- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Telekom mobilszolgáltatások
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- iPhone topik
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kiskokó
veterán
válasz
#46129152 #93722 üzenetére
Helló
Hát azért a Minx Xi sem egy rossz erősítő, erőben meg pláne.
De amúgy természetesen a nappaliban költözés előtt hetekig teszteltem a cuccokat.
A MinY is volt az Rx8-al párban meg a Vincent is a monitor 100-al.
Nem olyan rossz amúgy, hisz 4 hónapja így hallgatom és azért nem égető a dolog csak ugye belém hozta a hifizhetnéket mikor először megvettem a Vincentet.
A Vincentel azért tényleg jól szólt, de ahol most van polcra bezsúfolva sajnos nem szerencsés a hangzásnak de jobban nem tudom megoldani.Fehérember:
A hálóban az asztal alatt lenne a fal sarkában, szinte nem is lehetne látni nem számít annyira a kinézet.
60-80K körül használtban gondolkoznék.
Igazság szerint haverom régi Wharfadale (remélem jól írom) is tökre tettszett mikor itt volt 1-2 hétig.
Nem csapok le én semmire, nem sürgős a dolog.
Így is csak azért nincs elég mély mert nem akarok basszust kiemelni az erősítőn és csak +1en van asszem +8ig megy.
+3, +4en elég jól megjön a mély, csak mégse tökéletes.
Köszi -
szazbolha
addikt
válasz
#46129152 #93722 üzenetére
"Az én tapasztalatom ugyan ez volt, csak egy Yamaha hálózati erősítővel. Az is tudott mindent(is) de a hangfalból a basszust nem tudta rendesen "kitolni"."
.
Én pont az ellenkezőjével kínlódom.
A yamaha (N303D) csak annyiban különbözik egy NAD 320BEE-től vagy egy régi fischertől ebben a tekintetben, hogy a mélyet keményen adja vissza. (bármit is jelentsen ez, kevesebb benne a lágyság mint az öreg masinákban)
Szóval az a mély csak függ a hangfaltól, vagy a mélysugárzó(k) méretétől.
.
De már adaptálódik a fülem és van meglepetés is. Rátolva a falra nem brummog, nem nő tovább a mély túlsúly.
Gyönyörűen zenélő polcsugárzókat hallgattam meg, de a mélyük vagy erőtlen volt vagy becsapásnak éreztem. -
törölt tag
válasz
#46129152 #93554 üzenetére
Hello! Tápellátás gond lesz, de nem hinném, hogy kábel. Köss ki mindent, semmi ne érintkezzen egymással és az erősítővel, aztán egyesével kezdd el összedugni a rendszered elemeit! Amikor megjön a medve, akkor kell körülnézni, hogy mi változott. Az esetek többségében a lakásba bejövő koax csücsülő 100 V körüli lopakodó feszültség csinálja, egy pár száz forintos leválasztó trafóval elhárítható a hiba. Ha nem ez a gond, akkor a földeléseket kell megnézni.
-
szazbolha
addikt
válasz
#46129152 #93539 üzenetére
Ez a felvétel meg van Tidal-on is a dánoktól, tényleg jó. Középtájt még a kasztanyetta hangja is tisztán kihallik.
.
Szóval ez a Spotify meg Tidal nagyon jó.... olyan szempontból, hogy nem kell töltögessek, azonnal meg tudom hallgatni ha valami érdekel.
Ez a musiccast-os dolog is egy jópofa dolog. Zenét a dolgozószobámban hallgatok, de ha vennék a nappaliba egy házimozit, akkor oda is ki lehetne portolni. Mondjuk erre ritkán van lehetőség a nyüzsgés miatt, de a funkció megléte tetszene... meg akkor a gyerekek is azon nyomhatnák, nem ilyen egybeszabott JBL bt hangszórokon. -
v-man
őstag
válasz
#46129152 #92442 üzenetére
Köszi az ajánlást, ezt a gyártót nem ismerem, de megpróbálok utánaolvasni.
Ugyanennek a hirdetőnek van egy [Eltax Liberti 1+] típusú terméke is, az esetleg szintén jó lehet? -
gordonfreemN
addikt
válasz
#46129152 #92296 üzenetére
Olyat én nem is tudok
Köszi az invitálást.
Jómagam lehet nem tudnék sok dologról mesélni, elvégre még csak pár éve zenélek, vagy hifizek, mikor mit
Természetesen nem gúnyolódásból írtam, hanem tényleg találóak voltak az idézetek.
Horgászat: Nekem sportnak unalmas, pihenésnek kényelmetlen, hobbinak meg nem hobbi ugye. -
Mosqu!to
addikt
válasz
#46129152 #91063 üzenetére
Érdekes cikk, lehet, hogy más is van mögötte, de nekem kifejezetten jobbnak tűnt a Qobuz 24bit/96k anyagja a Tidal 16/44 flac-jainál, de nem foglalkoztam ABX teszteléssel.
Láttatok esetleg hasonlóan alapos és tudományos tesztet PCM/MQA/DSD összehasonlítási viszonylatban?
-
fehér_ember
addikt
válasz
#46129152 #90779 üzenetére
Neked is pont ilyen volt vagy az "S 110"-es?
A grundig box-omba is hasonló mélysugárzó volt (látszatra) és nem volt rossz, ez a magas meg biztos jobb mint ami abban volt.Amúgy az Arcus TS15-ösek is kellemesen szólnak. Még múltkor vettem háttérsugárzónak, de csak tegnap fogtam be (először frontoldalon) és már kétnapja megy, és egyre jobb lett (persze a hangszórókábelek is sokat álltak). Na jó, persze a nagy állódobozomtól elmarad, főleg mélyremenetelben, mennyiségükben és az alacsony fekvenciák részletezőképességében, de amúgy ha nem lenne jobbam, nem lenne óriási hiányérzetem. Indulásnak és/vagy áráért nagyon rendben van ahogy szól. Kicsit sem fárasztó, akármeddig hallgatható, pedig pörgősebb zenéket nyomattam rajta. Kisebb szobában meg még a mélyek is többek lennének. Csak ez a hangszóróelrendezés nem a legjobb így, hogy bal és jobb oldal nem tükörszimmetrikus. Nem igazán van színpad, persze az is igaz hogy most csak fel vannak dobva az állódobozaim tetejére, szóval még állva is fülmagasság felett vannak
.
Viszont ahhoz meg túl nagyok hogy csak úgy felcsavarozzam a jelenlegi hátterek helyett a kis falitartókra. Ezért rendellenesen csak ülő fülmagsságba fognak kerülni hm 5.1 surround-ként. -
fehér_ember
addikt
válasz
#46129152 #90773 üzenetére
Én nem tettem volna 4db. Noctua NF-et hátulra, ha álló helyzetbe kell akkor jóval olcsóbb és ugyanolyan halk a Coolink SWIF2-es is.
Audio és medialejátszós pc-be tennék tápnak max. egy EVGA 650 GM-et, auto eco móddal 30%-os terhelésig be sem kapcsol a ventije; tehát simán visz egy passzív hűtésű videó kártyát is némán ha filmet is szeretnél nézni mondjuk 4k-ban és nem elég modern a procid. A procihűtő ventilátorát meg lecserélném egy 10dB környékire, szóval ha nyitott vagy szitává lyuggatott házba kerülne akkor akár egy ventivel meg is van oldva a zajkeltés és persze egy ssd se zörög.(#90774) fokukac:
Ha az esztétikai hibával együtt tudsz élni akkor egy pl.Arcus TS15.
De ez a I.Q Lady mini is ígéretesnek tűnik (bár nem hallottam). -
p76
senior tag
válasz
#46129152 #90541 üzenetére
De az hogy lehet hogy a Pioneer CT-506-os jobban szólt? Sikerült úgy torzítani az eredeti felvételen hogy az kellemesebb lett a fülnek?
Vegyük például egy 100 dolláros fejhallgató erősítőt, a JDS Labs Atom amp-ot ami szuper jó kimérve.
Ha valamelyik félmillás fejhallgató erősítő annál jobban szól, akkor az csak eltorzíthatja hangot olyan irányba hogy kellemesebb hallgatni a tesztelőnek. -
fehér_ember
addikt
válasz
#46129152 #89848 üzenetére
Szerintem erre te is tudod a választ.
De sztereóhoz szubot használni főleg 12m²-en.
Ha meg már úgy alakulna hogy használni kéne egy nagyobb helyiségben egy gyengus front párhoz, akkor 2db. egyformát, külön a bal és külön a jobb csatornához, hogy egyáltalán megadjuk az esélyt a normális színpadképnek is (hamár hifi fórum).Amúgy meg fogod és kipróbálod. Fogsz 4 db. vezetéket és az erősítő hangfalkimeneteire nemcsak a 8Ω inpedenciájú V63-as frontjaidat kötöd, hanem a subnak azokra a speaker level inputjaira is csatlakozol amiket valamiért nem akartál rendesen megmutatni a mostani fotódon.
Én viszont maradnák csak a hm erősítős használat mellett, szerintem sok az a szub még oda is.
-
Zoluska
tag
válasz
#46129152 #88300 üzenetére
Mert untam, hogy mindig a hátlapon kapcsolgassam őket egyenként, plusz még a DAC-ot. Lefekvéskor nem szerettem otthagyni, mert pukkant, mikor kikapcsolt a forrás vagy mintavételi frekvencia változás volt (ez mondjuk inkább a DAC hibája volt). Ennek valószínűleg az az oka, hogy a hangfalban csak végfok van, így egy kisebb pattanás a jelben óriási pukkanásként jelentkezett.
Túl korlátoltnak és macerásnak kezdtem érezni a rendszert, és azt vettem észre, hogy egyre többször csak a Modecom aktívokat kapcsolom be. Vissza akartam váltani külön erősítő+hangfal kombinációra.
Hangminőségben nem volt hiányérzetem, bár egy subra már akkor is vágytam, de a bővítés lehetősége ott is meglett volna. -
törölt tag
válasz
#46129152 #87120 üzenetére
Mindenféle csatlakozó plusz kontaktusokat, újabb anyagrétegeket jelent, amit jó elkerülni, tehát ahol nem fontos, ott ne használjunk dugókat! Így viszont a szabadon lévő huzal oxidációja lesz a gond és mivel a réz-oxid nem túl jó vezető, néhány hónaponként érdemes megpucolni az érintkező felületeket.
-
törölt tag
válasz
#46129152 #87108 üzenetére
Elsősorban hangmérnök vagyok, kábeleket, audio PC-t csak hobbiból gyártok.
Én nem szeretem a különböző kábeleket rendszeren belül vegyíteni, mert teljesen esetleges eredményt ad. Van olyan hobbitárs, aki minden készülékhez másféle tápkábelt és összekötőt használ, mondván hogy ahhoz az illik. Így születnek azok a felállások, amik egy bizonyos muzsikával talán jó eredményt adnak, de sok másiknál ez már egyáltalán nem garantált. Én pedig - mivel sokféle zenét hallgatok - rossz iránynak gondolom, ha a rendszerünket egyetlen hanganyagra hangoljuk.
Szóval szerintem átkötőnek használd ugyanazt, amit a hangdoboz bekötésére.
-
bajnokpityu
félisten
-
t.zolka
aktív tag
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#46129152 #84046 üzenetére
nem az a baj, h 2003as eredmény, hanem az, h az év hangfala cim kb pénzért vehető. az onlájn magazinok a hirdetőkből tartják fenn magukat, azokat a teszteket, amik hirdetők cuccairól szólnak, automatikusan skippelem.
ettől függetlenül jó cucc, nem tudom mennyire gáz a furnérja, azt azért tudni kell, hogy az újrafurnérozás akár a hangfal árát elérheti. hangfal esetén az hibás esztétika szerintem nagyon komoly árcsökkentő tényező.
-
xxxxxxxxx
tag
válasz
#46129152 #82421 üzenetére
Véleményem szerint mindig van értelme a dupla bekötésnek.
Az viszont egy másik dolog, hogy ez anyagiakban megéri e mint 1 ugyanazon áron vásárolt jobb minőségű kábel beszerzésének. De ez csak az én véleményem!
Nem tudom mi a fórum által elfogadott vélemény lehet megköveznek érte.szerk: Feltett kérdésemben köszönöm a segítséget. Végül is nem jutottam semmire. Tuti én vagyok a b@lf@sz, de mind1 így marad nem lényeg.
-
fererencz89
őstag
válasz
#46129152 #81676 üzenetére
Bocsi, 3x4m-t akartam írni, akkora a szobám.
Én a kisebb dobozokra voksolok.
Minél kisebb a szoba, annál nagyobbak a problémák mély hangoknál. Volt álló hangfalam nagyobb szobában 40Hz-ig lement, most 50Hz az alja, és kb mindenféle hangfallal ez az alja. Bizonyos frekvenciák erősödnek, vannak amik meg gyengülnek.
-
fererencz89
őstag
válasz
#46129152 #81674 üzenetére
Attól függ, mennyire kicsi a helyiség, hogy van berendezve,...
Nekem vannak bajok mély hangoknál (2x3m a szoba). Itt már azt vettem észre, hogy a kevesebb több, vagyis ami papíron gyengébb mélyben, az jobban szól a gyakorlatban.
Egy ekkora álló dobozzal már lehetnek gondok, ha tényleg kicsi a szoba.Vagy nagyon közel ülsz hozzájuk, és alacsony hangerőn használod, de annak nem sok értelme van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Formula-1
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Magisk
- Linux kezdőknek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G8, I7-1185G7, 32 GB RAM, 512 SSD (MAGYAR VILÁGÍTÓ BILLENTYŰZET)
- Eladó használt Gigabyte AMD Radeon HD 6750 videókártya
- GIGABYTE GTX 1060 Mini ITX OC 3GB videókártya
- Új ASUS VivoBook 15 X1504VA - 15,6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB - Win11 - 1,5 év gari - MAGYAR
- Eladó ASUS ROG Zephyrus G14 GA401Q + teljes gamer szett --csere is érdekel
- AKCIÓ! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest