- Ultrafényes Pixel karórák érkeznek
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
cooi11 #114875 üzenetére
hello, én nem ismerem ezt a hangfalat, nem akarnék vakon tippelni. Ha mutatnál egy REW mérést, arra már talán tudnánk konkrét javaslatokat mondani.
Továbbra is azt mondom, hogy először EQ-val próbáld megcsinálni a szebb hangot, utána vehetsz olyan aktív (stúdió) monitort, amilyent pl. Voidxs is ajánlott (én is hasonlóban utazom) - ezt majd kevesebbet kell valószínűleg EQ-zni, illetve ezt lesz csak igazán értelme EQ-zni, mivel adott a neutrális, pontos alap hangzás.Csak zárójelben mondom, hogy a túl sok mély alapján én arra is tippelnék, hogy kisebb méretű, ámde akusztikailag egyébként sem ideális szobában hallgatod a rendszert - egy ilyenben akusztikai kezelés és / vagy DSP korrekció (PEQ) hiányában tipikusan döng a basszus. Ezt érdemes először korrigálni, mert ez szinte minden "lakossági" szcenárióban alap probléma, és ha eltűnik a dübörgés, akkor előtűnnek az eddig fedett részletek a középtartományból.
-
válasz
cooi11 #114875 üzenetére
Ismerem azt a szériát, SS-A307-ttel kezdtem, és egy legendásan jó hangszóró. A gyors tranzienseket keresed, ami azért nehéz, mert a hifi pont az ezzel ellentétes irányba megy (amit meleg hangnak hívnak). Nekem ezt a szintet csak pro hangszórók tudták visszahozni, például az M-Audio BX5-öt javaslom hallgatásra.
-
válasz
cooi11 #114866 üzenetére
Nem akarlak félrevinni, de ez alapján:
"nem tudom leírni, amit a erősítő + hangfal szett meg tud adni szín világot"
nehéz tanácsot adni, mivel nem tudod pontosan megfogalmazni az igényeidet. Talán szentségtörésnek hangzik, de érdemes lenne egy egy egyszerű "grafikus" EQ-val (vagy még inkább, egy jó PEQ-val, mint pl. EQ-Apo) kikísérletezned, hogy milyen irányba kellene elmozdítani a hangzást. Ehhez jó támpont lehet az az ábra, amit kb. egy hete szúrt be vki, és összefoglalóan ábrázolja a frekvenciamenet azon sajátosságait, amelyeket tipikus hangzásbeli attribútumokkal kötünk össze - pl. lehet tudni, hogy ha a szoprán női énekhang "gyenge / fátyolos", akkor a treble mely tartományát érdemes megtolni pár dB-vel ennek korrigálására, stb.
Ha ezt több zenével sikerül megcsinálnod, akkor talán majd pontosabban meg fogod tudni mondani, hogy milyen más hangzást keresel (pro tip: a végén lehet, hogy nem kell új hangfal, csak simán marad az EQ). -
törölt tag
válasz
cooi11 #96851 üzenetére
Azt, hogy egyforma hosszú legyen jól tudod, de hogy milyen márkát vegyél, főleg ennyi infóból, nincs ember aki megmondja, a kábel választás hosszú próbálgatások sorozata, persze van aki ráfogja egyre oszt jóvan az
Viszont amit ajánlott a migabi kolléga, ott sikerre viheted az ügyet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest