- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz
sixpak #70683 üzenetére
Én is tavaly decemberben álltam át 32GB RAMra, és pont ugyanazon gondolkodtam, hogy 2×16-ot veszek a 2×8GB helyett és akkor lesz 48GB RAMom. (ha amúgy egyformák a RAMok ismán működik együtt az eltérő kapacitás ellenére is, sokszor volt már ilyen gépem, sőt, még akkor is ha nem is egyformák).
De aztán arra jutottam, hogy amihez 32GB nem lesz eég ahhoz az egész gépem többi része sem. Meg így tisztelgek a legelső konfigom előtt (abban 32MB RAM volt).
Figyelem folyamatosan a RAM használatot, és mióta 32GB van, épp vagy 3 napja volt az eddigi rekord 28,5GB elfoglalt RAMnál tetőzött a dolog. -
törölt tag
válasz
sixpak #70685 üzenetére
Szerintem ne vedd ki, így sokkal jobban néz ki.
Gyakorlatilag fillérekért lehet már venni a DDR4-et, meg mit csinálsz akkor 2x 8-cal? Én is agyaltam a 2x 16-on de akkor vagy megint üres lett volna két hely, vagy 48 lett volna,mint most Neked, de azt úri mókának tartottam, no meg szembejött liciten ez: (2x8GB 3600MHz AMD optimized) @3733 megy azonos késleltetéssel, XMP profilból mind a 4 hibamentesen.
-
törölt tag
válasz
sixpak #70683 üzenetére
Egymás mellé tettem a két képet a múltkori posztoddal, rögtön kiszúrtam
Meg a kis fókát is a monitor lábánál, hogy visszakerült, de azt gondoltam, hogy a kérdés nem rá vonatkozik.
Amúgy persze, hogy működik, nekem is voltak nem azonos méretű moduljaim régebben. Még olyan is volt, ami nem volt típusazonos sem, anno a DDR2 időszakban, de ettől még működött a dual channel
Mondjuk az más kérdés, hogy volt e értelme. Mármint, nekem semmi nem lett sem szebb, sem jobb, sem gyorsabb, kivéve talán a rendszer bootot. Az szerintem gyorsabb lett, de nem szedtem ki megint 16-ra, hogy teszteljem is.
De mondjuk én már csak játszom rajta, meg médiázom. Film, zene ... stb. Oda amúgy sosem volt kevés a 16GB sem.
Igazából azért vettem, mert az audio reszponzív tartalmak jól néznek kik rajta. A 2 modul olyan hiányos volt -
Kobe
veterán
válasz
sixpak #70290 üzenetére
a razer chroma boxon standard argb 4 pines csatlakozó van, ezért gyak bármilyen led szalaggal üzemeltethető, amin argb csati van
pár olcsóbb darab amit találtam:
[link] 5m / 20 eur
[link] 6k/5mpár "nevesebb darab"
A-data 5m / 13K [link]
Goovee 5m / 32 eur [link] - hivatalos razer chroma támogatással
Yeelight (Xiaomi) - 15K / 2m + 2kÖ/m a toldó hozzá - [link] - hivatalos razer chroma támogatássala yeelighthoz és a goovehoz van kit, de a stripet nem kötelező az adapterbe kötni hanem simán bedugod a chroma boxba
-
Kobe
veterán
válasz
sixpak #70283 üzenetére
A diffuzor nem problema ha van
A razer megoldasabol kellene 10 db mert hogy 50cmesek, abbol 10 toldokabellel mar eleg hulyen nez ki….a tobbi marka is jo lehet, csak egy csomoba alapbol tavoranyitot szerelnek, vagy tapkabelt a vegere, nekem az pont nem kell, csak ugyanaz a kivitel normal argb csatival
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
sixpak #70241 üzenetére
Sajnos én nem tudtam megoldani, így nálam így fest, most annyi újítás lett hogy ha leveszem az oldallapot legalább a vga-n a kábelt tudom elől állítani. (az összes ventim corsair 4000x rgb-ben gyárilag lévő így 6db argb venti van rákötve a vezérlőjére.
[link]Egérben meg bill-ben se tudtam corsairból jót választani (ultra könnyű egér meg billből is ami comp fps-re kényelmes.), vga tartó és vga tápkábel szintúgy nem létezett.
-
Qtya123
őstag
válasz
sixpak #70129 üzenetére
Köszi.
Igen, VGA optimalizálás miatt játszom vele kicsit, van-e közben crash, képhiba, mi egyéb.A hangot akarom majd lecserélni Edifier R1280DB-re. Ezért is jó, hogy van még hely, mert nem korlátozza a nagyobb hangfalakat az asztal mérete.
Mondjuk akkor el fog tűnni az a két fekete kábel is lent. A fehér kábelt még meglátom, hogy beteszem-e csatornába, vagy hozzáapplikálom a parketta szegélyhez, lévén az is fehér és ha nem áll el tőle sehol egy kicsit sem, akkor nem nagyon látható, hogy ott fut egy kábel. -
törölt tag
válasz
sixpak #69776 üzenetére
Ok, ez a video lighting hasonlóan működik akkor a Signal RGB-ben is, csak ott vannak mellette extra ficsörök is. Kb olyasmi, mint az Ambilight a Philipsnél. Nekem amúgy az bejött nagyon, anno volt egy Ambilight plazmánk, régesrég.
ADAM1337
"nem tudok tovább lépni rajta"
Ezt nem biztos, hogy értem. Mármint technikailag elakadtál, vagy annyira tetszik, hogy nem tudod elengedni?(Mondjuk nekem is tetszik)
-
törölt tag
válasz
sixpak #69772 üzenetére
Hát, soso. Én most nézem ezt a videót a CP/Apex theme kapcsán. Azt gondolom, hogy a képernyőn történtek nincsenek összhangban at RGB-vel, noha a szinösszetétel tényleg cool. It`s okay, jobb mint a semmi, de azért valljuk be, a Signal RGB megoldása badassabb
(GTA intergration)
-
törölt tag
válasz
sixpak #69772 üzenetére
Ezek a játék profilok csak szinkombinációk, vagy interakcióban vannak a játékkal, ami épp történik benne? Tehát van ulti, heal, shield ... stb effekt, vagy csak statikus effektek?
Ezeket a szinproflokat láttam, igaz a játékkal kapcsolatosakat nem, de nekem a temperature sensor volt az egyetlen, ami hajlandó volt működni is rendesen. Azaz, a proci hőmérséklet függvényében változott a szine is.
A többi teljesen statikus volt, de lehet én voltam béna.Az audio visualizer nekem nem is indult be, akármit csináltam, pedig van egy Void Elite RGB is, kifejezetten ezért lett ez választva. Mi kell ahhoz, hogy elinduljon? iCUE-n belül semmit nem találtam, és a Google sem volt a barátom.
Ami gondom volt még, hogy egy idő után lefelejtődött az Asus integrációja, és csak azt villogta, ami hardverből benne maradt.
Valamint a Roccat cuccok miatt reménytelen még a full szinkron, de ha csak ezen múlik, lecserélem.Én simán visszamászok Corsairra, ha van értelme, mert kiforrottab egy gyári megoldás, egy 3rd partynál, de akkor kell, hogy minden IS működjön alatta.
-
privacy99
senior tag
válasz
sixpak #69360 üzenetére
Szerintem is nagyon szép, igényes összeállítás. Kábelek amennyire lehet rejtve, csak a szükséges dolgok vannak az asztalon. A színek is szépen passzolnak, ennyi pont elég is, szerintem 2, nagyon max 3 különböző színnel érdemes "dolgozni". Én sok időt töltök különböző színösszeállítások állítgatásával, mondjuk ha ez így egy katt volt a Corsair szoftverben, az komoly. Az elmúlt pár évben rengeteg gyártótól vettem perifériát, vagy hardvert, és azt kell mondanom, hogy toronymagasan a Corsair visz mindent. Az iCue szoftvert minőségben eddig nem közelítette meg nálam semmi, és maguk a termékek is nagyon jók igényes világítással, jó anyagokból.
-
Ghoula
senior tag
válasz
sixpak #69364 üzenetére
Hát most nem fotoznám le, mert nincs nagy rend a másik felén, de raktam be képet róla régebben.
80cm mély, ez a fele faltól falig 4m, és jobbra dolgozósnál még van egy méter L alakban.
Sima nyír munkalap, és ikeás olajjal kezeltem.@69365hszilard666 Köszönöm
-
Ghoula
senior tag
válasz
sixpak #69360 üzenetére
Gratula, szép vitrin
Meg hangulatos kis játszós sarok.
Lehetne ebbe is még fokozni, van 180-asban is lámpás venti, de azért 4 ilyen húzós lenne, főleg, hogy a felső kettőnek a keretét faragni kell, hogy beférjen.
Billentyuzet nem világítós, egérnél meg spórolok az akksival így az sem játszik.
Sajna ez a nyomorék nem kezeli a custom 21:9es felbontást, a teló meg nem tud mit kezdeni azzal hogy a kijelző egy kicsit több fényt ad mint a gép. -
törölt tag
válasz
sixpak #68958 üzenetére
Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Itt sok tulaj van. -
-
PlayMax
nagyúr
válasz
sixpak #68590 üzenetére
Én tápom se pörög fel nyilván csak nagy terhelésnél (Seasonic Prime 650w) ,viszont neki alapból nem jut levegő a cpu hűtésnek ami még rásegít ,hogy alulméretezett alaplapja is van amiben egy 6mag/12 szálas cpu foglal helyet (10400 ha jól látom).
KAMELOT
Összeállítás szempontjából nem igazán ,ha szakmai szemmel tekintjük.(#68593) juliensorel
-
Gh00st
aktív tag
válasz
sixpak #68554 üzenetére
Köszönöm
...sajnos a vga hűtés témába nem nagyon tudok érdemlegesen hozzászólni, mert egyrészt amire nekem kell arra még megfelelő (a jelenlegi piaci helyzet miatt, kérdéses még hogy mikor leszek hajlandó beruházni egy friss generációs kártyára).
Másrészről, a csend és nyugalom - mint tényező, nálunk már 21 éve eltünt...elég lármás kis családban élekDe, hogy lényegi részt is említsek, pc-s fronton (2010 körül) én egy ASUS Radeon R9 290 DirectCU II OC- val kezdtem. Nem volt hosszú élete nálam, bár sokan dícsérték, számomra csalódás volt a hűtése.
Ezt követte egy SAPPHIRE Radeon R9 290 VAPOR-X OC, ami kíváló hűtéssel rendelkezett.
2018 év végén váltottam a jelenlegi GAINWARD GeForce GTX 1080 Phoenix GS, ami szintén jól teljesít hűtés fronton.A fiamnak (15 éves) egy ZOTAC GeForce GTX 1080 Ti AMP Extreme kártyája van, ami az mellet hogy az egyik legerősebb 1080Ti, de a hűtése is remek.
Persze sok téyezőtől függhet a hőmérséklet, nálunk mindkét gépház kellően tágas és szellős
-
Skynet258
veterán
-
RockHaRD
addikt
válasz
sixpak #68364 üzenetére
Mert csak akkor látszik, ha olyan szögből van fotózva
De ha megnézed pl a nagyon pici hajlított csövet a képeken, vagy a videón, az egyértelműen nem jól áll, de sajnos nem lehett szűkebbre hajlítani a csövet. De az is ideiglenes. Amint kikerül a teleszkópos csatlakozó a vga-ról, megy át oda, és sima 90fokos csati lesz ott, amihez meg egy 5 centis egyenes darab kell majd csak.
-
Laraxior
titán
válasz
sixpak #68052 üzenetére
Nekem fent van a Logitech Software. Kipróbálom ezt is.
A másik programról csak annyit, tudok, hogyha kikapcsolod a gépet, akkor az utolsó értékek maradnak ugyanott, és ha visszakapcsolod, akkor folytatja a monitorozást. Én gépkikapcsoláskor, kikapcsolom a telefon kijelzőjét is. De ha indítod, akkor egyből már a monitorozással nyit, nem kell ide-oda lépegetni.
Afterburnerről nem tudok annyit, csak gépen használom. Talán az Aida64-nek van még ilyen fejlett dolga.Ott érdemes körbenézni, de még én se próbáltam, bár azt is megvettem, a minap beakciózták nekem
-
hszilard666
veterán
válasz
sixpak #67904 üzenetére
+1!
Szuper élmény játszani 21:9 en! Mondom ezt úgy hogy volt 5760x1080 as setupom is, de valahogy a 21:9 a sweetspot. Érdemes nagyobb monitort venni, én próbálkoztam 29" el, de 34" jobban bejön. Nagyon lóerő se kell mögé, GTX 1070 nel elvagyok évek óta. Na jó a cyberpunk miatt kukáztam egy 1080Ti-t de megy is tovább most hogy végeztem a játékkal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha nem saját gépedről készült képet szeretnél megosztani, akkor azt a következő topikban teheted meg:
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- Kingmax 2x2GB DDR3 RAM eladó
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest