- Okosóra és okoskiegészítő topik
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Macrodroid
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
CRTs
aktív tag
válasz
#01758976 #109159 üzenetére
Hehe látom googlival ( "kábelvudu"
) hogy itt is felmerült valami téma
"Ez az egész DSP dolog egy tüneti kezelés, nem magát az okot szünteti meg. "
erre azt mondta egy jobb tervező (Bruno-t sokan ismerik itt is gondolom), hogy DSP-vel lehet épp szőrt borotválni csak "visszanő".Na hát a valóságban ez inkább úgy kéne hogy menjen hogy ha az akusztikát helyre tudod pofozni annyira hogy ne legyenek éles hegyek meg völgyek ~200hz alatt akkor azzal onnantól azért el lehet lenni mert nem kell hegyeket meg völgyeket kompenzálni ÉS csak egy hallgatási pozícióhoz az már szinte nyert ügy.
-
-
-
-
törölt tag
válasz
#01758976 #109308 üzenetére
Nem szoktam ilyet, de yt ránéztem most az L52 és a 82-re is. Asszem Gedeon nem beszélt hülyeséget róluk, ez elé erősítő kell, mert volt tré is meg nagyon jó is. Én a 82 választanám yt alapján, de nagyon figyelve egy jó amp párosításra. Szivaccsal engem megvett, nagyon dög a rohadék.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
#01758976 #109297 üzenetére
Van aki szereti a Quadralt. Mozis topikban ott az egyik "szaktekintély", aki szintén imádja a hangjukat.
Meg kell hallgatni, "mintha mégis... hátha mégis"
De a Castle sem rossz alternatíva.. -
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
#01758976 #109292 üzenetére
Keskenyebb álló azért lenne jobb nálam , mert a tévé nem középen van a két hangfal között ( de azért , ha nagyon akarom , még tudok pár centi pluszt egy szélesebb állóhoz) ez a szoba és a bútorok elhelyezkedése miatt van így
és a tv 65-ös méretű , amit nem szándékozom falra rakni . Polcosra nem szánok , csak max . 400-at .Egy két véleményt , ajánlást elolvasnék még szívesen pl. Quadral , Elac , Focal dobozokkal kapcsolatban is . ( Quadral német fórumokon igen jó fényben tündököl , igaz made ín német cucc ) -
Tamoo
nagyúr
válasz
#01758976 #109235 üzenetére
Ez csak gúnyolódás a magas lóról.
Nincs olyan, hogy két tábor. Amivel gúnyolódsz, hasonlót csak VoidXs-től olvastál, de neki meg olyan tapasztalata van ezzel, amilyen egyikünknek sem (így az ilyen jellegű kijelentéseit, én sem megcáfolni sem megerősíteni nem tudom). A topik 90%-nak a DSP csak három betűt jelent, de megy az ész osztás, hogy miért nem jó.
Én pl. senkit nem próbáltam meg itt rábeszélni, hogy "DSP-zzen", mert tudom hogy valószínűleg csak olyan hangot tudna összehozni vele, ami biztosan nem tetszene a megszokotthoz képest.
Kivéve ha sub is van a rendszerben. Ahhoz elengedhetetlen, ahhoz mindig ajánlom.Max a begyepesedett előítéleteket próbáltuk valamilyen szinten lerombolni. Nem hittérítés, tények. De mint kiderült, egy hifisnek az a hanghű, ami neki tetszik.
#109241 ozzy711: Ne csináld már!
Mi ez a skála? SPL legyen 50-100-ig!
-
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
#01758976 #109235 üzenetére
Én bakeliten és kazettán nőttem fel . Jelenleg cd-t hallgatok ( de veszek még egy lp lemezjátszót is , tervbe van véve , mivel a családban van egy kb. 120db-os "fincsi" bakelit kollekció) . Nem zárkozom el a hálózati lejátszóktól sem + Tidal , stb társaitól , de én régi vágású vagyok. ( Nálam azért még mindig az lp az etalon )Én egy középkategóriás hangfalon gondolkozom pl.: Wharfedale evo4.4 ,
Fyne audio F 501 , Neat sx3 , Acoustic Energy ae500 , Monitor Audio silver 500, Quadral Chromium Style 8, stb. , persze akkor főleg , ha elcsípek egy jóárasított "párocskát". -
Dißnäëß
nagyúr
válasz
#01758976 #109212 üzenetére
Nemnemnem, ez nem vélemény, ez az, amire denesdr is mondta, hogy a szoba biza elqrja. Óhatatlanul. De hátha okozol meglepit. Végülis, szobát
hallottam már rengeteget, plusz egy nem oszt, nem szoroz.
Na jó, nem húzom ki a gyufát.
Én sem fogok-akarok elsôre a szobahifinél azonnal DSP-zni. Csô, DSD, nemá. Úgyhogy lesz ott Zu hallgatás és nem fogja senki szekálni azt, ha most urambocsá, itt-ott kioltódik-emelôdik vmi az aljában. Nem ez lesz a lényeg..
Játék
-
válasz
#01758976 #109167 üzenetére
"az itt jelenlevők közül hánynak hozott is egyértelmű előrelépést?"
Előrelépés? Ez nehezen azonosítható fogalom, és mindenkinek mást jelent. Lehet, hogy valakinek az az előrelépés, ha a kiegyenlítettség felé megy a hang, akkor is, ha az ízlése mást diktál, mert ő a szabályszerűt, a lineárist tűzte ki célul. Van akinek csak az jelent előrelépést, ha a saját (lehet, hogy teljesen deformált) ízlése szerint alakul a hang.
A kérdéseddel megint oda kanyarodunk vissza, hogy kinek mi tetszik. A hallgatási pozícióban kiegyenlített hangzás nem feltétlen "tetszik", mert tök máshoz vagyunk szokva. De legalább tudjuk meg, mi az origó, amihez képest elmozdítjuk a hangot az ízlésünk, ízléstelenségünk szerint. Nekem nincs tapasztalatom ilyen magas szintű eq-val, de nagyon szeretném majd kipróbálni és meghallani, hogy milyen egy VALÓBAN kiegyenlített frekvenciamenet. Aztán úgyis úgy lesz beállítva, ahogy nekem tetszik, és vagy teljesen anélkül megy tovább a rendszer, vagy össze-vissza fogom tekergetni a csúszkákat.(Mert az élmény számít, különösen az én koromban, amikor már marhára érzi az ember, hogy valójában milyen kevés az időnk.) Tehát valószínűleg szét fogom cseszni az etalont! Pont úgy, ahogy eq nélkül is szétcsesszük az ízlésünk oltárán, csak akkor nem tudunk róla.
De én egy pillanatig sem fogom azt állítani, hogy annak a hangnak amit én szeretek hallgatni, annak "olyannak kell lennie", meg "az a jó hang", meg "valódi hangszerhangok", meg "igen, így szól a hegedű", stb.
-
denesdr
addikt
válasz
#01758976 #109159 üzenetére
Itt most nagyon egybeolvadtak a szálak. Szerintem a szobakorrekcióra gondolsz DSP címszó alatt.
Az a helyzet, hogy a legtöbb esetben lehetetlen a probléma valódi okát megszüntetni, ehhez le kellene bontanunk az egész házat, hogy a hallgatási teret ne határolja semmilyen fal (ami hifi esetében a házunk). -
Tamoo
nagyúr
válasz
#01758976 #109137 üzenetére
Nem érdemes általánosítani. Vannak nagyon fejlett eszközök és szakavatott kezekben csodát lehet tenni vele. Csak nem sok ilyen szakavatott kéz van. (Nem magamra gondolok, én nem tudok csodát tenni.)
A DSP sem egy hangkaraktert jelent. Valószínűleg mindenkinek össze lehetne hozni vele olyan beállítást, hogy elégedetten csettintsen.
Viszont sok esetben valaki hall egy mozis EQ-t vagy rosszabb esetben Flat-et, akkor annyi jön le, hogy ki lett herélve a rendszer. Ami amúgy igaz. De ez a felvétel hanghű visszaadása. Ne keressük benne az élő zenét ha az nem olyan, a felvételt hallgatjuk. Ha a nyers rendszert élettel telibbnek érezzük, az meg egész más miatt van. De az is hozható DSP-vel is, csak akkor elengedtük a hanghűséget. Ami amúgy nem baj, a lényeg, hogy tetsszen.#109142 ozzy711: Nincs olyan, hogy én beállításaim.
Mozihoz step by step tutorial van, hogy a beállításokat ne baltázza el senki.
-
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
#01758976 #109088 üzenetére
Pedig igyekszem.
4 éve van 55-ös LG oled (tudom kicsi, de nekem elég). Mai napig le tud esni az állam tőle. És bizony sokat hozzátesz a vizuális élmény a hanghoz, főleg úgy, hogy van mögötte egy nem rossz (elnézést) lánc, ami hasonlóan zenél filmen (koncerten), mintha flac menne USB/SSD-ről. YT-on meg egyre több az anyag, igaz reklámok is, de erre is lenne ugye fizetős megoldás.
Csak pár gyűjtő fogalom: kexp, npr, jazz gallery, montreux jazz festival, tele érdekes, sokszor nagyon jó zenékkel/koncertekkel és még 1 millió régi és új zene, amik meglepően jól tudnak szólni...kivétel a kivétel. Ja, Dűne qrva jó lett cakkpakk. Aki szereti az ilyesmiket.#109085migabi24 Engem is be tud rántani. Néha egész délután nyomom, ami eszembe jut,
néha meg éjszakába nyúló válogatások jönnek össze. 65" "szerencsére" el sem férne nálam, de nem lehet rossz. -
dgyuri0123
nagyúr
-
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
#01758976 #109057 üzenetére
"nem tyúbozok zenére"
Néha azért kifejezetten jól esik tallózni mindenféle stílusba belekóstolva. Amit én jó ideje tapasztalok YT-al kapcsolatban (és nem vagyok egyedül) az az, hogy nagyon sok zene jobban tetszik erről, mint FLAC-ban hallgatva. Főleg az "öregebb" zenék dinamikusabbak, gazdagabb a hangzásuk az én füleimnek, az én rendszeremmel legalábbis.
Könnyű a dolgom, mert az N70-be állandóra van kötve a tv optikai kimenete, így csak bemenetet váltok a Pion és azonnal ott az összehasonlítási alap.
Creedence Clearwater Revival, Grand Funk, Supertramp, Four Seasons, Rhoda Scott, T Rex, stb stb. a végtelenségig. Sok esetben megtettem, hogy összevetettem jó pár albumot YT-ról hallgatva aztán flac-ban ugyanazt egyéb forrásból.. Sokszor a YT nyert a tetszési indexe és kizárólag fül alapján.
Két "kortárs" zenét jelőltem ki legutóbb erre a "versenyre". Egyik Rag'n'Bone Man - Human, másik Dua Lipa - Levitating Featuring DaBaby. Megdöbbentet, hogy a YT verzió mennyivel igazibbnak, élettel telibbnek, dinamikusabbnak hallhatott nálam, nekem, az én ízlésem szerint. A nüanszokra oda sem figyeltem, mert elvonta a fülemet a hatalmas színpad, a többlet dinamika, a boogie faktor, stb.
Nyilván sem időm, sem energiám, hogy százféle albumot hasonlítsak össze ilyenformán, de
van, hogy egész délután a YT-ot nyomkodom... ami számomra is elég nagy meglepetés volt, mert régebben (jó pár éve) 5 perc után kinyomtam, mert csapnivaló volt a hangminőség.
Az igaz, hogy Gábor Szabó - Dreams vagy Liane Foly, Les Petites Notes (hogy csak ezt a kettőt említsem) hallgatva elég gyorsan kiderült, hogy ez mégiscsak egy veszteséges tömörítés, mert flac-n hallgatva előjöttek apró finomságok, amik a YT verzión nem, vagy nem úgy jöttek át, de általában így is magas az élményfaktor számomra, fülre. -
s4tch
veterán
válasz
#01758976 #109048 üzenetére
Ez kb. a rutinról szól. Ha találsz egyetlen apró részletet, amire tudod, hogy figyelni kell, akkor menni fog. Ha viszont a részlet 15k fölött van, akkor szar ügy, én azt már nem hallom.
Viszont nem is fogom tudni kipróbálni, a pc mellett lévő Presonus gitár interface nem támogatja a 24/88.2 anyagokat, a Pioneert meg a hangfalak elől ezért át nem hozom. Evvan.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
#01758976 #108967 üzenetére
foo_abx 2.0.6d report
foobar2000 v1.6.9
2022-01-10 19:15:10
File A: Strange Fruit - Opus 256.wav
SHA1: 10582efed7336beede5ec828789aeca87e1aa3a3
File B: Strange Fruit.wav
SHA1: d6a544cfdbee4e65ed6aa7c20902956d13b0369a
Output:
Default : Out: E30 - USB Audio
Crossfading: NO
19:15:10 : Test started.
19:16:59 : 01/01
19:17:32 : 01/02
19:17:46 : 01/03
19:18:22 : 02/04
19:18:31 : 02/05
19:18:40 : 03/06
19:18:51 : 03/07
19:19:02 : 04/08
19:19:11 : 04/09
19:19:29 : 05/10
19:19:38 : 06/11
19:19:49 : 07/12
19:19:58 : 08/13
19:20:19 : 08/14
19:20:19 : Test finished.
----------
Total: 8/14
p-value: 0.3953 (39.53%)
-- signature --
b1d9a674c5da4339f91eae76aa62390f34684743 -
válasz
#01758976 #108967 üzenetére
Szerintem lelövöm a poént, hogy ez valójában egy Tidal és YouTube összehasonlítás volt.
Sokan hiszik, hogy a YouTube nem tud hifi minőséget. Tud, és ilyen tesztekben van a válasz. Ennyit fejlődött a tömörítés az évek során, nem ok nélkül tárolom minden zenémet egyébként ennél erősebb tömörítéssel (160 kb/s Vorbis). Zenét élvezni bőven elég, itt már a különbségeket nagyítóval kell keresni.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
#01758976 #108948 üzenetére
Azért azt jegyezzük meg zárójelben, hogy 48kHz-re vagy beállva a DAC-oddal fixen, jó eséllyel, ha Foobar-ozol Linuxon. Ugyanis a SNAP rendszer mögött-alatt dolgozó Wine beállítása rémesen elkúrt, és töknyolc, hogy Te DSD-t játszol, natív 16/48-at, abszolút tojik mindenre, a DAC-nak ténylegesen kifele 16/48 PCM-et fog küldeni. És ezzel szenved jó ideje mindenki, "Foobar futtatása Linux alatt" címszóval, mert hiába tudod Output-nál az USB DAC-odtól kezdve akármit megadni, nem azt fogja neki küldeni, ami a forrásformátum, hanem a Wine által meghatározottat, azaz történik egy konverzió, magyarul szopó. Hogy ez hallható-e, tetten érhető-e érdemben, nem tudom, mindenesetre mint korlátozás, adott.
Van Foobar natívan MAC-re is írva, azt a BSD rokonság miatt könnyebb lenne Linuxon emulálni, Wine-hoz hasonlóan, csak irdatlan mennyiségű adatot leszed az emulátor, kis túlzással egy fél OSX-et, úgyhogy azzal még nem próbáltam szopatni magam.
Úgyhogy fogadd az eredményed fenntartással, még van esélyed bármire is.
-
-
-
-
válasz
#01758976 #108902 üzenetére
Részemről pipa, 14/14. Azért jó lenne valahogy hifin csinálnod, az a teszt tárgya.
foo_abx 2.0.5 report
foobar2000 v1.4
2022-01-10 13:53:51
File A: Strange Fruit - Opus 256.wav
SHA1: 10582efed7336beede5ec828789aeca87e1aa3a3
File B: Strange Fruit.wav
SHA1: d6a544cfdbee4e65ed6aa7c20902956d13b0369a
Output:
DS : Elsődleges hangillesztő
Crossfading: NO
13:53:51 : Test started.
13:54:37 : 01/01
13:55:08 : 02/02
13:55:30 : 03/03
13:55:58 : 04/04
13:56:32 : 05/05
13:57:09 : 06/06
13:57:32 : 07/07
13:57:47 : 08/08
13:58:15 : 09/09
13:58:50 : 10/10
13:59:18 : 11/11
13:59:37 : 12/12
13:59:49 : 13/13
13:59:57 : 14/14
13:59:57 : Test finished.
----------
Total: 14/14
Probability that you were guessing: 0.0%
-- signature --
03bb46f4916bec5a5758410096ed7941c5e54406Hitelességet itt tudsz ellenőrizni, ha csak átfirkáltam volna a számokat, ez megmondja.
-
Saughassy
aktív tag
válasz
#01758976 #108855 üzenetére
A teszt lényege annyi, hogy bizonyítja egyrészt a hivatkozott aranyfül meglétét, másrészt a szintén hivatkozott rendszerfelbontast.
(Hiszen mindig ugyanide lyukadunk ki: gagyi a rendszered és süket vagy, azért nem hallod a kábelek hangját.) Ezt tesztelni 15 perc, de lam: Gyuri is inkább órákon, napokon át írogat tekintélyelvű "érveléseket" sem mint hogy megcsinalna egy ilyen tesztet, ami után Void végre elhallgatna.
-
válasz
#01758976 #108812 üzenetére
"nem úgy hallom az élő vagy bármilyen zenét ahogy egy DSPs cucc azt visszaadja."
DSP nélküli cuccon sem úgy hallod. A rendszernek amúgy is a konzervet kell felnyitnia, ha tetszik ha nem. A hangfelvételt kell reprodukálnia akkor is, ha az szar. De ezt te is leírtad nem olyan régen, ha jól tévedek.
-
válasz
#01758976 #108812 üzenetére
Az, hogy mi szól jól, szubjektív, de DSP-vel bármilyen hangkép elérhető, csak kell egy mérés arról a hangszóróról, amit át akarnál venni. Az, hogy az elfogultak szeretik kipróbálni a legolcsóbb biquad DSP-t, és ezek után szidni az egész vonalat, más dolog. Kíváncsi lennék arra a sok DSP-ellenes zenészre, mert én egy ilyennel nem találkoztam sem gyártói, sem stúdiós munkák során (DSP-pártival és kábelellenessel annál inkább), ahogy a hangmérnökök és stúdiófelelősök is mind szakmabeliek voltak.
-
makszi
aktív tag
válasz
#01758976 #108724 üzenetére
Közben felvilágosítottak, hogy fel kéne hangosítani az erősítőt mert a cocktail audio 4.5V ot ad analogon, míg a heed pedig 2.5V. Ez nekem eszembe jutott.
Az ötletedet sajnos nem tudom kipróbálni, mert 1 pár rca-m van ami ugye kell a dac és erősítő közé. Nincs egy 3. amivel összeköthetném a cocktailt a heed-del
Viszont hangerőt adva, sokkal élvezhetőbb lett a DAC-cal is
-
denesdr
addikt
válasz
#01758976 #108430 üzenetére
Nem akarom fapaci munkásságát megvétózni, mert amit csinál azt jól csinálja. Viszont pont nem olyan rég volt egy szobás munkája amiről a tulaj be is számolt az AVX-en, képekkel is illusztrálva. Hasonló elrendezés mint topikgazdánké, a vége az lett, hogy 4db 100x60x5 centis szélessávú panel a hátsó falra, meg 1-1 a dobozok mőgé.
Ha nem nulláról indítja az ember a szobát, mint dedikált helyiség, akkor erősen kötve van a keze, viszont akár ilyen egyszerű beavatkozással is látványos (jól hallható) eredményt lehet elérni. Tényleg. -
Tamoo
nagyúr
válasz
#01758976 #108426 üzenetére
Emiatt? Ne vicceljünk már. Olyan sok helyre nem tud panelt rakni (oldalfalra egyáltalán). Elköltene 30e-t, aztán megkapná ugyanazt, hogy rakjon a hátsó falra 3db 100x60-as szélessávú elnyelőt (10cm vastag airrock ND pl.) meg a sarokba ahová tud basszuscsapdát. Max a mennyezet van még esetleg...
Ha lakberendezés szempontjából meg van kötve a keze, csodát nem lehet tenni. Utózengést lentebb lehet húzni, aztán annyi. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
#01758976 #108113 üzenetére
Értem, köszi.
De látod... leginkább az ilyen vélemények miatt nem foglalkoztam az XLR "vonallal" (nem bántásból írom, félre ne érts ). Aztán megkóstoltam és ízlett, még ebben a felemás megoldásban is. Gondolom ez is rendszerfüggő, mint szinte minden ebben a hobbiban.
-
Novics
senior tag
válasz
#01758976 #107987 üzenetére
Nem igazán önigazolást kértem. Nem hozzáértőként kb ezt találtam gyorsban. Nem akarom magamat kiművelni hifiben, de nem akarok sokért - nem hifistaként nem akarok többet költeni - szart venni. Ismerős jókat mondott a Yamahára - szerinte hangcucc és motor is csak az lehet, de ez utóbbival én nem értek egyet
- ezért néztem őket. De ha azt mondjátok, hogy ennyi pénzért - 300-ig még elmegyek - jobban megéri a XY gyártó cucca, akkor megfogadom.
Nyilván nem várok csodát ennyiért, hogy olyan hangja legyen, mint egy többmilliós rendszernek, ezért is írtam, hogy ennyiért mások kábeleket vesznek.denesdr
-
törölt tag
válasz
#01758976 #107715 üzenetére
[2x2 AN-L] hatvané, not bad.
-
-
Mathiask
senior tag
válasz
#01758976 #107636 üzenetére
Azért gondolkodtat el engem Andrew Robinson hifi pályafutása, mert ő aztán benne volt rendesen. 20 éves kora óta ezzel foglalkozik. Ha jól rémlik kereskedésben kezdett, majd viszonylag hamar már újságban és internetes mediában volt tesztelő. Volt saját házimozi/zeneszobája állítása szerint 100e dollárnyi saját készülékkel, kábellel és egyéb kütyükkel. (talán mintha vett volna 5000$-ért is kábelt) A tesztelésre szánt kábeleket/készülékeket a pincében "járatta be". (mintha mondta volna hogy volt valamiféle kábel bejárató készüléke) Amit csak el tudsz képzelni. Valószínűleg otthonában több készüléket tudott alaposan letesztelni, mint mi itt együttvéve.
Szóval nem biztos, hogy ez jogos:
"Ez még egy fiatal tapasztalatlan vagy süket gyerek, aki vakon hisz még a tanultaknak, vagy csak szopät"
Ha valaki azt mondta, hogy hülyeség a kábel bejáratás, akkor ha valaki, akkor ő biztos megvédte ,hogy de hát hallja a hatást. Ezt bizonyítandó elkezdte szisztematikusan írogatni mit hall bejáratás előtt, meg után, hogy bizonyítsa, hogy igenis van értelme. De sajna nem járt sikerrel, nem tudta megvédeni a mundér becsületét. Aztán jött a válság és el kellett adnia mindent. És rájött, hogy a zenehallgatáshoz nem kell 100e dollárnyi készülék, külön zeneszoba, kábel járatás és egyéb high-end dolgok. Sőt! Nem véletlenül használja csatornáján a "gyógyuló audiofil" kifejezést.
Szóval engem elgondolkodtat, hogy ennyire hitt benne, hogy ezek kellenek a jó hanghoz, most meg már rájött, hogy nem kell ez neki és így is boldogabban hallgat zenét, mint valaha.
Semmi sem kőbe vésett, könnyen lehet, hogy te aki szerint a 100cm és a 140cm között jelentős különbség van egyszer az ő útjára térsz és lehet, hogy Disznész, aki az épp elég hosszú kábelei használja(de irigylem érte) nem fog a jövőben 3m-nél rövidebb kábelt bekötni, mert úgy "hallgathatatlannak" fogja ítélni a rendszerét.
Én úgy látom inkább egyén függő a "jó hang" megtalálása, mint készülék függő, mert hát, hogy lehet, hogy boldog a 20cm-es pc-s tápkábelével, ha fizikailag csak a 140cm-es AN kábellel "jöhet ki hang" a rendszerből. -
makszi
aktív tag
válasz
#01758976 #107597 üzenetére
Nem tudtam, hogy ismered jobban a studio 110-eseket. Ha így van, akkor erősít vonalon milyen irányban volna érdemes továbbmenni?
Nemrég majdnem beleugrottam látatlanba egy Elixírbe, de végül nemet mondtam. 2010 körül volt sima Obelisk i -m a sima akkor még Proac Tablette 2000-rel és én azokat is szerettem.Igazából a kérdés inkább az, hogy milyen minőséget képviselnek ezek a hangfalak, tehát meddig van értelme az előtte lévő elektronikánál árban elmenni? Gondolom, hogy egy félmilliós erősítőt és ugyanennyiért forrást már butaság egy ilyen olcsó hangfal elé tenni, de mégis hol van akkor az értelmes határ. Mert az AVX-en is gyakran olvasok olyasmit, hogy elkezded fejleszteni az erősítőt azzal eljutsz egy szintre, ahol már baromi jó, ezután megcsinálod ezt a forrással is, és oda jutunk, hogy így már kevés a hangfal. Ezért abból kell egy jobb(drágább), de akkor már megint kell újból egy jobb vas elé és így tovább...
-
makszi
aktív tag
válasz
#01758976 #107534 üzenetére
Látom már hogy beszéltünk róla reggel reggel, lett is jelentkező a kábelre.
Rendben és könnyen befolyásolható vagyok, akkor 1 m nél hosszabb kábelt nézek...
Az itt https://luxoraudio.hu/index.php/aruhaz/kabelek található kétféle tápkábelről esetleg valami tapasztalat? -
Mathiask
senior tag
válasz
Egyszer majd megnézném ezeket a jelentős különbségeket úgy is, hogy nem tudod épp mi van bekötve.
"A tápkábel hosszúsága mint látható megosztó dolog."
Az meg még inkább, hogy a rendszer értékének kb 10%-ért kell-e venni egyetlen egy tápkábelt, vagy inkább máshova kéne rakni azt a pénzt. -
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Jó szemed van a gyenge pontokra
Mind a 6 oldala 4mm-es alumínium, nagyon merev (engem meglepett).
Ez most olyan nehéz, mint egy tank, púpra tankolva, teletömve emberrel, és lőszerrel.De meg se kottyan az aljának. (Ami oldalanként 6 csavarral rögzül, így fejből, szóval nem a 4 sarkán van megfogatva hanem végig).
Megemelni viszont dupla bicóval, erősebb derékkal csak. Komolyan.
Brutál súly.Bizt. kedvéért kap egy 5. lábat tőlem az alsó lemez, középre. Amúgy tényleg nem kéne neki, csak egyszerűen "fosok"
Pszichésen..
-
makszi
aktív tag
válasz
#01758976 #107527 üzenetére
Köszi az tanácsokat!
Van most egy Audio Note AN-L tápkábel 1m -es AVX-en 30k ért. De ez ugye nincs 130 cm. Ezt akkor hagyjam inkább? Magyarul mennyire dealbreaker a hosszúság? -
makszi
aktív tag
válasz
#01758976 #107525 üzenetére
Nem fog beleférni ez a SOtM féle út.
A kábelekről nem is írtam. Hangfal kábelnek Evidence Audio Siren van, IC nek pedig az AVX en lévő Fapaci féle Luxor IC biztos ismered.
Akkor várok egy jó árú node2i-re
Tápkábelt tudnál ajánlani akár az erősítő mögé akár a node2i mögé? -
törölt tag
válasz
#01758976 #107441 üzenetére
Természetesen evidenciában tartottam dyscust, és az alkotásait, első kézből hallottam őket, amikor nála jártam a barátommal, és azóta is, tudom mire képesek a dolgai, valójában nehéz is őket megugrani, de véleményem szerint a cső kontra félvezetős cuccok ötvözik mindkét technológia erényeit.
Tompival beszélni fogok, egy DAC kipróbálás ügyében, de most egy MQA verziós cuccban gondolkodom, ha már évek óta fullos előfizető vagyok a TIDAL-on, ha bár tökéletesen tisztában vagyok vele, hogy egy félig meddig parasztvakítás az egész MQA, mivel volt már MQA képes forrásom, de vajmi keveset adott, pl. egy valós 24 bites felvételhez képest.
Január jó lehet, addigra pipa lesz a ülőgarnitúra csere is, ez azért fontos, mert a feleség szerint addig nem jöhet ide senki, amig az nem rendeződik(mintha nem lenne más probléma) na mindegy, össze kell dugni a hifis fejünket néhány kollégával, hogy az akusztikán kívül mi legyen változtatva, szem előtt tartva azt, hogy alapvetően nekem kell tetszeni.
-
törölt tag
-
Mathiask
senior tag
válasz
#01758976 #107251 üzenetére
"És melyik érzékszervünket nem ejtjük ugyanilyen könnyen át?"
Bármelyiket, igen. Csak igyekszem mindig röviden, lényegre törően tartani a hozzászólásaimat, hátha úgy elolvassa valaki.
Tulajdonképpen minden érzékszervi jelet az agyunk alakít át számunkra érzékeléssé. Így mind ki van téve annak, hogy akár bizonyos esetekben befolyásolva lehessen. -
Dißnäëß
nagyúr
válasz
#01758976 #107226 üzenetére
Nem, most anelkul megy. Fura. (Telo, de akkor is latja az ip-m, de nem ugat). Hmm.
Viszont amikor vpn-el regiztem es 1 honapot megvettem, bankkartyat elfogadta, illetve utana - nyilvan VPN nelkul - ment a Volumio-n keresztul csont nelkul gyonyoruen, es az akkor szinten trial-ozott Roon-bol is.
Szoval VPN eleg csak bekerulni, hallgatashoz ha eszkoz csinalja, nem kell VPN. Csak a web felulet ugat (ugatott?) regen, hogy nalunk meg nem elerheto.
A valasztek hatalmas, a fullextras csomagban letoltheto minden a gepre hi-res flac-ban is (pici extra felarert, letoltesenkent), igy nem csak szimpla streaming-kent funkcional.
Lehet mar a web sem ugat, ergo elerhetoek itthonrol rendesen ? Nem tudom. Ranezhetnetek PC-rol, epp telorol vagyok nemotthon..
(De itt es most a telefonos firefox alol nem ugat, hogy jaj Magyarorszag)
Szerk.: ahh, masik bongeszobol telon is baja van. Akkor meg mindig nincs itthonra. Es az alkalmazas sem erheto el, nem is listazza az androidos Play aruhaz.
Hallgatni igy vagy streameren, emlitett rendszerek egyiken, vagy bongeszobol, de akkor proxy, VPN (pl. ProtonVPN), ilyesmi modon.
Szerk2.: Amugy lennek Tidal keresztapa, ha letolteni lehetne rola. En valahogy nem vagyok az a nagy streaming fan. De elfilozok rajta, jo otlet vegulis.
-
denesdr
addikt
válasz
#01758976 #107210 üzenetére
A 900Ft mondjuk tényleg elgondolkodtató, nem tudtam, hogy ennyibe kerül családiban. Ez amúgy hogy megy? Egyvalaki számlájáról vonják a zsét vagy a családtagok saját számláiról külön-külön?
Szívem szerint nem támogatnám ezt az MQA vakítást, hogy egész őszinte legyek. Az előadókat persze inkább, ha tényleg oda megy a 10%. -
s4tch
veterán
válasz
#01758976 #107208 üzenetére
Köszi, már bő fél éve tidal családban nyomjuk. Tök olcsó, azt akkor is megtartanám egy darabig, ha másra is előfizetnék.
Elkezdtem kíváncsiságból az almazene próbaidőszakot. Piszok jól szól mobilról, csak úgy nyilván nem lehet zenét hallgatni, hogy lerakod a mobilt a dac mellé, aztán mindig rohangálsz, ha szeretnél számot léptetni. Kéne valami kulturált streamer, amit lehet irányítani akár telefonról, akár távval (és akkor kell rá kijelző is).
-
s4tch
veterán
válasz
#01758976 #107204 üzenetére
Apple music family sem rossz opció papíron. Eleve nincs mqa bohóckodás, és csak 2.290 a havidíj 6 fő részére.
Egy bajom van az almazenével: hogy fogom én ezt rendszerbe illeszteni. A mostani felállás (Allo USBridge, Volumio, dac) tökéletesen működik, a tidal connect kényelmes. Ilyesmit kellene valahogy kitalálni az apple music mellé is, de még nem jöttem rá, hogy csináljam. Még ha lenne is egy mac mini itthon... De azzal sem lenne ilyen kényelmes a történet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ ÁRU, OLCSÓBB!!! Dell Precision Workstation 5550, 5560, 7510, 7520, 7550, 7720, i7, 6-11. gen.
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest