- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Mobil flották
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
bta1
őstag
"Ma már nem merném bevállalni ezt az arányt."
Valahol itt kezdődik a mai hifi(zés) komolytalansága. Mit szólnátok hozzá, ha 20000Ft lenne egy új LP (műsoridő < 45 perc), és gyakorlatilag nem lenne más választási lehetőség? Ugyanez Hungaroton nyomásban 6000/db? Pedig csak felszoroztam a 25 évvel ezelőtti árakat a mai/akkori átlagfizetés arányában...
-
Dißnäëß
nagyúr
Olvasgatok itt és megakadt mondandódon a szemem.. kőzetgyapot sokat csillapít, de ha be is építed gipszkartonnal, a gyapot a magasakat már kevésbé csillapítja, a gipsz felülete már ismét visszaveri, nem ?
Agyalok, hogyan lehetne egy nagyobb konyhaétkezőnappali csillapítását megoldani. Egyelőre nincs jobb ötletem, mint hatalmas, design-os képeket a falra, vakrámáztatni, textilre. A kép hátoldala ugye üreges, na azt szépen kitölteni kőzetgyapottal és mehet fel a falra. Így a nagyobb sík falfelületek nem lennének annyira hangvisszaverőek, az ablaküveg elé meg ugye ott van valami jó súlyos függöny. De azért még kattog az agyam kicsit ezen a témán..
-
s4tch
veterán
Fhúbakker, ez állat lehet, ha a hifizést kivonod az összhatásból.
(#80347) Ribi: ez olyan, mintha lenne egy bajnok erősítőd, és azt mondanád, nálad ez adott, így az utolsó helyre rakod.
Örülj a jó szobának, és ha tudod, hallgasd meg a rendszered egy pocsék akusztikájú helyiségben...
Nálam valahol ül a bejegyzésből idézett sorrend. Esetleg minimális változtatással hangfalak = szoba, erősítés, forrás, satöbbi lenne a saját rangsorom. Talán azért, mert hallottam autóhifiben a fejegységtől a hangszórókon át a kábelekig csavarra ugyanazokat a komponenseket különböző környezetben teljesen máshogy szólni (nálam a legnagyobb autóhifi-tuning az autócsere volt, a bőrülések eleve sokat hoznak...), és a fülesezés, fejhallgatózás is nagyjából rávilágított a különböző elemek cseréjekor tapasztalható változásokra. De lehet, hogy tévedek.
Köszi mindenkinek a válaszokat.
-
Patice
nagyúr
A kocka 3W-ot kér a konnektorból, ha nincs más rákötve. Viszont a beüzemelés, beállítás idejére sem kell rákötni semmit, mert - azzal a rendszerrel amivel én használtam - minden másik PC-ről, parancssorban történt. Cserébe olyan minimál, stabil rendszer lesz rajta, ami jobb hangú bármilyen DLNA-s cuccnál. Csak kell hozzá a megfelelő - nem olcsó DAC.
A DLNA-s lejátszás legnagyobb hátránya meg maga a DLNA. És szinte az összes hálózati lejátszó ezt használja. Persze vannak itt is high-end modellek, amik jól mennek DLNA-ról is, csak azok horror áron mennek (pl. Luminok, vagy a megint csak kivétel Sonore MicroRendu, Ultrarendu. Ja, ha már Sonore, akkor ott van a kocka alapú Sonicorbiter SE.
).
Szóval azért ennek is megvannak a maga hátrányai.
(#80092) pityaa23:
Igen, megerősítem, én is használtam így a Syno NAS-omat. Az olyan USB-s DAC-ok, amik Linux-szal is kompatibilisek és nem kell hozzájuk driver, azok működni fognak a NAS-sal és a zenelejátszást a Syno DS Audio appjával lehet vezérelni. Kényelmes megoldás, de a NAS nem éppen a legideálisabb lejátszónak a zajos tápegység miatt.
(#80095) pityaa23:
+1 a raspberry építésre. Én olyan megoldást javasolnék, ahol a Málna csak transzport lesz, tehát csak digit kijárattal rendelkezzen. (Volt ilyenem, használtam egy darabig, nagyon jó hangú volt.) A Málnán az USB kijáratot felejtsétek el, zsákutca.
Ezért olyan erősítőt néznék, amiben van DAC.
-
s4tch
veterán
Az más kategória. Eredetileg a kolléga laptop vagy ekvivalens mini pc javaslatot tett, ami sem méretben, sem fogyasztásban nem lesz egy kategória a kiskockával, és az értelmesebbek jóval drágábbak is. Emellett a nagy részén windows fut, ami headless használatra is alkalmas, de azért legyen kéznél egy monitor és egy billentyűzet... Egy normális audio pc meg meglehetősen drága, főleg a kérdező büdzséjéhez képest.
A kérdezőnek, illetve az ismerősnek kell _valami, ami nasról lejátszik zenét. Én ebből indulok ki. Egy egydobozos megoldásból hamar eljutottunk a laptop + dac + sztereó erősítőig, ami kapásból 3, külön kapcsolandó, külön fogyasztó, külön kezelendő eszköz. A csajom biztos befonná a haját, ha 3 eszközt kéne kezelnie ahhoz, hogy szóljon valami (web)rádió, vagy el tudjon indítani egy audiobookot a gyereknek.
Egyébként szerintem még a telefonos kezelés - illetve ennek kizárólagossága - is korlátozó tényező. Én inkább geeknek tartom magam, mint nem, és van, hogy fogalmam sincs, hová pakoltam le a telefonomat. A hifi mellett meg mindig ott a távirányító, célgombokkal (pl. forrás, kedvencek, hangerő, stb), van a házon szép kijelző, amit lehet nézni akkor is, ha nincs kéznél telefon, és csak a hosszú listákban való görgetés jelent kompromisszumot a használatban.
-
Club
őstag
Egy komplett egységet szeretnék összerakni.
Ha kezdetben csak az erősító, aztán hangfalak stb stb lassan rakom össze az sem gond, de szeretnék normál dolgokat beletenni olyat ami majd összerakva tudja amit kell.
Ok, EQ kilőve, és lehet tuneres erősítő.
Kezdésnek 1-1 egységet vennék, mert azt már tisztán látom hogy kompett szett ebbe nem fog beleférni, 30-40k-val indulnék. -
Van, egyre több. Azonban a telefonos minőség ugyanott vérzik el, ahol a PC, csak sokkal jobban: egy elektromos viharban ülve nem sok esélye van bármilyen DAC-nak. Ettől még az irány üdvözlendő, főleg, ha ezért nem kellene nevetségesen magas összegeket leszurkolni (lásd LG V30, hogy a legfrissebb tetsztet emlegessem).
-
sixpak
nagyúr
Lassan 2 éve LG V10-et használok....hát nincs rossz hangja, telefonok közt mindenképp figyelemre méltó.
-
s4tch
veterán
Lehet, csak egy jó dac és tisztességes jelszintű kimenet kell bele. Általában azért az okoskütyüket inkább control pointnak szokták használni. Nem tudom, van-e olyan tablet, ami egy pi+dac felállásnál forrásként jobb hangot tudhat.
A kolléga által feltett két kérdésből egyébként számomra semmi nem derül ki az ő láncáról.
-
törölt tag
Akkor gondolom eltudod képzelni mi lenne itt, hogy ha mindenki elkezdené dícsérni a saját tuti rendszerét.
Ez már nem a zenéről szól mint ahogy a 100-200ezres videokártya sem a játékról.
Mint, ha egy zsanmaréfilmet néznék ahol a király udvarában azon vitatkoznak az úrfik melyikük aranylova a szebb. A paraszt aki meg olvassa csak les mint a huggyozó malac.
Én lennék az első aki visszahívja az oroszokat. 3 tévé. 3 auto pár hifi aszt kuss van -
-
fehér_ember
addikt
Az amp4me-ről még annyit hogy így ezzel a fekete plexivel már tök jól néz ki, még a jack csatlakozó anyáját kellene eltüntetni (min. feketét használni); illetve az is dobna a dolgokon, ha hátul valami csupafém hangfalcsatlakozó lenne használva; és a elején a bemenet visszajelző világítás (már ha az,az) nem piros zöld, hanem inkább kék és/vagy narancssárga lenne (végül is a csak piros se rossz, de a zölddel vegyesen szerintem kicsit gagyi).
(#79305) dgyuri0123
"Gondolom arra a használt Primare-ra gondoltál, amikor a bukóról beszéltél"
Nem, hanem a tervezett Onkyóra és Dynóra.(#79308) Dorian
A kék viszont menne a feketéhez (ha nem túl erős, jó az)
Hátul amúgy van valami szerepük az rca-k mellett azoknak a kék-zöld pöcköknek, vagy csak azoknak van akik nem tudnak olvasni? -
fehér_ember
addikt
És miket hajtassz vele, mennyire elég a teljesítménye?
Amúgy nincs azzal baj ha valaki újakat akar venni, csak akkor alaposan körbe kell járnia a témát, meg kell hallgatnia, mert azt eladni már óriási bukó. Az tényleg csak úgy jó, ha megmarad és hosszú-hosszú évekig használja. Ellenben pl. egy primare erősítőn valószínűleg nem bukik többet 10-20e forintnál, ha a későbbiekben mégis le akarná cserélni.
Amúgy ha belegondolunk a tegnap linkeltek közül minden bizonnyal az amp4me a legfiatalabb, lehet még az onkyo-nál is
A lényeg az hogy több véleményt hallott, és majd eldönti hogy mi lesz.
-
Nyilván lehetséges, ha nincs a gépben valami poti. De elkerülném. Ráadásul a magnó szebben szól a régi korong lemez felvételekkel, mint a Spotify premium a nyavajás "remastered" (értsd: szarrá kompresszált) verziókkal. Akár hallgatnám is, ha nem menne szűk fél hanggal lejjebb (és lassabban) minden
-
bta1
őstag
Most komolyan, szerinted ő stúdiót épít?
A legnagyobb probléma, hogy hiába tanulja meg valaki az elméletet, a gyakorlati alkalmazáshoz olyan érzék kell, amit sehol sem tanítanak. A szaktudással rendelkező hifisták éppen úgy hajlamosak elveszíteni a józan ítélőképességüket, mint a többiek, és ez részemről annyira nem légből kapott állítás, hogy jó lelkiismerettel senkit sem tudnék ajánlani. A mérés még (kb.) rendben lenne, a bajok a kiértékelésnél és a "tapasztalatszerzés" során kialakított dogmáknál kezdődnek...
-
Ribi
nagyúr
mm skála állásából inkább olyan 3.2-3.3 lesz az
Persze a ferdeség miatt 3.5nek látszik.Amúgy itt látszik hogy kell leolvasni.
Először a mm-t kell leolvasni a felső skáláról, majd a tized milimétert az alapján, hogy melyik vonal esik pontosan egybe a felette lévővel. -
Attila0
őstag
Már én is gondolkoztam ezen a megoldáson és, lenne is egy régi Thomson cs100-as hifiből visszamaradt hangfalpárom. csak nem tudom hogy működne-e! Illetve még egy 80-as éves végén vásárolt musikcenteré. Viszont utóbbi működése bizonytalanabb mivel már évek óta használaton kívül van.
-
-
-
dgyuri0123
nagyúr
"ha zenére alkalmatlan, mozira mitől lenne jó?"
Hol írtam olyat, hogy ami alkalmatlan zenére, az majd jó lesz mozira?
Ha utólag
szerkesztedbelenyúlsz, arra nem tudok mit mondani. Először rosszul írtad, ez tény...Ha te olyan robbanásokat szeretsz, amitől ledől a szobád főfala, azt egy "jó", "zenére hangolt" rendszer is megcsinálja. Ellenben, a Klipsch, ebben az ársávban semmi ilyesmit nem tesz, maximum torzít és visít.
Amúgy, ha ennyire mozipárti vagy, azt ne ebben a topikban reklámozd, szerintem.
-
Dorian
félisten
Mégis miféle más erényeket? A filmekben nincs zene és beszéd? A zenékben nincsenek mély frekvenciák vagy dinamika meg hangerőigény?
Aló kategóriában, ahol annyit tudunk tenni, hogy a sok rossz közül kiválasztjuk a számunkra kevésbé rosszat még ez így van, viszont sem általánosságban nem igaz, sem pedig a normálisabb színvonalú rendszerekben.
-
dgyuri0123
nagyúr
-
-
bta1
őstag
"Azt mondod, hogy hajnalban be kellene kapcsolni az erősítőt ahhoz, hogy este már jól szóljon?"
Nem egészen. A javulás óráról órára csekélyebb*, az egész exponenciális folyamatnak tűnik (ha megfeledkezünk néhány, hosszabb távú "bemelegedési" jelenségről, de most inkább nem borzolnám kifejezetten misztikusnak tűnő jelenségekkel a kedélyeket). Kérdés, ki hol köti meg a kompromisszumot... sajnos azok számára se tudnék jó hírrel szolgálni, aki csak ímmel-ámmal, hetente néhány órát hallgatnak zenét a hifijükön.
* Ráadásul sokkal többet nyomhat a latban az elektromos hálózat leterheltsége. Gondolom, sokan észrevették, hogy késő délután (általában) mennyivel fárasztóbb / érdektelenebb a hangzás...
-
Dorian
félisten
Én nem értek hozzá, vettem
Alapvetően Bodor-féle gép egy igényesebb házban
Full passzív hűtés, integrált procis alaplap, 8W-os 4 magos procival. 4GB RAM, 120GB HyperX SSD, Tényleg komoly analóg táp az alaplapnak és külön toroidról analóg az USB kártyának (Bodor-féle V2-es verzió) és SSD-nek. Mindez egy Silverstone 04-es fekvő házban.
Windows 10 fut rajta, manuálisan pucolva, vásárolt Fidelizer Pro optimalizálja, Foobar a lejátszó program és Jplay protokoll játsza ki az adatfolyamot a DAC felé. -
s4tch
veterán
...meg annyira át is alakult a műfaj, hogy vegytiszta hevimetált már borzasztó kevesen játszanak.
A lényeg, hogy a feszes, gyors mélyekkel (főleg lábdobokkal) és a gitárok tartományával sok lánc hatalmasat birkózik. Pl. ezt vagy ezt vagy ezt is elég nehéz rendesen megdörrenteni, a nappaliban nálam most mind csak erőtlenül cincog. Egy ideje előállt az a nem kívánatos helyzet, hogy az autóban nagyobb élmény metált hallgatni, mint a lakásban...
(#73657) zoltanz: frászt nem, lásd Symphony X-től Maidenen, Priesten át a Leprousig. Vagy pl. most jött ki egy friss Pain of Salvation lemez, abban is szépen dalol a fiú. Meg is hallgatom.
-
Tomacko
senior tag
Nem offense dolognak szánom.
Led Zeppelin "csak" rock zene , de már ez is nagyon meg hálálja a részletező képességet. Tool - No quarter na ez egy kis agyalós, futurisztikus...... de már metál bandák közé sorolt.Iron Maiden - Fear Of The Dark 3 gitáron már, Iron Maiden - Hallowed Be Thy Name, és most direkt nem kerestem olyan hűde nagyon bonyolult nagy zenekarral kiegészült felvételeket mint például a Haggard, nagyzenekarral lépnek fel sokszor, a lemezeik meg egyértelműen ebben a felállásban rögzítődnek. Szóval a metál zenéhez, hogy halljad a hangszereket ahogyan azt fel is vették, szépen külön tudd őket választani, főleg ahol már 3 gitár szól a basszuson kívül, olyan részletező képessége kell legyen a rendszernek legalább, mint amit igényel a kamarazenekari felvétel. Mi metál fanatikusok, akik szeretjük a komolyzenét is minőségben hallgatni, azt mondjuk legtöbben (persze van kivétel azért néhány fővel), hogy az a rendszer szól jól amin ezen két műfaj egyaránt jól élvezhető, hallgatható.
Haggard , Haggard - live és itt "csak" kis zenekarral vannak
Szóval ezt most csak azért vezettem fel ilyen hosszan, hogy le írjam, a metál zenéhez azért kell a résztezőképesség, mert nagyon sűrű tömény megszólalásúak ezek a hangszerek..... vagy hogyan is mondjam, hogy érezze mindenki. Szóval ezek a felvételek nagyon sok részletet tartalmazhatnak egy bejáratott fülnek, de ezt is meg kell tanulni hallgatni mint ahogyan a komolyzenét is, és a tömény hangzású hangszerek élvezhetősége igazán egy részletező rendszen mutatkozik meg.
-
-
Ear001
addikt
Az erősítő teljesítményét érdemes a hangfal teljesítménye alá lőni, hogy még csak véletlenül se tudd kinyírni a hangszórókat. Pont fordítva. Ha az erősítő határon, nagy teljesítménnyel dolgozik, akkor többet torzít, klippel, igen torz jeleket ad ki, amik nem lineáris mozgásra késztetik a hangszórókat és azok leégnek. Ésszel használva persze nem kell, hogy gond legyen, ez a watt egyeztetés inkább csak elméleti dolog.
Az én csövesem 2x7 wattot tud, de néha ez is sok, kiveszek két 2A3-at és akkor három watt körül jár a teljesítménye, mégis bőven elég, néha még papíron meglepően érzéketlen dobozokhoz is, persze az az egyik véglet. A másik, hogy rettentő száz wattok kellenek, de nem a nagy hangerőhöz, hanem a dinamikához, még papíron nem is olyan érzéketlen dobozoknál. Jellemzően ilyenek a planárok, statikusok, egyes kisdobozok, itthon talán legismertebb példa rá a Dynaudio 1.3. Kell a teljesítménytartalék a bonyolult felépítésű, komplex, sokat kompenzáló, módosító keresztváltóknak is.
-
krichd1
addikt
Van olyan helyzet ahol kevés lehet valódi 15W, de van ahol meg már sok.
(#73191) Brumi: Az ELAC termékpalettája is átment az utóbbi egy évben egy elég nagy átalakításon, gondolom ennek az eredménye a változtatás. Így legalább nagyobb difi van a 247.3 és a 267 között.
Az biztos, hogy a rendszeredre sok jelzőt lehetne mondani, de a lágyság nem tartozik közéjük. -
-
krichd1
addikt
Nincs "fikázva" a Klipsch általánosságban, csak a mostani R, RP szériájuk, amik itt sokszor felvetődnek a kérdezőknél, gyengén sikerült szériák, nem ajánlottak zenehallgatási szempontból, de ez már nem egyszer le lett írva. Ugyanúgy nem ajánlott például a JBL Arena 1xx széria, JBL Studio 2xx, Polk Tsi, Tsx, Rti, stb..., részemről például a Canton GLE mostani szériája sem ajánlott.
-
no01ricsi
tag
Akkor most mindketten happy-k vagyunk.
Igen a célom elértem, Nemir Ombe válasza számomra teljes mértékben kielégítő volt. Persze más véleményét is szívesen veszem továbbra is.
Nem akartam többet, talán tudod hogy épp egy rendszer összerakásával töltöm a szabadidőm, egyenlőre elméleti síkon. De hangsúlyozom hogy ennek a felvetések semmi köze a rendszer kialakításához, ráfordítandó összeg meghatározásához.Más persze ettől még láthatja máshogy, de végre kaptam egy VÁLASZT a kérdésemre, és nem a csak, talán, ha, esteleg, szerű válaszokat, amivel nem sokra megyek.
A fórum azért van h a kérdésekre választ adjatok adják, nekem egyenlőre csak kérdésem vannak.
Amit tudok azt megpróbálom megkeresni, az ilyen jellegű kérdésekre gondoltam csak itt kaphatok valamiféle választ.
Sztem az első hozzaszolasomban is leírtam hogy a kapott válaszokból messzemenő következtetést nem tudok levonni, erre az értelmi szintre már eljutottam, tisztában voltam azzal is hogy ez egyénenként nagyon szorhat.
De miért ne lehetne leírni, a tapasztalatokat, felteszem aki ide jár olvassa ezeket a sorokat, már rég unja, vagy leszurte azt hogy ne ez alapján induljon el vásárolni.
Kerék mindenkit hogy ne a szamok alapján válasszon sztereó rendszert magának. Tanulni, hallgatozni, okosan választani.(THOv) -
Kiskokó
veterán
Hello
Konkrétabban tudnál mutatni egyet? mondjuk olyan 20K ig bezárólag?
Miért szavaznál jobban arra ?Dorian :
Hát lehet... nem igazán vagyok jártas bár igazán fülem sincs hozzá csak szeretem a drága cuccokathehe
Meg a réz hangszóró ami még eléggé megfogott.
De néztem Canton-t is..
Ami nagy nem szimpi nekem és valamiért egyszerűen nem jön be az a JBL és a Jamo. -
flash-
veterán
hát nem egy cikkben olvastam hogy ár/hangzás arányban elég jó megoldás egy hifi-hez képest egy 2.0 monitor szett...
elkezdhetnék hifizni, de azt hiszem évek múltán se jutnék 1ről a kettőre.. nincs lehetőségem állandóan próba szobákba járni, tesztelni, azt meg hogy milyen erősitőt vegyek milyen hangfallal nem akarom megkérdezni mert 20 ember 20 féle dolgot mondana..esélytelennek tartom hogy hifi témában bármit tudjak előre haladni így, hacsak valaki nem segít tényleg, de ezt meg nem várhatom el
így egyszerűbb megoldásnak tünik a 2.0 főleg úgy hogy jelenleg szinte csak gép előtt ülve, netezés közben hallgatok zenét.de akkor megkérdezem a kérdést
rock metal zenére milyen 2.0 ás rendszert ajánlotok?
jönne a válasz: mennyiért, háát nem tudom, attól függ
kb összesn 200 ezerért...és ennyi infóval még mindig sehol sem tartanék...szóval elindulnék én ebbe az irányba de nem tudom hogyan...
másrészt akkor úgy is feltenném a kérdést, hogy rockzenéhez milyen 2.0 monitor hangsugárzó szettet választanátok?
(#72199):szerintem mehet a használt is
-
krichd1
addikt
Monitor hangdobozok között is van mindenféle hangkarakterű és méretű. A Genelecre, ProAcra monitorokra amúgy tényleg jellemző a száraz hang, van aki azt szereti. Illetve azért az előtte lévő rendszerrel lehet ezeket is finomhangolni bőven.
(#72195) flash-: Használtat vagy újat szeretnél? Miért pont állványos hangdobozt szeretnél ezekhez a műfajokhoz?
(#72197) kukulec: Annak az RP-160M-nek nem nagyon van valódi komoly felbontása. Van egy sajátos karaktere, amit ráerőltet mindenre, amolyan kis agresszív populista módon.
-
Maxtreme
addikt
-
toto0569
addikt
Sokat változott a tulaj is!
Régen nagyon beképzelt pasi volt,de most rá sem ismertem.Lehetett vele beszélgetni,sőt ő kezdeményezte a témát.Nem siettetett a vásárlás után sem,hogy "jóvan most má húzzá"...
Látszik,hogy változott az emberek Hi-Fi utáni érdeklődése.Mára kevesen maradtunk...
Próbálja megtartani a régi kuncsaftokat.Mondjuk nem nehéz,mert más értelmes bolt nincs a közelben. -
pityaa23
senior tag
A többi elem, egy Denon DA-300 -ban valósul meg, kibontatlanul pihen a szekrényben. Többnyire számítógépről hallgatnám majd a zenét, így kellene egy erősítő, de elgondolkodtam akár egy mikro hifin is, mint a Denon D-M40. Kérdés, hogy akkor kell-e az usb DAC külön? Vagy érdemesebb csak egy erősítőt vadásznom? Lehet később vennék még bakelit lejátszót is.
-
pityaa23
senior tag
Akkor egy Wharfedale Diamond 220 megfelelne nekem? Ez kb árban az amit szívesen kiadnék érte.
-
Nemir Ombe
addikt
A "bejáratólemezre" gondoltam, hogy mennyit ér, ha 2x "lefut", van-e hallható hatása (mert eléggé megoszlanak a vélemények ezzel kapcsolatban) ..... nem tesztre....
ÁdiBá:
"mi a különbség Coaxial, Koax kábel között"
Annyi a különbség, mint pl. a "szervusz" és a "szia" között ....
(A koax vagy koaxial elnevezés a kábel felépítéséből következik, de a felhasználási területtől függően más kábelt takar, csak a felépítés ami egyforma .... olvasnivaló: [link] )
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Xbox Series X|S
- Windows 11
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Kedvenc zene a mai napra
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- E-roller topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G9 OLED 240Hz Dual QHD 49" monitor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest