- Yettel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
pruzsi #83356 üzenetére
Ellenőrizni kellene a LED-lámpa részét, hogy kap-e feszültséget, vagy milyen felépítésű (hány voltos konfiguráció), noha step up konvertert nem látni, így viszont közvetlen a Li-ion celláról párhuzamosítva, illetve soros ellenállásokkal működhet elvileg.
Akár még az is lehetne egy elméleti lehetőség, némelyik napelemes lámpa hírhedt a "túltöltő funkcióról", azaz 4,2 V fölé nyomja az akkut, amitől hamar lejár az élete.
Ha feltételezzük, hogy emiatt már jól megnőtt a cella belső ellenállása, akkor hiába mutat terhelés nélkül 4,3 V-ot, ha ráterhelve leesik a feszültség. De ennek ellentmond, hogy a LED-ek igen érzékenyek, attól még halványan világíthatna. Viszont szóba jöhet ilyenkor még több körülmény, ami a vizsgálat közben derül ki.
-
válasz
pruzsi #82650 üzenetére
EKG mindenképp mert akár 1-2 napig is tartó enyhe szívritmuszavar is lehet ami helyreáll.
Hülye kérdés, tudsz pisilni? Ha a hólyagon vagy környékén megy át valamennyi áram akkor összerántja a záróizmot ami 20-24 óra múlva enged el. Barátomat emiatt áramütés után katéterezték.
Izmokon áthaladás nem olyan veszélyes, pár óra- 1-2 napig tartó szibbasás érzés lehetséges.
Nekem a legfenomenálisabbáramütésem egy térdig vízzel teli gödörbe állva történt, ha nincs ÉV relé szerintem nem írok most.
Nagyon, elmondhatatlanul rossz érzés volt az negyed-fél másodperc míg leoldott az ÉV relé.
Napokig zsibbadtam és szarul voltam.
Állítólag (ismerőseim egybehangzó véleménye szerint) maradandó de érdekes módon szerintük vállon felül sérülhettem...
Nem kell ez embernek ellenség ha ilyen barátai vannak. -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
pruzsi #81925 üzenetére
Zárlatos MOSFET nem működik egyáltalán, az eszköz sem működne zárlatos alkatrésszel, sehogy. Az idézett leírás egy laikus kitalációja. Mármint nem maga a probléma, hanem amiket belemagyaráz.
Tekercsek szoktak ciripelni általában, ami a DC-konverter másik alkatrésze ilyen panelokon. Terhelésfüggő is. Noha a kapcsolófrekvencia nem hallható tartományban van, de alharmonikus, mechanikus rezgések létrejöhetnek, a menetek nem megfelelő rögzítése, műgyantával való nem tökéletes kiöntése miatt.
#81924 mezis
A szokásos hálózati zavarszűrő kondenzátorok átvisznek minimális áramot a szekunder GND-re, ez természetes. A különféle jelbemenetek számára nem mindig egészséges, főleg HDMI problémák lehetnek, hiába védett az is.
De a károkozás, bemeneti brumm, illetve zavaró tranziens kivédhető, ha előbb mindig a jelkábeleket dugják össze és csak utána a 230 V hálózati csatlakozásokat. Bontani pedig fordítva, előbb mindig a hálózatból kivenni.
-
Pötyi
őstag
válasz
pruzsi #81770 üzenetére
Akkor légy férfi és vállald be, hogy _esetleg_ elveszted a garanciát. De szerintem egy fixen felszerelt kültéri lámpa nagy valószínűséggel nem fog meghibásodni, nem sokat kockáztatsz, ha bevállalod a kábel kicserélését egy hosszabbra. Már ha bízol a kezedben. Ha ügyesen csinálod. Úgy gondolom, hogy üzembiztosabb egy egybefüggő kábellel kivinni a lámpáig a delejt, mintsem toldani és a csatlakozók, csatlakozási pontok szigetelésével szórakozni.
Amúgy nem tűnik túl drágának egy ilyen pár száz forintos doboz se, amit linkeltél, de ki tudja, hogy mennyire megbízható a kisz kici kínai gyáltmány. Mennyi idő múlva öregszik meg és porlad el a gumiszigetelés a doboz peremén, mennyi idő múlva ázik be. Minél több összetevője van egy rendszernek, annál több ponton hibásodhat meg. Egy egybefüggő kábelnél, ami a konnektortól a lámpáig megy, ez ugye minimális.
But the choice is yours.
-
Pötyi
őstag
válasz
pruzsi #81757 üzenetére
Akkor meg egyértelműen a 81749 a legolcsóbb megoldás. Ha a kábel műanyagburkolata ép, akkor az a kábel egy... Hogy mondjam... Egy izolált, zárt rendszer, ahova nem tud befolyni víz. Illetve még ott legyen gondod a szigetelésre, ahol a lámpatestbe bevezeted majd a tyúkbelet.
-
mezis
félisten
válasz
pruzsi #81750 üzenetére
No és? Legfeljebb 20 évenként cseréled a kábelt.
Én a multik megjelenésekor vettem egy 30m-es narancssárga hosszabbító kábelt, hétvégi házba. Sokáig úgy használtam (fűnyírás), hogy szombaton kitettem vasárnap föltekertem, raktárba tettem. Az utóbbi években ellustultam: tavasszal kitekerem az udvarba, késő ősszel föltekerem...
A csatlakozó aljzatot már cserélni kellene, tőben megtört a külső szigetelés.... -
Pötyi
őstag
válasz
pruzsi #81750 üzenetére
Hát őőő... A csatlakozódugó is kint lenne kültéren, ahol érné eső, hó, hólé? Vagy az a házban lenne, tető alatt és csak maga a derót menne kint?
(Utóbbi esetében nem a por/víz védelmet jelentő IP fokozat a lényeg, hanem mondjuk az UV és a téli-nyári hőmérséklet változásnak ellenálló védelem...)
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- ÚJ bontatlan S9 45mm Silver Stainless steel Cellular milanese fémszíj 199.900 azonnal átvehető Deák
- ÚJ kipróbálásra felbontott MacBook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azon
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col, i7, 32GB, GTX1660Ti
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest