
Vagy tedd vissza az akkumlátort, vagy hagyd mindig hálózatra dúgva.
Remélem nem én értettem félre. -
-
-
Aethelstone
addikt
válasz
kromatika #45844 üzenetére
Szia. Én inkább lennék az ördög ügyvédje. Ha azt nézzük, hogy mire használod, akkor inkább a Probook maradjon. Nyilván a Z minőségibb, de a Pro is sokáig ki fog szolgálni és tartalomfogyasztásra a 17 zoll sokkal barátibb, nem beszélve a takarékos, ámde aránylag erős prociról.
Szerk: És a Z-t jobban tudod eladni. Ha már anyagi okok...
-
kecsetif
aktív tag
válasz
kromatika #45844 üzenetére
Nem kérdés, hogy a Z maradjon. Az alkalmazások egyre több szálat akarnak a jövőben. (lsd. új intel es ryzen procik) Amikor a pro már csak poháralátétnek lesz jó, a Z még használható lesz. Amúgy egy laptop előállítása elég nagy környezeti terheléssel jár. Nem vagyok Greenpeace fan, de ha anyagilag megteheted, a környezetvédelmet is vedd számításba.
Amúgy meg nekem is ezzel a procival van itthon 15-ös Z.
-
-
schulc99
aktív tag
válasz
kromatika #43145 üzenetére
Szia!
A kiválasztás biztosan jó.
A BIOS frissítést nem próbáltam még, 1 db. BIOS frissítés van listán, de az is csak a sata csatlakozó néha előforduló hiba javítását tartalmazza.A jelenlegi BIOS F.03 az új pedig F.79.
Nem igazán értem, hogy egy 2015-ös modellén hogyan lehet ez. -
Dhampir
félisten
válasz
kromatika #38848 üzenetére
Nálam nem az elegancia az elsődleges a ThinkLight esetében, hanem baromi hasznos, hogy a közvetlen környezetet is megvilágítja az apró lámpás, így kevésbé kell tapogatózni. Még ha romlott is a T540 és tsai felhasznált anyagainak minősége (ez a többi gyártó gépeiről is általában elmondható), de legalább a rollcage-merevítés megmaradt, ami a ThinkPadek egyik fontos jellemzője.
ProBookhoz csak azért hasonlítottam, mert sorrendben ezt használom a ThinkPadek után, persze előttük is volt többféle szériából ProBookom. Az EliteBookokat sajnos nem ismerem, azok kimaradtak, a mostaniakról sok jót nem hallottam, ugyanúgy romlott állítólag a minőségük.
Például a Dell Precision M4600 esetében a touchpad körül is kopogós műanyag burkolat volt, ha nem tévedek. A régebbi Dell Latitude-ok hűtése pedig elég hangos volt. A mostani Latitudeok sem olyan jók, de ezt csak hallomásra alapozhatom.
A régebbi olcsóbb Fujitsu LifeBookok tetszettek, a billentyűzetük jó volt, az integrált hangszóróik még a mostani gépek némelyikében is elég gagyi, a HP notik hangzását szeretem, tisztán szólnak.
-
Dhampir
félisten
válasz
kromatika #38845 üzenetére
Hűtést tekintve viszont nagyon jó, halk gépek a ThinkPadek, legalábbis T500 és T530P ismeretének fényében.
Ami az utóbbi T540-est illeti, sok tekintetben visszalépés (például a rfelülről és a szűkebb környezetet is megvilágító ThinkLight eltűnt, valamint eltűnt még sok hasznos funkciógomb is), viszont kapott numerikus padot.T530 után nekem sokat számít a ProBook 6570b numerikus padja, de a ventilátor hangja zavaróbb a ThinkPadek némaságához képest, ezenkívül a T530 kijelzője sokkal szebb színeket adott. A ProBooknak némileg jobban, erősebben szólnak a beépített hangszórói. Valamit valamiért.
-
válasz
kromatika #35140 üzenetére
Ez - bár nem írtál pontos típust - az Envy 17-2000 sorozat lehet. Komoly teljesítményű gépek voltak, nekem spec. nagyon tetszett a mintás magnéziumház, és szép volt a színe is. Ilyennel játszottam szét magam néhány éjszakát, ez volt az első komolyabb 3D-s játékélmény, és nagyon bejött
A gépnél a következőket nézd meg:
1, tegyél fel full terhelsét adó, sokkoló programot, pl. 3DMark, stb, ezzel járasd legalább 15 percig. Forró lesz a bal oldala, a kezed alig fogja bírni, de ez normális. Az a nem normális, ha lefagy, vagy belassul. Ekkor gond van a hűtésel (ami a gép korát figyelembe véve 90%-osan valószínű). Ez még nem baj, de alku tárgya. Ha nem tudja lehűteni magát, akkor szétszedni, újrapasztázni és kitakarítani kell.
2, akkor vedd meg, ha ezzel a melegedéssel megbarátkozol - a 6850 egy nagyon gyors VGA, főleg GDDR5-tel (sztem az van benne), de olyan mint a hősugárzó
3, akku már valszeg kuka, főleg mert a túl nagy meleg teszi tönkre leghamarabb
4, képernyőt nézd meg, jó-e a fényerő és a kontraszt. Nagyon jónak kell lennie, ég és föld egy átlagos laptophoz képest. Ha nem ilyen, akkor öreg a kijelző, sokat ment vagy melegedett az évek során.
5, a hőterhelés miatt előfordulhat hűtési probléma bármikor, erre nagyon oda kell figyelmi, hátőpadot vagy legalább radíros emelést használni ,ha játszol vele (persze, mi másért kellene?
)
Az anyagminőség és összeszerelés jó, ez a HP egyik csúcsmodellje volt. A kép és hangminőség kb akkora különbség lesz a lenovóhoz képest, mint trabant után egy lexus terepjáró
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mobil flották
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- VoLTE/VoWiFi
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Tőzsde és gazdaság
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 10% -tól elvihető. Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetés! Lenovo Legion Pro 7
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest