- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Bemutatkozott a Fairphone 6
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
aujjobba #92930 üzenetére
R5-R6 nem sokszorozó, hanem bázisosztó és a gyakorlatban az R6 legyen trimmer, mert akkor, ha szakadozna, a nyugalmi áram csökkenőbe megy, nem nyíródik ki a végfok.
A trimmerrel a végtranzisztorok nyugalmi áramát addig növeljük, míg a keresztezési torzítás (a nullátmenetnél) megszűnik. Tovább nem jó növelni, mert akkor meg a nyugalmi melegedés lesz gond.
A képen látható aszimetria elvileg annak köszönhető, hogy az áramkör egyszerűen csak az R3 munkaellenállást használja a kollektorban. Ha megnézel végfokrajzokat, nem véletlenül szoktak linearizálni, jobb megoldások alkalmazásával.
-
-
-
ekkold
Topikgazda
válasz
aujjobba #92403 üzenetére
Beköthetsz ugyanolyan a nyákot negatív tápnak is. Akkor kell jobban odafigyelni ha egy panelra akarsz tenni +- tápot is, ilyenkor nyilván csak 1db GND lehet...
A negatív táp megoldásnál arra kell figyelni hogy a +be és a -ki között nem lehet nagyobb feszültség, mint amit az IC-re maximumként megadnak. Tehát ha pl. +24V-ból csinálsz -12V-ot, akkor az IC 36V feszültséget kap - ezt nem szabad figyelmen kívül hagyni. -
-
demars
addikt
válasz
aujjobba #92299 üzenetére
Vettem ma filcet, lakkfilcet. Egy pici nyák darabon kipróbáltam. Arányokat próbáltam tartani. 10 perc után semmi... Kristályok alig oldódtak fel. Netet bújva olvastam, melegíteni kell (40 C°). Öntöttem rá forró vizet (nem akartam mikróba tenni), meg plusz perszulfátot. Elkezdett dolgozni, szépen tette a dolgát. A nagy nyáknak nem álltam neki, mert reggel korán kelek. Holnap bedobom a mély vízbe
Üvegbe tettem az oldatot, vízfürdőn melegítem majd fel, remélem jó lesz. -
Batman2
őstag
válasz
aujjobba #92328 üzenetére
Végül is jól sikerült !
Akril modellfestékkel, vizes bázisúval volt nekem is ilyen gondom, hogy hamar felhólyagosodott a maratószerben, alámart a mintának.
Én hidrogénperoxid és sósav keverékével szoktam maratni, régen csináltam vaskloriddal, de az egy örök élet, mire lemarja.
Oldószeres, lakkbenzines kis modellfesték konzervet szoktam használni és csak teljes száradás után
Celluxnál lehet biztosabb a szigetelőszalag, mert az képlékenyebb, jobban rásimul a felületre, de így is sikerült.Üdv.
-
demars
addikt
válasz
aujjobba #92299 üzenetére
Köszi
Egy "kis" erősítőt szeretnék összehozni. Emiatt kell a tápnak puffer. Ami számomra egyszerű kapcsolást találtam, ahhoz nem jó az alkatrész láb méret, így újra gondoltam (rajzoltam). Ezen dolgozok most (már ha van időm).
Megfogadom a sok jó ötletet és legközelebb megpróbálok maratni.Más téma: egy sztereó erősítőt szeretnék összehozni, a bemenetekkel van "gondom", egy egyszerű szerkezetbe mit javasoltok? RCA foglalatot vagy kellene cifrázni?
Egyszerű TDA IC fog dolgozni, annyi csavar lesz benne, hogy rendeltem Bluetooth vevőt (ilyen mindenes kütyüt, jack, USB, bluetooth, ) egyik bemeneten ez dolgozna. Viszont a "sima, normál" másik bemenetre milyen aljzatot építsek be?
Illetve a két bemenetet szeretném elválasztani (tudom, rengeteg bemenetválasztó kapcsolás létezik) de én egy sima kapcsolóra gondolok. Bemenet1 és Bemenet2. Ehhez milyet nézzek?
Köszönöm szépen a segítséget! -
aujjobba
addikt
válasz
aujjobba #92264 üzenetére
Igen azt látom, hogy a kapacitás a frekvencia növelésével egyre csökken, majd egy pont után induktivitásba fordul.
A kondin alkalmazott DC feszültség (DC bias) növekedése is csökkenti a kapacitást, néhány típusnál elég drasztikusan.
Aztán ott a hőmérséklet függés is.
Az impedancia is csökken a frekivel.
A frekvencia ismert (800kHz max), a DC bias is (6.2V), ebből és az alkalmazott kondik karakterisztikáját “ismerve” kell a jó megfejtést kisakkozni. -
Batman2
őstag
válasz
aujjobba #92259 üzenetére
No de miért nem mindkét oldalán rézfóliával ellátott nyákra készítetted, akkor nem kellett volna ragasztással bajlódni ?
Többször csináltam már kétoldalas nyákot, a fentebbi hozzászólásomban szereplő óra áramköri panelje is az, de nekem is van táp panelem ilyen, nem is egy.
Egyik oldalát lefestem modellfestékkel, majd a mási oldalán elkészítem a rajzolatot, és maratom. Utána ezt az oldalt festem le teljesen, a másik oldalról leszedem a festéket, majd felviszem a rajzolatot és ismét maratás, majd mindent megtisztítok és kész a panel.
Lehet a rajzolat kézi, lehet vasalós, lehet foto módszer, mindegy.
Az éppen nem szükséges oldalt festékkel fedem teljesen.Üdv.
-
válasz
aujjobba #92108 üzenetére
Köszi, ilyesmire gondoltam, de ehhez 3db tranzisztor kell, én pedig az 1db tranzisztort szó szerint értettem
Valami olyasmi kéne, hogy gombnyomásra kisütni (vagy feltölteni?) egy kondenzátort, ami nyitja azt a tranzisztort, ami a lézert meghajtja.A bemenet egy fizikai kapcsoló lesz (sportlövő gyakorló pisztoly készül, a digitális céltáblát már megcsináltam hozzá, az egyszerűbb volt
). Az időzítés nem kritikus, valahol 0.1 és 1mp közt kéne megszakítani a fényt, persze közben merül az elem is.
Valami olyasmit képzelek el, hogy egy kondi töltődik egy nagyobb ellenálláson keresztül, a nyomógomb a kondit összekapcsolja a tranyó bázisával és egy kisebb ellenálláson keresztül kisül. Közben halványulni fog, de az nem lenne baj, a lényeg, hogy a gombnyomáskor teljes erővel világítson - valameddig.
Utána van mondjuk 10mp arra, hogy visszatöltődjön.
-
válasz
aujjobba #91968 üzenetére
Halvány gőzöm sincs mi az ebben az aspektusban, de szerintem nem a konverzió módjáról van szó.
A hibrid inverter az amelyikbe benne van az akkuról jövő részen a pl. 24V/400V HF átalakító, és benne van a hálózatról bejövő ágban egy 230V AC/400V DC átalakító.
Erről a közös dc sínről megy a kimenő H hidas 230V-AC kimenet.
Ha merül az akku, a kettős konverzió miatt automatikusan átvált hálózatra, átengedi magán.
És még ez fokozható, ha a PV panel oldali MPPT konverter szintén ide csatlakozik, akkor tripla hibrid.
Tud menni csak napelemről amíg elég a bejövő, ha elmegy a napsütés ki tudja egészíteni akkuból vagy hálózatból, ez beállítható.Azaz ha neked van egy kisebb ipari vállalkozásod, amit döntően napközbe üzemeltetsz.
Amíg süt a nap a tetőn lévő napelemeidről dolgozol, ha elbújik a napocska, kiegészíti hálózatról, így nem kell alá 1-2 millás akkupakk.Ennek van egy még extrább változata is ami képes ongrid kitáplálásra is.
Ez már a fullextra.
Ha süt a nap és ha tele az akku, vagy nincs akku de pont nem használod el akkor a felesleget kitolja a hálózatba, így 1W PV teljesítmény sem megy veszendőbe. Amit kitol azt meg leszaldózod azaz visszavételezheted ingyen.
Ezek az inverterek nem a pár 10ezer forintos kategória.Én ismeretembe ezt jelenti a hibrid inverter.
-
-
-
-
-
ViZion
félisten
válasz
aujjobba #91590 üzenetére
Nyugodj meg, a kínaiak nem fognak az ócó szegmensben semminek megfelelni. Kollégám (aki sokkal tapasztaltabb) azt mondta, h a vevő küldi a címkét, hogy mit írjanak rá... Ezért érdemesebb olyan kínait venni, ami már valami brand-et is épít, ott már jobbak a cuccok is, közelebb az adatlaphoz.
-
-
ViZion
félisten
válasz
aujjobba #91084 üzenetére
Szerintem megfogható...
A szárítógépem ment úgy tönkre, h fűtésre XXX V-ot adott csak (mindig mást mértem). Hmmm... Hibás/elégett csatlakozót tippeltem, de javasolták, h rakjak rá bármit, ami nem multiméter, mert áram az nincs, csak egy ilyen jámbor-kóbor fesz és a relék kuka. Valóban ez volt, pedig a relé külső tápról behúzott, kattant, stb., de a panelban (lehet ott nem volt elég a behúzó fesz vagy valami) már nem működött jól. -
válasz
aujjobba #90744 üzenetére
Van Cortex-M4F mikrovezérlőm is (TI fejlesztői board), de nem akarom ezt a mikrovezérlős irányt erőltetni, mert körülményesen használható, egyedileg kell megcsinálni a hardvert. Jobb lenne polcról levehető termékekből összelegózni, s szoftverileg a legegyszerűbben, pl Javascriptben megírni.
-
ViZion
félisten
válasz
aujjobba #90704 üzenetére
Igen, ezért írtam, h régi épületeknél, ahol nincs hely több kismegszakítónak, ott lehet bajság. Illetve ha a jó szakik valami C karakterisztikás megszakítót raknak bentre, az óránál meg B van... nálam ezt csinálták (többek között... és ők a hivatalos MVM partner cég), bő 100k (OK, ebben az okosrelék is benne vannak, de mondjuk 10 db kismegszakító és 2 db 3P+N is, mert rohadtul csak c16-ot raktak mindenhova) és egy napom ráment, h kijavítsam/átalakítsam... Ugyanitt egy kosár pár hetet használt C16 kismegszakító jelképes sörmennyiségért elvihető...
-
-
válasz
aujjobba #90565 üzenetére
Liion akku figyelő 7cellás pakkhoz, lesz belőle 14 darab.
1 cellán 2, az egyik körnek kéne 3,1V alá eséskor állapotot váltani, ha megjön a töltés és visszamegy 3,3V fölé akkor visszaváltani.
Ez a 7 kör lekapcsolja a fogyasztókat bármely cella 3,1v alá esésekor, ez az alulmerítés védelem.Másik a túltöltésvédelem, ha 4,15V fölé megy kilövi a töltőt és a napelemes töltésvezérlőt, ha visszamegy 4,0V alá visszakapcsolja.
Nem 1 komparátoron belül ez persze hogy lehetetlen
(bár létezik ablakkomparátor is) csak az értékeket így tudtam megadni, lehet félrérthetően. -
aujjobba
addikt
-
-
demars
addikt
válasz
aujjobba #90364 üzenetére
Köszi. Már kezdem érteni
Ahogy olvasom a komparátor egy nagyon elterjedt és nagyon hasznos IC, gyakorlatilag ha feszültség figyelés a cél mindenhol alkalmazható ( akku töltőnél, akkuk védelmére).Próbálgatásokhoz nem szeretnék mindig nyákot használni ( van itthon kisebb, nagyobb) időben tovább tart. Amit lehet először mindent összevezetékezek, vagy levegőben kötök
. Remélem azért tudok majd valamit alkotni és mérni.
-
demars
addikt
válasz
aujjobba #90361 üzenetére
Pont most olvastam utána, egy komparátor kell hozzá. ( most elkezdem a komparátorok működését is olvasni
, LM358 van is itton). A referencia fesz meghatározása még kérdéses számomra, ezt a fesz osztóval kell beállítani ugye?
Nyilván nem szeretnék és nem is tudok bonyolult tápot készíteni, de valahol el kell kezdeni a működésüket megismerni
Kellene még egy bredboard, hogy egy egy áramkört külön-külön meg tudjak építeni, majd ezeket összeilleszteni. Talán átláthatóbb lesz így számomra -
demars
addikt
-
ecaddsell
aktív tag
válasz
aujjobba #90242 üzenetére
A több rétegű nyáknak akkor van jelentősége (túl a triviális sok összekötés nem fér el eseten), ha a jeleknek van nagyfrekis komponense (digitális jel esetén a rise/fall time nagyon pici ns/ps) vagyon nagyon jó elválasztást akarsz zaj szempontból (ilyenkor a szélső rétegek a föld/táp és ha van akkor a digit/analóg táp is külön réteg stb.).
Kb. 50-100Mhz felett már több réteget szokás használni ill. a több rétegnek 20+dB zaj előnye is lehet (réteg mennyiségtől függően több).
Nem tudom mi ez a cucc, de saccra nem úgy tűnik mintha számítana... -
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
aujjobba #90216 üzenetére
Rászoktam én is, ha nem is minden esetben (más esetben multiméter). Valójában zseniális, az "én időmben" még nem voltak ilyen trükkös dolgok, hogy mutatok neki egy ismeretlen valamit és máris dobja, lábkiosztással együtt, hogy mi ez.
Ettől függetlenül lehetnek gondok, amikor egy megégett és szakadt ellenállást kell visszafejteni. Itt már a színek is torzulnak, ugyanakkor segíthet a rutin, ha látjuk, hogy milyen áramkör és feltételezhetően mi való oda. Sok esetben védelmi funkció, vagy valami előtét stb., ami túlfeszültség miatt száll el, de akkor az okot is hárítani kell.
Itt a kérdést valószínűleg más is motiválta, az ember szereti tudni a dolgok okát / működését.
-
lanszelot
addikt
-
válasz
aujjobba #90141 üzenetére
A mai inverterek a trafónélküli megoldást követik +induktivitás a kimeneten.
Dc-DC inverter, puffer, 330V (vagy több, 400 de ekkor a vezérlő PWM -nek tudnia kell ezt lekezelni) és híd a kimeneten amit vezérel a pwm.
Amúgy mivel gyártanál pl. 24 voltból 330V DC-t?
Még diskurálnék veled több mindenről mert nálam is tervbe lenne véve egy hasonló csak 3,2kW inverter, ami akadályoz hogy
teljesen tök vagyok ehhez
nincs se szkópom se semmi célműszerem ezekhez anélkül meg eléggé hamvába holt. -
Reggie0
félisten
válasz
aujjobba #90122 üzenetére
A bemeneti-kimeneti impedanciat is a valtakozo helyettesitokepbol szamolod ki.
"Kis feszültségű AC motort miben lehet találni elfekvőben levő kibelezhető régi háztartási eszközök közül?"
Hajszarito, bar tipusfuggo lehet, hogy mennyire kicsi a feszultsege, a futoellenallasokkal eloferdul, hogy sorbakotik. -
-
Reggie0
félisten
válasz
aujjobba #90077 üzenetére
A kondenzatorokkal parhuzamosan kotni kell ellenallasokat is, hogy valami vezerelje a feszultseget. Foleg, ha nem lesz teljesen szimmetrikus a ket oldal arama, akkor ennek megfeleloen kell megvalasztani az ellenallasok erteket.
A szinusz akkor lesz meg, ha lesz valamilyen induktiv terheles, ezek a kapcsolasok pont azt hasznaljak ki, hogy a motorok induktivak.
Terheles nelkul hiaba kapcsol ki a felso oldal, ugy igazan nem lesz miert visszaesnie a kimeneten a feszultsegnek, amik be nem kapcsol az also oldal, mig induktiv terhelesnel az aram tovabbra is folyik(az nem szakithato meg). -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
aujjobba #90087 üzenetére
Rá kell terhelni, nyitott kimenetnél nincs meg az áram, ami a kondenzátorokat egyensúlyba hozhatná, csak úgy beáll valahogy a feszültségosztás, ahogy éppen a sikerül, a belső szivárgóáram alapján.
További gond, hogy terhelés nélkül a MOSFET is csak "levegőbe" kapcsol, szórt kapacitásokra stb.
-
Tankblock
aktív tag
válasz
aujjobba #90080 üzenetére
jobb oldal teteje, tekercsek közös vége.... Ha jól sejtem az ott egy trafóra utal.
Szóval meg kellene keresni a tekercsek részt is.El tudom képzelni,hogy ez a megoldás is működik, a lényeg h kellene egy trafó, különben nem fog működni.
Szerk:
Revidálom magam ez nem egy BLDC motor meghajtó? Merk akkor a motor lesz a tekercs... -
-
lanszelot
addikt
válasz
aujjobba #90001 üzenetére
Ez 1.5V elemekhez van.
A végén ott van készen.
AA elemet tud csak bele tenni 1db-ot.
Azért készítem el, mert egyszerű és terhelés alatti értéket is mutat.
Elegem van, hogy multimeterrel kimérem 1.6V és még se működik.
Nem értek az elektronikához, így össze rakni nem tudok még ilyet se. -
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
aujjobba #89972 üzenetére
Mivel a kapacitás csak 220 μF, az adott kapcsolófrekvencián tud érvényesülni, azaz kis impedanciát (kapacitív reaktanciát) képezni. A kapcsolás nem is tiszta szinuszt generál, hanem ilyesmi lehet, gondolom:
https://www.google.com/images?q=pwm+sinusoidal+waveform
Így DC sem nyerhető ki közvetlenül, legfeljebb PWM, majd szűrés útján. Más lenne a helyzet, ha egy 3 fázisú motort kellene meghajtani, ami nem igényel nullapontot egyáltalán:
-
válasz
aujjobba #89972 üzenetére
Igen tudsz akár 50voltot is.
Így képzeld el, ha a kitöltési tényezőt változtatod a szinusz csúcsértéke is változik.
Ez nagyon durva példa a képen. a megértés miatt, a vakóságban 20-50kHz a moduláció azaza kész szinuszjel torzítása 1-3% körüli.
ezt ohmos fogyasztónak tökmindegy, motorikus/induktívon meg amúgy kisimul a 20kHz is.
DC-t így nem lehet ahogyan te gondolod.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
aujjobba #89879 üzenetére
Úgy írják, de attól még szerintem annak a gyantának is vissza kell maradni az oldószer elpárolgása után és ha utána a panelt nem piszkálják, ott is marad rajta. Épp ezért is, ez ma már nem számít egy profi megoldásnak, kompromisszumos csak.
Hogy tiszta réz vagy kémiailag ónozott, mindegy ilyen szempontból. Mármint folyasztószerrel kezelve mindkettőn szaladni kell az ónnak.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
aujjobba #89868 üzenetére
Régen volt, amikor lefújtam Akrilán lakkal, de azt csak forrasztás után ajánlatos.
Legegyszerűbben vízmentes denszeszben (Alkonek) feloldott gyantát is fel lehet kenni. Ez régen az orosz és más keleti rádiókból is ismert technika, de nekem is van olyan panel, ahol évek óta őrzi a rézfelületet.
Igaz, hogy nem mindegy a gyanta minősége, régen voltak is szervizben ilyen hibák, amikor a savas gyanta átvezetést képezett itt-ott a Sokol rádióban például. Ezek jellemzően korrodált, sötét gyantafoltok képében jelentek meg.
A tiszta, világos színű gyanta viszont jó szokott lenni. Főleg, amit eleve forrasztási célra árusítanak. Vagy nem tudom, milyen fújható gyanták, folyasztószerek vannak mostanában, az is bizonyára alkalmas.
-
válasz
aujjobba #89855 üzenetére
Részben igazad van, viszont az Attiny kicsit más állat. Az egy programozó foglalat ( programmer board-ot említett lanszelot is ) és nem egy komplett programozó.
lanszelot:
Magát az Attiny chipet tudod bootloaderrel is venni, de ha nem ilyened van, akkor elsőre fog kelleni egy ICSP programozó (akár egy másik Arduino ideiglenesen megteszi).
Viszont, miután ez megtörtént, USB-n tudod programozni az Attiny-t, szóval teljesen nem volt hiábavaló a vásárlása. -
mikk2000
őstag
-
válasz
aujjobba #89802 üzenetére
Akkor passz.
1000 éve a hőskorba építettem félprofi mic és gitár preampokat kezdő zenekaroknak.
Nem mondom hogy nem működtek de kínlódtam rendesen, és rátaláltam az 5532-re. Akkor még a Sygnetics gyártotta csak ha jól emlékszek és baromi nehéz volt beszerzni, még az átkos végét írtuk. Akkor egy BD249-250 komplementer párért volt hogy Németországba szakadt hazánkfia segítségét kellett igénybe venni.
Az 5532-vel megszűnt minden probléma pedig az is ME meg a 709 meg a 741 és a TL sorozat is. -
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
aujjobba #89794 üzenetére
Néztem az adatlapját, mikroamperekről van szó, mint input, de szerintem jobban értelmezhető az LM358, aminek látjuk tisztán a bemenetét:
https://prohardver.hu/tema/hobby_elektronika/hsz_89510-89510.html
Vagy egy másik példa, ahol látjuk a TL431-hez való illesztést is, kisebb értékű osztóval (1 MΩ túl sok, problémaforrás lehet):
https://prohardver.hu/tema/hobby_elektronika/hsz_89079-89079.html
-
válasz
aujjobba #89790 üzenetére
Még annyit,
ha 5 voltról használod, a TL431 felső osztóellenállást 1kohm helyett vedd le 470 ohmra.
Az osztóval és az IC bemeneti osztóval variálva 10mA-A nagyságrendbe beállíatható a szabályozási tartomány, ha finomszabályzás kell lehet mégegy potit használni.
Ha csak nagy áramokra használod, 1-2A felett a figyelőellenállást vedd le 0,1ohm vagy akár 50milliohmra, kevesebbet fog fűteni
Rugalmas a kapcsolás. -
-
mikk2000
őstag
válasz
aujjobba #89790 üzenetére
Akkor magad is beláthatod hogy az ic-ből jön a fesz.
Mi van az az IC + bemenetét méred úgy hogy üresbe van?
Rég volt hogy műveleti erősítőkkel játszadoztam, de feltűnt neked hogy az ic - bemenete kap egy plusz feszültséget? Mi van ha leveszed a - bemenetet? Hogy alakul + bemenet fesze? Mondjuk visszacsatolás nélkül gondolom szarrá gerjed.
-
mikk2000
őstag
válasz
aujjobba #89788 üzenetére
csak azt nem értem továbbra sem, hogyan eshet a potin jóval nagyobb feszültség, mint amit a feszültség osztó szabály megengedne.
Mert nyilván nem onnan jön a feszültség, ezért tartanám egészségesebbnek egy normális + - táplálású mondjuk a alap NE5532-vel mit csinálna + - táplálás esetén.
Amúgy meg mérd már meg úgy a feszt hogy egyszerűen a potméter lejövő ágát hagyod a levegőben (ami az ic + bemenetére megy) és méred ezt ami a levegőbe lóg a poti csavargatása közben, mondjuk mutatós műszerrel.
-
mikk2000
őstag
válasz
aujjobba #89786 üzenetére
Írhattad volna hogy kísérletezgetsz...
Az előbb még 2.5V-ról volt szó, de most már 3.4V megint... Valami rémlik nekem hogy nem mindegy mivel táplálod meg a műveleti erősítőt (bár hangfreki erősítésnél végülis nem annyira lényeges a kondis leválasztás miatt), mi van ha szimmetrikusan táplálod a műveleti erősítőt, teszem azt +3.4 ill. -3.4 V-al?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 3
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- PlayStation 5
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Okos Otthon / Smart Home
- Mini-ITX
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad L14 G5 (Gen5) AMD Ryzen 5 7535U 16GB RAM 256GB SSD Win11Pro 2,5 év garancia
- P1 Gen3 15.6" 4K UHD OLED érintő i7-10875H T1000 MaxQ 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam új akku gar
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged