Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • s4tch

    veterán

    válasz Ear001 #99131 üzenetére

    Abból indultam ki, amit hárásó írt. Nekem úgy tűnt, hogy miután eddig roon szerver nélkül használta a Node2i-t, ezért nála nincs szükség őrületes mennyiségű helyi tárhelyre. (Mondjuk ezzel a nassal is lehet klassz fájlszervert csinálni: két nagy 3,5" hdd belülre, raid tükör, és egy külső ssd usb portra, amiről fut a szerver. Így a backup drive abból a rendszerből, amit te vázoltál, nem fér bele, de a raid tükör is elég biztonságos azért ilyen felhasználás mellett. Backupot meg mellé lehet tenni offline-ban, havi manuális mentéssel.) Nálad valóban szükség lenne több rekeszre a nasban, az meg nyomja a költségeket. Egy inteles, 4 gigás, 4 rekeszes nas nem filléres tétel sajnos. Amúgy a linkelt, viszonylag megfizethető nas intel procis ;) Sokan használják roon core futtatására, és bár a roon fórumon vannak vele problémák, utólag a legtöbbet megoldják.

    A mac mini ehhez szerintem félmegoldás, kezdve azzal, hogy a 2,5" hdd-k drágábbak fajlagosan, valamint elveszted a tükrözés lehetőségét. Ja, és többet fogyaszt. Viszont jó sok másra is, pl. simán lehet belőle htpc, vagy akár teljes értékű desktop a lakás bármely pontján.

    Nekem a HP Microserver család is szimpatikus. Eleve szervernek tervezték, használtan simán megfizethető, csak a hűtését kell tuningolni kicsit valami csendesebbre.

    A szerver, kliens felállás lenne az ideális valóban. Pl. hárásónál: szerver nas, kliens N2i ;]

Új hozzászólás Aktív témák