- Szinte játékpénzért megvehető a Honor Play 10C
- iPhone topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Köredzésen járt az Exynos 1680
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Azonnali navigációs kérdések órája
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nbg
senior tag
válasz
Dr. Szilikát #82793 üzenetére
Ertem, koszonom a gyors valaszokat!
-
válasz
Dr. Szilikát #82780 üzenetére
Ilyen precíziós dolgokat én úgysem mókolok.
-
válasz
Dr. Szilikát #82778 üzenetére
Jó, hát egyelőre csak elvi kérdés volt, most vettem meg a pákát a heti akcióban, és végül is amennyit én használni fogom, lehet a hozzá adott két darab hegy is kitart jó pár évig. Eddig én is egy elnyűhetetlen TRP-2-73 Csehszlovák pillanatpákát használtam mindenre is, nem is volt gond vele soha, ez marad továbbra is, csak gondoltam legyen egy ilyen is, hátha valami érzékenyebb cuccot akarok valaha forrasztani. 4000Ft nem volt pénz érte...
Besülés ellen esetleg szolidan bekenni hőálló grafitos zsírral a menetet? Az 600C fokig bírja, a páka meg papíron is csak 500-at tud. És még talán hővezető is.
-
426os
őstag
válasz
Dr. Szilikát #82767 üzenetére
A cél, hogy egy, már meglévő, műszerfalba beépített gomb nyomogatásával lehessen ki-be kapcsolgatni egy fogyasztót.
PHM: Köszönöm a tippet, jónak tűnik az impulzusrelé iránya. -
Kékes525
félisten
válasz
Dr. Szilikát #82725 üzenetére
Köszi neked is!
-
darvinya
titán
válasz
Dr. Szilikát #82695 üzenetére
DC stabbal és kondival volt a trafó, mivel máshoz is használom.
-
válasz
Dr. Szilikát #82695 üzenetére
Oje, köszi
Próbálgatni már nem fogom, hiszen bármi olyan drága bele, hogy már nem nagyon jönne ki jól. Meg nekem a magnetron földzárlata gyanúsabb. -
darvinya
titán
válasz
Dr. Szilikát #82670 üzenetére
És Barret001
Köszönöm, akkor zenei teljesítmény ugyanannyi, csak e.jel erősítésben kicsivel jobb az ST.
-
törölt tag
válasz
Dr. Szilikát #82624 üzenetére
Hát akkor nem az okozza, hogy túl erős. Lehet akkor egyedi nálam valamiért a helyzet. Nem tudom tényleg mi lehet.
Elméletileg ~18dB az erősítés: [link]Megcsináltam a fix ellenállással a leosztást, de nem tudom miért, talán mert a csatlakozót le kellett szerelnem és oda is 1-1 ellenállást tennem (máshogy nem tudtam kivitelezni) most zajt szed össze a kapcsolás. Zúgás hallható és ahogy közelítek hozzá erősödik a zúgás. Talán földhurok, talán az a gond, hogy a kimenet csatlakozója az 1000uF-os tápkondi mellett va és most megbolygattam, nem tudom. De jelenleg nem tudom használni emiatt, pedig a jelszint most tökéletes.
A kiváltó ok amiért a kapcsolást tervezték, a több kazettás deckben is használt AN7351K (pdf) Pre-Amp IC. Sajnálatos módon van egy kellemetlen és a szokottnál erősebb alapzaja.
A gyártó 1-2 felsőbb kategóriás termékeiben használ 2SK170 HeadAmp FET-et fejerősítőnek, de gondolom üzleti megfontolásból az olcsóbb készülékeiben nem tette és lezavarta egy IC-vel amit lehetett. Ahol használ ott nagyon bevált és gondolom ezért ez a kiegészítő kapcsolás.Igen, az elv pontosan az, hogy a fejről vett jelet FET-el felerősítik, aminek kevesebb a zaja és az erősített jelet vezetik az IC-be, aminek az erősítését visszaveszik a gyári trimmerrel, így az a saját zaját alacsonyabb mértékben adja hozzá.
Ezzel javítható kicsit a fej alapzaja, ami sajnos jó minőségű szalag esetén nagyobb a szalagzajnál. Az említett IC elég sok modelben megtalálható és csak a komolyabb gépekben váltották ki külön jó minőségű alkatrészekkel.Van viszont pár olyan gép, mint az enyém is, ami egyéb paramétereiben nagyon jól teljesít, de ez a bosszantó probléma ront a lehetőségeken. Aztán pár szaki elkezdett foglalkozni a témával és így akadtam rá a kapcsolásra én is. Pár módosítással ajánlják ott más magnókhoz is, ahol nem FET-es a fejerősítés. Pl. jópár Sony esetében.
-
törölt tag
válasz
Dr. Szilikát #82620 üzenetére
A kapcsoláshoz tervezett valaki egy kétoldalas PCB-t, abból vásároltam én is az enyémet.
Tőle ezt a tippet kaptam, hogy a leosztásos módszerrel csökkentsem a jelszintet.
Trimmer helyett azt javasolta, hogy az R9, R10 ellenállások helyett kössek sorba 200k és 100k ellenállásokat, hogy a 100k legyen a GND.Nem tudom van-e összefüggés, hogy másnál nem jelentkezett a "túlerősítés" probléma, de egyre erősebb a gyanúm, hogy nem megfelelő FET-et használok.
Az enyém így néz ki csak 3F helyett 5A:
Ez a kép a fórumból való, ahol a kapcsolás is van. Amikor az egyik tag kérdezte a kapcsolás készítőjét, hogy ez megfelelő lesz-e neki, akkor azt a válasz kapta: "This one looks fake."Rákeresve az eredeti Toshiba 2SK170 FET-re ezt a képet találtam:
Lehetséges volna, hogy amiatt más jellemzőkkel, például nagyobb erősítéssel bír (és gondolom magasabb zajjal is), mert nem eredeti?
Az eredetit nem gyártják, ebay-t nézegetve lényegesen magasabb árakat látok, mint amennyiért vettem. (amúgy egyetlen budapesti üzletben találtam) -
törölt tag
válasz
Dr. Szilikát #82620 üzenetére
Sikerült a söntölés, először nem fogattam oda jól. Az 1kOhm még sok volt. Próbáltam 470ohm-al, na az már majdnem jó volt, a kivezérlés csak egyetlen jelzéssel magasabb az elvártnál. Van valami alsó limit a söntöléshez? Tennék egy próbát 270ohm-al. Valószínűleg kicsit alacsonyabb lesz az elvártnál, de azt tudom korrigálni a gyári trimmerrel a gépben.
Donki Hóte: Olyan értékű trimmerem biztosan nincs itthon. Ha javasolt a próba, akkor azt vennem kell majd.
-
törölt tag
válasz
Dr. Szilikát #82616 üzenetére
Köszönöm szépen a magyarázatot.
Nem állítom, hogy teljesen értem még, de sejtésem kezd lenni és van miből kiindulnom.
A FET nagyon kimaradt nekem, a tranzisztor működését is egy ismerős úgy magyarázta el, mintha egy csap lenne.Visszatérve a probléma gyakorlati részére, akkor próbaként két dolgot tehetek:
1. Csökkentem az R1, R2 ellenállások értékét, ezzel a FET erősítése fog csökkenni a J3 csatlakozón. Próbálhatom akár sönt megoldással is? Pl. 1k-val söntölöm 0.5k-ra?
2. Próbaként élhetek a hagyományos leosztásos módszerrel és trimmer segítségével csökkenthetem a jelszintet. Mondjuk itt van valami ohmikus érték ami alá ne menjek? -
törölt tag
válasz
Dr. Szilikát #82614 üzenetére
Nem ismerem a FET működését, szóval idegen amit hallok.
Ha jól értem akkor a power ágban lévő ellenállást csökkentsem?
De akkor nem nagyobb tápfeszt kap?
Mutatom a teljes kapcsolást.A tápfeszem 8.3V.
Az elv az volna, hogy nagy erősítést csinálunk FET-el, mivel alacsonyabb a zajszintje, mint a gyárilag beépített IC-nek, amin pedig lecsökkentjük a jelszintet a beépített trimmerekkel.
Ha magán a FET-en csökkentek erősítést, akkor nem veszítem el a jobb jel-zaj arány előnyömet? -
fluttershy
tag
válasz
Dr. Szilikát #82610 üzenetére
Köszi
-
krisztianAMG
senior tag
válasz
Dr. Szilikát #82593 üzenetére
Quadcopterek fejlesztesevel foglalkozom, a LiPol akkukhoz mindig hasznalunk.
A litium akkuk hsaznalatahoz annyira szigoru eloirasok vannak, hogy nem hiszem hogy notebookba lehet akkuk tenni balancer nelkul. Amelyiket eddig lattam nyitva, mindig sok-pin kabel ment az akkuba. Bar lehet, hogy csak illuzioim vannak a biztonsaggal kapcsolatban.Egyszeru balancert TLV431-gyel mar en is raktam ossze supercap-hez.
60F/9V mar nem keves energia.
-
PHM
addikt
válasz
Dr. Szilikát #82585 üzenetére
Pontosan, ahogy mondod.
Közben kiderült, hogy 16,8V-os stabilizált táp a töltő, így a dolog ezen része rendben.
Idős, nyugdíjas kollégám alakította át a tanácsomra a 7,2V-os fúróját lítiumosra.
Ehhez hordozható DVD-ből bontott, de nem használt 2 cellás pakkokat használt fel
2S-2P konfigurációban. Mivel az eredeti BMS nem bírta a fúrógép áramfelvételét,
azt kihagyta, pedig kértem, hogy legalább a töltéshez használja fel.
Ehhez kicsit át kellett volna alakítani az akkupakk és a töltőbölcső csatlakozásait,
+ a töltőt sem ártott volna modernizálni, amit végül nem tett meg. 8 lítium cella
hazavágása után szerzett inkább bontott Ni-Cd cellákat.
Pedig elektroműszerész a lelkem... -
nbg
senior tag
válasz
Dr. Szilikát #82577 üzenetére
Szuper, koszonom szepen a segitseget mindenkinek!
-
Barret001
addikt
válasz
Dr. Szilikát #82577 üzenetére
1,7A semmi annak a packnak...Ott több cella van párhuzamosan kötve,meg sem langyosodnak ilyen kicsi áramtól...
-
nbg
senior tag
válasz
Dr. Szilikát #82574 üzenetére
Koszonom! Es mivel ennek kb. csak a felet ertettem, az utolso kerdesem az lenne, hogy akkor helyesen vonom le azt a kovetkeztetest a valaszaitokbol, hogy ebben az esetben gyakorlatilag nyugodtan hasznalhatom A marka toltojet B marka rollerehez?
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Dr. Szilikát #82574 üzenetére
Vagyis sorosan 10 cellára.
-
válasz
Dr. Szilikát #82560 üzenetére
A rajzon VR702 jelű Balance poti egy középleágazásos poti (ezért van ugye 4 kivezetése).
Ha valamiért annak a középen történő mechanikus arretáció ellenére elmászott a középállása, akkor annak oka van. Szerencsés esetben csak hő hatására valamelyik ellenállás megnyúlt, ez korrigálható.
Ez kimérhető, alapesetben úgy, hogy mérni kell kell a föld és a poti két szélső kivezetése között a feszültségeket. Ha a poti középállásában ezek a feszültségek nem egyformák, akkor az R706 és R707 ellenállásokkal lehet játszani, hogy egyformák legyenek.
Ha viszont egyformák, akkor a gond abban az IC-ben van, amit vezérel, akkor szerintem csak a hangjelbe lehet beavatkozni.
-
vmk
tag
válasz
Dr. Szilikát #82551 üzenetére
Rendben, köszi.
A 4,5V-os még jó lehet egy darab akksiról elvileg.
Ha 3V-os a lámpa, akkor miképpen vigyem le a feltöltött cella feszültségét a kívánt szintre? Simán diódával? -
vmk
tag
válasz
Dr. Szilikát #81966 üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
A hangfal szedi össze a zajt, kihúzva is csinálja.
A távolság növelés nem opció, nem tarthatom 3-5 méterre a telefont.Ellenőriztem rövidre zárt bemenettel is, akkor is csinálja.
Az biztos, hogy a mobil zavarja és az is kifejezetten akkor, ha a mobilneten böngészek. Ha mondjuk nézek egy weboldalt ahol képet vannak akkor konkrétan hallom a hangot amikor egy-egy képet betölt a telefonon.
De ez is fura, hogy nem mindig csinálja. Van hogy egész nap semmi akármit csinálok.
Mindegy, ez akkor így veszett. Köszönöm a tippeket.Másik kérdésem is lenne. Bicikli lámpát szeretnék akkumulátorossá tenni 18650-es akksival.
Két lehetséges verzión gondolkodom:
- meglévő hagyományos dinamós lámpákat (6V) meghajtani egy akksi pakkról
- esetleg egy-egy ledes, 2xAA elemmel működő lámpát meghajtani egy akksi pakkrólKettő, három vagy négy akksis rendszer is lehet felőlem, csak nem tudom, hogy lenne érdemes egyszerű módon a feszültséget a megfelelő szintre (6V vagy 3V) hozni. Melyik lenne célszerűbb szerintetek?
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Dr. Szilikát #82546 üzenetére
Közben látom, hogy 220 V-os motor, azaz nem szekunderre kapcsol. Csak találkoztam régen olyan Tesla lemezjátszókkal, amiben 24 V-os szinkronmotor üzemelt, keveredtek a dolgok.
De abban nagyobb kapacitás szerepelt, logikusan a kisebb feszültség / nagyobb áram elvén.
-
Barret001
addikt
válasz
Dr. Szilikát #82505 üzenetére
Úgy van,ahogy írtad! Több mint fél órája megy a gép külső akkuról,és még 48%-ot mutat.Ez már azért több mint az 5 perc!
-
Barret001
addikt
válasz
Dr. Szilikát #82505 üzenetére
Még nem adtan fel! dolgozom az ügyön
Külső akkut ráakasztottam,úgy néz ki,van javulás.
-
törölt tag
válasz
Dr. Szilikát #82495 üzenetére
Tehát, ha jól értem, akkor valahogy így nézne ki?
Persze most feltételezve, hogy a +5VDC a kapcsolóról jön.#82496 razorbenke92:
Van esetleg konkrét javaslatod a dióda típusára vonatkozóan?
A relé típusáról fentebbi hozzászólásban van fotó.#82497 leweegee2:
Nem tudnám megmondani, hogy éppen milyen led-et próbáltam bele. Éppen valami piros, 3mm, diffúznak tűnő darab akadt a kezembe. Mobiltöltőről hajtva (5VDC@5.09VDC) a fényerő 2kOhm mellett kellemes. De majd veszek valami kis fényerős darabot és lepróbálva, majd hozzáigazítom az ellenállást. Alapvetően csak kis fénnyel kellene világítania, jelzés értékkel. Sötét szobában sem zavaróan.Más:
A linkelt forgókapcsolót (1kör, 12pozíció) hogyan kell elképzelnem? Végtelenítve körbeforgatható vagy vannak végállásai, mint mondjuk egy potmeternek?
Illetve, ha mondjuk csak 6 pozíciót akarok használni, akkor lehet valahogy leszabályozni vagy esetleg, ha körbeforog a kapcsoló, akkor a szemben lévő forrszemeket összeköthetem és gyakorlatilag a 6. pozíció után a 7. egyben az első pozíció is lenne?
(Tehát így valahogy: 1&7, 2&8, 3&9 ... 6@12) -
törölt tag
válasz
Dr. Szilikát #82492 üzenetére
"A tekercsre kötött antiparalel védődióda viszont a mechanikus kapcsolóhoz hasznos, a kikapcsolási (mikro) ívhúzás, szikra, zavarimpulzus megfogására."
Nem tudom jól értem-e, de valami ilyesmi dologra gondolsz? [kép]
(netes kép volt az alap, dióda típusa is azon volt)#82493 Barret001:
"Kaphat direktben 5V-ot.Relék így működnek."
Köszönöm az info-t. Akkor megint csak túlkomplikáltam
Akkor mehet direktben a forgókapcsolóra.Arra gondoltam mindegyik relé kapna még 1-1 led-et, mondjuk 1kOhm ellenállással.
Akkor ezt hogyan kössem be? Mondjuk a parallel diódával és a relével párhuzamosan ezt is?
(Gondolom maga a led nem lehetne védődióda a plusz ellenállás miatt, igaz?)
Elnézést a sok kérdésért. Nagyon amatőr vagyok még. -
T J
tag
válasz
Dr. Szilikát #82441 üzenetére
Köszi
& pjen -
törölt tag
válasz
Dr. Szilikát #82462 üzenetére
Pötyi, Dr. Szilikát: Aha, így világos. Köszönöm szépen. Valamilyen van nekem is otthon, majd meglesem akkor a rajz alapján.
-
peter889
őstag
válasz
Dr. Szilikát #82457 üzenetére
Köszönöm szépen, úgy csináltam, ahogyan írtad.
Mondjuk érvéghüvely nélkül - most már legalább tudom, hogy olyan is létezik.
A régi vezetékemnél nagyon kicsit smirgliztem is.
És nekem a legegyszerűbb sorkapcsom van, a fémhüvelyekben csak csavar van a rögzítésre, lemez nélkül. -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Dr. Szilikát #82446 üzenetére
Előbb nem részleteztem, megpróbálom érzékeltetni: azonos, helyes fázisban a mono hang gyakorlatilag a fejünk közepében szólal meg.
Ellenfázisba kötve egy fura érzés, mintha azon kívül menne "valahová", de nagyon jól észrevehető, hogy "nem normális" hangzás.
-
T J
tag
válasz
Dr. Szilikát #82439 üzenetére
Ha jól értem amit írsz, akkor előfordulhat, hogy tizedmásodpercenként ki-be kapcsolgatná a ventilátort, és ennek áthidalására ajánlasz egy késleltetőt.
Valami relé vagy mágneskapcsoló amire gondolsz, ami az első jel után bekapcsolva tartja a ventilátort? Vagy ez mellé kéne még egy késleltető is?
A megszakítást hogy tudom megoldani? Ha kimegyek a látóköréből akkor megszakítja a relé/ mágneskapcsoló működését? -
T J
tag
válasz
Dr. Szilikát #82435 üzenetére
Nem mozgást kellene érzékelnie, hanem hogy ott vagyok-e előtte, vagy sem. Vagyis folyamatosan bekapcsolva kéne tartania a ventilátort, amíg ki nem kerülök a hatóköréből.
Vagy ha csak egy jelet küld, amikor elé ülök, és pl mágneskapcsolóval bekapcsoltatom a ventilátort, akkor kellene egy jelet küldjön akkor is amikor elmegyek onnan, ami kikapcsolja a mágneskacsolót.
Elnézést ha értelmetlen dolgokat írok, laikus vagyok.
Tehát kérdés, hogy folyamatosan küld-e jelet arról hogy ott vagyok előtte, vagy sem.szerk. Ha ezekkel nem megoldható, akkor prizmás fotocella lenne a B terv. De ezek olyan kis kulturáltak (főleg az első) azért gondoltam ezekre.
-
pjen
félisten
válasz
Dr. Szilikát #82394 üzenetére
Ha dia vetítö akkor tényleg nem gond a freki. Legtöbbször egy autós fényszóró izzó van bennük. Viszont a táp egy osztott csévetestes biztonsági trafó szokott lenni. Lehet jobban megérné.kidobni és venni egy újat.
-
törölt tag
válasz
Dr. Szilikát #82386 üzenetére
Köszi. Ezeket a részeket néztem én is.
Azt csináltam, hogy a kapcsoló ezen részéről elszívtam az ónt és ellenőriztem, hogy valóban szakadás mérhető-e a lábaknál. Ezt a műveletet a Tape, Aux, Tuner kapcsolónál csináltam csak, a Phono bemenetet nem bántottam.
Összeszerelés után kipróbáltam van-e kábel nélkül vagy lógó kábellal bármiféle zaj. Szerencsére nem tapasztaltam. A bemenetekre kötve hangforrást és átváltva más bemenetre meghallgattam mekkora az áthallás. Maximumra tekert hangerőnél lehet csak valami ciripelést hallani. Szóval biztosan nem fog problémát jelenteni. Még Phono bemeneten sem.
Gondolom az újabb erősítőkben valami op-amp megoldás lehet, így nincs ilyen jellegű probléma sem már.Donki Hóte:
Ezek szerint az inaktív bemenet testelése bevett megoldás volt akkoriban az erősítők körében. És érthető is az oka. Nem tudom később ez miként változott.
Viszont a két korabeli magnóm esetében (Sony TC-K15 és Pioneer CT-506) a kimeneti impedancia befolyással van a jelszintre.
A Pioneer CT-506 esetében eleve 50kOhm elenállással lezárt kimenet mellett kell a szervizeléskor a beállításokat elvégezni. A jelszint mérő is ez alapján kerül beállításra.
A Sony TC-K15 magnó beállításával nem foglalkoztam még (lehet nincs is rá szükség), de annak a szervizkönyve 47kOhm lezárást említ a jelszintek beállításakor.
Rövidre zárt kimenetek esetén így érthető, hogy miért esik a kijelzés pontossága.
Problémát nem okoz, de funkcionalitásában kényelmetlen jelenség.
Inkább az fura számomra, hogy mindemellett a korabeli magnó-erősítő párosításban nem próbálták meg ezt valamilyen módon korrigálni.Az viszont elképzelhető, hogy az USB-s hangkártyám nem díjazná sokáig, ha az erősítő rövidre zárná a kimenetét. Tartalmaz ugyanis egy kapcsolható erősítésű fejhallgató erősítő részt is.
-
válasz
Dr. Szilikát #82390 üzenetére
Viszont akkor a két kapcsolás hasonlóságából/különbözőségéből lehetne következtetéseket levonni, talán azt, hogy valamekkora ellenállással elég földre kötni és nem kell rövidre zárni a bemeneteket.
Viszont a helyes ellenállásérték megállapítása elméletileg nem lehetséges, azt csak próbálgatással lehet megtalálni, ami nem lesz egyszerű feladat
-
válasz
Dr. Szilikát #82390 üzenetére
Igen, valószínűleg a Monitor funkcióban van a különbség...
-
válasz
Dr. Szilikát #82386 üzenetére
Nos, egy fólia átvágás nem nagy dolog, ha nem sikerül így megoldani a problémát, akkor viszonylag könnyen visszaállítható az eredeti állapot.
Viszont én azért gyanakszom, hogy itt valami más gond (is?) van. Nem hiszem, hogy egy erősítőt úgy terveztek volna meg, hogy a TAPE csatlakozóra kötött magnóval ne lehessen felvételt készíteni más bemenetre kötött jelforrásról
A SONY nem dzsunka cég, akkora malőrt nem hiszem, hogy a tervezőik elkövettek volna...
-
válasz
Dr. Szilikát #82381 üzenetére
Lehetséges...
Az az USA/Japan fajta, amit írtál, az valószínűleg van nekem otthon, majd megmérem a méretét.
-
törölt tag
válasz
Dr. Szilikát #82379 üzenetére
Talán nem tesz tönkre semmit, igen, lehet. De gondolom azért hosszútávon a hangkártya sem díjazza a 0ohm impedanciát. Illetve magnó használatnál félrevezető a dB skála esés a testelés miatt.
Megnézve a Service Manual-t, talán valóban, az ónleszippantásos megoldás tűnik a leginkább kivitelezhetőnek. (Vezeték megszüntetés problémás lenne a testelés és a C201, C251 kondik miatt)
Ha jól nézem a beültetési rajzot, akkor a kapcsolók 1-2 részének (magnó esetén 3-4) közösített lábairól kellene leszívni az ónt. Jól látom a dolgot?
[kép] -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Dr. Szilikát #82379 üzenetére
Az alacsony forrásimpedancia további előnye természetesen, hogy a kábelen vagy bárhonnan beszűrődő zajokat / zavarokat / búgást maga is söntöli (feszültséggenerátoros meghajtás).
#82380 Donki Hóte
Képen nem annyira érzékelhető, de ahogy írta, nagyobbat kell elképzelni:
Két tüskéje van, 1,2-1,4 centire egymástól, majdnem olyan vastagok, mint egy normál villasdugó tüskéi. A csatlakozó maga 3 centi széles kb, téglalap keresztmetszetű.
-
törölt tag
válasz
Dr. Szilikát #82376 üzenetére
Akkor jól láttam én is, hogy a kapcsolók testelik a bemenetet.
Mi a véleményed, jelen helyzetben lehetne valami módosítást végrehajtani, ami orvosolná a problémát?
Hirtelen nem jutott más eszembe, mint készíteni a 3 bemenethez 3x2db rca apa-anya kábel toldást, mindegyikben 1-1 50kOhm ellenállással. Ez mondjuk nagyon lehúzná a jelszintet az aktív bemenetet nézve (bár jelenleg is a "Muting -20dB" kapcsolóval használom), de rövidzár esetén sem lenne gond az eszközökkel.
Vagy esetleg egyszerűen szüntessem meg valahogy a kapcsolónál a testelést? -
Barret001
addikt
válasz
Dr. Szilikát #82358 üzenetére
Nekem hosszú-hosszú évek óta mennek ledpanelek,3 helyett 1! leddel! Fényerő kicsit több
Tudom hihetetlen,de így van! Olyan harmat felületszerelt ledek vannak rajtuk,(ledchip) hogy hegesztőtrafó kisugárzása agyonvágott jó pár darabot...Ekkor zártam rövidre a rosszakat.
-
jolti05
őstag
válasz
Dr. Szilikát #82323 üzenetére
Azt követően, hogy múlt hétvégén leállt a készülék szakállnyírás közben (az ezt megelőző hétvégén is megtörtént, de csak abbahagytam a borotválkozást, és töltőre dugtam), szétszedtem, kivettem az akkut, és csak tegnap este tértem vissza a készülékre, amikor már a kezemben volt 2 db Vapcell aksi.
Mindkettőt beletettem az aksitartóba, egyikkel sem kapcsolt be a készülék (le voltak merülve), így mindhárom 14500-as akkut (ami benne volt, Sanyot is) feltettem tölteni egy Nitecore UM4 töltőre.
10-15 perc után (töltő szerint ~félig töltött állapoban) abszolút csak próbából kivettem a Sanyo-t, és persze arra számítottam, hogy beteszem, bekapcsolom, és működni fog (csak az aksi miatt nem sokáig), ellenben az történt, amit leírtam. Néhányszor azért még nézegettem, a másik két aksival is, ugyanilyen eredménnyel.
Ha a PWM a sebesség változtatására szolgálna, akkor nem, ilyen funkciója nem volt a nyírónak.
Ennyire sajnos nem tudok szakmai lenni, de köszönöm a magyarázatot.
Amikor már rendellenesen működött, akkor 110%, hogy az eredetileg beszerelt akku helyes polaritással volt benne.
Motorral is tudok próbálkozni, de ez a 6 lábú alkatrész biztosan kuka.
Mi segíthet azt megállapítani, hogy milyen MOSFET-et keressek a helyére? (Reméltem, hogy valami videón, vagy fotón kivehető valami, de semmit sem találtam.) -
WinZol
aktív tag
válasz
Dr. Szilikát #82318 üzenetére
A LED-szalagon eső feszültség miatt állhatott le a másik része, mivel itt minden LED tovább adja a parancsot, de valami zavar keletkezhetett az útvonalban.
Ha így lenne, akkor ha csak egy db tápegységgel sem működne.
Ha a tápláló ágak (balra és jobbre) pozitív és negatív vezetékeit egy tápegységre csatlakoztatom akkor minden jó.
Ha az egyik irányba menő tápláló ág két vezetékét egy második azonos típusú és teljesítményű tápegységra csatlakoztatom akkor a második oldal (ami a Data-t az elsőn kersztül kapja) ledjei össze vissza villognak.
Ja és nem érdekli, hogy a két pápegység negatív pólusait összekötöttem-e.Ha jól olvastam, akkor az segítene, ha a két ág negatív vezetéke középen össze lenne kapcsolva.
(csak azt nem tudom, hogy ott mi történik, milyen "terhelés"nek lenne kitéve az összkötő vezeték.
Ha szinte semmi akkor elég egy nagyon vékony (0,25 mm2) is.
(A kétoldali gerinc 4mm2)Zoltán
-
törölt tag
válasz
Dr. Szilikát #82311 üzenetére
Köszönöm, akkor jók az emlékeim.
-
törölt tag
válasz
Dr. Szilikát #82299 üzenetére
Dr. Szilikát és leweegee2:
Köszönöm szépen a segítséget a témában.
Így már világos, hogy mit csinál és az is világossá vált, hogy még próba erejéig sem ajánlott áthidalnom a tekercs helyét, mert akkor a bias rákerül a record-level részen lévő (nem látszik a linkelt képen már) tranzisztorra.
Szóval megvárom feltétlenül az induktivitást.
Köszönöm ismételten. -
válasz
Dr. Szilikát #82303 üzenetére
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Dr. Szilikát #82299 üzenetére
Noha a "légrés" az adott kontextusban idézőjeles.
-
válasz
Dr. Szilikát #82260 üzenetére
Hm, az még járható, hogy valami telefonos fülest beáldozok.
Köszi!@tordaitibi : Kimeneten két kondi, közös föld. Itt találtam.
-
törölt tag
válasz
Dr. Szilikát #82262 üzenetére
Igen, feszültséget kell mérnem a kimeneten. De benéztem és nem 10W-ra, hanem 1W-ra kell kalibrálnom. Ott 2.83V-ot ír.
Szóval azzal nem lesz gond -
mezis
félisten
válasz
Dr. Szilikát #82231 üzenetére
Csak az utóbbi 80 évben.... [link]
-
törölt tag
válasz
Dr. Szilikát #82189 üzenetére
Kicseréltem az elkokat és a kerámia kondikat az említett 62pF kivételével. Most nincs búgás csak a szalagzaj, ami azért tartalmaz egy kevés mélyet még mindig. De 43 éves technika, szóval lehet eleve nem is volt ennél jobb soha.
Köszönöm a segítséget mindenkinek.Az mondjuk érdekes, hogy a fejerősítőben egy 2.2uF tantál kondi helyett 4.7uF elko van mindkét csatornában. Közelítve kézzel az elkok felé gerjedni kezd. Ha az elko fém tetejéhez érek iszonyatosan zúg.
Viszont gyári modding lehet, mert más képen a neten szintén látni a két alkatrészt. -
darvinya
titán
válasz
Dr. Szilikát #82189 üzenetére
Pedig pont gitár előerősítőnél pont ez volt egyik hiba, amiatt hülyét kaptam.
Utána G.pedálba épített kerámia kondi miatt zúgott, ami tantálra cserélve máris megszünt. -
törölt tag
válasz
Dr. Szilikát #82187 üzenetére
Van egyáltalán értelme a kerámia kondikat cserélnem? A 62pF-ot hagyom akkor, de a többivel érdemes foglalkoznom?
Elkok már kint vannak, azokat cserélem mindenképpen. -
törölt tag
válasz
Dr. Szilikát #82181 üzenetére
Na, megnéztem pontosan hol van az említett 62pF kondi. Egy-egy darab a mikrofon erősítő részen a Q102 (2SC1362) tranzisztor bázis-kollektor lábak között.
Ez akkor talán annyira nem problémás gondolom. Van helyette 68pF vagy 56pF.Darvinya: Hát, már kiszedtem az elkókat, kap újakat. Spéci kondikat nem láttam benne. Meglátom mi lesz az eredmény.
-
válasz
Dr. Szilikát #82175 üzenetére
Eddig értem, csak az nem világos, hogy hogyan lehet korrektül tölteni egy olyan akkupakkot, ami 3/4/5 db sorosan kötött lítium 18650-es cellát tartalmaz (belül valószínűleg BMS-re, vagy valami hasonlóra kötve) és a külvilág felé csak egy + és egy - pólus látszik?
Most nem az én rossz pakkomról beszélek, hanem sok akkus gépem van otthon, amelyek így tölthetők...
-
Barret001
addikt
válasz
Dr. Szilikát #82170 üzenetére
A töltést vennie kell,ha a bemeneten túlléped a cellák összeadott feszültségét.Nekem nyár közepe óta így megy,max töltöttségi szint BMS-használata mellett: (Csak túlmerülés) 11.7V ! ! !
-
törölt tag
válasz
Dr. Szilikát #82159 üzenetére
Reméltem hogy elektrolit folyás.
Ugyanis ez egy öreg magnó, ami amúgy nagyon tetszik, de sajnos búg.
Amikor a készülékházhoz érek vagy netán a mechanikához, akkor van egy pattanó hang is.
Reménykedtem, hogy kondi okozza.
(Öreg szerkezet (1979), másnak talán értéktelen, de nekem a külseje miatt nagyon tetszik. Viszont most nem tudok mit kezdeni ezzel a jelenséggel.) -
törölt tag
válasz
Dr. Szilikát #82119 üzenetére
-
sisi22
aktív tag
válasz
Dr. Szilikát #82142 üzenetére
OK, koszonom!
-
sisi22
aktív tag
válasz
Dr. Szilikát #82138 üzenetére
Radional, regi szalagos magnonal volt recseges, sisterges a por miatt.
-
sisi22
aktív tag
válasz
Dr. Szilikát #82136 üzenetére
Akkor ugy teszem fel a kerdest, hogy mi a megoldas, ha a levegovel valo portisztitas utan szurke vekony porreteg marad, amitol az IC-ken nem latod a feliratokat, csak nedves szivacs utan es az alaplapon is szurke foltokban novelve a zarlat veszelyet?
Nedves szivacs es ecset volt reszemrol, de sok ido elment vele. -
sisi22
aktív tag
válasz
Dr. Szilikát #82134 üzenetére
Igazabol "luxuskivitelen" gondolkodok, amivel eloszor kiszivom belole a koszt, port, majd egy benedvesitett "korkefet" teszek fel, azzal a feluletre ragadt port feltorlom es rogton beszivja, igy nem marad vizes a felulet, csak nedves, amit mar gyorsan lehet szaritani.
Talan autokban hasznalt keziporszivo lenne a megoldas?
-
pjen
félisten
válasz
Dr. Szilikát #82130 üzenetére
Óvatosan. A porszívó motorját az átszívott levegő hűti, ha nagyon lefolytod esetleg leég.
-
mezis
félisten
válasz
Dr. Szilikát #82083 üzenetére
Csak csupa "szinusztorzító" fogyasztóink lennének vagy már az elektromos művek XX/0,4kV-os trafójából kapjuk ezt: [link] ?
-
pjen
félisten
válasz
Dr. Szilikát #82083 üzenetére
Azért akkorát nem torzulhat, hogy gondot okozzon, ott már esetleg le is füstöl.
-
darvinya
titán
válasz
Dr. Szilikát #82070 üzenetére
Szinkronmotornál?
-
darvinya
titán
válasz
Dr. Szilikát #82068 üzenetére
Pedig érthető voltam, hogy szinkronmotoros voltak.az első Mo-on nagy teljesítményű mozdonyok, stb.
Ezzel könnyen szabályozható a sebesség.Oké, legyen, csak mi állítja elő a nagyfeszültségű DC-t?
Ha ennyire jó, akkor miért nem álltak át erre?
Mert irdatlan költséges, s még, ha nagyfeszültséget használnak.
Nem véletlenül hideg vízben/helyen van lefektetve a kábelek, különben elforná saját vezetékkét.Én egyáltalán nem vagyok DC ellen, hiszen minden arról megy szinte.
-
darvinya
titán
válasz
Dr. Szilikát #82055 üzenetére
Pedig emlékezetes harc folyt Tesla-Edison között.
Akárhogy szépíted, DC felső vezetéken a veszteség óriási.
Nem véletlenül kellett 1-2km-ként a villamos felsővezeték támogató DC trafózás.
Az, hogy nem látszik, még nem jelenti azt, hogy nincs.Vasúti egyenáramú irányítással indult AC szinkron motorral.
Csak az a fránya 5 éves terv.
Aztán beleöntötték raktár maradékot. -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Dr. Szilikát #82055 üzenetére
Illetve kihagytam még, hogy a soros gerjesztésű DC-motor, nagyon kedvező nyomatékgörbéje miatt is sokáig kedvelt volt a vontatásban. Ennek oka, ahogy nő a mechanikai terhelés, nő az áram, de attól nő az állórész gerjesztése is, kvázi önmagát "mérgesíti" fel, ettől lesz nagyon erős.
-
törölt tag
válasz
Dr. Szilikát #81941 üzenetére
Igen, jelenleg a sebesség ami jó. Szerintem még az azimuth-ot is be tudom állítani vele, bár nem annyira tökéletesre, mint ha új lenne.
De a playback és rec gain el van állítva, szóval kellene mindenképpen egy referencia jelszint.
Mindegyik magnó úgy került hozzám, hogy belenyúltak már, illetve nekem kellett.
Az egyikben fejcsere is volt, szóval sejtheted mennyire el van állítva.A problémám az, hogy magam nem tudok létrehozni referencia kazettát, mert amikor rögzítem a jelszintet az egyik magnóval (3 fejes,, így tudom mérni a kimeneten saját magával mekkora valós jel kerül a szalagra), a másikba berakva nem klappol a jelszint. Sem a referenciához, sem a bal-jobb csatorna egymáshoz viszonyítva.
Szóval vagy a felvevő magnó PB Gain vagy REC Gain van elállítódva és eleve nem jó a felvétel vagy jó a felvétel, de akkor a másik magnó PB Gain van rosszul beállítva.Nincs mibe kapaszkodni sajnos. Az ingadozó -20dB jelszintre pedig nem alapozhatok, mert ha abból 0dB-t számolok akkora jel ingadozás jön ki, hogy használhatatlan lenne a mérés.
-
pruzsi
őstag
válasz
Dr. Szilikát #81926 üzenetére
Kb 20 cégnek írtam aki pl alaplapot javít vagy mikroelektronikai alkatrészet cserél ebből 2 valllana valami 40 ezerért.
De közben a dél koreai cég fedex el elviszi javításra vagy cserére. -
válasz
Dr. Szilikát #81881 üzenetére
Akkor a lakk réteg védi a réz vezetősávot. Köszi.
-
válasz
Dr. Szilikát #81879 üzenetére
A hőátadó képessége eléggé rossz ezeknek: Thermal conductivity: 0.671W/mk. Én MX4-et 8>W/mk tervezek használni pasztának egy armlogic processzor és hűtőborda közé. Gyárilag amit linkeltél ragasztó volt használva.
A szilikonkaucsuk ragasztó az alumínium bordát nem kezdi ki az oké, de a nyákot se?
-
válasz
Dr. Szilikát #81877 üzenetére
Akkor ugyan arra gondoltunk. Azt hittem ez csak a hűtőborda felfogatására/pasztázására jó, de a hőleadása elég gyenge viszont nekem az most nem is lényeges. Köszi.
-
fifticenti01
csendes tag
válasz
Dr. Szilikát #81789 üzenetére
Köszönöm a válaszokat. Akkor azt tanácsolod probáljam felcserélni a gnd és a mikrofon bekötést? Most a jobb oldali bekötés van.
-
daninet
veterán
válasz
Dr. Szilikát #81775 üzenetére
Szuper, köszönöm a kimerítő választ. Most épp olyan projektem van ahol elfér a külön töltő csatlakozó, akkor azt választom. Bár nincs olyan bika tápom amivel tölteni tudnám őrült mód, egy régi laptop töltőt használok erre a célra.
-
Dinter
addikt
válasz
Dr. Szilikát #81765 üzenetére
Azt nem tudom milyen akksi van benne. Remington PG6045, neten sem találtam.
A réginél úgy emlékszem, hogy eleinte jól működött a töltésjelző, és a kézikönyv is ezt írja. [link]Ezt akkor még töltsem, vagy rossz, vagy ha van teljesítménye, akkor ne foglalkozzak vele?
-
Shocker
csendes tag
válasz
Dr. Szilikát #81756 üzenetére
Ezek kozul en egyiket se tudom megcsinalni, ebben kernek segitseget
Vagy legalabbis, hogy milyen csatlakozo az, ami a kepen van
-
MasterMark
titán
válasz
Dr. Szilikát #81693 üzenetére
[teteje] [háta] (zöld bemenet, piros magassugárzó, fekete mélyközép)
Nem normál működés közben lett ilyen, kétszer tekertem fel nagyon magas hangerőre, akkor lehetett az égett szagot érezni. A két eset is különböző erősítővel történt.
-----
Köszi a segítséget, de továbbra se tudom, hogy mit vegyek.
Lehet ez az ellenállás csak 10 vagy 11 Ohm-os? vagy inkább valószínűbb, hogy 12 Ohm ez is mint a másik?
-
MasterMark
titán
válasz
Dr. Szilikát #81691 üzenetére
Igen, köszi, a tönkrementen nincs jelölés...
Ha jól értem ez az ellenállás illeszti a magassugárzót a mélyhez, hogy ha nem jó az értéke akkor el fog menni a hangereje amivel elhangolódik a doboz.
-
Tomika86
senior tag
válasz
Dr. Szilikát #81623 üzenetére
Köszönöm!
-
Babetta-X
senior tag
válasz
Dr. Szilikát #81623 üzenetére
Igen, ipari gépek esetében átlátom, de mi van ha én csak három konnektort kötök be, a három fázisra és mindegyik konnektorba más kommersz lakossági fogyasztót dugok be, úgy már más a helyzet nem?
-
Babetta-X
senior tag
válasz
Dr. Szilikát #81618 üzenetére
Köszönöm mindenkinek. Pont az a baj, hogy a nulla vezető keresztmetszete megegyezik egy-egy fázis vezetékének keresztmetszetével, így ha jól gondolom a teljesítményt nem tudom biztonságosan növelni, mert bár a fázisok elbírnának egyesével 16A-t mondjuk, de az egyben már 48A, amit az egyetlen pilinszka nulla vezető már nem fog elbírni. Vagy rosszul gondolom?
-
Tomika86
senior tag
válasz
Dr. Szilikát #81616 üzenetére
Az nem gond hogy AC bemenetű az LTV814? 2 LED van ellentétes polaritással
-
Jamby18
senior tag
válasz
Dr. Szilikát #81553 üzenetére
Úgy néz ki megvan a hibàs cella. Multimétterrel mérve minden cella 4,10V-ot mutatott. YouTube-on néztem, hogy ellenàllással terhelgetik. Én próba szerencse megpróbàltam egy elem tesztelővel. 3 cella MAX-ot mutatott ki is akadt a műszer, a negyediknél éppen hogy megmoccant, úgy vélem ez lehet a rossz.
Találtam itthon egy szintén egykorú 1 cellàs "power bank"-ot kiszedem belőle a cellàt, hátha. -
Barret001
addikt
válasz
Dr. Szilikát #81590 üzenetére
Tehát van egy 12V-os váltó áramú nem szénkefés szivattyúm.18V-ról sem lesz magasabb a fordulatszáma.
Sima váltó áramú trafó hajtja meg. Olyan motor,mint a kis 230-as szökőkút szivattyúk. -
Hauptmann
veterán
válasz
Dr. Szilikát #81578 üzenetére
Trafósra ajánlott tipp? Itthoni beszerzés is jó.
Illetve, látom, hogy léteznek vezeték nélküli minipákák, ezek mennyire használhatóak?
-
Jamby18
senior tag
válasz
Dr. Szilikát #81553 üzenetére
Köszönöm a segítségeket!
Amit még észre vettem. Hogy ha le van merülve az egész és fel akarom tölteni akkor úgy kezdi el a töltést, hogy felvillan az első LED, villog párat aztán hirtelen a 2-3 LED. És aztán már csak a 4. LED villog. Tehàt kb mintha 75%- ról töltené. -
válasz
Dr. Szilikát #81568 üzenetére
Hm.... Maga a driver IC nem csinálhat olyat, hogy melegedéstől elkezd haldokolni?
Persze elmehet csak az inverter tápja is, csak azt még nehezebb megfogni...Amúgy lehet kipróbálom a driver védelmét mókolni... most azt várom, hogy haljon már meg, és nézhesem, hogy mitől indul el újra + dugdozhassak rá külön csöveket, hogy azzal is elhal-e.
Köszi
-
válasz
Dr. Szilikát #81515 üzenetére
Köszönöm.
-
válasz
Dr. Szilikát #81512 üzenetére
Szia! A földhurok az nem egy monoton búgás, amely frekvenciája megegyezik a hálózat frekvenciájával?
Mert én nem tapasztalok ilyen jellegű búgást, csak ezt a sercegést, ami az első nap kb. olyan volt mint ha húst sütnél gázon
A boltban is pontosan ugyanezt csinálja sima PC hangfallal, két különálló szerelőálláson, de hangfal nélkül is csinálta, tehát a gép csak önmaga volt bedugva. Az itthonin kívül további két, azaz összesen három áramellátó rendszer már csak nem lehet szar?
Megjegyzem a cserélt gép is zajos volt a maga módján, de az nem tolta ki a hangfalra.
Ha az segít elővakarom az itthoni kapcsolási rajzot és érthetőbbé teszem mi hova van bedugva, de mondom az évek során több másik gép is ugyanezen a rendszeren volt baj nélkül.
Tehát amikor a tök jól működő gép helyére betettem az újat, egy pillanat alatt bejött ez a sercegés. Nekem ez arra utal hogy az új gépben lehet valami, de nem tudom hogy mi.
-
Pötyi
őstag
válasz
Dr. Szilikát #81484 üzenetére
Ez sajnos nem jó, mert egyszínű kellene, a kétszínű fekete-piros nem jó.
(Mellesleg ugyanezen okból megbaszhatná a kedves édesanyját az is, aki a tme weblapján megalkotta a keresőmotort. Választható színek: fekete és fekete-fehér és fekete-piros, ez három különböző tétel a kereső listájában, de csak a fekete szín beikszelésekor simán felhozza a fekete-fehér és a fekete-pirost is, hiszen benne van az a karakterlánc, hogy fekete...)
Hogy miért nem volt képes kizáró módon lekódolni azt, ha nincs beikszelve?!?
-
válasz
Dr. Szilikát #81470 üzenetére
Áh, fene, akkor ezt egy multiméterrel nem lehet minden kétséget kizáróan megmondani. Tippelgetnem sem érdemes, mert nem akarom elküldeni a végfokot.
Az 5 Ohm a hangváltón talán árulkodó lehet, illetve a kapcsolás, miszerint a woofer - és a tweeter + van összekötve (soros így, ha jól sejtem), és valahogy 5 Ohm eredőt kellene kihozni. De ez csak az én logikám. -
válasz
Dr. Szilikát #81466 üzenetére
De ha mindenképp kisebb az ohmos ellenállás, akkor a 4 Ohm feltüntetett értékre miért mértem 4.4 Ohm-ot?
Én csak annyit látok ebből, hogy 4 Ohm szerepel rajta, akkor 4 Ohm-os végfokhoz illeszthető.. -
válasz
Dr. Szilikát #81462 üzenetére
Megmértem egy Pioneer autóhangszórót, 4 Ohm szerepel rajta, 4.4 - 4.5 Ohm-nak mutatja a műszer. A "bizonytalan" hangszórót 5.9 - 6.0 - 6.1 Ohm-nak, nem tudom, ezt el lehet-e fogadni 6-nak így.
Bolondbiztosra szeretném megcsinálni, mert ha elviszem házibuliba, ott lehet nem csak én tekergetem a hangerőt...
Ha elfogadhatjuk 6 Ohm-nak, akkor - ha jól értem - bármekkora teljesítményű 6 Ohm-os hangszóró mehet bele, legfeljebb nem fogja kihajtani, igaz?
Ha csak kicsit torzít, engem már zavarna, a jelenlegi sem torzít, de nem szól jól, és már ez sem tetszik a fülemnek. -
Sokimm
senior tag
válasz
Dr. Szilikát #81444 üzenetére
Megnyugtató, mert hosszútávon nem lenne betáp nélkül a töltés, csak pillanatnyi kimaradás esetén aggódtam, hogy kárt okozna.
A BMS töltő különbözőséget értem, csak lehet bénán fogalmaztam.
Köszönöm a válaszod, akkor be merem építeni a töltőt a kívánt helyre. -
Teasüti
nagyúr
válasz
Dr. Szilikát #81409 üzenetére
Akkor ez egy pozitív válasz, szóval kivitelezhető a dolog a GPIO-val, ahol GND-t csak a burkolatra kötném (de ebben az esetben akár be se kell kötni feltétlen) és az érzékelő fólia menne a felhúzó ellenállásra (csak feltételezem még, hogy így működik).
Az alaplapi csavarok jogos felvetésnek tűnik, bár én azt hittem a furatok körüli vastag ónozás csavarfej alatti zömítése csak mechanikai funkciót szolgál és amúgy nincs áramköri szerepe.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB ZALMAN I3 NEO A-Data 650W
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- HP ZBook Studio 8 WorkStation i7-11850H 16GB 512GB Nvidia Quadro T1200 15.6" FHD IPS 1 év garancia
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest