- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Fotók, videók mobillal
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
dawncomputer
tag
válasz
liksoft #16185 üzenetére
Szia!
Köszönöm a választ.
Minden bizonnyal, de amiket találtam, azok közül egyik sem volt jó.
Egy másik topikban már kiveséztük, onnan irányítottak ide. A helyzet az, hogy pl. Boot sorrendnél megjelenik a SATA-s HDD, de nem bootol róla.
ctrl+s-sel megjelenik a kártya menüje, de azzal sem megyek előre.Neked van valami ötleted, hogyan lehetne életet lehelni bele?
-
rigo88
aktív tag
válasz
liksoft #16169 üzenetére
nehéz úgy keresni, hogy nem tudom mit keressek.
pl seagateről van szó. disk wizard? sea tools? max blast?
mert míg a samsungnál egyértelmű - samsung format utility - addig a seagatenél nem annyira.
nem mellesleg van egy maxtor is, és ugye mint az közismert: maxtor is now seagate.
tehát - mivel most épp sürgős, mert holnap viszik a hdd-ket -, ahelyett, hogy keresgélnék, ezúttal tudnál segíteni?
samsunghoz találtam sg, maxhoz nem.
köszi szépen! -
B.Tamas
csendes tag
válasz
liksoft #16102 üzenetére
Azert orulnek ha kapnek valami konkret velemenyt is a temaban. Konkretan abban nem vagyok biztos hogy az egesz tartalmat bekodolta kussban a hatterben vagypedig ha megbontom a dobozt akkor az adatokat elerhetem . Az authentikalas az eszkozon magan tortenik e meg vagypedig a lemezre is kodolva kerul föl az adat?
Köszi
-
hekkerman
tag
-
dany27
őstag
válasz
liksoft #16085 üzenetére
nem saját gép, szvsz ezért olyan a védelme amilyen.... Van rajt bőven féreg rendesen. Egyenlőre próbálom megmenteni, am Win7 mikor befejezte chkdsk-t akkor kiírta hogy a második NTFS indítószektor nem írható....(A második az nem csak bizt mentés hogy ha az első megsérülne??)
Vmi vírus belefészkelhette magát. Am NOD van rajta de szerintem már jó régen nem lehetett frissítve és ez lett a vége.... -
0805
tag
válasz
liksoft #16021 üzenetére
Hát nem mondtam h rossz csak egyszer elszállt RAW-ba és azért tettem be a Smartját.
Most h kivettem a VGA-t a gépböl minden okés eddig velük...Kopp-kopp.
Még majd rakok fel 2db HD105SI winyó Smartját abból az egyiknél volt RAW...majd aláírom melyiknél volt..
Köszi a segítségetek -
Donald
tag
válasz
liksoft #15997 üzenetére
Néked is köszönöm az épitö jellegü kritikát... Nem a teszteléssel van a baj, hisz irtam, teszt szerint tökéletes. Csak nem tudja formázni se xp, se vista. ( 4 gépen próbáltuk... )
( A mobil miatt nem kell sajnálni, 45 ezer forint volt a telefon, ami szerintem nem sok navigációért, telefonért,... és amig ingyen wifi van, az üzemeltetés is olcsó... ) -
0805
tag
válasz
liksoft #16003 üzenetére
Hát nem tudom szerintem akkor maradok annál a verziónál h csak egy vinyót rakok rá egyszerre a hátlapi kivezetésre.XP-van rendszernek és lehet nem tetszik neki ha sok vinyót rakok rá
Amugy sérülés alatt mit értesz?Amugy ha a táp lenne a ludas akkor is az lenne h átmegy RAW-ba a vinyó?Vagy az ilyen hiba mindenkép a driver vagy a vinyó hibája?
Lehet hogy sok neki 2-3 terra egyszerre vagy tök mindegy h 100Gb vagy 10Tb?
De eddig jó volt midegyik vinyó...amióta megvannak nem volt vele gond...csak így h egyszerre többet rakok rá a hátlapi kivezetésre.... -
Zolás
addikt
válasz
liksoft #15999 üzenetére
Na erre nem gondoltam
Találtam egy érdekes dolgot. Eddig több részre volt osztva a vinyó. Most gondoltam egybehúzom az egészet igy particiók törlése-újra létrehozás egyben. És kihagyott 8.6mb-nyi részt. Nem is engedi hogy az egészet megcsináljam sőt oda nem is enged particiót létrehozni. Ezt eddig nem csinálta. A kihagyott részt pirossal megjelöli a particiókezelő progi de hibát nem ír mellé. Elképzelhető hogy van ott egy hibás részlet a vinyón(pl: szállitáskor odaütödött a fej stb.) és azért rakja félre. Eddig azt hittem azért húzza alá pirossal mert az a rendszerpartició. De a mostani rendszerparticiót nem húzza alá pirossal.
Bekarikáztam a részt amire gondolok. -
peti_s
addikt
-
-
-
ruti
Közösségépítő
válasz
liksoft #15905 üzenetére
köszi a gyors választ
A drive detect-ek le voltak eddig is véve, csak a controller találta meg a drive-oket, és itt fagy le (az adott porton nem lép át, amikor a vinyó rajta van)
USB rackem nincs kéznél, de azóta a Hiren's-CD-vel megnéztem minden HDD és MBR Tools-t!
sajnos minden MRB-es progi azt írja, h nincs boot record
a HDD utilok meg nem találnak meghajtótKözben egy fontos adalék eszembe jutott:
másik rendszeren Part. Magic-eztem az utolsó sikeres boot előtt, bent volt ez a vinyó is, és a PM indítása valami hibát jelzett, aminek javítására ráokéztam. Csak disk "n" -el azonosít ez az előzetes vizsgáló Norton modul (se méret, se név) ezért lehet hogy véletlen ehhez a diszkhez nyúlt, és elmozgatott valamit?Ezek tükrében esetleg újabb javaslat, ötlet, kapcsolat a MBR visszaállítására?
Előre is köszi
ruti -
Maksifül
senior tag
válasz
liksoft #15885 üzenetére
Természetesen elírás volt Get Data Back. Köszönöm a korrekciót!
Másik gépben ugyanígy viselkedett a vinyó XP alatt. Bár ott Lehetett volna Particionálni, amit nem tettem meg, mert még mindig hiszem azt, hogy az adataim megvannak a merevlemezen.
De elképzelni nem tudom, hogy mitől válik egy kifogástalanul működő vinyó olyanná, mintha üres lenne. Nem formatáltam, nem töröltem a partíciót. Még csak le sem volt húzva. Egyszerűen csak nem látja a TC sem, Intéző sem... Csak az Eszközkezelő, meg a HDD-s diagnosztikai programok... -
HolyFire
aktív tag
válasz
liksoft #15891 üzenetére
Erről az oszcilloszkópról picit bővebben tudnál mondani valamit... hogy és miként lehet vele ellenőrizni hogy minden rendben van-e a táppal, vagy ki tudja ezt megtenni. Vagy ezt csak speciális szervizben tudják megmondani ahol esetleg foglalkoznak ilyennel? Nem egy rossz és olcsó tápról van szó és kidobni nem szeretném látatlanba.
A komplett gépem teljes fogyasztása monitorral együtt cakumm púder 250-270 watt volt mindig....szóval a 430-as táp nem hinném hogy "túl lett volna hajtva". A legbrutálabb videokari egy hd2900pro volt szénné tuningolva, kb 3 hónapig anno 2-2 és fél éve...utána egy 3870 majd 4850...
-
HolyFire
aktív tag
válasz
liksoft #15887 üzenetére
Értem...Hűtés nem hiszem hogy gond lehet mert mindkét vinyón van venti...Sentinel szerint 30-37 fok között mozognak használattól függően. Akkor a táp lehet a gond? Hogy tudnám ezt kideríteni hogy van-e baja a tápnak? Antec Neo HE430-as tápm van. Mondjuk már kb 4 éves...
-
punk17
aktív tag
válasz
liksoft #15867 üzenetére
Igen, végig próbáltam mind a 4 csatornán, de ugyan az a hiba.
djculture: Semmit nem ír ki a lap, csak bejön a kép és megáll, de ha gyorsan nyomok egy tabot akkor viszont látom h kilistázza az IDE-s eszközöket, utána a Samsung és megáll. Nem megy tovább. Igen, a hd sentinel szerint is hibátlan, 100% a vinyó.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
liksoft #15839 üzenetére
Csak hogy ne tűnjek ennyire forró fejű, én mindent tudok titánnak, nem ellenséges hangvétellel írtam az előző postomat sem, és PC-t piszkálni sem fél éve kezdtem, csupán most valami félresiklott. DE a legutóbbi segítségedet alapulvéve, amíg írtam az előzőt, felraktam az SP2-őt, mert az én telepítőm alapból nem tartalmazza, és láss csodát, látja az új vinyót, amin minden van. Már csak a maradékot kell megtalálnom a rendszervinyón, de véleményem szerint Partition Manager-rel ez is menni fog, csak a formázatlan területtel a Win nem tud mit kezdeni. Mindjárt kiderül, hogy igazam van-e
-
hoffman_
nagyúr
válasz
liksoft #15839 üzenetére
Tudom, épp ezért nem mentem fejjel a falnak, és hagytam annyiban, hogy átgondoljam, esetleg segítséget kérjek... Szakemberhez vinni nem igazán szeretném, ne kérdezd miért. ÉN szeretném megcsinálni, ha nem is egyedül.
Ha esetleg megpróbálnál segíteni, akkor készséggel leírom amit nem értesz, ha nem, akkor elnézésed. A semmim se lesz erős túlzás, mivel hardveres hiba nincsen sehol, csupán a szoftverrel kutyulódtam el, csak azzal nem kicsit -
Yahoo
tag
válasz
liksoft #15828 üzenetére
Köszönöm a választ, felveszem a kapcsolatot a fejlesztővel.
Ha már ilyen gyors választ kaptam tőled, feltenném ismét egy régebbi kérdésem, melyre nem találtam megoldást. Mégpedig arról volna szó, hogy adott egy 80-as Maxtor SATA HDD, melyre a Sentinel az újratesztelés gomb folyamatos nyomogatására, hol azt írja, h PIO mód-ban van, hol pedig normális a tejlesítmény, így UDMA-ban. A beállításoknál UDMA-t ír, nem pedig PIO-t.
Mitől lehet ez a jelenség? -
Jhericho
tag
válasz
liksoft #15817 üzenetére
Értem de akkor elmesélem az egészet. Úgy kezdődött hogy fél éven keresztül simán ment a vinyó ahogy illik és egyszer scak megadta magát (amugy sata2) és most csak apám gépébe rakva működik nálam már ott megállítja a rendszert ahol az első betűk feljönnek és belehet lépni a BIOS setupba. De ha én berakom a gépembe apám egyik sata2 vinyóját az gond nélkül duruzsol a gépemben...
-
válasz
liksoft #15796 üzenetére
A megérzésed helytelen, mivel amúgy magasról sz*rom le a Linux-okat és Vista-t használok, de erre speciel teljességgel megfelel, mivel leellenőrzi a lemezt, mielőtt beavatkozna.
De mondjuk elég lett volna megnézned a konfigomat (vagy az aláírásomat, amiben még a Vista is ott van), szerintem nem találsz egy hülyét sem, aki Q6600-at és GTX 260-at Linuxra pazarolna
-
peti_s
addikt
válasz
liksoft #15782 üzenetére
Oh. Gondolom ez akkor veszélyes, ha nem vmi jó szoftvert, hanem ingyenes sz..t akarunk használni.
Ám, hogyan lehet gyorsan megállapítani hogy melyik szektor hibás egy HDD-n? Értem ez alatt, hogy pl. a HDD Regenerator-ban be lehessen egyből írni hogy attól kezdjen keresni.
-
mirci18
addikt
válasz
liksoft #15665 üzenetére
hello
ezt soha nem fogom megérteni a fórumozókban.
akkor most boruljak le eléd mert mert "segítettél".
ki kért meg rá?
hagyd abba és csak olvass.
nem akarlak megsérteni mert becsülöm a munkád és a segítő szándékod.
de ha nincs kedved másoknak tanácsot adni akkor ne csináld főleg ne oktass ki másokat.
én is szoktam másoknak segíteni és még egyszer sem így álltam hozzá mint te.
még akkor sem néztem mást hülyének mikor valaki megkérdezte tőlem hogy hogyan kell egy vinyót formázni.egyébként mikor az adatlapodat megnéztem akkor én is rájöttem arra hogy az adatmentéseses dolgot nem nekem írtam hanem az egy automatikus idézet volt
-
mirci18
addikt
válasz
liksoft #15660 üzenetére
üdv
köszi a korrekt és kielégítő oktató válaszod.
mivel nem olvastam vissza több ezer hozzászólást ezért nem tudtam azt hogy hűteni kell.
azért tettem fel a kérdést mert reméltem hogy ha ezredszerre is de válaszol ugyanarra a kérdésre nekem valaki.
nem hiszem hogy mindenkinek érteni kell profi módon a számítógépekhez.
a programot azért tettem hozzá a kérdésemhez mivel azzal ellenőriztem a vinyót és az üzenetet ő írta ennél pontosabban én nem is fogalmazhattam volna.programnak hiszek csak azért tettem fel a kérdést mert kiváncsi voltam hogy meg lehet e még valahogy javítani a vinyót mert nem szeretnék kiadni rá 10 000 ft-ot.
másik dolog hogy a magyar nyelv az fontos meg ismerem is.
de én nem érzem szükségességét annak hogy használjam a nagybetűket csakis kivételes alkalmakkor fontos leveleknél,lehet hogy emiatt bunkó vagyok ez van.
más segítségre nem lessz szükségem a válaszodon kívül de azért az adatmentési segítség felajánlásodat köszönöm.
-
theiron320
aktív tag
válasz
liksoft #15660 üzenetére
Sziasztok!Kb két hónappal ezelőtt feltettem a pc re a hd sentinelt, hogy nézzem meg a merevlemezek állapotát.Két hardom volt és a seagate-nél 40% kondiciót írt ki.Gondoltam magamban, hogy ezek csak számok és sokkal tovább fogja bírni mint ott azt írja.Hát nem!Tegnap reggel bekapcsoltam a pc-t és aggódva figyeltem, hogy nagyon lassú.Hogy a biosba belépjek kellet 1 perc.Ott láttam, hogy nem ismeri fel a seagate hardot.Szerencsére az összes adatom a másik hardon volt ezen csak az os futott.Azt szeretném kéredezni, hogy ezt házilag firemware frissítéssel vagy valahogy vissza lehet hozni az élők sorába?Nem adatmentés céljából, hanem használni szeretném.Válaszotokat előre is köszönöm!
-
Sunzi
aktív tag
-
Fulmi
senior tag
válasz
liksoft #15631 üzenetére
Szia!
Írni egy olyan scriptet vagy bármit, ami az alacsony szintű, vagy fizikai formázást (Low Level Format) végzi. Álljon abból, hogy felírja a lemezre az azonosítókat, és mindegyik szektorfejbe beírja a sáv számát, a fej sorszámát és a szektor számát (CHS).
A vinyó egy SATA-s 500 Gb, nem baj, ha tönkre megy.
Köszi: Fulmi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Home server / házi szerver építése
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Az áremelések és a GTA VI késése miatt nem költekeznek a játékosok?
- OLED TV topic
- Milyen videókártyát?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest