Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • s4tch

    veterán

    válasz DonThomasino #86956 üzenetére

    Miután a Minxnek nincs analóg (illetve digit) kimenete, preampként és futóműként is használhatatlan. Nem fogsz tudni mögé bepakolni semmit. Ez persze nem hiba, inkább egy olyan jellemző, amin nem tudsz változtatni.

    Ha fejleszteni szeretnél, akkor nagyjából két irány játszik: keresel a Minxhez jobban passzoló hangfalat, vagy eladod a Minxet, és veszel helyére forrást, erősítőt, akár egy dobozba integráltat. A Minxet pár éve vásárlási szándékkal meghallgattam, az integrált egybe-mindenek között szerintem nem ennek volt a legjobb hangja. Ha jobbat szeretnél, és maradnál Cambridge vonalon, akkor szerintem a CXN és egy nem belépő erősítő megérne egy meghallgatást. A CXN-nek van elég USB aljzata, valamint (digitális) preamp funkciója, tehát elvileg akár egy sima végerősítő is köthető lenne mögé, és a CXN-ről állíthatnád a hangerőt. Viszont ha a 851A árát el tudnád költeni, akkor rengeteg opciód lenne. Pl. akár eladni a Minxet, egy 851A elé bekötni egy Pi vagy "kocka" alapú streamert/USB lejátszót. Vagy keresni használtan egy Linn egy dobozos eszközt, amire csak rádugod a hangfalakat. Vagy venni egy Teac NT503/505 eszközt, ami tudja a Minx érdemi funkcióit, csak épp jó a hangja, és mögé bármilyen, ízlésednek megfelelő erősítőt.

    Egyébként én is jártam hasonló cipőben, csak Marantz vonalon. MCR611 van otthon, nagyon nézegettem mögé és helyette mindenfélét, aztán inkább megtartottam az asszonybarát eszközt, és vettem egy pár alkalmi vétel hangfalat. Egyelőre bőven elégedett vagyok vele. Pedig volt nálam kölcsönben több erősítő, volt is, ami hallhatóan jobban szólt a Marantz vonal kimenetéről, de abból a pénzből, amiből a minőségi hangfalcserét megoldottam (20eFt...), esélytelen lett volna forrást vagy erősítést érdemben fejleszteni.

Új hozzászólás Aktív témák