- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Yettel topik
- Android szakmai topik
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
orbano
félisten
válasz
Bali27 #115646 üzenetére
Te most komolyan annyira okosnak érzed magad, hogy egy informatikai fórumon, a technikai hifi topikban el akarod magyarázni rezzenéstelen arccal, hogy a hibakorrigált, és tényleg hibamentes TCP protokollal működő kommunikációban van jelentősége valami audiofool kamu baromságnak?
-
fererencz89
őstag
válasz
Bali27 #115644 üzenetére
Ha telefonnal indítod el / vezérled a Tidal-lejátszást, érdemes lenne kipróbálni különböző készülékeket erre. Olvastam, hogy ez kipróbált dolog (Roon, vagy mi esetén), a beszámoló azt írta, hogy többen hallották ugyan úgy a jelenséget, vagyis egyértelműen ki tudták választani a legjobb hangú telefont a vezérléshez. Talán Android és Apple készülékek voltak.
*Én mondjuk nagyobb dolgokban sem tudnék különbséget tenni...
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Bali27 #115644 üzenetére
A teljes láncon végig, vagy csak a legutolsó router-t nézzük ?
Sajnos nagyon nehéz megmondani, pontosan hány router-en és egyáltalán, milyen lokációról és szerverteremből érkezik a Tidal hozzánk, de saccra, mondjuk egy nyugat-európai random szerverük egyikéről - legyen hasra mondjuk Amszterdam - úgy 10-30 router is lehet útközben, mire elér hozzám a zene, beleértve rezet, optikát, mindent, ami létezik.
Mindegyiket ifi-zzem le ? És aki wifin keresztül Tidal-ezik, ő is ifizze le a router-ét ?
-
válasz
Bali27 #115539 üzenetére
Szerencséd van, épp a legjobb hallású illetőt keressük. A probléma az, hogy ebből a topikból igazoltan (tesztelve) denesdr hallása messze a legjobb, de a mérhetetlent ő se hallja. Ezzel a teszttel egyértelműen eldöntheted, hogy placebó vagy a fizika meghazudtolása, amit hallasz.
-
orbano
félisten
válasz
Bali27 #115516 üzenetére
Komolyan a PH!-n is már extra elvárás az értő olvasás? Egyrészt nem kérdeztem senkinek a szubjektív élményét a dologgal kapcsolatban, mert gész egyszerűen nem érdekel, pláne amíg az nem egy megfelelően auditált vakteszt. Ami érdekel, az a műszaki háttér tudományos igényességű leírása. Másrészt a neten olvasott állításokat fogalmaztam meg, aztán CÁ-FOL-TAM őket. Ebből nem tudom hogy a viharba lehet azt kihozni, hogy én a szomszéd küyüit hallom.
-
kukulec
őstag
válasz
Bali27 #115516 üzenetére
te csak hiszed, hogy hallod
más: van egy elfekvő intel 6100-as procim, + egy intel ssd-m. arra gondoltam, hogy veszek egy csendes házat, egy seasonic passzív tápot és néhány halk ventit. ez mennyire minősül elfuserált koncepciónak? abszolút másodgép lenne arra, hogy néha zenét hallgassak. van valakinek arra ötlete, hogy milyen házat és ventit érdemes venni? -
válasz
Bali27 #115498 üzenetére
"Ezek olcsó dolgok, és nem feltétlenül érezni a hatását."
Hatását érezni csak a drága dolgoknak lehet?Beszélj long-al, neki borzasztó olcsó, de rendkívül hatásos dolgai is vannak, például prananadi a hangfájlokat tartalmazó pendrive-ra, néhány papírfecni a hangdobozra, stb.
-
Lokids
addikt
válasz
Bali27 #115015 üzenetére
Sajnos nem megoldás. Ilyenért szerintem ki sem jönnek.
Nem üvöltetik, de elég hangos ahhoz, hogy zavaró legyen. Abban a szobában nem is lennék képes aludni pl...
Pedig már szóltam is nekik, akkor kicsit lejjebb vették a hangerőt, de szerintem nem értik, hogy 60 éves tömbbe nem terveztek hangszigetelést. Arra meg kétlem, hogy rá tudnám venni őket, hogy a felém lévő falat burkolják be hangtörő szivaccsal. Úgyhogy keresek valami kiszuperált ládát és ráküldök valami metált. -
-
válasz
Bali27 #114786 üzenetére
"Pedig alap hogy..."
Pontosan tudjuk, hogy van olyan szubkultúra, ahol csak a szubjektív érzékelés a megingathatatlan "alap", de egy más szubkultúrában az az alap, hogy ilyenfajta magabiztos kinyilatkoztatásokat csak mérések és/vagy objektív tesztek alapján tesznek.
Ez utóbbi szubkultúra tisztában van vele, hogy milyen
megbízhatatlanösszetett az emberi érzékelés, ezért nem bízik meg benne maximálisan. És ez nem azt jelenti, hogy az emberi érzékelésed nem lehet helyes, mert dehogynem. De hogy tényleg az-e, azt vizsgálni érdemes olyan esetekben, amik az észlelési hibahatár környékén vannak.Azt gondolom, hogy a kábelkérdés jóval az észlelési hibahatáron belül van, úgyhogy ezeket mindenképp érdemes górcső alá venni. (Már alig várom a "nem kell górcső alá venni, mert ÉG és FÖLD a különbség"-véleményeket.
)
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Bali27 #114345 üzenetére
Klassz. De...
...Nálam ő tehetség pl.
(A This is it k* nagy film amúgy)
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Bali27 #113267 üzenetére
Nem is akarok katagolizálni. Új zenéket akárhol találok, ha úgy tartja kedvem. Ott a YT, vagy akár ingyenes Spotify, ami erre pont tökéletes.
Spoty alig rosszabb Tidalnál és háttérzajnak pont elég (ingyen). Tidaltól minimum azt vártam, hogy lemossa a saját SSD-met, erre kiderül, hogy kicsivel gyengébb annál. Eléggé meglepett, mert mikor a Pioneerral Tidaloztam, azt gondoltam, hogy a DLNA ront annyit rajta, hogy gyengébbek hallottam. Mer' ugye az nem tudott nativ Tidalt... csak dlna-t. Erre most kiderült, hogy nativan sem jobb. Tulajdonképpen már 2x mondtam vissza a Tidal előfizut, de többé legalább nem kell próbálkozom vele.
YT eddig a "legjobban" hallgatható forrás USB/SSD után. Nálam. Bár, ha egészen őszinte akarok lenni, YT időnként jobban tetszik, mint "ugyanaz" a zene SSD-ről. Valamit jól trükköznek a fiúk.
-
denesdr
addikt
válasz
Bali27 #113081 üzenetére
A szűrő Q értéke ahogy Disznész is írja, az átviteli görbe indulásának a meredeksége. Ha egy elkót (magas ESR) kicserélünk egy poly kondira (alacsony ESR) az említett helyen, azzal növeljük a szűrő Q értékét, azaz meredekebben fog indulni a váltás, így lehet, hogy egy kiemelés keletkezik miatta az átvitelben. A kondival sorba kötött ellenállás értékének növelésével vagy ellenállás beiktatásával (amennyiben eredetileg nincs ott ellenállás) visszallítható az elkóval kapott Q érték, ha szükséges.
Egyébként itt egy topik pont az Aria 906 váltómoddolásáról: [link]
-
denesdr
addikt
válasz
Bali27 #113075 üzenetére
Ez a kondi a váltáson kívül egyben egy rezgőkört is alkot az ellenállással és a kis tekerccsel együtt, ha minden igaz, valószínűleg a mélyközép hangszóró breakup rezonanciájának megfogására. Szerintem bőven elég oda a Crosscap, még lehet, hogy overkill is, de a peace of mind miatt lehet megéri. Viszont azzal számolni kell, hogy kiterjedésre nagyobb lesz mint a bentlévő elkóé, egy Standard Z meg mégnagyobb és szerintem semmi nem indokolja a drágább kondit ezen a helyen. Viszont, ha az az 1,2 Ohm ott van sorban az elkóval, akkor elképzelhető, hogy poly kondi esetén növelni kell az értékét mondjuk 1,5-1,8 Ohm-ra, de az is lehet, hogy nem annyira kritikus, ezt mérés nélkül nehéz megmondani.
Ami szerintem hozna változást hangban, az a magas előtti fekete poly kondi cseréje, pl egy Clarity CSA vagy kicsit többért egy Jantzen Superior Z, de ezek már jóval nagyobb méretűek az átlag kondiktól, mondjuk a CSA még nem annyira. -
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Bali27 #113081 üzenetére
Ez nem az a Q, szerintem denesdr itt a letörés sugarára gondol.
Amikor egy váltószűrő le/vagy fel-kever, szokás beszélni meredekségről, ez egy adat, mivel lineáris szűrőkről van szó, egy egyenes.. pl. 6dB/oktáv (elsőrendű), 12dB/oktáv (másodrendű) éssatöbbi. A másik ilyen adat a Q, ami a letörés kezdetének sugarát jelzi lényegében, hogy ez hirtelen indul meg, vagy már jóval korábbról, lágyan úgymond.
Ez egy pár tankönyvi szűrőtípus Q-ja, van nyilván másféle is, mindnek más- és más a viselkedése a következő hangszóróhoz tett másik filter-ággal összenézve (kumulálva).
-
-
denesdr
addikt
válasz
Bali27 #113071 üzenetére
Szinte mindegy, hogy mit raknál oda. Leggyakrabban bipoláris elkó szokott ott lenni, de ha nem akarsz aggódni a majdani kiszáradástól/kifolyástól, akkor betehetsz mondjuk egy Jantzen CrossCap-et is, bár a nagy kapacitású darabok nem olcsók. Ettől drágábbat én nem használnék mélysugárzó párhuzamos ágában, még full hi-end sugárzónál sem.
Annyi, hogy ez egy kétutas doboz mélysugarzója, akkor azért nem mindig teljesen mindegy, hogy mit raksz oda, mert ha elkó van ott eredetileg, akkor némileg megváltozik a szűrés Q értéke, ha helyette egy poly kondit (pl CrossCap) raksz be, bár ez egy, a kondival sorba kötött ellenállassal kompenzálható, már amennyiben a tervezésnél belekaulkulálták az elkó ESR (soros ellenállás) értékét.
-
fehér_ember
addikt
válasz
Bali27 #112872 üzenetére
Amúgy a kis Proac Tablette 50-esemben az oldalfalakra bitumenlapok vannak feltéve gyárilag mellette meg szivacs: [kép1]; [kép2]; [kép3]. A harmadik fotón ott hátul az a két fekete henger, a reflexcsövek.
Apró polcsugárzó mívoltához képest tűrhetően szól.
Amúgy ha engem kérdeznél én biztos nem vacakolnák az Aria-val. Vegyél inkáb egy ilyet. Mondom ezt úgy hogy az említett Proac mellett van egy Focal Profile 908-as párom is.
Ezeket a polcsugárzókat szerintem hiába tudningolod, soha nem fogják azt hozni mint egy értelmesebb 3 utas álló hangfal. Mondjuk te tudod, illetve próbálhatsz még micro utópiát ...stb. is, ha feltétlen ragaszkodsz a 2 utas állványosokhoz. -
denesdr
addikt
válasz
Bali27 #112872 üzenetére
A doboz belső falára ragasztható bitumen meg filc a falrezonanciák csökkentésére jó. Állóhullámok csökkentésére jó a gyapjú meg a gyapot, a legjobb hatást a doboz közepére rakva lehet elérni, de ez legtöbbször korlátozni szokta a reflexcső hatékonyságát, szóval érdemes úgy elhelyezni, hogy a hangszórónak szabad rálátása legyen a reflexnyílásra, feltételezve, hogy eredetileg is ilyen volt, de persze lehet kísérletezgetni vele, hátha máshogy jobban beválik.
-
Ribi
nagyúr
válasz
Bali27 #112301 üzenetére
Füles topikban volt egy video teszt ahol más fülest, vagy más felbontású anyagot vagy már nem is tudom mit játszottak le delikvenseknek. És meg kellett tippelni a végén melyik melyik volt. Mindenki mondott ezt azt, majd a végén mondták, hogy mind3 alkalommal ugyan azt hallották.
Szóval ebben a tesztben is folyamatosan vátoztatnak valamit, akkor is más lenne az élmény, ha semmit se csináltak volna. Én valahova megérkezek, kb 1 óra mire "megnyugszok". Addig 10x ugyan azt lejátszanák nekem, 10 féle képp hallanám az épp tök változó lelki/fizikai állapotom miatt. Itt meg még folyamatosan magyaráz a csávó mellé. -
válasz
Bali27 #112180 üzenetére
Két lehetőség áll elő ezesetben. Vagy találtál olyan emberfeletti képességű, ezen a ponton már istennek is tekinthető embereket, akik az összes valaha volt műszeres kísérletet és az akár százmilliós, dedikált szobákba meghívott, önmagát aranyfülűnek hívő tesztelőt megszégyenítik (lásd a Dreamcinema kábeltesztjét, ami helyesen levezényelt, igazi vakteszt volt, ahol az eredmény tippelgetés lett, vagy a DTS, illetve a Harman saját tesztjeit, amik szintén ilyen eredményt hoztak), vagy a valósabb eset történt: rossz volt a teszt, valami nagyon eladta (az átkötési időd látványosan rövidebb, amikor nem cserélsz kábelt, esetleg ABABABAB volt a sorrend, ilyesmi).
Megismétlem: ha adsz egy sikeres eredményt a tömörítési teszthez, elhiszem, hogy te vagy a történelem során az első, aki akár képes is lehet kábelek közül bármit hallani. Mivel gép vezényli le, garantáltan hiteles vakteszt. Ekkor leborulok a nagyságod előtt, és mindenhol terjesztem az igét arról, hogy megcsináltad a lehetetlent, így el is járok az érdekedben, hogy előterjesszenek egy Nobel-díjra, ami után minden általános iskolás rólad fog tanulni, hiszen a legalapvetőbb fizikai törvényeket döntötted porba. Ha viszont kitáncolsz, vagy nem éred el a kívánt eredményt, akkor sajnos te is egy vagy közülünk, halandók közül, akire ugyanúgy érvényes az auditív megtévesztés módszere, ami hasonló az optikai csalódásokhoz, és sikeresen vezettek meg a marketingesek.
De a rendszeremmel és fülemmel is lehet vetélkedni, amit egy ember már le tudott győzni. A vicces az esetben az, hogy beleillik a linkelt tapasztalatokba: akik sokat gondolnak a fülükről, nagyon korán elbuknak, az illető egy reális hozzáállású, mérnök végzettségű tag volt, aki mint ilyen, tisztában van a fizikai valósággal, és tudja, milyen változásokat lehet keresni két hang között.
-
válasz
Bali27 #112174 üzenetére
1.5-es rézzel hallgatok hangszerenként külön befogott 8340A-kat, mert utánaszámolva az jött ki és bizonyosodott is be, hogy az már szinte semmi hangerőt nem veszít. Igen, mindenki azt hiszi, amit írsz, ameddig igazi kettős vaktesztet nem lát, és ki nem derül, hogy mégse hallható, amit írsz. Amit küldtem programot, egy jó példa erre, egyértelműen létező (tömörítés) dolgot nem hallott már a végén senki, és akkor még ennek a töredékét tulajdonítjátok a kábeleknek. Itt láthatod az eredményeket. Ha te lennél az első, akinek sikerül legalább a YouTube és az eredeti közt különbséget mondani saját zenével, beszélhetünk kábelekről. Ha te is menekülsz a teszt elől, akkor megint nincs miről beszélni.
-
válasz
Bali27 #112166 üzenetére
Pont ezt írtam, hogy ha nem változna semmi, akkor is azt mondanád, hogy igen, mert a hallásunk még a hangulatunktól is függ. Ezt használja ki mindenki, aki kábeleket akar eladni.
btraven: Mindenki ezt hiszi. Aztán amikor megjelenek náluk valami olcsó kábellel, és buknak rögtön az első néhány körben, akkor jönnek a kifogások, hogy már fáradt a fülük vagy valami hasonló. Javaslom neked is ezt a próbát.
Nem tudom, hogy láttad bele a gépi tanulást, nem volt ott olyan. Igen, emberek vagyunk, a képességeink még álmunkban sincsenek a gépek közelében.
-
bta1
őstag
válasz
Bali27 #109676 üzenetére
Akinek annyira megbízhatatlan a füle, mint fentebb írták, illetve viszonylag kézzelfogható dolgokban is képes becsapni magát (nyilván te is tudod, hogy ilyen távolságérzet egész egyszerűen nem létezik!) nem egészen értem, hogy mit keres ennek a hobbinak a környékén...
-
-
bta1
őstag
válasz
Bali27 #109723 üzenetére
Rendesen beletenyereltél a csalánba
... voltunk így páran. Végül sok olcsóbb rendszer (és drága csöves erősítő!) tulajdonosa tért vissza a lakás meglévő hálózatára, jobb híján.
Az eredetileg ajánlott fehér köpenyes, régi színjelölésű Prysmian 6242Y szinte sehol sincs már raktáron, az utód Pirelli harsányabb és színezettebb, legrosszabb a szürke Pirelli 6242Y, holtversenyben a teljesen más karakterű 10mm2-es tömör MKM-Pirellivel, mely a Merlin Gerin (Schneider) kismegszakító zaftos, loudnessess karaktere nélkül távol áll a kiegyenlítettségtől.
A problémákat szerintem az összeférhetetlenség (eltérő szerkezetű és vezetékkeresztmetszetű kábelek sorba kötése nem feltétlenül az elvárt eredményt hozza) és valamilyen mechanikai eredetű hatás okozza. Esetleg a türelem hiánya? (A vastag tömör drótok bejáródási ideje extrém hosszú lehet.)
-
fererencz89
őstag
válasz
Bali27 #109688 üzenetére
Simán lehet a kábel is ok, csak nem biztos, hogy amiatt, amit elvárunk (pl anyagából adódóan). Volt 1x kisipari magyar IC-m. Eléggé zavart a hangja, azt vettem észre. Már mindenféle elméletet gyártottam, hogy miért nem tetszik, aztán 1x mozgatásra csúnya hangja volt. Szerelhető dugós volt, szétkaptam. A forrasztás engedett el. Kontaktus volt, de nem az igazi.
Utána persze jó volt.
(Aztán praktikus okokból a jóval robosztusabb CA atlantic maradt...)Nyilván nem csak ilyen jellegű lehet, ezt csak megosztottam.
-
Mathiask
senior tag
válasz
Bali27 #109675 üzenetére
Leszögezném, hogy nem azt mondom, hogy nincs különbség, nem is azt, hogy nem hallottátok másnak, csak arról osztanék meg egy érdekességet, hogy miért nem számít bizonyítéknak az általad leírt történet.
Okos Hans miatt. Arról van szó, hogy a ló levette az emberek akaratlan jelzéseit. Egy ló. Hát még az asszony, hogy leveszi.
De nyilván ez csak egy példa. De nem véletlenül alkalmaznak kettős vakteszteket. Amire azért van szükség pl a gyógyszeriparban, mert az orvos akaratlanul is befolyásolná a kimenetelt, ha tudja, hogy amit bead az placebo, leveszi a beteg a jelzéseket.
De a jó hír, hogy ugyanezen ok miatt VoidXs azon tesztjeit is ki kell venni a kalapból, ahol bármelyik jelenlévő tudta, hogy mi van bekötve. Csak a kettős vakteszt lehet bizonyító erejű, ha arról van szó, hogy fizikailag is történt-e változás. Az maradhat a kalapban
A másik jó hír, hogy igazából mindegy, hogy van-e mögötte fizikai ok, vagy csupán pszichésen volt jobb. A lényeg, hogy jobb valamelyik nem igaz?
Persze igaza van VoidXs-nek abban, hogy csak addig, míg nem olyan dolgokkal van megmagyarázva, ami ellentmond a természettudományos törvényeknek.
Egyébként nem olyan régen betettem ide két képet. Amin ugye egy átlagos hálózat feszültség spektruma látható. Ha tiszta lenne a bejövő jel, akkor ugye egy csúcs lenne.(itthon 50Hz-en) De mint látható rengeteg tüske látható, az mind torzítás, meg rárakódott zavarjel. Namost látható, hogy egy jó hálózati szűrő mit változtat rajta. Valóban jól elnyom bizonyos freki felett némi torzítást, de a nagyja marad. Ilyen szempontból az én magánvéleményem, hogy mindegy, hogy mondjuk wifi jel, vagy bármi rakódik rá akár mondjuk több 10 decibelnyi, vagy hogy ezt kiszűri-e valami. Olyan, mintha tortát nyomnának az arcomba és megtörölném a szám szélét. Hát nem leszek tiszta.
De ez csak az én sejtésem. Akár lehet, hogy pont az a pici számít, a nagyja meg nem. De nem tartom valószínűnek.
A lényeg, hogy ezzel nem lehet magyarázni.
De nem is kell. Ha jobbnak találunk valamit, akkor maradjunk annál, nem kell megmagyarázni.
Abba senki nem köthet bele, hogy én azt jobbnak hallom, nekem az tetszik. Belekötni csak a tényszerű tévedésbe lehet szubjektív véleménybe nem. -
válasz
Bali27 #109678 üzenetére
Ez egy olyan állítás, amit mindkét tábor állít a másikról. Akkor van baj, ha nincs mögöttes támasz azon kívül, hogy "én így hallom". Szerintem próbáld csak ki a tesztet, amit ajánlok, vagy akár a változatlan rendszernél kérdezd meg, hogy "mi változott?". Erre is nagyon jó válaszokat szoktak adni az emberek. Tényleg ennyire megbízhatatlan a hallásunk, nem rosszból mondom. Azt szeretném, ha minél többeknek a zsebében maradna a pénze, nem tudnának lehúzni pszichológiai trükkökkel.
-
sejt
tag
válasz
Bali27 #109650 üzenetére
Szia.
Olyan másik oldal (nekem hihetőbb).
De ha rászánod a pénzt, akkor mindenképpen vehetsz olyan tápkábelt, amilyent az erősítőhöz használsz. Akkor megmarad a szinergiai is. Lehetőleg gégecsőben, hogy később tud cserélni a szinergia miatt. -
válasz
Bali27 #109675 üzenetére
Tehát ott volt, és tudta, hogy babrálod, a többi innentől már az, amit mondtam. Fogadni mernék, hogy ha kicserélnéd a kábeleket egy cérnára, miközben nincs otthon (és közben természetesen nem hagysz még egy odébbtolt szőnyeget sem, mert a nők észreveszik), és utána úgy kezdenél el zenélni, fel se tűnne neki, magától nem mondaná, hogy változott bármi, csak ha kérdezed. Akkor sem biztos, hogy azt mondja, hogy rosszabb lett, miközben ez lenne szerinted az elvárt.
Az én kedvenc példám, amikor megkérnek, hogy kössek be a saját rendszerembe tesztelni egy kábelt. Olyan helye van, hogy nem látják, amikor "kicserélem". Rögtön mondják, hogy mekkora hűhó, ilyen jól ez nem szólt, amikor az előbb bemutattam, biztos én se hallottam még ilyen jól szólni... Ilyenkor csak finoman az ölükbe kell tenni a kábelt, amit végig be se kötöttem, a reakció már filmbeillő.
Végtelen hiteles kettős vaktesztet csináltam, egy ideig utazgattam is mindenféle hifishez, akik már idegesítően sokat hajszolták, hogy "de az én fülem isteni, tévedhetetlen", egytől egyig megbuktak, sőt, többségük már a közepén kezdett magyarázkodni, hogy most épp a fáradtságtól nem megy, nem járatta be eléggé, stb...
#109673 Mathiask: Ez addig oké, amíg nem népszerűsítünk áltudományt. Nekem is megvan a módja, hogy örömömet leljem a kábelezésben, de például olyan módon, hogy az interkonnektjeimet magam rakom össze, mondjuk befonva, szerintem elég szép, legalábbis nekem örömet okoz. Ezzel nem támogatok olyan iparágat, ahol emberek átverésén gazdagodnak meg, logikus áron veszem a kábelt, például amit mutattam, az 70 ft/m, és lehet kapni 8 színben. Gondolkozom azon, hogy minden csatorna a saját szabványos színét kapja.
Ugyanígy azt mondom, hogy ha azért vettél egy kábelt, mert nagyon szép kék és fonott, akkor elismerően bólintok, hogy igazad van. Mert tényleg eszméletlen gyönyörűek ezek a dizájner tápkábelek, ezért is üt be sokaknál a "prémium, akkor biztos igaz, amit írnak róla" érzés. De hogy hatásuk van, az nem igaz.
-
-
-
-
ozzy711
őstag
válasz
Bali27 #109650 üzenetére
Akkor már utána néztem hogy a csavart kábelezésnél valahogy a zajt leszedi, vagy árnyékolja az egymáson átmenő vezeték a zajt
De, hol az a zaj? Hallod vagy mérhető egyik illetve másik esetben?
Én is kiépítettem egy 2,5 mm-es rézvezetékes ( nem csavart megoldással ) ösvényt a kismegszakítótól, csak a hifinek az alu kábelek helyett, mint korábban írtam, de ha valami, akkor a ( hallható ) zaj nem változott. Alapestben sem hallatszott gyakorlatilag semmi zaj a hangszórókból és utána se.
Kíváncsi vagyok, te mit tapasztalsz. -
Eugene Roe
őstag
válasz
Bali27 #109651 üzenetére
Ez ennyira gagyi. Ha büszkén vállalod (és hallod) a difit, akkor miért ez a titokzatoskodás? Senkit sem szidtak még le amiatt, hogy a saját rendszerében jobbnak hallotta a 10 ezres Van Damme kábelt, mint a 80 ezres Audioquestet.
Ennyi erővel én is mondhatom, hogy:
Bibíí, nekem is van otthon 4 pár összekötő kábelem (márkát direkt nem mondok!), és az egyik közülük hallhatóan jobb, mint a többi (persze azt tartom meg - #háthülyeazértnemvagyok)
-
-
ozzy711
őstag
válasz
Bali27 #109514 üzenetére
a kismegszakito cseréje is hozott
A napokban tettettem be én is egy Siemens kismegszakítót + az alu fali kábelt 2,5-ös tömör rézre cseréltem + kontaset elosztóba megy direktbe a kábel konnektor közbeiktatása nélkül az rendszeremhez, de hazudnék ha azt mondanám, hogy hallom a különbséget ( egy AB tesztre ugye nincs lehetőség ). Igaz, hogy eddig is ( szerintem ) brutál jó volt, de nem tudnám megmondani mekkora lett ( ha lett egyáltalán ) az auditív javulás. Minden esetre elmondhatom, hogy mindent megtettem a külön hifi ösvénnyel.
Ha nálad egyértelmű javulást hozott annak örülök! -
-
törölt tag
válasz
Bali27 #108585 üzenetére
Igazából a gyártók ezt iránymutatásnak szánják. Érdemes megfogadni, de nincs kőbe vésve. A hátsó és az oldalfaltól célszerű elhúzni a hangdobozokat, egyik sem szereti, ha sarokba szorítják. Nyilván a szoba meghatározza, hogy mit és mennyire lehet tologatni. Nagyon közel se legyenek egymáshoz, erre utal a hangsugárzók közepe közötti két méter. Egy egyenlő oldalú háromszög kialakítása lenne a cél, ahol te ülsz a csúcsban, ott van a hallgatási pozíció. Érdemes próbálgatni. (az is lehet, hogy inkább egyenlő szárú lesz az a háromszög)
-
Csabroncka
addikt
válasz
Bali27 #108168 üzenetére
Több dolog van amivel érdemes kísérletezni, mielőtt váltasz, vagy nagyobb összeget beleölsz, ezeknek a problémáknak az orvoslásába.
Első körben a szobaakusztikán érdemes kicsit gondolkozni variálni, akár cm-ket. Bár én inkább több hm láncot hallottam mint 2.0-át, mindig meglepődtem, hogy bizonyos nagy összegek mennyire szarul, máshol meg mennyire "nevetséges" összegek mennyire jól muzsikálnak.Abszolút kipróbálási céllal vágtam bele a frontok (dali Z7) külön hajtásába (Pio LX60 mellett), nagy pénzt sem akartam ölni bele, és a vége egy Taga HTA 700B lett. A srác akitől elhoztam Warfi Evo polcsugárzói voltak, nem tetszett a hang, rohadtul nem
, igaz láttam, hogy akusztikai szempontból 0-la a helyiség.
Itthon miután bekötöttem a láncba, újra kellett hallgatnom mindent megint (pedig nagyon tartottam tőle, hogy vérszegény lesz a meghajtáshoz is). Természetesen tudom a láncom korlátait, de mindig élmény kis pénzből hallható dolgot kihozni, márpedig a legolcsóbb a hangszóró-pozíciókkal játszani, forgatni (nem fogatni), virágot odébb tenni, vagy közelebb vinni ..stb.
(Gyurinak egyébként igaza van, a nagy keresztmetszetű tiszta réz sokat segít a mélyen, a NS 241260 vált be nálam igazán, kicsit tompítja a csilingelést is, ami nálam fontos volt.)
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Bali27 #108153 üzenetére
CXA60 biztosan visszafog valamennyit. Meg nyilvánvalóan a dobozok sem a hádészi mélyeikről híresek. A láncod kompromisszumos némileg, de ez a sport ilyen. Még sokkal magasabban is van megalkuvás. Tervezett szub árát inkább beleraknám vagy dobozba, vagy erősítőbe, de inkább dobozba. Utána is ráérsz vasat cserélni. Szerintem.
-
Eugene Roe
őstag
válasz
Bali27 #108128 üzenetére
Kicsit told rá a falra
hátha elég az, aztán meg cseréld ki a kolléga monitor audio silver 100-ával, és akkor mindketten megkapjátok amire vágytok (ahhoz a cxa60 még pont elég elvileg).
#Denes: kevés neki a mély, nem sok
vagy arra gondolsz, hogy tompítani a magasat, hogy overall emelhesse a hangerőt?
-
BumBum Jack
tag
válasz
Bali27 #108048 üzenetére
Köszönöm szépen a választ.
Melyik opcióval lenne a minőségibb csatlakozás pc hez?
pc alaplapon(asrock b560m steel legend) van digitális optikai ,illetve jack kimenet lehetőség. vagy esetleg usb porton? ( usb B type erősítő - pc usb A type) ahogy olvasom ez lenne a legjobb minőségi csatlakozás.
Az optikai kimenet az 24bit 96000 hz tud.
a jack kimenetet nem tudom mennyi .
Úgy tudom usb porton keresztül audio kimenethez telepíteni kell egy szofvert a pc én.
Milyen kábelre lenne szükségem?
-
denesdr
addikt
válasz
Bali27 #107977 üzenetére
Erősítőknél a nagyon (manapság szinte fölöslegesen) magas bemeneti érzékenység miatt szokott előfordulni az a jelenség, hogy nem lehet finoman állítani a hangerőt pl digitális forrás esetén (DAC, CD játszó stb), de az erősítő analóg bemenetét használva.. Mondjuk, ha nálad csak a távval ilyen, akkor nem biztos, hogy emiatt van.
-
törölt tag
válasz
Bali27 #106991 üzenetére
Ahhoz is volt szerencsém. Részletesnek részletes, de fém magassugárzó van benne, azoknak azért van egy jellegzetes hangjuk. (sokáig volt JM Lab Chorus 710 álló hangfalam, ami szintén Focal, ott még jobban érződött ez, legalábbis az én fülem ezt mondta.) Az Audiolab 6000 inkább semleges jellegű, nekem nem tűnt élesnek. A Q Acoustic nagyon jó volt, főleg két nap járatás után - csak egy kicsit sokalltam a basszust, meg nem tudtam eléggé elhúzni az oldalfaltól (a hátsótól igen.). Az elejét kissé meg kell emelni, ahogy egy videóban láttam. Ha valaki szeretné, most több helyen is 220 ezer Ft körül van párja (!). Pl: Home Movie, Audioo Mekka,. Netdepo - gondolom jön az új belőle.
-
alphamooncam
őstag
válasz
Bali27 #106981 üzenetére
Ha tippelnem kéne én nem az erősítőben/DAC-ban keresném a hibát, hanem a hangsugárzóban.
Lehet nem igaz, sőt valószínűbb hogy nem, de azt gondolom, hogy a fázistolást hallod, ami a nem megfelelő hangszórókészlet párosítás/váltási probléma.
Leírásod alapján 3D képet az Audiolab pontosabban rajzolja ki, mint más, amit a középtartomány helyes leképezése nyújt.
Amennyiben a váltások környéki átfedések kihallhatók, az nagyon zavaró tud lenni, egy idő után meghatározhatatlan fárasztó érzést nyújt.
Utóbbi meg azért alakul ki, mert az fül/agy folyamatosan próbálja helyre tenni, feldolgozni, kijavítani amit hall, hogy be tudja illeszteni az "egészbe" és ez a folyamat gyorsan ki is fárasztja.
Persze csak szerintem.
-
törölt tag
válasz
Bali27 #106988 üzenetére
Melyik Focallal hallgattad az Audiolabet? Én tavaly a Chora 816-tal is hallottam, és a fém magassugárzó miatt egy idő után fárasztó volt hallgatni. (ellenpélda: egy Q Acoustic 3050i-vel hallgattam egy hétvégén át, és nagyon jó volt. Egyáltalán nem volt éles vagy ilyesmi.)
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Bali27 #106933 üzenetére
Áh, akkorát nem pumpál érzésem szerint ez a membrán, hogy egy ekkora reflexnyílásban ez az icipici csillapítóanyag bármit is okozzon.
Fakanál nyele kiváló, puha, nem karcol, jó ötlet
Én úgy hagynám, ahogy most van. Szépek is, kockázatos a házi "barmolása" (ha esetleg félremegy valami), na meg akinek mondjuk új hangszóróként van ilyen nyűgje, ott a garancia kérdése.
Szerintem jó ez így.
Barátnőmnek van két, 20 évvel ezelőtti exétől nála hagyott polcsugárzója, DIY kivitel, de nagyon ügyesen megoldotta a design-t, csini darab lett. Viszont ez a két kis doboz konkrétan úgy jött össze, hogy a reflex nyílások (amik amúgy nagyok) vége finom fekete hálóval le van zárva.. nem túl sűrű és a levegő sebessége is kicsi itt (pici hangszórók), így nem kavar be a háló... viszont a cső a hálóval együtt finoman felfekszik a mögé bepakolt fehér csillapítóanyagra. Na ez már kérdőjeles nekem, de nem fogom feszegetni, nem ettől vékony alul a hang (hanem a mérete miatt), egyébként pedig kifejezetten szépen zenél. Nem bántom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Milyen okostelefont vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Apple asztali gépek
- Telekom mobilszolgáltatások
- Futás, futópályák
- Milyen autót vegyek?
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Autós topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- Használt Iphone 15 Pro 128gb Titanium Black
- Exclusive ajánlat! Dobozos új LG GRAM /13. gen i7-1360P/16GB RAM/512GB SSD/17"COL/IPS/Gari QHD+
- HP ZBOOK Fury 17 i7-11850H 32gb ram 1 tb ssd RTX A3000
- A Legújabb! Dobozos Új DELL XPS 13 9340/ULTRA 7-155H/32 GB Ram/1TB SSD/AI BOOST+INTEL ARC
- Lenovo v15 g2 Ryzen 5 5500U 16gb ram 512ssd FHD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Eladó megkímélt állapotban lévő Xiaomi 12T Pro 8/256GB / 12 hó jótállás
- Honor Magic 5 Lite, 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest