- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Google Pixel topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Magisk
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
Hirdetés
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
-
ekkold
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Hölgyek, Urak! Eléggé elkanyarodtunk szerintem a hobbi elektronikától, légyszi ne OFF-oljatok tovább. Ha a kamerás témát folytatni szeretnétek, akkor annak megfelelő témában tegyétek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolti_20
senior tag
válasz
Gergosz2 #67295 üzenetére
Igen, mert egyedi területre eredeti megvalósítás szükséges. Ezt az elképzelsét én alakítottam ki. Az egész ötlet egy vízadagológép pohártartó mechanikája adta, ahol egy rugó nyomja elulról a poharakat, hogy fennt kivehetőek legyenek a műanyag poharak.
De ha létezik egyéb ötlet, vizsonylag kis fogyasztással azt is elfogadom. A problémám az hogy ahol alkalmaznám ott sok ksi helyen kellene kiépítenem. Ami annyit jelent, hogy 150db egyidejűleg müködtethető szerkezetre lenne szükségem. Ami mondjuk 20W-os fogyasztás mellett már 3000W-ra jön ki.
De ezzel a kis motoros megoldással és a rugó mechanikával megoldhatónak gondolom. De ha bármi más ötlete van bárkinek azt is szivesen fogadom, max kicsit átalakítom fejben és úgy építem meg.
-
-
bandi0000
nagyúr
válasz
Gergosz2 #57838 üzenetére
az eredeti képre írtam, annál is ballról a 2. áramkörhöz, amit írtál az is jó, legalább leellenőriztem magam, az már akkor érthető, csak még a 2. áramkörnél van kis kavar
-
Samus
addikt
válasz
Gergosz2 #57398 üzenetére
Asszinkron motorral nem fog működni. Nekem is van 230as ipari ventilátorom, próbáltam ezt az olcsó megoldást, de nem jött össze. Izzót jól lehet vele szabályozni, de erre pont nem jó. Egy darabig semmi nem történik, utána elkezd morogni, ha tovább telered, akkor mintha kihagyna az áram, végül megáll és búg.
-
-
draco31
veterán
válasz
Gergosz2 #57091 üzenetére
Multiméter, van rajta szakadás vizsgáló. Ha jól tudom ez a neve a funkciónak, csak felületesen tudom ezt a témát. Tehát ha a mérőhegyeket összeérintem, akkor sipol.
Szóval a híd negatív kimenő ágán az egyik hegy, a mellette lévő bejövőn a másik, ekkor sípol. Utána negatív és másik bejövő illetve a pozitív ággal nincs síp. Más kombinációnál szintén nem jelez, amit beraktam, annál meg az az egy jelzés sincs. -
pjen
félisten
válasz
Gergosz2 #56871 üzenetére
Ez most mért is?
Kernel:Ezért mondom amíg nem pörög hiába a kondi.Ha megfordul a forgórész el is szokott indulni.Régi mosógép leégett segédfázissal,fadarabbal lökték be.Ott még nem is kondi volt,porcelán csövön ellenállás huzal adta a fázis tolást.Egyébként nekem az a kapacitás hatalmasnak tűnik,főleg állandó üzemben.
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz
Gergosz2 #56408 üzenetére
4-5kw rol beszelunk, kulon szinkronmotoron meg nem lattam hűtést, inkabb az a rendszeres problema, hogy az akna melegebb, mint kéne, és a szabályzó melegszik túl.
Persze atgondolt meretezes mellett nincs ilyen gond, csak sokszor probalnak sporolni, sajnos a mereten is, es a minosegen/markan is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7410 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090 - 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest