- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- One mobilszolgáltatások
- Mobilhasználat külföldön
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
fokukac
nagyúr
hi. én továbbra sem értek hozzá... volt előtte egy mcr 510-esem, mint összehasonlítási alap
de úgy látom, hogy a kompakt kis marantz-okhoz képest mondjuk a 6006-os azért egy másik szint már.
(Az nr1200-hoz képest is, hiszen, abban nincs pl. toroid trafó sem, és a denon 800h pedig ugyanaz mint az nr1200)
Azért mondtam a 6006-ost, mert abban van DAC, és az se rossz.
A Yamahákat sem a hangjukért szokták dícsérni, ha visszaolvasol. Van a családban anyukáméknál egy 470d, nekem kimondottan dobozhangú, bár még csak a saját hangfalával hallottam.Nekem egyelőre úgy tűnik, hogy az a 'minden egybe' lejátszó, amit szeretnél, ekkora összegből, nem létezik...
-
Ear001
addikt
Akkor ügyes vagyok!
A Naim nem rossz, sőt, de elég erős karakter. Én mindenképp legalább egy hetes intenzív együttélést ajánlanék vele. Egyfelől nagyon együtt levő, szerethető, hosszan hallgatható hangot ad, de rögtön mutatja a határait is. Kérdés, hogy az utóbbiak nem bökik rögtön a füled, nem kezdenél rögtön külső táp, DA, akármi irányába nézelődni.
A második kombó nagyjából a végtelenségig bővíthető a későbbiekben. A kijelzőt meg szerintem tudja pótolni egy , csak erre a célra befogott régebbi telefon vagy kis tablet, mint Roon távirányító.
-
Ear001
addikt
Egy Naim Uniti pont jó lenne, csak azok nem ennyibe kerülnek. Valamilyen régebbi brand PC-n elfutó Roon, amit okostelefonnal-tablettel távvezéreltek, megy egy TMP Triton beépített DA-val szintén, csak az sem ennyibe kerül. Meg a szárazságában sem vagyok biztos.
Egy Linn, Devialet, Cabasse okos hangfal szintén, de az is drága.
-
fokukac
nagyúr
hello. szerintem nincs ilyen készülék, egyben. Vagy ha találsz, szólj.
Ha veszel bármilyen nagyobb marantz-ot (PM6006, pl. használtan 100k), annak sokkal jobb hangja van, és tere, de nyilván nem okos. Tehát kell hozzá egy médialejátszó. Azokból pedig a hifi szintűek ilyen 200k körül indulnak... esetleg powernode-okat nézegethetsz használtan.VAgy szerzel egy Chromecast audio-t ehhez képest olcsón, és örömmel hallgatod.
-
zonusz
aktív tag
Köszi azért kérdeztem, mert most van egy 610-es a családban annak legalább ismerem a hangját - abban nem nagyon hiszek, hogy a 612 hangban csodát tesz - így viszonyítási alapnak jó. Elsősorban Tidal, Spotify érdekes, hogy ne a telefonról, tabletről vegye át a zenét, hanem saját maga menjen ki, a telo csak a vezérlést adja. Több olyan van, amelyik alig több , mint egy Bluetooth hangfal. Erősen nézegettem még az SVS Soundbase-t is, de semmi komoly tesztet nem találtam, illetve ott is az merült fel, hogy ha jön egy sms, akkor beleszól a Spotify-ba pl., ami elég durva lenne.
-
fehér_ember
addikt
A linkelt két dög kicsit más, ezeket inkább nem vonalkimenetre, hanem erősítő hangfalkimeneteire kell fűzni, úgy lesznek a jobbak. Legalábbis ezt [olvastam] róluk.
Persze ahhoz kell egy olyan erősítő amit alapból szeretünk, csak a teljesítménye kevés.
Vonalkimenetre fűzve nem voltak róla jó véleménnyel.(#99223) dgyuri0123
Pedig úgy tapasztaltam a kábelnek igen is van köze a színpadképhez. Nálam javult pl. az isotek tápkábelelek használatával, a definiáltabb hangzás okán. Illetve sajnos többet buktam az acoustic zen satori libtecre cserélésével, ilyen téren. Ez utóbbinak a magyarázatát nem teljesen értem, mert igazából amúgymeg "csak" dinamika csökkenés történt. -
-
Ear001
addikt
Ja teljesen korrekt a leírásod, de én egy kicsit másképp számoltam. Hogy a zenéimet igazi biztonságban tudjam, én négylemezes NAS-t gondolnék, egyen fut a Roon, kettő lemez raid-ben a negyediken pedig ennek a kettőnek a pillanatfelvétele.
A másik, hogy mindenképp Intel procis Nas kell a Roon telepítéséhez, azok meg az adott sorozaton belül a drágábbak szoktak lenni.
A MacMinik egyes szériái azért lehetnek alternatívák, mert két merevlemez lehet bennük, az egyiken az oprendszer a másikon mondjuk csak zenék, és ez mentve egy másik merevlemezre mint biztosnági másolat. Ez elég akár Roon szervernek is, meg magukban sem szólnak rosszul, meg lehet rajtuk filemt nézni, böngészni, a combosabbak elfuttatják akár a HQPlayert, stb.
Én viszont egyre inkább úgy kezem érezni, hogy a szerver kliens felállás a jobb. Szervernek akár milyen, de nem audióra kihegyezett számítógép, vagy NAS, és végpontnak egy ügyes kis eszköz jó USB kimenettel, egy jó LAN kábelre dugva, gyakorlatilag erre célozva az extra hifis igényeket, az extra kiszolgálást.
-
Grizzlu
tag
Mindenben egyetértek veled.
"A hi-gain csatornák lelkét megint nem egyszerű megfejteni: hiába másolod le egy Mesa kapcsolásait, kondijait, csöveit, nem fog úgy szólni, ahogy egy Mesa."
A trafók, azon belül is a kimenőtrafó ebben a lényeg a szakértők szerint, és van is benne valami. Nem mindegy a vas, a réz anyaga, a rétegszám, a menetszám a mágnesezettség. Kapcsolásokat, kondikat, ellenállásokat mind-mind szolgaian le lehet másolni, de ezt nem. Én mikor csináltam a JCM 800 utánzatom, ezt tapasztaltam is. Teljesen máshogy szólt a bontottan szerzett öreg Marshall kimenőtrafóval, mint a méretre szolgai módon lemásolt utángyártott modellel.
-
s4tch
veterán
Nyilván nem egy szédületes cucc, de a hálózati lejátszós integráltak között jónak számít. A vételkor és azóta is hallgattam pár ilyet a Minx, Denon Ceol, Yamaha N-végű integrált (stb) vonalon, és nekem ez jött be. Sajnálom, hogy nincs benne Tidal támogatás, ezen kívül ezt a hangot és tudást ennyiért máshol sem kapja meg az ember. Használtan nyilván lehet olcsóbban jobb erősítőt találni, de mire elé raksz egy hálózati lejátszót, vagy egy kockát/pi-t, egy d/a konvertert, esetleg CD-t, rádiót, már bőven ott vagy árban. Ja, és használtan is lehet lőni malacot, én is úgy vettem az enyémet, törvénytelenül vicces áron.
Ellenben a Bronze egy meglehetősen limitált doboz volt, puha hanggal. Volt nálam kölcsönben egy Obelisk SI, azzal sem szólt nagyságrenddel jobban, mint a Marantz-cal, pedig próbálkoztam más dac, más forrás bevetésével is. Egy Canton Chronót sikerült a MA pár helyett lőnöm, ég és föld a kapott hang.
Abban egyetértünk, hogy az 50 m2 más koncepciót kíván. Hacsak nem háttérzenélés a cél, ekkora helyiségben vélhetően egyik komponens sem domborítana nagyot.
-
DonThomasino
veterán
Egy sonus faber toy tower.
Inkább használtban, de egyenlőre tájékozódok milyen lehetőségek vannak.
Szeretnék egy komoly erősítőt, úgy hogy a MINX szolgáltatásait megtartsam.
Mindeképp nagy teljesítményű elektronikát szeretnék hozzá,
azért 851A mert hallottam és tetszett.
Ha jól tudom jövőre model váltás lesz.
Ezt valaki megerősíthetné. -
DonThomasino
veterán
Kacérkodok egy 851A val, de hiányolom róla a fuknciókat
olvastam hogy végerősítő funkcióval van ellátva .
Jelenleg egy MINX em van ha működne és össze tudnám kötni ...
megmaradnának a MINX szolgáltatásai is.Létezik olyan előerősítő ami hálózati lejátszó
és digitális bemenettel is rendelkezik ? -
bta1
őstag
"Ajajj, úgy érzem, emelkedik a "mindenki annyit ér, amennyit keres" elhangzásának esélye.
"
... és akkor majd Gyuri 1985-ben vásárolt 55 ezer forintos hifitornya is jól megkapja a magáét
Nem beszélve a rengeteg burzsuj proletárról, akik ezidőtájt hosszú sorokban rohamozták a Keravill üzleteit, hogy a család FF tévéjét 36 ezer forintos távirányítós színesre cseréljék. -
orbano
félisten
az van, de már kiszedtem belőle
most egy dragster d604 (steg belső) fog hajtani valami gagyi szettet egy 9835-tel, csak hogy szóljon valami
annyira sz*r az az ajtó, hogy kár bele az xm6... de még megvan, lehet hangfal lesz belőle...
amúgy otthon belőttem a 9835-öt egy dynaudio audience 52-t elé, egy középkat 80-as évekbeli meleghangú japán erősítővel, egész jól szerepel, nem jön elő az a száraz alpineos karakter amit nem szeretk)
-
Hogyan érdemes hasznáni az NT503-at a legjobb hangminőség érdekében?
Eddig csak usb-s dac-om volt, nem igazán vagyok képben a hálózati lejátszással, dlna-val.
Hosszútávú megoldásként választottam a jelenlegi fejhallgató és egy későbbi sztereó rendszer alapjának.
Megköszönök minden tapasztalot, jótanácsot, amivel kicsit előkészülhetek rá, egy héten belül elvileg ideér. -
AMDFan
addikt
Én 100%-ig egyetértek ezzel, magam is így állítanám fel a sorrendet.
A szoba olyannyira elsődleges, hogy egy egészen kiváló rendszert is hallgathatatlanná tud tenni, konkrét példa egy haverom esete, aki most költözött új lakásba. Az üres nappaliban egy viszonylag nagy ülőgarnitúra volt meg pár konyhai gép a sarokban, és a Focal SM9 úgy szólt ebben a felállásban, hogy a kis ~200 ezres aktív rendszerem itthon lezenélte, nem csak szerintem, haverom szerint is. A 40-130Hz tartományban olyan füllel is fájdalmas 20-30dB hangerőkülönbségek voltak, hogy alig hittük el. Neki is világos lett ott és akkor, hogy mennyit számít az akusztika. Azóta szépen folyamatosan rendezi be, szőnyeg, bútorok, hátsó falra akusztikai panel fog kerülni... És a hang ezzel javul is. -
törölt tag
Kezdőként.
1 Szoba. Ez lehet, nálam annyira, mint az összes többi egybe.
2. Dobozok, erősítés.
3. Kábelek, de ez egyenrangú a formátumokkal.
Ami kimaradt, azzal nincs még saját tapasztalatom. Viszont egyszer bevittem a 12 m² szobába, könyvek a falon, parketta szőnyeg, etc. Szörnyű volt,majd kihoztam a csupasz falas, üveges, csak kő burkolatos, négyszer nagyobb több beugrós nappaliba, és sokkal jobb.
-
pityaa23
senior tag
Szinte mindegyik rendszernél szidták az appokat, illetve a hálózati lejátszást. Nem találja meg a hálózatot, ha megtalálja, a denon minden egyes alkalommal először belistázza a zeneállományt, ez nagyon sokáig tart. A pioneernak és az onkyonak csapnivaló az applikációja. Yamaháról kevesebb rosszat hallottam, lehet azt kell keresnem. Vagy kap most egy cd-lejátszót, meg erősítőt, én meg szeretek bütykölni és majd építek egy raspberry minipc-t neki a későbbiekben.
-
-igu-
veterán
"A mini pc-nek kell egy monitor, billentyűzet, egér, illetve egy remote app, sokkal többet fogyaszt, lassabban kapcsol be, érteni kell a konfigurálásához, és a frissítések sem olyan egyszerűek, mint egy dedikált lejátszó esetében."
Csak a beüzemelés és beállítás idejére kell periféria, a kezelés már megy tisztán remote app-ról, nem kell lógva hagyni rajta a monitort meg a billentyűzetet.
Frissítés - ha minden f.szán múködik - nem létfonosságú.
Az én eszközöm fogyasztásáról nincs infóm - de talán Patice meg tudja mondani, mit zabál a kiskocka. Szerintem nem többet, mint egy dedikált vas. -
törölt tag
Tudom, ha beválik valamilyen szett, akkor lehet, jön is egy haza. De amíg nem tudom, hogyan szól itthon a cucc addig nem megyek 300k fölé.És ha az új marad, akkor pont az határ. Sűrűn néztem mostanában a honlapjukat, sztem készülnek valamire. Múltkor egy gyenge pillanatomban, rányomtam az m8-ra, erre azt írta a lap már nem forgalmazzák, másnap akkor már csak próbaképp, ugyan ez. Jönnie kell valaminek.
-
törölt tag
Nem találtál meg. Ugyebár, nehogy bármi is félreérthető legyen, külön, időben jeleztem, hogy itt nem vagyok - közismert, hogy nem írok e topikba, régóta. Tehát, mégegyszer: ha meg akarsz találni, akkor nem itt tudsz, itt nem tudsz. De ha jobbanesik értetlenkedni, tegyed.
Függetlenül attól, hogy a témaösszefoglalóban is az én véleményemet olvashatod az adott témában, mivel nagyrészt én írtam az érintett részt.
-
törölt tag
Bármely topikban kérdésfeltevés előtt elolvasandó a témaösszefoglaló, illetve használandó a fórum keresője - ellenőrizendő, hogy a kérdés nem került-e már megválaszolásra a topikban illetve a témaösszefoglalójában.
Szerk.: Tőlem egyébként is hiába kérdezed itt, mert nem vagyok itt.
-
battila91
csendes tag
Okés, ezer kösz, nézelődök még, egyelőre nem sürgős a vétel, év végéig szeretném megvenni, de ezt jó kiindulópontnak látom. Ha megveszem a Focusriteot és egy párat a Focalból, szükségem lesz még bármire, hogy működésre bírjam? Erősítő/külső hangkártya/mittomén, vagy erre elég a Focusrite? Estetleg teljesen hülyeségeket beszélek?
Akárhogy is, köszi a válaszokat!
-
battila91
csendes tag
Sőt, igazából az is hozzátartozik a kérdéshez, hogy tényleg a szoba sarkában, egy viszonylag kis helyen használnám őket, nem biztos, hogy egy rendes monitor nem lenne túl nagy ide. Esetleg egy 2.1 egy elrendezés szerencsés lehet, kisebb hangszórókkal, ha erre volna javaslatotok.
-
battila91
csendes tag
Igazából az álló megoldásokat mellőzném, asztalra, és valószínűleg költözés esetén is polcra tenném, vagy legfeljebb állványra, ha úgy alakul, bár nemtom, hogy ez mennyire halvaszületett ötlet, tök hülye vagyok a témához. Viszont arra kíváncsi lennék, hogy mi lenne az egyel olcsóbb árkategória, azért a 150-et kicsit soknak érzem az én füleimnek (Egyre csábítóbb a használt
). Előbb-utóbb azért igyekszem eljutni valami hifi boltba, ahol kipróbálok ezt-azt, de ki tudja, erre mikor tudok sort keríteni...
Ezen kívül az is érdekelne, hogy nincs valami olyan megoldás, ami audio interface és erősítő/hangkártya is egyben?
-
battila91
csendes tag
Köszi, ezt néztem én is, utánajárok még, de ez úgy látom, hogy tökéletes az igényeimnek. Ismétlem, nem profi cuccot, vagy stúdiót akarok összehozni, de jelenleg egy kb 15 éves gagyi 5.1-es cuccom van, amit már rég szeretnék lecserélni. A felvételek saját szórakoztatásomra lennének. Amit szeretnék, az az, hogy kb az ATH-M40X-emnek megfelelő minőségben élvezhessem otthon is a zenéimet. Végülis ha úgy van, a használtak között is szétnézek, csak azért mégiscsak félve adnék ki 100+ezer forintot egy potenciálisan hibás, garanciátlan cuccra.
-
törölt tag
Ha az audiophile nem cél jelenleg, akkor egy onkyo vagy egy másik onkyoban [link] benne van minden.
Bár az utóbbiban nem írják a dacot, de van két analóg bemenete, szal csak kell lennie valamilyen formában, ha jól gondolom. Ha megszünt az lg-nél a támogatás akkor mégis csak kell egy hálózatis. Rádiót is szivesen hallgatunk. A fireconnect sem utolsó mert akkor nem kell kábel hogy elvezessem a konyhába, fürdőbe illetve nem kell 30 50 ért egy b&w zeppelin. Szal használható csak a hangminőség nem lesz pöpec. De ha meg azt nézem hogy a tervezett b&w 685s2 150ezres árához nézem az 1/3 árú erősítőt akkor lehet minőségben ugyan ott leszek.
Tudom használtan lehetne de mivel nem értek hozzá tuti beszopom. -
törölt tag
Szia. Azt már megtaláltam egy onkyo l20d személyében, csak jótanácsként lebeszéltek róla. Így aszem az ombe által javasolt pioneer a50da lesz a befutó és ha most nem is, később egy pioneer n50a, de ha egybe sokkal olcsóbb akkor setben. Valahol meg kell húznom a vonalat sajna a minőség rovására.
Az is tervbe van hogy az lg b7 nek vannak aplikációi illetve netrádiói így nem kellene csak egy jól csatlakoztatható erősítő. Analóg nálam kilőve. Majd ha a gyerekek kirepültek, komolyítunk a rendszeren. Mivel a 20 évvel ezelőtti bowerses onkyos házimozin kívül szinte 0 tapasztalattal rendelkezem, ezért nagy a csapongás, szórás. -
-
orbano
félisten
én most "vakon" megyek bele az építésbe. de annyira imádom ezeknek a hangját, hogy elrontani nagyon nem lehet. a kocsiban, mély nélkül, közlpen kiemeléssel, fázis hibákkal tűzdelve, tré időkorral és vágással is jobban tetszett a hangja mint akárminek amit eddig hallottam. egy dolog tetszett csak jobban: ugyanezek a driverek a kis Getzben a csövesített prox-szel
-
deja vu
addikt
Valami olcsóbbat és hazai boltból. Meg jó lenne ha már valami 100%-ig biztosan jó lenne. Nem lenne jó ha kiderülne, hogy ez sem jó, meg az sem jó és plusz százezreket kidobok az ablakon.
Arról volt szó korábban, hogy a Cambridge Audio CXA60 + Focal Aria 906 páros már tényleg egy jó középkategóriás szett. Ezért gondoltam, hogy akkor már belevágok a drágábba, mert akkor ez talán sok évig maradna, és ez nekem egy álom lenne a mostanihoz képest. De erre kiderül, hogy ahogy használni szeretném, úgy nem lehet. Most akkor mi van ezzel a szettel? Bodz kérlek írd már le.
-
pityaa23
senior tag
Hát azt tudom, hogy mondjuk 150-re csökkentem a komódot és középre rakom, így marad mindkét oldalt kb 50-55 cm. Az állványok milyen magasak? Ott jobbra a pult az 115 magas, kb a komód is akkora lesz. Gondolom az fölé kellene helyezni a hangfalakat, hogy ne egy kis "lyukban" legyenek. Egyébként egy társasházról van szó, a méllyel óvatosan kell bánni, szóval annyira lehet nem rezegne az a komód sem.
-
fehér_ember
addikt
Kellett neked felajánlani, most nagyon népszerű lesz a da300-ad
. Én is Gyöngyösi vagyok, engem is érdekelne, igaz nem most, majd úgy ősz táján kölcsönkérném pár óra hosszára (tehát még ugyanaznap vinném-hoznám) hogy saját rendszerben össze tudjam hasonlítani az impact twinnel. Természetesen én is kölcsön adnám a twint vagy akár mást is (pl. az arcam erősítőm) ha érdekel. Jólenne ha néha itt vidéken
is beindulna egy kis kölcsönös hallgatózás, hogy megismerjünk más rendszereket, más komponenseket.
-
gordonfreemN
addikt
-
dgyuri0123
nagyúr
A fejhallgatós teszt nagyon nem olyan, mint a hangfalas. Szvsz. Mivel a membrán 1cm-re van a füledtől, egész mást hallasz, mint hangfalból, ami akár 3-4m-re is lehet tőled. Más a hang terjedése, más a dinamika és teljesen más a térérzet is. Szerintem sokkal nehezebb fejhallgatóval "kiszúrni" egy "JÓ" MP3-at, mint hangfalon hallgatva. Annál is inkább, mert pl. a dinamikai beszűkülés hangfalon sokkal hamarabb hallható és komolyabb nyoma van, mint egy fejessel. És akkor a tér beszűküléséről nem is beszéltem, mert a fejhallgatók "általában" nem rendelkeznek hatalmas térrel és színpaddal. Hangfalon hallgatva hamar eltűnik a szellősség, a prezensz tartomány, hamarabb válik kétoldalas sztereóvá a hangzás.
Nem azt mondom, hogy nem léteznek irgalmatlan jó fejes rendszerek, csak azok is, mint minden, ami jó, akár könnyedén a milliós értéket is elérhetik, vagy át is léphetik. Úgy ismét ott tarthatunk, hogy nem is rossz az MP3, de ez megint csak néhány ember "játékszere", nem általános.
Minap járt nálam egy fórumtárs "hallgatózni" és "tudtomon kívül becsempészett" egy MP3-as felvételt a meghallgatás során. Azonnal felkaptam a fejem, hogy mi ez a sz@r. Akkor mondta, hogy 320-as MP3. Utólag...
(#68187) Nemir Ombe: Nincs igazad.... Én adtam rá választ. Onnantól kulminálódik a dolog.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Tőzsde és gazdaság
- Hobby elektronika
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Gaming notebook topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- One mobilszolgáltatások
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest