- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- A Nothing Headphone (1) is a dizájnról szól
- iPhone topik
- Amazfit GTS 4 - divatos megjelenés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PHM
addikt
válasz
Tony21 #64450 üzenetére
Ez például csereszabatos:
OMRON G5LE-1 12VDC
Más gyártóktól is vannak hasonlók, + máshol olcsóbb is lehet.
adatlap
A te reléd. -
Kernel
nagyúr
válasz
Tony21 #64447 üzenetére
Az IC adatlapját kell keresni és megnézni a lehetőségeket, vagy a relé előtt be lehet iktatni egy tranzisztoros fázisfordítást, akkor fordítva fog működni.
Relécsere sem nagy kaland, véletlenül pár napja csináltam hasonlót. Felváltva melegítve ki lehet fordítani előbb egyik, majd másik oldalra. Vagy pillanatpákára lehet hajlítani olyan rézhuzalt, ami egyszerre átéri a forrpontokat (mármint nem az összeset, csak egy-egy oldalt).
Nekem 24 V-ost kellett 12 V-osra cserélni, mert egy ilyen egységet kötöttem be TV stb. indítására és leállítására, ami a számítógépből kap 12 V-ot. Az RF-részt kiiktattam, adó nincs is hozzá, így vettem az ócskapiacon, önmagában.
-
mezis
félisten
válasz
Tony21 #63561 üzenetére
Ahhoz kellene a korrózió előtti átmérő. A környezetet szeretik kímélni a gyárak úgy, hogy a szabványban megengedett minimumra állítják be a gépeket. Vagyis azzal lehet számolni, hogy a rézszálak átmérője = névleges átmérő - megengedett tűrés. (Tömör vezetékkel ezt egyszer megmérettem egy jobb nevű szakáruházban. Csodálkozott az eladó.
-
mezis
félisten
válasz
Tony21 #63555 üzenetére
Üdv.!
A felületi oxidáció nem akadálya az áram vezetésének. (Talán mg a nagyfrekvenciásnak sem. A rézoxidnak két fajtája is van, egyenirányításhoz meg trükközni kell vele.)
Ellenőrzés: az egyik végén rövidre zársz két eret, amásik végén meg ugyanezen erek ellenállását méred. Ha meg teljesen biztosra akarsz menni, akkor akkuról vagy 230V-ról teszteled 10 - 20 A-el.
Amire számítanod kell: Nincs vége a korróziónak, elképzelhető, hogy idővel átrágja az összes elemi szálat.
(Volt már esetem szerelt, 230V-os tápkábel egyik erét rágta el a korrózió. Nedvesség semmi, gyártáskor maradhatott benne egy mákszemnyi maró anyag.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen GPS-t vegyek?
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Le Mans Ultimate
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- LG 55UR78003LK Smart Led Tv 140 cm, 4K HDR, webOS 23 ThinQ AI Garanciàlis/
- Asus Zenbook flip13 2in1 touch screen
- Dell Latitude 5450 Intel Core Ultra 5 135U 4nm 32GB DDR5 érintőképernyős laptop Dell gari 2027.09.hó
- PlayStation 4/5 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- PlayStation 5/4 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Bomba ár! Asus Slate EP121 Tablet - Intel Core i5 I 4GB I 64GB SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest