- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xperia 1 VII csereprogramot hirdetett a Sony
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bass
addikt
válasz
Irmscher 353 #108325 üzenetére
Jövő héten meg is jön 🙂 Majd írok róla pár sort ,sokan ajánlották remélem beváltja a hozzáfüzött reményeket 🙂
-
Bass
addikt
válasz
Irmscher 353 #108312 üzenetére
Csak polc jöhet szóba 30-60e között keresek valami már régóta (jöhet vintage is)de max 40cm magas lehet ha lehet első bass reflexes és rock/metal szolna rajta,a fő forrás egy pro-ject debut 3 lemezjátszó és egy onkyo a8630 erösitő.
-
Bass
addikt
válasz
Irmscher 353 #108308 üzenetére
Igen az lenne az igazi de sajnos nem tudom .
-
migabi24
nagyúr
válasz
Irmscher 353 #108254 üzenetére
Le van írva miből hány db van a csomagba
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Irmscher 353 #108251 üzenetére
Egynek. [link]
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Irmscher 353 #106370 üzenetére
[link] + csövi vagy ízlés szerinti elôfok (vagy DAC azonnal).
-
fehér_ember
addikt
válasz
Irmscher 353 #90635 üzenetére
-
fehér_ember
addikt
válasz
Irmscher 353 #90633 üzenetére
-
fehér_ember
addikt
válasz
Irmscher 353 #90427 üzenetére
Folyt.: És még a porosodás is ugyanúgy érintetlenül ott van a hangfalcsatik alatt
-
fehér_ember
addikt
válasz
-
öhhöm
csendes tag
válasz
Ja, hallgatható... Csak a rossz emlékek számomra kissé megcsúfították. Rávilágított a dobozaim gyengeségére.
-
fehér_ember
addikt
válasz
Elméletileg lebeszéltem a sráccal hogy elpostázza őket utánvétesen. De mondta hogy ha nem lesz ideje rá abban a másfél napban amíg otthon van, akkor csak úgy 2 hét múlva tudja küldeni (külföldön melózik, csak néha van itthon). Szóval egyenlőre csak várom hogy madj jöjjenek. De amúgy meg ugye semmi sem biztos, úgyhogy majd meglátjuk tényleg küldi-e őket.
Azért a többiek kedvéért tisztázzuk hogy sajna nem az imént szóbahozott nagy ALR-ekről van szó. Csak jóval kisebb Number 3-makról, amiket csak azért vettem mert nagyon kevés pénzért árulták és kíváncsi volnák rájuk milyenek. Aztán meg majd meglátom mi lesz a sorsuk.
Azért annak nem örülnék ha nem küldené, mert a másik kinézett, a Sony 176E Brooklands Edition meg már elkelt. -
TomMusic
őstag
válasz
Irmscher 353 #89960 üzenetére
Köszi, de ez nagyon messzi van.
-
salesman
őstag
válasz
Irmscher 353 #88028 üzenetére
Én csak egy sima Excelre gondoltam.
-
salesman
őstag
válasz
Irmscher 353 #88001 üzenetére
DonThomasino szerintem vállalja, hogy összeállítja, a 3 topicgazda pedig karban tarja.
-
Snoop-y
veterán
válasz
Es mire fogsz keresni ha nem tudod mit keresel?
-
bkercso
nagyúr
válasz
A listához oda kell írni alá, hogy az írója min hallgat mit és mióta, ill. eddig miket hallott és azokat milyennek ítélte. Különben nem tudjuk mire vélni a listát.
Szerintem.
Ezért van az, h az évek óta ismert fórumtagok véleményével tudok csak mit kezdeni, ismeretlen személyeké nem releváns számomra, ezt mutatta a gyakorlat eddig. Sokszor ugyanis nagyon másként ítéljük meg a dolgokat a megszokások és az ízlés miatt.
-
törölt tag
válasz
Irmscher 353 #86962 üzenetére
Németországból jönne, készülékekkel együtt. A készülék lenne a fontosabb, de csak egyben adja. Ésnem tudom megéri-e a többlet 90 eurot.
-
salesman
őstag
válasz
Irmscher 353 #86737 üzenetére
Köszönjük,
tessék urak, még lehet szavazni éjfélig!
-
Benőke
őstag
válasz
Irmscher 353 #84284 üzenetére
Persze hogy meg lehet tudni. Ez egy Kenwood KR-5600.
Nem recseg ropog semmi, mindene működik. Külsőre is jól néz ki.Köszönöm megfontolom.
Hangfalakkal bajban vagyok.
Meghallgattam párat. Focal, Traingle, Monitor Audio, de a Klips is tetszik... Mindegyikben más volt a jó...
A Klips a modernebb zenéknél volt jó, a fiam ezért nyűz hogy egy aktívos darabot kér szülinapjára. Eddig tojt az egészre, elvolt a telefonjával.
Nekem viszont a Monitor Audio bronze 2 mindenhol szépen szól, Persze mutattak Phonar- t is de az árban nem az a kategória.Hagnszeres zenében viszont a Focal tetszett nagyon.
Valami polcsugárzó méretet szeretnék hely és ár miatt is
Na és első reflexnyílásos kell legyen mert hátul sajna falhoz lesz tolva. Hely ugyebárVagy zárt is lehet de a legtöbb reflexes ahogy néztem. Videoton hangfalaknak ilyen gondjuk nem volt ugye, mert zárt. Legalábbis az enyém. Nem tudom volt -e nyitott belőle.
(#84287) Ba cy lus
Köszönöm. Szerintem ellátogatok oda.(#84286) Ear001
Funkciókkal úgy vagyok, hogy amint látom ezt külső eszközökkel lehet bővíteni. Erőlködőben először én is egy fullos Yamaha -t néztem 303 vagy 402 azt hiszem, de letettem az integrált erősítőről. Max rádió és/vagy USB DAC. Digitális bemenet érdekes lehet, de sok olyan lejátszó van ami ezzel is megbirkózik. Igen majd a számítógépet is rá akarom kötni. Elsőre az erősítővel keveredtem kérdések közé.
PL yamaha CD-NT670D. Ezt még csak olvastam, nem láttam hallottam, de USB DAC kivételével mindent tud ami kellhet -
Snoop-y
veterán
válasz
Irmscher 353 #84284 üzenetére
+1
Elobb volt nekem is normalisabb hangfalam mint erositom. Erositobol konnyebb jobbat venni de szerencsere a hangfalak legalabb nem avulnak olyan gyorsan. Plane ha vigyaztak rajuk.
-
Denonavr
csendes tag
válasz
Irmscher 353 #83644 üzenetére
Nem fogod megbánni a tuningot, nekem is András (AVX-en Dragonweed) által tuningolt erősítőm, DAC-om van TMP Kolibrikkel, ár/értékben nagyon jó rendszer.
-
Ear001
addikt
válasz
Irmscher 353 #83644 üzenetére
A Tmp Audió tuningol? Én nem így tudom.
-
nLali
őstag
válasz
Irmscher 353 #83641 üzenetére
Így raktárban szerintem nem lehet meghallgatni. Pedig nem is drága, nincs is messze.. A Zasszony szerint indokolatlan a 4. pár hangfal.
ALR milyen? -
gordonfreemN
addikt
válasz
Irmscher 353 #83488 üzenetére
+
hárásó
Köszi a pozitív gondolatokatPersze ha van negatív észrevétel azt is szívesen átbeszélhetjük.
Irmscher 353
becsülöm a kitartásod!
Őszinte leszek, sok kellett hozzá. Csak a műgyantázás a legutóbbi, amivel rengeteg időt eltöltöttem, csak egy alap kérdés, hogyan tudom szinezni. Persze ott a leírásába, hogy pigment alapú szinező, de a festékboltam errefele ez nehézséget okozott. A tinta remekül megszínezte, de nem kötött utánna meg. Végül egy fórumon rengeteget olvasva találtam megoldást: egy csepp nitro festék
Aztán hogyan öntsem ki úgy, hogy alul ne folyjon el? Elsőre megpróbáltam, hogy addig vártam a kiöntéssel még elkezd húzni. Hirtelen elkezdem önteni, és menet közben olyanná vált, mint a gumi, tehát ez nem jó, híg állapotban kell. Annyira felmelegszik, hogy a hőbizti elszáll tőle a primerben. Ekkor kellett újra szétszednem stb. Kellett kitartás. Egy hónapig kerestem kb a gyári megoldásnak megfelelő panelcsatlakozót XD. stb. Szóval igen, kellett a kitartás.A hangja milyen, Te meg vagy elégedve a hangjával?
Filmezni biztos jó lesz mert nem melegszik.
Amúgy:
Az utóbbi két évben volt időm megszokni a Hiraga kellemes komplementer Á osztályú hangzását ami továbbra is nagyon tetszik. Nyilván ahhoz tudom viszonyítani. És nem csalódtam egy cseppet sem, ha jól hallom amit hallok. Kíváncsi lennék gyakorlott fülekre, hogy mit mondanak. Az egyik idősebb hifis haverom és a párom szerint kiváló, remélem nem csak puncsolnak(amúgy nem hiszem, elvárom az öszinteséget). Rendkívül pontos basszusok, nagyon tiszta felső tartomány, mégsem világos karakter, csak majdnem. Pont annyira amennyire. Őszinte hangzás.
Debrecen sajnos kiesik mostanában, de ha járok arra, akkor jelzek!
Tamoo Eladtad az audioGD-t?
Akkor majd viszek DAC-ot isÍrd meg mikor leszel kíváncsi kedvedben!
dgyuri0123 várom a megkeresést, de akkor Hiragát is viszem, mert említetted már, hogy bántad a nempróbát.
-
ptoma
tag
válasz
Irmscher 353 #83349 üzenetére
-
fererencz89
őstag
válasz
Irmscher 353 #83202 üzenetére
Írok neki. Köszi!
-
fehér_ember
addikt
válasz
Irmscher 353 #83015 üzenetére
Semmi különös, csak múltkorában a kiporzás elleni védelemről volt szó. Én meg ezt találtam ki rá.
Veszek lécet, feldarabolom, összecsavarozom-ragasztom; kész a keret. Ebben a keretbe megy bele a megfelelő sűrűségű üveggyapot (de szabad kőzetgyapotot is). A keretre meg ezt a finomszűrő paplant tűzöm és ragasztom rá mindkét oldalról (kiporzás elleni védelem gyanánt). Ennek a doksinak a 19/75 oldalán láttam elektronmikroszkópos felvételt. Abból gondoltam, hogy ez a nyomás alatt is tizedes mikronos szemcsék nagyrészét megszűrni tudó PE paplan jó lesz kiporzás elleni védelemnek a diy akusztikai panelre. Persze még mielőtt falra akasztanánk, lehet még valami szebb szövetet is feltűzni arra a fakeretre, pluszba.
De mindjárt jön Dorian, és leolt
azzal, hogy a magashangoknak meg biztos nem fog jót tenni a finomszűrő anyaga. Nem tudom, majd kiderül.
-
fehér_ember
addikt
válasz
Irmscher 353 #82728 üzenetére
Igen ezek mind jó áron vannak. És tényleg ott a standard 1-es is 39000Ft-ért.
Én viszont a Braun-t választanám, mert zárt, mert 2db. ~20cm-es tányér, meg mert pl. volt Acron-nom és van rá esély hogy hasonló a hangja. De igazából bármelyiket szívesen meghallgatnám, lehet hogy más még jobban tetszene -
fehér_ember
addikt
válasz
Irmscher 353 #82566 üzenetére
Ígéretes refis gyűjtemény. Reméljük mások is kedvet kapnak. Én általában a nagyobbakat figyelgetem
, pl. azt a két középső finearts two-t szívesen meghallgatnám.
-
fehér_ember
addikt
válasz
Irmscher 353 #82549 üzenetére
Egy ilyen Braun M90-et is be lehetne próbálni ha valaki olcsón akar dobozt. Eszerint 90-ben 80000Ft-nak megfelelő német márkába fájt.
Kabaréba illő árakon: 1, 2, -
bta1
őstag
válasz
Irmscher 353 #81623 üzenetére
"A TMP Audio-s András mesélte, hogy anno a Totemnél egy-egy színes pöttyöt ragasztottak a magas hangszóróra, s ennek a pszichére gyakorolt hatását vizsgálták."
András bizonyára jó tervező és jó mesélő, csak a nagy mesélés hevében talán elfelejtette, hogy ez prekoncepció, tehát a "kutató" legfeljebb a negatív hős szerepében tündökölhet...
-
Pé
senior tag
válasz
Irmscher 353 #81577 üzenetére
Nekem van amit lejátszik, van amit nem
-
Kiskokó
veterán
válasz
Irmscher 353 #81158 üzenetére
Akkor így is indokolatlan drága a dugó, ha csak nem raktak bele vagy 40-et
-
bta1
őstag
válasz
Irmscher 353 #80827 üzenetére
Kicsit nagyobb átmérőjű gumibelső kellene, hogy oldalirányban kevesebbet rugózhasson, ill próbáld meg egészen keményre felfújva is. A pozdorja bútorlaphoz képest sokkal színezetlenebb hangot kaphatsz, ha nyír rétegelt / MDF / nyír rétegelt lapokat (15+15+15 mm) csavarozol vagy ragasztatsz* össze több ponton. Nagyban befolyásolja a megszólalást, hogy mi kerül a szendvicslap és a doboz közé - ezt kísérletezéssel célszerű eldönteni. Stablilan felcsavazozott tüskéket "referenciaként" mindenképpen ajánlott kipróbálni.
* kizárólag préstechnológiaval ragasztva jó, sufnimegoldásokkal nem szabad foglalkozni
-
freelanced
addikt
válasz
Irmscher 353 #80646 üzenetére
Ear001
Nincsenek még lemezeim.
Irmscher
Rendben, átnézem majd őket. Egyelőre teljesen zöldfülű vagyok a Hi-Fi terén.
-
python1
veterán
válasz
Irmscher 353 #80827 üzenetére
Inkább MDF,de az is szendvics szerkezetben gránit -MDF-gránit.Bútorlap dögleszti a hangot.
-
Ear001
addikt
válasz
Irmscher 353 #80771 üzenetére
Igen. Igen.
-
válasz
Irmscher 353 #80652 üzenetére
Akkor minek a fórum?
#80653 migabi24: - ne aggódj rövidesen vége.
-
migabi24
nagyúr
válasz
Irmscher 353 #80652 üzenetére
+1 nekem mindegy hol beszélik ezt tovább csak itt fejezzék be
-
freelanced
addikt
válasz
Irmscher 353 #80638 üzenetére
Lehet használt is. Nincs semmi hozzá sajnos jelenleg.
-
x_o_n
veterán
válasz
Irmscher 353 #80019 üzenetére
Postázza.
-
x_o_n
veterán
válasz
Irmscher 353 #80011 üzenetére
Ma rakta fel....Hol olvasod hogy nem Postáz?Amugy igen,megvan.Mondjuk Berlin mág tolem is odebb,oda nem mennék el érte..
A leirás tucat helyen fent van. -
balazsmolnar
csendes tag
válasz
Irmscher 353 #79971 üzenetére
Jelenleg egy Magnat Monitor Supreme 102-vel és egy Boston Acoustic CS 23 II-vel szemezek. A Boston valamivel drágább (elvileg 36k), de hajlandó lennék rászánni kicsivel többet, ha megéri.
-
Pé
senior tag
válasz
Irmscher 353 #78705 üzenetére
Én Volumiot használok, Raspberry pi3-mal.
-
hash99
senior tag
válasz
Irmscher 353 #78258 üzenetére
Köszönöm
-
zoltanz
nagyúr
válasz
Irmscher 353 #76715 üzenetére
Nem lehet olyan rossz ha elindul, vannak benne dip kapcsolók amivel talán lehet állítani MM/MC hangszedőhöz.
-
Lacy6
senior tag
válasz
Irmscher 353 #74961 üzenetére
hmm, akkor bizakodó vagyok. Legalább van egy ember aki ismeri a márkát és tetszik is neki a hangja.
Ez az Arcus középkategóriás gyártó amúgy, vagy be lehet egyáltalán így kategorizálni?
Mindenképp meghallgatom előtte és ha tetszik, akkor megpróbálok belőle egy kicsit alkudni.
Az a baj hogy messze van tőlem egy kicsit -
Speeedfire
félisten
válasz
Irmscher 353 #73997 üzenetére
Ezt én is olvastam, hogy a népszerűsége miatt megnőtt a kereslet rá, emiatt drágább lett. Wait! Azért drága, mert nagyobb a kereslet?! Ezt annyira nem értettem.
Nade, ha megvan 20-30db. Az, hogy évente veszek 2-3db-ot nem egy olyan nagy kiadás. Meg a legtöbb úgyis digitálisan "van meg"*.
*tidal/spotify -
Nemir Ombe
addikt
válasz
Irmscher 353 #73390 üzenetére
Éppen ezért szóltam még időben ....
(ha erre céloztál ..... ha nem akkor nem értem ....)
-
válasz
Irmscher 353 #72764 üzenetére
"Ugyanazzal a hangszedővel fogod tesztelni őket, vagy mindkettőt a sajátjával?"
Mindkettőt a saját hangszedőjével használnám. A pionál fogalmam sincs, hogy az eredeti van-e benne, hiszen használtan vettem és valószínűleg sokkal többet ment, mint a Dual. A Dual-nak tutira eredeti, mert újonnan vettem a lemezjátszót, és nem használtam sokat.
Cirka 20 éve állnak ezek, de miért ne kössem be, ha már a vasamon van phono-fokozat?"Esetleg csinálsz vaktesztet is?"
Te kis ravasz, most aztán jól megmondtad!
Nincs kizárva egyébként.
"elpasszolnám mindkét pörgetőt, s vennék egy komolyabb DUAL-t"
Gondolkoztam, hogy beleírjam-e ezt az előző posztomba, de végül nem írtam. Szóval kizárólag a meglévő 2 közül választanék, nem kívánok sem több pénzt, sem energiát beleölni az LP-projectbe.
Igazából amiatt van a fejfájásom, hogy ha a Piot tartjátok jobbnak, akkor lehet, hogy a kérdéses állapotú hangszedőjére még rááldoznék x összeget. (x=pár darab ezres) Ha a Dual mindenképpen jobb a véleményetek szerint (és a meghallgatás is ezt igazolja), akkor arra nem kellene költenem, mert annak biztosan jó állapotú a hangszedője is. (Akkor csak a tűnyomás és a kar beállítása miatt fogok majd kérdéseket feltenni, mert fingom nincs, hogy azt hogy kell.
)
(#72766) krichd "Én egyikkel sem koptatnám a lemezeimet."
A te lemezeidet én se koptatnám velük, de ezek az én lemezeim.
Inkább kopjanak el használat közben, mint halálom után a gyerekeim kihajigálják lomtalanításkor.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Irmscher 353 #70650 üzenetére
.... az 100Ft-ossal meg 2x olyan jól szól,nem is beszélve a 200Ft-osról.
-
Helbika20
tag
válasz
Irmscher 353 #70644 üzenetére
És mit ajánlasz a tüskék alá a padlóra illetve az állványra (valószínűleg tüskézem a hangfalat is)? Csak hogy ne bökje fel az állványt.
-
gordonfreemN
addikt
válasz
Irmscher 353 #70081 üzenetére
Gyuri:
Érdekes kérdés a hangerő távirányithatóság. Én csak azért nem csináltam, hogy hű maradjak a korhoz amikor a kapcsolás készült ugyanakkor egy motoros potinak mi beleszólása lehet a hangba? -
Tamoo
nagyúr
válasz
Irmscher 353 #69368 üzenetére
Múltheti vihar szüleimnél két PC-t és egy tévét vitt el.... (+5-6 apróságot). utp kábeleken és koaxon ment végig.... kevés volt, hogy konnektorból ki voltak húzva a készülékek.
Én a koaxot is ki szoktam húzni, telefont általában nem, pedig azt is ki kellene.... -
PrinceHerceg
őstag
válasz
Irmscher 353 #69368 üzenetére
Vihar idején mindig kihúzok mindent, csak ismerve a szolgáltatót nem sok esélyt látok a megoldásra, de azért teszek egy próbát, hátha érek vele vmi, ha meg nem, max csinálok egy leválasztót, nem nagy dolog!
BTW újfent köszi a brainstormingot!
-
PrinceHerceg
őstag
válasz
Irmscher 353 #69365 üzenetére
Előbbi, és úgy szikrázik, h éjjel kb világíthatnék is vele!
BTW köszi a megerősítést srácok!
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Irmscher 353 #69110 üzenetére
Nekem is nagyon tetszik.
Belül is átgondolt, nem egy katyvasz.. Az mondjuk kár, hogy csak egy vonali bemenete van, de ha az jó, akkor talán megbocsátható. -
Krissz80
senior tag
válasz
Irmscher 353 #67518 üzenetére
A meglévő kábelen azok a Rean-ok vannak amit dgyuri0123 linkelt.
Ez most egy 1m-es kábel, meghagyom összevetésre az újjal, mert sokszor több cserélgetés után jön nekem ki rendesen a különbség. És idővel fel tudom majd használni otthon is a házimozihoz a hátsó csatornához.Az új kábel 0,5m-es lesz ugyanebből a fajtából az egyik végén Neutrik NP3X-B a másik végén meg Neutrik NF2C-B/2 lesz.
Igaz itt a hossz is okozhat különbséget. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Irmscher 353 #67470 üzenetére
Ha jó állapotú, igen.
De a tányércsapágyat érdemes megnézni, nincs e berágódva. Az volt ugyanis az Achilles-sarka. És nem tudom, van-e hozzá pótalkatrész. -
Malachi
veterán
válasz
Irmscher 353 #67230 üzenetére
köszönöm, közben én is megtaláltam. igen, mégis tufa vagyok hozzá.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Irmscher 353 #67136 üzenetére
Komolyabb zenehallgatásra kizárt,háttérzenére meg felesleges,arra ott a jutyub.
(de ha neked ilyenre van szükséged,vegyél nyugodtan,valaki majd örül neki mikor féláron eladod pár hét/hónap múlva
)
-
bkercso
nagyúr
válasz
Irmscher 353 #67066 üzenetére
Azt írjátok hogy hangfalhoz minél rövidebb, minél nagyobb keresztmetszetű, minél tisztább rézből készült kábel ajánlott.
Ez a minél kisebb ellenállás miatt kell csak, ami elsősorban akkor fontos, ha nem tudsz bikábelezni. Ugyanis annak kapcsán beszéltünk erről.No, de mi van akkor, ha a hangfal gyári csatlakozója, nem fogad, csak egészen vékony kábelt?
Pl. a kábel utolsó szakaszára ráforrasztasz egy vékonyabb kábelt.Akkor is él a dolog, hogy minél nagyobb keresztmetszetű kábelt használjunk, s a végeire tegyünk banándugót, hogy be tudjuk valahogy szuszakolni a rugós kábelcsatlakozóba?
Nem lesz így jelvesztés, szóval nem bukjuk el így a nagyobb keresztmetszet által elért jó tulajdonságokat a csatlakozók használatával? Vagy válasszunk megfelelő minőségű csatlakozókat, s akkor elviekben nincs "veszteség"?Könnyen elképzelhető, hogy az összellenállást a csatlakozó átmeneti impedanciája fogja dominálni, ugyanakkor a hibák (kábelé és csatié) "összeadódnak". A kábel másféle torzításokat produkál, mint a csatlakozó. De amúgy ki kell próbálni, nincs rávágható válasz a kérdésre. Mindenesetre a rugós csatlakozónak a minőséghez nincs sok köze, az biztos.
minél jobb minőség, minél kedvezőbb áron (erősen low cost -ban gondolkodj)
Én a fekete-piros kínai sima rézsodrony-kábelt javaslom, sok alsó-közép kategóriásnál jobb. Kapható minden elektronikai boltban, pl. az ElektroKonthában.Ha a hangdobozodat belül is átkábelezed valami vastagabb (>=2 mm2) kábellel, az még javíthat. Meg a hangváltó kondenzátorait is érdemes minőségire cserélni! Ez többet számít.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Irmscher 353 #67074 üzenetére
Ebben a kategóriában nem érdemes ennyit foglalkoznod a “kábel témával”, vegyél valami normálisabb 2 eres 2.5-es (VDC,Inakustik,Kácsa,vagy amilyet akarsz stb) és hallgasd. Lényegében tök mindegy melyiket veszed,jelentős különbséget nem nagyon fogsz hallani....szerintem.
-
Dorian
félisten
válasz
Irmscher 353 #67068 üzenetére
Az a kérdés mi a célod.
- Ha a kábelezés minden tényezőjét ismerni akarod, akkor javaslom végezz el egy anyag- és villamos mérnöki szakot, némi kvantumfizika sem árt, aztán 20-30 év szakmai és hifis tapasztalattal pedig talán valóban érteni fogod pontosan mi és hogyan működik.
- Elárulod milyen rendszerbe milyen árfekvésű kábeleket keresel és javaslunk neked kipróbálásra ezekből pár fajtát(#67072) xtremetuning:
Azért, mert a Tiéd már túlfejlett -
válasz
"Azt írjátok hogy hangfalhoz minél rövidebb, minél nagyobb keresztmetszetű....... kábel ajánlott."
Ez nem ilyen egyszerű. Alsó, alsó-közép, esetleg közép-szinten biztos, hogy számít a hangfalkábel vastagsága, attól feljebb már a kábel minősége, rendszerbe-illősége fontosabb. Tehát egy vékonyabb kábel is lehet jobb, ha jobban illik az adott rendszerbe, tehát oda "jobb minőségű"-nek számít.
"tegyünk banándugót, hogy be tudjuk valahogy szuszakolni a rugós kábelcsatlakozóba?"
Amelyik eszközöknek "rugós" kábelcsatija van, azoknál általában nem kell ráparázni a kábel-minőségre. A rugósba is belemegy egy 2.5, de még egy 4 mm²-es is, az meg elegendő. A "minél vastagabb" nem ezt jelenti.
"nagyobb keresztmetszetű olcsóbb kábel, csatlakozókkal, vagy drágább de kisebb keresztmetszetű kábel?"
Erre nem lehet egyértelmű választ adni, csak hogy attól függ. Rendszertől. (A rendszerbe minden beleértendő, az akusztikád meg a füled is.
)
-
Tamoo
nagyúr
válasz
"Azt írjátok hogy hangfalhoz minél rövidebb, minél nagyobb keresztmetszetű, minél tisztább rézből készült kábel ajánlott."
Csak az ellenállásról volt szó szerintem. Egy kábelnek viszont nem csak ellenállása van, közel sem csak ezen múlik a hang. Szóval ez ebben a formában hülyeség. -
DDL
őstag
válasz
Irmscher 353 #67030 üzenetére
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Irmscher 353 #67030 üzenetére
Amikor én próbálkoztam az volt a fáma, hogy cat7 1200MHz. Ennek jó minőségűek a vezetői.
-
blattida
nagyúr
válasz
Irmscher 353 #66897 üzenetére
Ezek közül a dualt, de csak akkor, ha jó áron és állapotban van.
ranter
Szia!Biztos, hogy nem egy másik távoli ural (buzerátor, távirányító) van rá hatással? Ha valóban "magától" teszi, akkor szerviz.
nebulo5
Ezek az xbox tápok közönséges kapcsolóüzemű tápok, csak normálisabb megépítésűek és nagyobb teljesítményűek. Csak akkor lesznek jobbak, mint a gyári, ha a gyáriak kínai gagyik, különben nem igazán. ennyiért lehet venni normális lineáris tápot is, ami a belső dc-dc átalakítás mellett/ellenére is érezteti a pozitív hatásait, igaz, egy ekkora teljesítményű jóval nagyobb és jobban is melegszik.
Valamit, valamiért -
Irmscher 353
aktív tag
válasz
Irmscher 353 #66819 üzenetére
A következő lemezjátszók közül érdemes lenne valamelyiket megvenni? Ha igen, melyiket?
- PHILIPS 777 - dd
- Dual 415-2
- Pioneer PL-2
- Pioneer PL-200 - dd
- AKAI AP-B21
- SANYO TP-B2Köszönöm a válaszaitokat!
-
Gabor970
addikt
válasz
Irmscher 353 #66819 üzenetére
Mindenképp szíjhajtás.
A videó inkább kedvcsináló volt
Ha kitalálod, hogy mennyi pénzt szánsz a dologra, biztos tudunk segíteni, hogy mit érdemes annyiból vásárolni. -
Gabor970
addikt
válasz
Irmscher 353 #66808 üzenetére
[link]
Így fogol járni'e.... -
krichd1
addikt
válasz
Újra is, használtra is, a népszerűbb típusoknak utána lehet keresni akár a topikban is.
-
Gabor970
addikt
válasz
Ne vegyél! Katasztrófa! Hifibuzulás a köbön! Feneketelenebb kút mint a többi része
Futómű.... hangkar.... hangszedő.... karkábel.... összekötőkábel.... ilyenolyanamolyantuning... antisztatizáló.... lemezmosó.... hangelemezek hangelemezek hangelemezek....
Nagyon lehet imádni. Engem egy 60-as évekbeli Decca vagy Columbia stb lemezcimke is le tud venni a lábamról. Van, hogy nem is érdekel mi van a lemezen, de ha csodás állapotban van, és szép a cimke, minőségi a kiadó.... Otthagyhatatlan -
krichd1
addikt
válasz
Irmscher 353 #66621 üzenetére
Takarószövet nélküli kép van?
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Irmscher 353 #66618 üzenetére
Fotò nélkül mégis hogy gondoltad?
Bár a fotó se sokat segített....!!
(Amúgy meg ha az eladó sem tudja,akinek ott van az orra előtt,akkor itt mit vársz? Ennyi erővel a heti lottószámokat is kérdezhetted volna.
)
-
Gabor970
addikt
válasz
Irmscher 353 #66616 üzenetére
Ezt komolyan gondoltad, vagy viccelődsz velünk?
Legalább fotót, ha az első verzió! -
Irmscher 353
aktív tag
válasz
Irmscher 353 #66478 üzenetére
Tovább 'dübörög' a Low Cost Hifi projekt, az eddig kérdezett hangfalak köre, kicsit átalakult, mivel jó pár elkelt közülük:
- Magnat monitor b - új verenyző
- Orion HS 200
- Sony SS-H2500
- Braun L600
- Arcus TS 25 - az eladóval lebeszélve a héten egy próba, bár engem azért zavar, hogy a porvédők mind be vannak nyomva, meg elég ütött kopott az egész kinézete...A Magnat Monitor B ajánlható-e?
Közben elkészültem az "ákombákom alaprajzzal"
Linken látható felső, de nyitott ~25nm-es teret kellene bezenélni. ("leendő fiúszoba") -
Irmscher 353
aktív tag
válasz
Az Akai az egy Videoton által gyártott Akai SR-H33 lenne.
-
blattida
nagyúr
válasz
Áve!
Valóban kicsik az említett hangsugárzók a 60 négyzetméterhez.
Közülük csak a braun és az arcus képes normálisabb hangra és ha csak ezek közül lehet választani, akkor legyen az arcus, mert mélyebbre megy, nagyobb terhelhetőségű, és nagyobb, mint a braun, így jobban elviselhető lenne ott a hangja. -
fehér_ember
addikt
válasz
Ezek közül én a Braun L600-at próbálnám ki.
De persze a 60m²-t meg se halottam. Legyen kezdetnek nagyon max. 20m².
(a Braun - Acron kapcsolódásból kiindulva, ... hogy miért pont azt)
-
Mikisys
őstag
válasz
Ismerni kellene az erősítő kimenőteljesítményét és illesztési ellenállását(impedanciáját), mert az befolyásoló tényező, hogy egyáltalán mekkora terhelhetőségű és impedanciájú hangsugárzó köthető rá.
A felsoroltakat pedig, nyugodtan felejtsd el, egyik sem megfelelő számodra, ekkora területre.Üdv!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Dell Precision 5540 / i7-9750h / 16gb ram / 512gb SSD / Nvidia 4gb dedikált / Világitó Bill
- Lenovo IdeaPad Flex 5 - Érintőkijelző, ujjlenyomatolvasó, USB-C töltés, és ez még nem minden!
- Új, Gamer - ASRock Z690 PG Riptide + Intel I9 14900K + TeamGroup 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- GamerPC - RTX 3060,Ryzen7,SSD,32GB RAM
- Iphone 13 Pro 128 gb (fehér)
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest