-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Czimby
addikt
Köszi!
Sajnos ezen már nem tudok módosítani, eszetlenül beragasztottam olvadékkal a készülékbe...
Arra gondoltam teszek egy nyomógombot egyik kábelére és csak akkor működik a kijelző ha megnyomom, így nem zavar be.
A 3vezetékes megoldással az a probléma, hogy csak külső táplálás esetén működne.
Most már csak valami kis méretű nyomógomb kellene, sajnos ilyen 12mm körülieket látok mindenhol.
-
terapeuta007
aktív tag
Nagyjabol arrol van szo hogy nem igazan artalmas az elektrosztatikus mezo. Foleg nem ami otthon van. Foleg nem torpefesz AC a wireless toltesnel.
Magneses mezo okozhat leukemiat. De azt se otthon kapsz.The EF strength, which measures about 0.1–0.3 kV/m at ground level, depends on the electric charges in the air, the season and the weather [1]. Higher levels of EF up to 500 kV/m are measured at the body from static charge on clothing [2]. Typical technical devices generating static EF are direct current (DC) transmission lines, cathode ray tube displays, trams and urban railways. High-voltage direct current (HVDC) transmission lines produce static EF up to 35 kV/m (±600 kV HVDC transmission line) [3], DC motors in railway systems generate up to 0.3 kV/m inside the train, and between 10–20 kV/m at a distance of 30 cm from cathode ray tube displays [4].
-
mzso
veterán
Kisebb teljesítményűt is? A 2-8W-osokkal szokott lenni a baj. Pedig simán meg lehet oldani, van egy ugyanekkora 3W-os dimmelhető 2200K-es, ez meg a legkevésbé sem vibrál. Ráadásul ez LED szálas amiben jóval kevesebb hely van.
-
mzso
veterán
"A leggagyibb sem szokott vibrálni"
Ezt bizton állíthatom, hogy téves. Még a márkásabbakra (Pl. Osram) is szoktak panaszkodni a LED-es topicban, hogy vibrál 100 (vagy 50) Hz-en. Ez sem hibás, csak szokás szerint csesztek belerakni pufferkondit, vagy haszontalanul kicsit raktak. -
-
-
Oké, legyen mágneses, de akkor se jó sehogy, a tape-phono-tuner választókapcsolóba nem futhat be sehogyan közvetlenül az MM hangszedő jele, az stabilan a phono-preamplifierbe megy, és az előerősítőből jön a pár 100mV jel már.
Ezért nem értem a kollégát.
Hacsak nem közvetlenül a hangszedőről jövő árnyékolt vezetéket támadta meg a nyákon.
Örülhetett a 2-5mV kimenetű tekercs a vonali vagy fejhallgatós meghajtásnak akkor, zizeghetett a tű rendesen.Lehet bakelitet vágni.
-
-
-
-
-
Sokat nem tudsz tenni, lassan már a kenyérpirító is pinkódra kezd el bebootolni, majd kéri a pirítási igényt hexa kódba (enyhe, félbarna, sült, koksz ), ezt az okostelefonodról tudod neki megadni, és mindezek után megméri a szelet súlyát, nedvességtartalmát, kikalkulálja az időt, egy .txt logfájlba lementi az adatokat és a végén a sikeres pirítás tényét, időbélyeggel ellátva és ezt feltölti a gyártó oldalára. Hogy finomítani lehessen az algoritmuson. Valamint azonnal kommunikál az intelligens kenyértartóval és figyelmeztet ha fogy a kenyér. A kenyértartó online kapcsolatban van a sarki kisbolt számítógépével és leadja a rendelést, mire bemész a boltba másnap a meló után már ott a kiló kenyered, és a tranzakció lebonyolítva a bankod és a kisbolt között.
Ezzel a módszerrel Te is vissza tudod keresni az eddigi pirítások számát, az energiafogyasztást, a kenyérfogyást, statisztikát készíthetsz heti-havi felbontásba stb.Amúgy nem rosszak ezek a megoldások az autós vonalon amatőr tolvajok ellen, a profik meg amúgy is ellopnak bármit, azok ellen nincs védelem. Ilyen hibák pedig szinte mérhetetlenül kis %-ban fordulnak elő a hétköznapokba.
-
"Tényleg van ilyen konstrukció, vagyis egy hirtelen cellazárlatossá vált akku csere csak egy jól felszerelt javító műhelyben lehetséges ? "
Fiat stilo hengerfejtömítés csere, akku leköt természetesen.
Munka kész, autó nem indítható, Fiat márkaszervizt felhív, válasz:
Hozzák be trélerrel mert az akkufesz megszűnését a komputer lopási kísérletnek, a riasztó kiiktatásának veszi.
A motorvezérlőt, a chassis komputert és a beépített rádiót is CSAK a Fiat szerviz tudta működésre bírni, 5 percig csak a kódokat adták be a rendszerbe.Daewoo, valami újabb, de annyira nem volt intelligens hogy lekapcsolja a szivargyújtóba bedugva hagyott hűtődobozt, akku totál lemerült, feltöltés után a szitu ugyanaz mint fennt.
Mercedes A osztály, a segédakku (ami egy 2 óra alatt megbontható helyen, a kormányoszlop mögött besüllyesztve a tűzfalba, feladata a start-stop elektronika és a motor akár percenként 3-5x indítása dugóba, mostfigyelj, a kapacitása nincs 30Ah!!!) tönkrement 1 év alatt, az autó indíthatatlan, mivel automata váltós ezért vontathatatlan, behúzhatatlan, bebikázhatatlan, itt ha nincs Mercedes assistance és ingyenes garancia, ez kb. 6 számjegyű forintba fájt volna, 300 körül.
Skoda, a jobbik fajta de még nem is a SuperB kivitel, a kulcstartó olyan szerencsétlenül esett le hogy a kulcsba eltört az immobiliser chip, a pótkulcs 1500 kilométerrre (külföldi út), a pótlás a helyi márkaképviseletnél nem volt kivitelezhető mert nem elég hogy a forgalmi szerinti tulajdonosé. a barátomé az autó, kell az adásvételi, ha új kocsi akkor a vásárlási számla, minden papír, egy vonalkódos papír amit az autóhoz adnak stb.stb. Ez külföldön kivitelezhetetlen volt, pótkulccsal ki, autó indul, hazatérés után a felsorolt okmányok bemutatása után a márkaszerviz 16 nap után(!), 47ezer Ft kifizetése után szállította a pótkulcsot.
Nem olyan egyszerű autózni.
-
$p@rr0w
őstag
Igen, egy bimetális szál felmelegszik ami a mechanikát működésbe hozva blokkolja egy műanyag zárnyelvvel a másik műanyagot ami beleakad az ajtó zárjába. MIkor kihűl a szál akkor vissza kellene engednie a relének a blokkoló műanyaggal együtt de nem enged vissza. Mivel lezár én úgy értelmezem hogy a felmelegítés, tehát az elektronika rendben kell legyen, visszahűlni meg ugye magától a környezettől kell azonban az ajtó mégsem nyílik tehát valahol a mechanika elakad ha jól értelmezem.
A tervem az hogy a relét magában visszakötöm az áramkörbe megindítom a lezárást majd kiengedést és megnézem hogy viselkedik. És a csavart ami feszíti a rugót rajta aszerint állítgatom aztán figyelem mit reagál.Ha viszont a relé tegyük fel jó, akkor maga a műanyag mechanika nem tudom hogy akadhat meg.
A rugó rendben visszalöki a helyére a zárnyelvet, csak arra tudok gondolni hogy a reléből kijövő műanyag zárnyelv és az ajtót tartó műanyag sok dörgölőzéstől valahogy az évek alatt összekopott és összeakadva maradnak. -
TESCO-Zsömle
titán
Forrasztás nem gond, és mint mondtam, nem mechanikus megoldás kell. A HDD LED kimenete lesz az input, szóval megállás nélkül itt recsegne a relé.
A ház 90%-ban RGB, a maradék 10%-ot próbálom cserélni. Az előlapi LED-ek helyére szeretnék CA RGB-t tenni, ahol is az RGB lábakat a vezérlő hajtja, míg az anódot kéne az eredeti HDD-LED kapta tápról kapcsolni.
Azt tudom, hogy valami tranzisztoros megoldás kéne, de ilyen szinten nem konyítok az elektronikához.
Ami az alkatrészeket illeti, hestore-ból készülök rendelni, olyan kéne, ami ott is van.
-
Természetesen be van kötve, a védőföld is, még szakadásnérő módban is rámértem a kettőre (az óránál közösítve vannak, ezt tudom), jelzett, szóval az rendben. A 0V-ot mindig a nullához mértem, annál a konnektornál, ahonnan indulnak a dolgok. Az egész onnan indult, hogy a fáziscerka a váltókapcsoló mindkét szálánál jelzett (úgy hogy a túloldalán semmi nem volt), multival viszont korrekt módon láttam, mikor hol van feszültség. Engem igazából ez zavart össze...
-
Eastman
addikt
Haveromnak 110V-os kéziszerszámai vannak még az usából. Flex, multitool, kézi körfűrész, DeWalt töltők. Cipelünk egy 50+ kilós trafót, a h*réim leszakadnak.
Ő is meghúzta most vele a derekát. Majd összeszámolom kb. mennyi az Wattban. Lenne könnyebb megoldás szerinted? Vagy két könnyebb...
-
Na mértem.
Töltés kb. 160-180mA (kikapcsolva, 2A-es töltőről), fogyasztás 550-800mA bekapcsolva.
De akkor mi a franc dőlhetett be, hogy eddig meg tudott tölteni működés közben?
Az USB töltőmodulom meg 1A-es, azzal hogy nem tölt menet közben? (Az helyből az akkura volt tolva.)Annyit találtam, hogy talán sikerült összehúznom az USB lábait, de mivel fel van szakadva, mindegynek kéne lennie. (Adatvonalakat a földdel, táppal).
-
-
Ribi
nagyúr
Nem 6kV-ot akarok generálni, hanem step down trafónak használni.
És legalább 2x túlméretezve a primer oldalt.
Igen sokszor magas a fesz nálunk és a toroid trafó elkezd búgni. Alacsony feszen meg teljesen csöndben van. Ezt szeretném megoldani valahogy.
Nem tudom magyarul hogy keressek buck-boost trafóra, mert nem igazán találok ilyet. -
-
Két dologból gondolom, hogy ez lehet a gond:
- 100Hz körüli hangon zizeg egy ideje.
- az ITT leírt problémás kondikkal azonos márkájú, típusú, és gyértási idejű. Igaz, a 680uF-es típusról nem ír, ha jól emlékszem, de akkor is több, mint gyanús (nekem), hogy az lesz a ludas. + Didyman kolléga is erre gyanakodott.De azért köszi a kapacitásméről linket, mindig is akartam egyet.
(#65377) darvinya: Kössz, megnézem.
-
Reggie0
félisten
Kerdes csak az, hogy hogyan van meretezve az elotet ellenallas. Ha gyari allapotban a nevleges teljesitmenyre jon ki a LED atlagteljesitmenye, akkor pufferelve nagyobb lesz, attol is fuggoen, hogy mekkora a sorosan kotott LED-ek eredo nyitofeszultsege az egyeniranyitott halozati feszultseghez kepest.
-
-
rostiron
őstag
Kifaggattam a gazdáját, és az ominózus kábelbeakadás után még ment a laptop, bár nem nézték hogy hálózatról vagy akksiról. Aztán lecsukta ( kikapcs ) és azóta nem megy. Gyanítom akkor már akksiról ment.
Szerintetek tönkre mehetett bár mi az alaplapon ???
Úgy egyeztünk meg hogy megrendeljük ezt aztán meglátjuk mi lesz." Az adatok a pedig a töltőben vannak " ezzel arra gondolsz, hogy a töltő is lehet a rossz ??
Lompos48 nekem nem csak hogy nem tölt, de nem is indul el.
-
Kernel
nagyúr
DS2501-et linkeltem, a tápegység típusát azonosítja, eszerint lehet látni a Windows Eszközkezelőben is.
Tápegységet "hamisítani" nem okoz nagy nehézséget, az utángyártónak csak be kell építeni a szükséges tartalmú EPROM-ot. Kivéve, mikor elszúrnak valamit, de maga a feladat egy gyártónak nem gond (nem ugyanaz, mint házilag barkácsolni).
Alkalmatlan tápegységre viszont (feszültség, terhelhetőség) nem terhel rá a laptop, nem használja, ezáltal véd a szakszerűtlen alkalmazás ellen.
-
Tankblock
aktív tag
Hello,
Az irányfény már több mint 7 éve megvan....
Cseréltem benne LED-et de csak RGB common katódos volt. A másik két színhez tartozó lábát levágtam.
Mivel ez nagyobb mint 5mm common a fényereje is jóval nagyobb
A cél most csak a régi állapot visszaállítása volt. A gyerkőcök megszokták h az ajtó melletti konnektorba van állandóan.
Én csak a LED re nem gondoltam. Az 50.000 [h] szerintem megvolt. [~ 5év 8 hónap és 12 nap] ennél többet elment....
-
-
-
pataslogeza
aktív tag
Nem biztos hogy a szerviz menüs részlet a flash legelejéről van, de a mentett flashben sehol nem találom. Én is arra gyanakszom, hogy amit a szerviz menüben látok, azokat az értékeket valami kód alapján szedi öszze a flash külnböző részeiről, de ez nem biztos. Azért lenne jó valaki aki ért ehhez.
-
bibi55
tag
Szia!
Megnéztem ma, egy Philips RC 408-as van benne. KÉP, nem én fotóztam.
-
bibi55
tag
-
Tony21
tag
Ok, köszi, akkor jól sejtettem, hogy nem akkora probléma.
Talán nem lesz gond a további oxidáció, a nedvesség bejutása még 2013/14-ben történt.
Lepucolva a vékony oxidréteget, jó állapotúnak tűnnek az elemi szálak.
Majd rámérek mikrométerrel, hogy az egészségeshez képest mennyit fogyott a réz -
ngabor2
nagyúr
Technikai okokból elég hosszú vezetékek vannak. A mikrofon kb. 1,5 m-re van az elektronikától, ami a relétől újabb kb. 1,5 m, de ez FTP-kábelen van összekötve a relével. Holnap átnézem a mikrofon vezetékét, hátha valóban az szed össze zajt (de ennyit?). Ha az, akkor költözik az elektronika is lentebb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged