- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peti20
tag
-
Peti20
tag
válasz
liksoft #1419 üzenetére
160GB/7200/SATA300/8MB
* DeskStar T7K250
* 160 GB
* 7200 rpm
* SATA300
* 8 MB cache
* 3 év jótállás
Hitachi 160GB/7200/SATA300/8MB
A termék ár: 14 268 Ft
11 890 Ft + 20% ÁFA
Már akartam venni egy másik vinyót, egy ilyen szerinted okés lenne, és akkor az ominózus maxtor lenne csak adattárolásra.... Az egyik haverom azt mondta, hogy ha veszek egy másik vinyót akkor az sata legyen és azt használjam adatot tárolni.. Szerinted mér mondhatta ezt??? -
Peti20
tag
válasz
liksoft #1412 üzenetére
Hali!!
A tesztprogit amit mondtál az a maxtor oldaláról tudom letölteni??? Ja és a riportban azt írja, hogy a becsült hátralévő időtartam 92 nap.. Ettől félhetek, hogy beigazolódik???
A winyó már nem garis, használtan vettem egy sráctól, aki azt mondta, hogy nem rendszervinyónak használta, csak adattárolásra.. Én raktam rá egy HDD cooler-t.. A szobhőmérséklet környékén van állandóan.. Most is 26 fok... Az sztem jó....
Ja és azt néztem, hogy a sentinel azt mondja, hogy már valami 5 éve üzemel... Ez nagy kamu, mert megnéztem és 2005.12. havi gyártmány........ -
misu
senior tag
válasz
liksoft #1415 üzenetére
Hy!
CSak otthon van én meg még melóban, holnap pedig nem dolgozom..
Amúgy annyit még, hogy bad (elvileg) nincs rajta, én nem találtam...
PM 8.0-val keresgettem hibákat is, meg Bad-et, de semmi..
Amúgy mire gondolsz, mik lehetnek hibavonalak?
Egyébként FAT32 alatt teljesen korrektül műxik, de van egy másik ugyanilyenem, ami NTFS alatt is tökéletes én meg NTFS párti vok...
Köszi előre is!
Bye! -
Peti20
tag
válasz
liksoft #1403 üzenetére
Köszi szépen!! Ha hazaérek ( kábé este 8.) akkor letöltöm ezt a sentinelt, és elküldöm neked a riportot... Nagyon szépen köszi a segítséget. MOst azért nem tudom küldeni, mert suliban vagyok Programozás 1. gyakszin és Java-zunk... Akkor este küldöm, és köszi...
[Szerkesztve] -
SamIam
csendes tag
válasz
liksoft #1368 üzenetére
Az a baj, hogy még particionálni sem lehetett semmivel. Nem engedte mert hibásnak jelezte. Végül egy Toshiba lemezkezelő le tudta törölni az első 400 MB-ot, azután simán ment minden, getdataback adatokat is visszahozta. Nem is az volt a lényeges (adat), hanem az életre keltése. Egyébként ki sem kellett szerelni, ami jó, mert garis.
Egyébként köszi a segítséget. -
Xantomas
őstag
válasz
liksoft #1371 üzenetére
Az mennyire hagy nyomot a SMART-ban, ha egy 2.5-ös winyó-t USB-s házban egy olyan portra dugom rá, ami nem ad le elég áramot? Pontosabban 2 csatlakozós kábel esetén csak az egyiket dugom rá. Magát a winyót a gép felismeri, de a particiókat nem mountolja fel, és a winyó halkan kattog.
Az első pár napban usb-s házban volt, de kb 3 hónapja rendszervinyónak használom. A HDsentinel csak 40%-os kondiciót mutat. Természetesen ilyen megpróbáltatások nem érték azóta.
Hibának ezt adja ki :
''A lemez felpörgése során előfordultak problémák. Ezt okozhatja merevlemez probléma vagy nagy terhelés (gyenge tápegység).'' -
John_Doe
senior tag
válasz
liksoft #1356 üzenetére
biztos most került a gépbe és eddig nem volt ilyen zaj söt ha ez nem megy akkor nincs ez a zaj. De néha olyan hangot is kiad mint mikor a fej nekiütödik valaminek ( régi rosz winyóval ha szórakozik az ember szétszedi a kezébe véve forgatja meg ütögeti pont ilyen hangja van mikor a fej a tengejnek ütödik csak az halkabb), lehet hogy ez alapzaj ennél a winyónál mint az ezeréves Quantum 420 Mb-os nál volt
-
gaben75
tag
válasz
liksoft #1343 üzenetére
köszi a válaszokat
részben meg oldódott a dolog vistán müködik minden gond nélkül ugyhogy le is mentettem a dolgaimat róla ugyhogy akkor tényleg a xp rosszalkodik
azon az usb csatornán egyébként más müködik hibátlanul ugyhogy nem tudom mi baja lehet
köszönöm szépen a válaszokat
üdv Gaben -
angel_side
csendes tag
válasz
liksoft #1338 üzenetére
A Sentinel fut.. nem mutat semmit, csak a hibas szektorokat, egyebkent minden huu, de jo.. a tappal sem szokott semmi problema lenni.. (gondoltam mar en is ra, de nem hiszem..)
Na mind1, megprobalom majd csereltetni, hatha vegszukseg eseten RMA a WD-n keresztul.. errol van vkinek tapaszalata? -
gep29
csendes tag
válasz
liksoft #1329 üzenetére
Üdv!
Elég sügér vagyok a dologhoz, de megnéztem a sentinelt gondolom ha a smart paraméterek közül valami nagyon nem lenne jó akkor nem zöld pipa, hanem piros x lenne. Na ott nem jelöl semmi ilyesmit, minden ok. A probléma sejtésem szerint (?) a hibás szektorokkal lesz mert most azt irja hogy közel 600 hibás van.
A tápcsatlakozó és a tápegység hibája ilyenkor is szóbajöhet? Ha igen akkor ezeket mivel lehet ellenőrizni?
Előre is köszönöm. -
-
pink75
aktív tag
-
wwhy
veterán
válasz
liksoft #1260 üzenetére
No, nem akarom én ezt megoldani, max. segítség részemről, amit gondolok. Nekem bejött, igaz Seag. volt a hunyó
pár éve: DOS boot, Norton C latta mindkét hdd-t, és ott szépen át tudtam másolgatni 90%ban; volt olyan, h nem olvasható, azt kihagytam, és kész. Ez - hozzád képest - persze primitív
)
[Szerkesztve] -
indianka
tag
válasz
liksoft #1219 üzenetére
mármint a vinyó? Samsung SP2014N 200GB PATA
viszont nem biztos hogy az abűnös, mert rádugtam a dvd író ide kábelét, és azzal meg felismeri, és működik gond nélkül..viszont ha vinyó ide kábelre dugom rá akámelyikre mindig csak a rendsezrvinyót ismeri fel, még a biosban sem látja a 200ast...én ebből azt szűrtem le hogy a kábel jó, meg a vinyó is...szóval valszeg az alaplapi bemenet lehet a bűnös...persze lehet h tévedek... -
Nekem-8
tag
válasz
liksoft #1210 üzenetére
Noxy:
Kösz, megnézem,
Liksoft:
Igen, már volt rá példa a cégemnél, felkerestünk pár céget és halom ezres/100 Mega volt a válasz.
A videok nem nagyobbak. Főként a képekre gyúrok, aztán jöhet a többi.
Jelenleg még Norton Commander vagy Volkov kéne, de a google-ban hiába keresem nem találok letölthetőt...ennyire kihalt volna? -
Nekem-8
tag
válasz
liksoft #1207 üzenetére
A szakember túl drága.
Inkább progit keresek ami gyors ilyen esetben. Olyan progi kéne ami mondjuk Dos-ba bootol és ismeri az NTFS-t is. továbbá legyen némi kezelőfelülete. Hasonló mint a Norton Commander vagy a VC régen DOS alatt. Így gyorsba el lehetne kezdeni a másolást.
Az Active Uneraser hasonló, de itt nem egésszen törölt állományról van szó. Lényeg, hogy ne kelljen Windows, hogy tudjak fileokat mozgatni.
8
[Szerkesztve] -
-
Yooha
aktív tag
válasz
liksoft #1161 üzenetére
A HD sentinel SMART fülén csak zöld pipák vannak. Ez azt jelenti, hogy megnyugodhatok?
HD Tune: SAMSUNG SP2014N Health
ID Current Worst ThresholdData Status
(01) Raw Read Error Rate 100 100 51 0 Ok
(03) Spin Up Time 100 100 25 5632 Ok
(04) Start/Stop Count 100 100 0 241 Ok
(05) Reallocated Sector Count 253 253 10 0 Ok
(07) Seek Error Rate 253 253 51 0 Ok
(08) Seek Time Performance 253 253 15 0 Ok
(09) Power On Hours Count 100 100 0 1818 Ok
(0A) Spin Retry Count 253 253 51 0 Ok
(0B) Calibration Retry Count 253 253 0 0 Ok
(0C) Power Cycle Count 100 100 0 121 Ok
(BE) Airflow Temperature 130 124 0 36 Ok
(C2) Temperature 130 124 0 36 Ok
(C3) Hardware ECC Recovered 100 100 0 28690902 Ok
(C4) Reallocated Event Count 253 253 0 0 Ok
(C5) Current Pending Sector 100 100 0 1 Ok
(C6) Offline Uncorrectable 253 253 0 0 Ok
(C7) Ultra DMA CRC Error Count 200 200 0 0 Ok
(C8) Write Error Rate 100 100 0 0 Ok
(C9) TA Counter Detected 100 100 0 0 Ok
Power On Time : 1818
Health Status : Ok
[Szerkesztve] -
Lejszi
senior tag
válasz
liksoft #1087 üzenetére
Liksoft!
Nagyon szépen köszi a választ, hálám üldözni fog
nem értek ehhez a smart dologhoz meg nagyon nem is akarok belemenni, én csak annyit szeretnék, hogy raid0-ba tudjak kötni 2 sata vinyot.
hogy csinaljam, mivel?a legegyszerűbb megoldás érdekelne.
nézegettem a bios-omat, mert kaptam olyan infót, hogy ott kell vmi raid optiont beallitani, de konkrét választ akkor se kaptam.
nincs kizárva, hogy már leírta vki, de van pár hsz, és nagyon sürgős lenne, igy nem tom az egészet végig olvasni. -
válasz
liksoft #1079 üzenetére
Jó legyen. Hülye vagyok, Te okos, vak vagyok, Te pedig sasszemű.
Azt meg mondd meg nekem, ki fog ebben az országban, havi 70nettóból (jóesetben) legális szoftvert venni több-tízezerért? Akinek van pénze, vegyen, akinek nincs, marad a szürkítés.
Ez pedig pontosan azért van, mert eddig ér a takarója. Ami hétről hétre kisebb. Ha lenne pénze, gondolod nem venne még egy vinyót, vagy pár dvd-t hogy megírja? Márha van pénze dvd íróra ugye...
Amúgy, minket ki tisztel, áruld már el. Ki tisztel valakit is ebben az országban? Nalátod. Külföldről meg jön a szemét, kb annyiba is néznek minket. Ennyit erről, visszhall. -
válasz
liksoft #1070 üzenetére
1070-es üzenetedre írtam, hogy mi annak a programnak a neve, amivel esetleg elveszett adatot is vissza lehet szerezni, jó aránnyal. Csak azért, mert az esetek egy részében, hiába állítod vissza a fat táblát, ha maga a vinyó kezd döglődni. Ilyenkor pedig jól jöhet.
Amit meg írtam az nem krekk, csak serial.
Mindig nézem, ki mit írt, csak akinek nincs pénze százezreket kiadni egy vinyómentésért, annak talán jó ötlet, amit írtam.
további szép napot. -
Gabi[mf]
aktív tag
válasz
liksoft #1049 üzenetére
a táp egy 450-es elég jó......alapon van minden, most raktam össze, nem itt valszeg a vinyóval lesz gond. vagy a lapnak a sata kezelésével, kipróbálom majd másik hdd-vel az installt, meg másik gépben a vinyót, egyébként a low level formatot ajánlották, jah meg az is kiderült h nfoce4-hez egyáltalán nem kell sata floppy win installnál, ....
letöltöttem a maxtor powermax-ot, az meg a detecting device-nál lefagy vagy újraindul
valakinek valami ötlet? -
válasz
liksoft #1033 üzenetére
Szia.
A vincsi teljesen új, én csomagoltam ki két hete, de kéz alatt vettem nincs gari.
HD sentinelt felteszem és majd elküldöm a riportot.
A táp egy 300W-os Codegen, igen tudom milyen vélemények vannak róla. Szerinted az is gyanúsítható? Egy SocketA minimál konfigot el kellene vinnie nem?
Köszönöm válaszod! -
detroitrw
addikt
háááát nem nagyon vágom mostan mivan
egy 10 perces olvasási tesztet futtattam el (ami átlag 61,*MB/s volt)
mindez amikor elkezdődött 40 fokos volt, majd teszt közbe néha leugrott 38-ra
plusz még adtam neki 50gb-nyi tényleges írást /közvetlen az olvasási teszt után/ s nem ment 40-től alrébb
vagy a formázás az ilyen extra terhelést jelentene? -
detroitrw
addikt
pfff s az merre lehet? nem nagyon lelem
bár most fejezte be a formázást s lement 40 fokra/15fok külömbség szerintem eléggé sok
/ a samsungnál max ~6fok szokott lenni a már bemelegedés és a max terhelés között
vagy ezek is olyanok mint a hangfalak hogy be kell járatni?
aha, hogy át lehet kalibrálni a Sentinelt ha eltérés van?
[Szerkesztve] -
LGLuke
őstag
Bocs, akkor én értettem félre.
Csak én úgy gondolom, ha már a BIOS felismeri, hogy van merevlemez a gépben, és oda írja ki, ahol van, akkor már a gyári szoftvernek is automatikusan kezelnie kellene.
Elvileg mindegy kellene, hogy legyen a primary, vagy secondary csatorna.
Bár én ezek után semmin nem lepődök meg, miután PIO modban indította az en winyómat a winfos... BIOS-ban meg ATA100 van. -
Freddy TNT
őstag
Szia Liksoft !
Volna egy kis problémám. Van egy samsung 160 gigás SATA II-es vincsim. Írtam már Hdsentinel fórumában a problémámról, miszerint egyik pillanatról a másikra 174 hibás szektor keletkezett, valamint 21%-os kondíciója lett
Na már most csak mostanra tudtam leszedni az adatokat róla , hogy többszörösen is meglegyen minden.
Igen ám,csak a hutil nevezetű samsung program csak az IDE portokat pásztázza végig és nem veszi észre a SATA II-es vinyómat.
Na ilyenkor mit lehet tenni ?? Arra gondoltam mélyformázom egy kissé hátha kidöglik vagy több bad sector lesz,de így elég nehézkes -
LGLuke
őstag
Szia!
Igazad van. Tényleg nem mélyültem el a merevlemezek működésében firmware szerint.
Nézd meg újra a 2 képet és látni fogod, hogy az általad kritikusnak tartott (5,7,197,198) mezőkben csak az egyikben tér el a 2 merevlemez, és mindössze egy értékkel, tehát még mindig nem értem, hogy hogy lehet az egyik lemez tökéletes, a másik pedig teljesen rossz állapotban!!!
Nem cseréltem sem firmware-t sem mást, sőt nem módosítottam semmit. A gyári lemeztesztelő programot használtam a felület letapogatására, s allokáltam a hibás szektorokat. Ennyi.
Utána az egyiken sikerült a a HDD Regenerator nevezetű programmal a hibás szektorokat újramágnesezéssel javítani, de a másikon nem csinált semmit.
Nincs igazad, mert végig futtattam a gyári programot, ezzel sikeresen el is vertem 1,5 órát kb. A HDD Regeneratort nem futtattam végig, mert szerintem xar! Ugyanis, mikor a többi már nem jelez hibát, akkor ő DOS-ból még mindig az első szektortól kezdve hibát jelez folytonosan. Ezt még a gyári progi sem látta, tehát még mindig nem értem.
A Regeneratornak meg lehet adni, hogy hanyadik szektortól kezdjen detektálni. Én ezt a programot csak hiba javításra, nem pedig detektálásra használom. Tehát csak ezt nem vártam végig. Egyébként teljesen üres a winyó, most raktam tegnap este a gépembe! -
detroitrw
addikt
ezek közül melyik?
[link]
ezt a HUTIL nem talál HDD-t
pedig 2db samsung is van/sata,pata/
az lba-s meg nem csinál ''semmit''
van nekem egy tisztító progim ami a szabadon lévö területett feltölti az általa kreált /fake/ fájlokkal /R-wipe&clean a progi neve/
ennek végesztével meg visszatörli öket
az is elég hozzá?
a höfok még soha nem érte el a 40 fokot se
álltalába szokott kapni egy 8cm-es hdd ventit
adatvesztés nem számít mert üres a vinya
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged