Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• rbkzndrs

tag

válasz Pikari #55768 üzenetére

Véletlen egybeesés vagy lehet köze az újratelepítéshez és egyéb dolgokhoz?

• rbkzndrs

tag

Sziasztok!
    HDD anomáliával fordulnék hozzátok. A tegnapi nap folyamán takarítottam (pasztáztam) és újratelepítettem a gépemet.

Háttérinfó1: Újratelepítéskor minden rendben zajlott leszámítva, hogy a hangkártya driver félúton feladata a telepítési folyamatot és újraindítani azt nem tudtam. Találtam egy másik drivert ami jó volt hozzá, de előtte a filerepositoryból force deleteltem a korábbi drivert. A hangkártya jól működött ezután.

Háttérinfó2: a takarítást, portalanítást porszívóval csináltam

Probléma: a szokásos programok telepítésének vége fele megakadt egy letöltés amely a HDD-re ment, fájlkezelőben nem válaszolt sok ideig a mappa ahova a letöltés zajlott ezért force restartoltam a gépet. Restart után a D meghajtó amely a HDD volt korábban nem jelent meg és azóta sem látszik és másodpercenként nagyon halk cicergő hangot hallat a vincseszter, de érzem, hogy "mozognak" benne az alkatrészek.

Készítettem videót, lehet rajta hallani halkan a ciccegést amely korábban nem volt jelen szerintem. A HDD elromlott? Ha igen puszta véletlen, hogy pont most, 6 éves éppen az eszköz vagy valamely korábbi hibából adódóan (porszívó vagy driver törlés)? Érdemes-e javítani, nem volt rajta semmi fontos infó pont az újratelepítés miatt?

Annyi upadte van, hogy másik SSD-vel működik ez a kábel és a hardversentinels program nem nyílik meg amíg be van dugva a hibás HDD. Továbbá ha nincs bedugva akkor 10x gyorsabban bootol a gép valamint a BIOSban sem látszik a hdd. Nincs rajta semmi fontos adat pont az újratelepítés miatt. Szerintetek lehet javítani és ha igen hol vagy ez ennyi volt?

WD purple 2TB 6 éves darab.

Köszi a segítséget
    Videó

Új hozzászólás Aktív témák