- Netfone
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Forza_JUVE
aktív tag
válasz
liksoft #12811 üzenetére
Köszi a választ!
Hát ez remek!!Az a gond h 1 db 320-as vinyóm van 3 felé szedve. Az E partíció is pont uakkora mint a sérült D. Ha tegyük fel tudok elegendő szabad helyet csinálni az E-n, akkor oda tudja majd tenni a GetDataBack amit talál a sérült D-n, vagy kell egy másik vinyó ??
(hirtelen fingom sincs honnan szerezhetnék) -
Imco
őstag
válasz
liksoft #12775 üzenetére
Bármivel néztem is maximum a 135 hibás szektort látja.
A LLF a szervizes srácok javaslata volt a hibám ismertetésére.
Korrekt az ügymenetük, de azt mondják hogy ha WDDLG nem dob hibát nem tudja garizni.
Persze a környezet is lehet hibás, de másik 2 ilyen vinyó megy melette hibátlanul, a kábeleket cseréltem.
No mind1. Várunk van még 4év garim.Csak hát a biztonság...
Köszi. -
polarx
tag
válasz
liksoft #12770 üzenetére
A környezet rendetlen de össze fogok pakolni
. A hang mint egy kis elektromos kisülés hangja lenne. De nem nagyon tudom mihez hasonlítani. Az előző gépemben is ilyen hangot hallatott mondjuk 2 hónappal ezelőttől, de akkor még nem tudtam h az adja ki a hangot. Vigyem vissza garanciálisan? vagy rettegjek mikor megy tönkre?
-
SaNyEe
aktív tag
válasz
liksoft #12735 üzenetére
"Az elgondolás jó. A kártya fogja kezelni. Viszont az az alaplap öreg, így inkább stabilitási gondokat látok már most. Ráadásul a tápellátása is hasonló lehet, pedig a mai drive-ok arra kényesek, tehát tápcserét sem tudsz nélkülözni. Ezeket végiggondolva jobb lehet egy fiatalabb rendszer használata - váltás újra."
táp!=rendszer. bár ez lehet csak egy programozónak nem egyértelmű. . .
A bilid meg borítsd a fejedre!
Egyébként a segítséget köszöntem, ezt a stílust viszont nem tűröm!
Ha 3 SCSI vinyót elbír folyamatos üzemben (amiből kettő most kikerül a gépből) talán egy hagyományos HDD-vel is el fog boldogulni. Feszültségszintjeit bemértem a tápegységnek, nem ugrabugrálnak összevissza. -
betyarr
veterán
válasz
liksoft #12740 üzenetére
nos elsősorban innen a ph-ról meg egyéb fórumokról szerzem/szereztem az infót.azt állították,hogy megbízhatóságban,ár/érték arányban a wd a tuti és hogy a többihez képest viszonylag kevesebb a meghibásodás.
bár anno samsungom volt,kettő is és közel öt év nyúvasztás után (mitöbb jelenleg a kollégám birtokolja a gépet amiben benne vannak és már túl is lépte az 5 évet) sem volt semmi baja.r-go igazolódni látszik az általad emlegetett tény,miszerint hóttmindegy.köszönöm a segítségedet!
-
betyarr
veterán
válasz
liksoft #12736 üzenetére
hű,köszi.akkor erről lenne szó ugyebár:
"NoTouch ramp load technology".itt nem érintkezik a fej a felülettel.állítólag a wd lemezei 120gb felett már ilyenek. szerencsére én ezek közé a szerencsések közzé tartozom.
a csapágy kopás meg azért egyhamar ugye nem következik be? (persze nem napi 10 leállásra-felpörgésre gondolok itt).
-
válasz
liksoft #12718 üzenetére
Szia
Tuning nincs. A notiban pedig azért lett cserélve, mert valamiért nem engedett új filet létrehozni a partíciókon. Ekkor döntöttem úgy, hogy újratelepítem a rendszert, de sem linux, sem windows nem tudta megformázni.
Szerinted érdemes szenvedni vele, vagy dobjam ki?
-
_voodoo_
tag
válasz
liksoft #12719 üzenetére
Nos, akkor ha nem nagy kérés akkor írd már le légyszíves hogy mire gondoltál konkrétan, mert visszaolvasgattam de semmi olyat nem találam amit még a három napos sz@rakodás(keresés itt, google-ban, külföldi fórumok stb.) után nem próbáltam ki, úgyhogy ha vmi elkerülte a figyelmemet akkor bocs, de nem tudom mire gondoltál...
-
Imco
őstag
válasz
liksoft #12704 üzenetére
Egyetértek.Sokszor az elözö 1-2 hsz-ig sem sikerül eljutni.
Az utokornak: Annak ellenére, hogy mindenhol ellenjavallom a szoftvert, tegnapelött sikeresen kinyirtamaz egyik 500 WD-m /természetesen a rendszert
/ a PM-mel.
Ne használjátok a particio magicet vistával, win7-tel!
Vagy csak nagy körültekintéssel. Vannak jó alternativák, majd mindenre. -
ace05
senior tag
válasz
liksoft #12659 üzenetére
Köszönöm mindnkinek a válaszát de új fejlemény történt.Frimware val frissítettem a merevlemezt (hp oldaláról letöltött)és most ezt mondja rá a hdsentinel:
A lemez önteszt során talált 735 hibás szektort.
A lemez felületén található 735 gyenge szektor, mely(ek) későbbi használat során áthelyezésre kerülhet(nek).
Ezen a ponton a merevlemez garanciális cseréje még nem lehetséges, csak ha a kondíció tovább csökken.
Ajánlatos a merevlemez naplójának bizonyos időközönkénti figyelése. A program itt tárolja az esetlegesen előforduló újabb problémákat.Javasolt az adatok azonnali mentése az adatvesztés elkerülése érdekében.
most akkor szoftveresen hibás vagy hardveresen?
-
biker
nagyúr
válasz
liksoft #12650 üzenetére
tudom, és ezt most nem értem, miért mondod?
van a 160-as hdd a gépemben, van a külső házban egy WD 320-as IDE HDD, melynek egyik particiójára ment óránként a Time Machine, másk particióra 2-3 hetente egy full bootolható backup készül, illetve DVD-re kimentve havonta a fontos személyes adat
Nálam semmiből sincs egy
csak lassan lecserélném a 3,5 éves WD hdd-t egy újra, csak jó lenne, ha nyugodt szívvel rámenthetnék, nem egy ilyen megbízhatatlannak tűnő valami lenne, hogy a kolléga a 4. a héten, aki ugyanazokat a hibákat írja le, mint én -
lorant80
tag
válasz
liksoft #12623 üzenetére
Ezt természetesen nem lehet 100%-ban megválaszolni, de létezhet olyasmi hogy ez csak egy "vak lárma"???
Vagyis ha leformázom (partition magic stb. Dos alatt) ezt a partíciót (c lemez)..., kül. már tervben is van egy másik op.rendszer telepítése kapcsán, akkor egyszerűen helyre áll (100%-os lesz) a HDD? Vagy csak álmodozom???""Ez a drive eleje, ahol a partíciós tábla, boot szektor, boot loader helyezkedik el."" - ha egy progi amely helyre akarná hozni ezt a "rossz sectoros" problémát..., hozzá nyúlna az általad említett dolgokhoz..., milyen következményei lehetnének? Az op.rendszer nem állna fel? Vagy a többi kiterjesztett partíció "is" (D, E) elmenne vadászni?
Mivel a partíciós tábláról is szó van, ezért félek a válaszodtól!!!
-
rlazol
veterán
válasz
liksoft #12608 üzenetére
írás-olvasás check megvolt, de megteszem még egyszer.
jelenleg új kábelekkel és lezárókkal próbálkozom, szintén nincs eredmény, persze ha már hibás a winyó, mit várjak...most kezdtem dolgozni, iszonyat be vagyok havazva PH-ra sincs időm... még van nálam egy winyód, ha ez a problémám megoldódik, adom vissza...
-
Game Hunter
csendes tag
válasz
liksoft #12616 üzenetére
Hát pedig nem ment SATA2 sebességen az adatforgalom. Olyan gyors volt, mint az IDE-s vinyó. Bootóláskor, adatmozgatáskor stb... ezért is tűnt fel. Mindegy. A lényeg, hogy utánanéztem és win telepítéskor, majd megkapja a drivert. Persze floppyról kell neki. Egyébként meg nem szoktam bóklászni össze-vissza a beállítások között, és időm sem volt kitanulmányozni a dolgokat. Mindenesetre elég hülyén van megoldva A SATA az IDE-hez képest.
-
lorant80
tag
válasz
liksoft #12609 üzenetére
Hello!
Értelek és köszönöm válaszod!
Ez nem teszt progi volt, és ha minden igaz akkor nem is buherált, de erre nem esküdnék meg...! A vírusirtó nem észlelt semmi gyanúsat!
Hűtve van a drive..., nem egy forrófejű tipus..., 43 foknál nem volt még melegebb egész élete során!
Tápra megint nem gyanakodnék..., egy Chieftec 450W-os táplálja!Az érdekelne, hogy mit tudok ilyenkor tenni..., hallottam olyan progikról, amelyek szinte megjavítják a bad sectort (na ebben én azért nem hiszek)..., vagy hogy áthelyezze a tartalék területre ezt a sectort (""Sentinel üzenete: A lemez felületén található 1 gyenge szektor, mely(ek) későbbi használat során áthelyezésre kerülhet(nek)."" ) De mikor?
Mi lenne ha a HDDRegenerator-ral neki mennék? A drive-on lévő adatok olyankor elveszhetnek?
Vagy jobb ötlet?
Jelenleg a HD Tune fut..., amikor meglesz a teszt felnyomom a képet hátha az többet elárul a problémáról! -
-
Game Hunter
csendes tag
válasz
liksoft #12613 üzenetére
Gyorsabb lenne SATA módban, de
a baj most az, hogy be lett lépve RAID BIOS-ba(GIGABYTE GA-MA770T-UD3P), Define LD/ LD1, Create Arrays Manually, majd Delete LD/ Delete an Array és azóta nem megy SATA és IDE módban sem a vinyó. win telepítéskor win boot cd-ről nem látja, és win alatt sem látszik sajna a WD 320-as. Ilyenkor mit lehet tenni? Partition Magic vagy más program helyre tudja állítani a vinyót? -
biker
nagyúr
válasz
liksoft #12588 üzenetére
ebben teljesen igazad van, de 3 ugyanolyan hdd azonos hibával, és kétlem, hogy mind a Ram..s ben lettek eladva azonos szállítmányból a múlt héten, mert a kolléga mintha 2-3 hetesről beszélt volna.
Ez így eléggé hasonlít arra, mint mikor 100 ember TV szokásaiból megállapítják, 1.654.000 néző nézett X műsort.
mindkettőnek azonos az igazság tartalma -
dany27
őstag
válasz
liksoft #12570 üzenetére
hi!
De amit ír annak egy részét tudom tanusítani 100%ra hogy igaz még a felpörgési újra probálkozásokat! Mert nagyon sokszor újra pörög fel menetközben. Pl: totalcomban átváltok arra a drivera és vár-vár majd felpörög a winyó és akkor vált át vagy pl másolás közben is van mikor megáll a másolás és akkor pereg fel újra. Vagy épp most mikor írtam ezt a HSZ-t.
Köszi!
-
biker
nagyúr
válasz
liksoft #12543 üzenetére
miért ne tudná kezelni? nem 3.000Ft-os fostalicskát kell venni, és akkor tudja. feltéve ha jó az egység, mert ennek a venti szabályzója bolondozik
MacPower M9 DX2
a sataII egységnél a standby mód is működik.a winen max a particiok olvasása a gond, meg a felcsatolása, de a számítógép kezelésben látni kellene a 3 particiot, mint ismeretlen, nem használható terület, de egyben látta.
Itt próbáltam formázni 2-be, elsőt megformázta, másodiknál egy 30mp-es brutális kerregésbe és "nem sikerült formázni" hibába futottunk. 4x egymás után.
közben erőteljes explorer.exe merevedésekkel tarkítvaA másik tesztelt kábel egy USB to ATA/SATA kábel volt, dettó ugyanez az eredmény.
nem tudom mibe betenni, mert nincs native sata portom, se a laptopon, se a miniben, se a netbookban
-
Imco
őstag
válasz
liksoft #12517 üzenetére
Chieftec 850 W táp van bent 1,5 éves. Csatik jók, de hamarosan kész a mentés és átnézem még1x. A hőmérséklethez nem nyultam emlékeim szerint. Reggeli bekapcsolás után már csak 26 % és 118 a szektor.
Köszi!
-
piadex2
senior tag
válasz
liksoft #12482 üzenetére
Hello!
Kösz az ötletet.
Ennek alapján, ha a kondícióra 0%-ot kapok, akkor semmi remény sincs a további használhatóságra, jól értem?
(Mondjuk az is aggasztó, hogy lefuttattam egy rendes (nem gyors) formázást, és "a windows nem tudta befejezni". Majd a "sajátgép/kezelés/lemezkezelés"-ben sem láttam tovább a lemezt.)piadex2
-
válasz
liksoft #12413 üzenetére
Hát az itt a bajság hogy nem probálta ki nállam mert sietett,igy adtam rá kiprobálási gart.Igazából nem variál a srác,csak én érzem magam kellemetlenül,holott tudom teljesen jó volt,mármint ha sentinelbe meglehet bízni.
Mondjuk az igaz hogy fél órán belül otthon volt és csak 5 óra mulva írt hogy nem jó,azt mondta csak most volt ideje kiprobálni.Na majd lessz valahogy,még filozom foglalkozzam e vele?.Köszi hogy írtál...
-
válasz
liksoft #12410 üzenetére
Köszi szépen a választ.Utána nézek,énis arra gondoltam hogy a verzio nem jó vagy a tápegysége mert csa kegy 400w os tápja van sose tudni.Csak azt nem tudom ha már nálla ezt a hiibát írta,és visszaveszem a hhd-ét akkor nállam is már szektor hibás lessz stb?? Köszi a választ.
-
orionpro
tag
válasz
liksoft #12327 üzenetére
Köszönöm a választ, közben én is kiderítettem hogy teljesen más típus a két vinyó. Adatmentés? Nem tudom mi mennyi, de azt se tudom, megéri-e? Esetleg privátban adhatnál egy ajánlatot, nem tudom mennyire voltak fontosak rajta az adatok, mivel cimborám vinyója. Csak annyit mondott, próbáljak szerezni egy ugyanilyet. 2,5" Hitachi 5k320 160Gb
-
jahatpersze
aktív tag
-
eszgé100
őstag
válasz
liksoft #12307 üzenetére
lementenem en szivesen, de nem tudom megnyitni, mert nincs betujele es nem tudok neki adni sem, ehhez varok segitseget.
ujrarakas nelkul nem tudom megcsinalni?
mit jelent, hogy dinamikus-e?
nem hinnem, hogy hardverhiba, mert a vinyo tobbi particiojat latja, es meg is tudom nyitni -
God MonXter
tag
válasz
liksoft #12225 üzenetére
Nos,nem sikerült kiírni
iso9606 boot rendszerrel nem akart elindulni a setup.
Viszont,kicsit barbár módon,de sikerült megoldani,méghozzá a következő képen:
1. win7 iso felrak egyik partícióra
2. xp felrak másik partícióra
3. win7 install xp alól
Köszönöm a tippet a rendszerindításos témában,nem egyhamar jöttem volna rá -
Fr3eWar
őstag
válasz
liksoft #12184 üzenetére
Helló!
Pont ez a baj hogy nem tudom lementeni, ha letudnám kivágnám a pi**ába a winyót de nem lehet belelépni, Windows szerint: "G:/ nem érhető el. A fájl vagy könyvtár sérült vagy nem olvasható". És a Paragon partition manadgerből meg azt írja hogy "unable to enter the item." Pedig látja hogy ott a winyó:
Volume letter: (G
//Volume label: [No label]// Type: Primary// File system
TFS//Root entries:1078//Sectors per boot:8//Sectors per cluster:8//Serial number:48C6-0D30-C60D-1FB4//Partition ID: 0x07 NTFS//Total size: 465.7 GB//Partition size: 465.7 GB//Used space:299.7 GB//Free space:166 GB//Activity
o//Hidden state
o
Ezért próbáltam konverálni ntfs-ről Fat32-re hátha valami változás lenne adatvésztés nélkül de akkor meg azt írja: "File system has allocation errors due to cross linked files " erre rákeresve Chkdsk /r-t javasoltak de a chkdsk azt írja hogy "Nem lehet megállapítani a kötet verziószámát és állapotát. A CHKDSK leállt."
Szóval így állok most..
-
Dzsekó
addikt
válasz
liksoft #12166 üzenetére
Elvileg ez így logikus, de se bios frissítés után nem lehetett vele mit kezdeni, se másik alaplapban, annyit tudok, hogy páran visszavitték gariba a vinyót.
Ja és nem mindig jött elő, hanem egyszer csak, és utána örökre vasalva.
Volt aki több hónapot használta, és tele volt adattal.
Érdekes, hogy akárhogy próbálok rákeresni, nem találok semmit.
Pedig még azt is tudom, hogy főleg Samu vinyók mentek el kapálni. Na mindegy. -
Dzsekó
addikt
válasz
liksoft #12163 üzenetére
Oké, de ezt a kapacitásértéket, amit beállítasz, azt a vinyó tárolja valahol az "agyában", leginkább szoftverében, és gondolom írható-olvasható állapotú, pont, mint a bios, el tudod menteni. Ez a hibajelenség meg olyan, mintha ezt a funkciót read only-ba tenné.
Az mutat erre, hogy az elején mindenki javasolta ezeket a kapacitásállító parancsokat, 48 bites LBA-t, meg mindent, de senki nem tudta átállítani, aztán napvilágra került a Giga hibajavítása is.Egyébként halál pontosan nem tudom mi volt ez a hiba, mert szerencsére nekem nem volt ilyen gondom, de nem örültem volna 900GB adat elvesztésének.
Másik oldalról megközelítve a kérdést. Aranylo tuti nem állítgatott semmit a kapacitással, se jumperesen, se szoftveresen, és mégis ez lett neki. De nekem ne legyen igazam, mert ez esetben még menthető a vinyó. -
Dzsekó
addikt
válasz
liksoft #12161 üzenetére
Ki beszélt itt a PM-ről. Ez egy alaplap hiba bios szinten. Belematat a vinyó fw-ébe és hazavágja, olyan, mintha a 32GB-os limit be lenne kapcsolva a vinyón, de nincs.
1TB-os vinyóknál volt ez, de aztán az F10-es biossal javították. A vinyónak ezt a hibáját pedig fw frissítéssel lehet helyrehozni, de azt ugye nem lehet letölteni szabadon.
Sokszor úgy jelentkezett a hiba, hogy a felhasználó már megparticionálta a vinyót tele is volt adattal, aztán restart után egyszer csak 32GB-nak látta az alaplap és másik alaplapra rátéve már szintén 32GB, mert ekkor már belematatott a P35.
Rengeteg ilyen hiba volt kiváltképp Gigabytenak a P35-ös lapjával, és csak Gigabytenak.
Tény, hogy csak 1TB-os vinyóval jelentkeztek ezek a gondok, de gyanús a dolog, és még mielőtt megnéztem az adatlapját neki, már tettem egy tippet, hogy Giga P35-je van. És mi van neki?Fogadok, hogy a bios reviziója F10 előtti.
Ha F10 utáni, akkor én kérek elnézést.Amúgy Giga bios javításánál ezt írja:
Fix: Some of 1000 GB (1TB) HDDs will be detected size error.
És F10-es bios tartalmazza ezt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- BestBuy topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Skoda topik (Favorit és visszafelé)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Videós, mozgóképes topik
- Nintendo Switch 2
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- Samsung QVO 4TB - 100/100
- Több darab 512GB m.2 NVMe (Samsung, WD, Kingston, Micron)
- Crucial T500 PRO 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Dobozos, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, hűtőbordás - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest