Hirdetés
- Yettel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
cellpeti
nagyúr
Szevasztok!
A Synaptic-ba be lehet állítani valami bill kombót,hogy a touchpadot kikapcsolja?
-
-
drmotto
őstag
válasz
SeniorTilla #13197 üzenetére
Ez sem gond, csak épp nem akarok bukni egy megvásárolt jogtiszta szoftvert.
Tehát jó lenne valahogy kijuttatni a gépből. -
-
drmotto
őstag
válasz
SeniorTilla #13190 üzenetére
Köszi.
És ha nincs ilyen? Tegnap este futtában kerestem, de nem találtam.
Akkor mi a helyzet? -
D.Orion
veterán
Üdv!
Volna egy kis probléma öcsém 6735b gépével. Néha fel fel villan egy hibajelző(gondolom én az) az érintő gombsorban(jobban nem tudom elmagyarázni). Az ikon úgy néz ki, mint egy kis lakat és a jobb alsó csücskében van egy 1-es szám. Ez milyen hibára utalhat? Pár hete szétszedtem a gépet és kitakarítottam, utána nem volt ez a hibajel. Lehetséges, hogy valamelyik csavart nem húztam meg elég erősen és az lehet a baja?
-
spyduck
nagyúr
válasz
I-S-T-I #13189 üzenetére
Írjál róla cikket és rakj fel jó sok képet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Légyszi
A venti meg sztem az összes HP-ban ilyen, h halkan de folyamatosan megy. Emiatt nincsenek percenkéni felpörgések és a hűtés is nagyon jó.
Nekem azért volna pár kérdésem.(1)Hány fokos a CPU pl.: 30 perc internet közben? (Everest)
(2)A fedelet könnyen 1 ujjal le tudod csukni?
(3)A bill nem zsírosodik? Matt felülete van?
(4)A gép alja 30 perc net után hideg, langyos vagy forró?
(5)A zárról tudnál közeli makro felvételeket csinálni? A lenti mechanika is érdekelne, nyomj bele vmi fogpiszkálót vagy hasonlót. Az érdekelne, h merről-merre zár.Az a bajom, h a horror ára miatt egy jó darabig még nem tesztelhetem, sőt még meg sem tudom nézni ú, h minden információnak nagyon örülnék ugyanis én is szeretnék előbb-utóbb egy 8540p\w-t.
-
-
I-S-T-I
tag
már 2 hete használok egy HP EliteBook 8440p-t, eddig semmi különösebb gondom nincs vele csak néha ha a mutatópálcát használom így mászik az egér, mint az optikai egereknél, ha nem sima a felület, de am nincs vele bajom
a zárszerkezet szerintem jó, nem szorul. egyedül az zavar hogy bár lassan, de folyamatosan megy a venti....(viszonylag halk, de nem hangtalan)
ha valakit valami érdekel írjon
-
drmotto
őstag
válasz
SeniorTilla #13186 üzenetére
"Írd ki a Recovery Manager-rel a DVD-ket" Ez benne van a cuccban, vagy külön kell beszerezni?
"Partíció felosztása pl. a Partition Manager-rel lehetséges, netről le lehet tölteni."
Ez mwnni fog, eddig is így csináltam, csak most gyárilag felrakott cuccok zavartak be a képbe.Sorry, ha hülyeséget kérdezek, de egyrészt nincs nálam a cucc, másrészt még sosem volt előre telepített gépem.
-
-
drmotto
őstag
Sziasztok!
Vásároltam egy HP Compaq 610 Core Duo notebook-ot, Windows 7 Home Premium operációs rendszerrel. Sem az operációs rendszerhez, sem a notebook drivereihez külön lemezt nem kaptam.
Van néhány kérdésem, amire nem jöttem rá/nem találtam választ:- Amennyiben másik operációs rendszert szeretnék telepíteni, akkor ez hogyan érinti a HP_Recovery partición lévő Win7-et és a drivereket, illetve hogyan tudom a megvásárolt Windows7-et később használni?
- Szeretném az egyetlen 300 Gb-os partíciót több kisebbre felosztani. Ezt meg tudom tenni anélkül, hogy a fent említett partíció, és annak tartalma sérülne, vagy elveszne?Köszi előre is!
-
ymzperx
csendes tag
Sajnos a link nem él esetleg valaki eltudná küldeni vagy akár a Drivet-eket sajnos még Win 7 van a gépen ami = káosz Vista klón . Hp Pavilion dv5 1020eh XP !!!!!!!! drivereket nagyon megköszönném bárkinek
Üdv zoli
-
-
MaSzKa
senior tag
Tanácsom:
javaslom aki HP Compaq Presario CQ61 gépet venne
figyeljen oda, hogy a gyártás éve minimum 2010 legyen
és csak olyan modellt vegyen amibe beazonosíthatóan LED kijelző vansok bosszúságtól kímélheti meg magát
CQ61-320SH
-
-
válasz
supergirl #13172 üzenetére
Van felvillanás a CAPSLOCK és NUMLOCK LED-eknél, vagy csak a ventillátor és a HDD forog, más nem történik?
Eléggé alaplapgyanús az ügy így látatlanban. Van itt a fórumon pár kolléga, akik komoly szervizeléssel foglalkoznak; ha akarod, magánban elküldöm az elérhetőségeiket.
-
válasz
B L A C K #13173 üzenetére
Nem feltétlenül azt jelenti, hogy felújított. Javarészt teljesen új gépek, bár én nem az említett cég vonalát képviselem, mint a kolléga úr. Több ok miatt is visszakerülhettek ezek a gépek a HP-hoz, pl. meghiúsult üzlet miatt, beragadt készlet, lejárt akció, téves konfiguráció (pl. 3GB helyett 4GB van, stb, sokszor előfordult már) miatt. Ezt, mármint hogy új vagy felújított, csak az adott gépnél tudod megvizsgálni, lehetőleg saját szemmel vagy fényképekkel. Vagy a régebbi vásárlók visszajelzései alapján.
Ha a gépen és minden tartozékán a gyári bontatlan fólia is rajta van, az biztató lehet
-
-
B L A C K
csendes tag
Sziasztok!
Mit jelent az néhány laptopnál, hogy renew?
-
supergirl
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy 3 éves Hp pavilon d6 (nem tudom pontosan, hogy ezen belül melyik) 1Gb Ram-mal, 1,6Ghz 64bit-es notebook windows 7-el. Pénteken shut down-al kikapcsolták és azóta nem lehet bekapcsolni. A power gomb lenyomása után pár mp-re felvillanak a ledek, majd leáll. Megpróbáltuk csak aksival elindítani, illetve úgy is, hogy az aksit kivettük, valamint a power gomb hosszan lenyomása is megtörtént, de semmire sem reagál. Mi baja lehet?
-
Bobyjack
senior tag
válasz
Bobyjack #13164 üzenetére
Amúgy ez a dokkoló vagy 4 féleképpen van fent. Valahol azt írják kb 10 típushoz jó, valahol azt,hogy a 10 típus plusz még 15, aztán van ahol azt írják jó hozzá a régebbi elitebook sorozat ezenkívül még néhánynál meg azt hogy az újabb 8530w is jó hozzá. Ki tud itt eligazodni? Lehet h ezt már évek óta így gyártják és ezóta megjelentek újabb típusok amik kompatibilisek? Részben ez tart vissza, hogy az ebay-ről rendeljek. Valaki tudja mi az igazság? Most jó vagy nem jó hozzá?
Aztn még az is proléma, hogy több néven is emlegetik: HSTNN-IX01 vagy EN488AA vagy PA286A vagy KP080AA.
A képen a bal a pa286a a jobb pedig a kp080aa. ÉN nem látok különbséget csak annyit, hogy a jobb oldali borítása jobban megy az elitebookokhoz:
-
Kácsa
aktív tag
Itt van egy hirdetés,telefonszámmal.Egy próbát megér,ha a töltő 120-as,akkor jó vétel dokkoló.
-
Kácsa
aktív tag
válasz
Bobyjack #13161 üzenetére
Nem próbáltam még a noti tápjával,mivel csak 65 W-os.Mivel a dokkolónak is van áramfelvétele nem kockáztatom meg,hogy leégessem.Tanácsolnám,hogy egy 120 W-os táppal vagy jobb esetben egy 150 W-sal használd majd a noti+dokkolót.A dokkolót különben e fórum apróhirdetésén keresztül vásároltam,bontatlan gyári csomagolásban,kompletten.
-
MaSzKa
senior tag
válasz
SeniorTilla #13157 üzenetére
Az akkumulátor 1. töltése a HP szerint
FIGYELEM! Ne töltse a számítógép akkumulátorát, ha repülőgép fedélzetén tartózkodik.
Az akkumulátor mindig töltődik, ha a számítógép váltóáramú tápegységen, külön beszerezhető
tápegységen vagy külön beszerezhető bővítőeszközön keresztül külső áramforráshoz csatlakozik.
Az akkumulátor akkor is töltődik, ha a számítógép be van kapcsolva, de kikapcsolt állapotban a töltés
gyorsabb.
A töltés hosszabb ideig tarthat, ha az akkumulátor új, vagy ha két hétnél hosszabb ideig nem volt
használatban, illetve ha a szobahőmérsékletnél sokkal melegebb vagy hidegebb.
Az akkumulátor működési idejének meghosszabbítása és a töltöttségjelzők pontossága érdekében
fontolja meg a következő javaslatokat:
● Ha új akkumulátort tölt, töltse fel teljesen, mielőtt a számítógépet bekapcsolja.
● Töltse addig az akkumulátort, amíg az akkumulátor LED-je ki nem alszik.
MEGJEGYZÉS: Ha a számítógép be van kapcsolva, amíg az akkumulátor töltődik, az értesítési
területen megjelenő töltöttségjelző ikon már az akkumulátor teljes feltöltése előtt 100%-os
töltöttséget mutathat.
● Normál használat során hagyja lemerülni az akkumulátort a teljes töltöttség 5%-áig, mielőtt tölteni
kezdené.
● Ha az akkumulátort egy hónapnál hosszabb ideig nem használta, töltés helyett kalibrálja azt.
Az akkumulátor LED-je által megjelenített állapotok:
● Folyamatos fény: az akkumulátor töltődik.
● Villogó fény: az akkumulátor alacsony vagy kritikus töltöttségi szintet ért el, és nem töltődik.
● Nem világít: az akkumulátor teljesen feltöltődött, használatban van, vagy nincs a számítógépbe
helyezve.
Az akkumulátor üzemidejének maximalizálása
Az akkumulátor üzemideje a számítógépen használt programoktól függ, amíg a rendszer
akkumulátorról működik. A maximális üzemidő fokozatosan lerövidül, és ezzel egy időben
természetesen az akkumulátor tárolókapacitása is lecsökken.
Ötletek az akkumulátor üzemidejének maximalizálásához:
● Csökkentse a képernyő fényerejét.
● Az Energiagazdálkodási lehetőségeken belül ellenőrizze az Energiagazdálkodás beállítást.
● Vegye ki az akkumulátort a számítógépből, ha nem használja vagy nem tölti.
● Az akkumulátort száraz, hűvös helyen kell tartani. -
Bobyjack
senior tag
EN488AA dokkolóval van valakinek tapasztalata?
-
-
CsabaTompa
tag
Sziasztok
Itt van a megoldás a ventilátor hangra. Magyarul, remélem érthetően.
Rengeteg megoldást kerestem, egyik se jött be. Rengeteg kérdés, panaszkodást láttam, viszont válasz nagyon nem.
Lennon 1 (sajna rokonom) elkezdte a témát, én pedig lefordítottam magyar nyelvre a használatát.
Ezzel a DSDT táblázatban átírja az ember a ventilátor bekapcsolási idejét.
Én azt próbáltam csak átírni, hogy álljon le. A többi hőfoknál az értéket nem bántottam, tehát amint eléri az 50-55C-t, (ki mire állítja) rögtön beindul a venti. Tesztelve DV pavilion 6155 eu windows7 Home premium.
Mindenki csak saját felelősségre.
Az eredeti oldalak itt vannak:
http://h30434.www3.hp.com/t5/Hardware/Pavilion-1150-em-Fan-Noise/m-p/25553
http://notebookequus.blogspot.com/Tehát vágjunk neki.
1 lépés: Csinálok egy ACPI könyvtárat a „c” meghajtón.
2. lépés: Feltelepítem a equus-t, és a Microsoft compiliert.
3. lépés: Megnyitom az equus parancsikont.
3.lépés A része. Megkeresem a -regedit-en belül a megfelelő kulcs helyét. Az enyémnél pontosan ez: (DV6155eu)
HKEY_LOCAL_MACHINE\HARDWARE\ACPI\DSDT\HP____\MCP51M\06040000
4. lépés: Ezt beírom az equua-ba (4 alsó jel)
5. lépés: Utána kéri a kulcsot: 00000000. Ha mindent jól csináltuk meg kell, hogy jelenjen az ACPI könyvtárban a dsdt.aml fajl. (erről érdemes másolatot készíteni, mert később ha vissza akarjuk menteni az eredeti beállítást erre az érintetlenre szükség van!)
Ha megjelenik, de 0 kbyt a kiterjesztése, akkor a HP után az alsó jelekkel van baj. Írtam, hogy négynek kell lenni.) Figyelj oda.
6. lépés: Megkeresem a start menüben a windows compilert, futtatás rendszergazdaként.
7. lépés: Megnyitás után visszalépünk a C meghajtóra. cd C:\ACPI
8. lépés: Itt beírjuk, hogy ASL/u dsdt.aml
9. lépés: Ekkor megjelenik a szerkeszthető dsdt.asl fájl a C meghajtón. Ezt lehet átírni.
10. lépés: Itt kell megkeresni a ventilátor állítási lehetőségét. Általában fel van sorolva 0.64 től kezdve 0.0-ig. Ha végeztem az átírással elmentem. Ahonnan én is néztem itt van: http://h30434.www3.hp.com/t5/Hardware/Pavilion-1150-em-Fan-Noise/m-p/25553
Itt pontosan leírják mit hogyan kell értelmezni.
11. lépés: Vissza a compilerbe.
12. lépés: Itt beírni, hogy ASL dsdt.asl Ekkor lesznek figyelmeztetések. Figyelmen kívül kell hagyni
majd
13. lépés: ASL/loadtable dsdt.aml
Betölt, újraindít, és élvezi a csendet.Mondom az saját gépemen tökéletesen működik. A másik gépen viszont nem jövök rá, hogy melyik érték a venti értéke. Elírni semmit nem akarok, tehát ha alaki nagy dsdt szakértő, kérem írjon.
Remélem mindenkinek tudtam segíteni. Sok sikert.
És ha valaki a quickplay kérdésemre tudja a választ, kérem segítsen. -
CsabaTompa
tag
Sziasztok
A QuickPlay-ről egy két kérdés.
Az internet tv lehetőségnél nekem csak két tv sugárzó közül lehetne választanom (classic tv, TVU). Az egyik semmit nem jelenit meg, a másiknál meg nincs magyar nyelvű adók.
Valamilyen módon lehet belerakni másik internet tv-t?
Legalább olyat amin van magyar adó is, vagy radió.
Köszönöm aki segít. -
8nemesis8
veterán
Sziasztok!
Úgy néz ki, hogy veszek egy Elitebookot 6930p a típusszáma. Esetleg akinek van ilyen gépe, hibájáról tudna írni?
Most viszonylag gyorsan kell döntenem és sajnos nem nagyon van időm utánajárni minden apróságnak, meg ti jobban tudjátok.Előre is köszi.
-
Bobyjack
senior tag
Windows 7-nél hogy lehet működésre bírni a fényerősségmérőt 8530w-ben?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- Új Zsír Lenovo ThinkPad X13 G4 Üzleti Laptop 13.3" -40% i5-1335U 10Mag 16/512 FHD+ Intel Iris Xe
- ÚJ DELL XPS 15 9520 Tervező Vágó Laptop -65% 15,6" i7-12700H 16GB/512 3050Ti Touch UHD+ /1,5 MILLIÓ/
- ÚJ DELL XPS 15 9520 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-12700H 16GB/512 NVIDIA RTX 3050Ti /1 MILLIÓ/
- ASUS TUF Gaming Laptop GTX1660Ti
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Lenovo Thinkpad T480 8-32GB 256GB-2TB
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- BANKMENTES , KAMATMENTES részletfizetés ACER PREDATOR HELIOS 18
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest