Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• 1899

csendes tag

válasz liksoft #16179 üzenetére

Köszi a választ!
    Akkor ezek szerint ez valószínűleg mégis hdd hiba, csak a szerviz tesztje alatt nem derült ki. Várjak amíg tönkre nem megy teljesen!?

• 1899

csendes tag

válasz Imco #16172 üzenetére

Üdv! Használtam a keresőt, le is írtam, hogy milyen megoldásokat találtam. És nem azt mondtam, hogy nincs kedvem, hanem, hogy nincs időm átolvasni a topikot.
    A lényegre: lefuttattam rajta a hd sentinelt és 6 hibás szektort, 103 gyenge szektort, 47%-os kondíciót és 100%-os teljesítményt ír, azzal, hogy így még nem lehetséges a garanciális csere. Csak az a fura, hogy a szerviz nekem 95%-os állapotot írt...
    Táphiba: én is erre gyanakszom, de akkor a fenti számokkal mi a helyzet? Menjen szervizbe a táp és a vinyó együtt?
    Egyébként köszi a válaszod!

• 1899

csendes tag

Először is sziasztok, új vagyok itt, és (remélem ezért nem nyakaztok le), csak azért regeltem, mert van egy problémám, amire hiába keresem a megoldást, nem találom. (Bár vannak ötleteim...)

Nem akarok offolni, de nem igazán tudom eldönteni, hogy hova illik a problémám, remélem itt jó lesz.
    Kezdjük a konfiggal (csak azt írom, ami szükséges lehet):
    AMD Athlon 64 X2 5600+ AM2
    Coolink COOLCP4512P (450 W-os)
    Gigabyte GA-M52L-S3
    Samsung 500GB 7200prm 16MB SATA2

Szóval, ott kezdődött a történet, hogy pár hete egyszer csak elkezdett kattogni a vinyó, először csak ritkán, aztán egyre többször, és egy idő után már fagyott vele a gép is. Ezután adatmentés, majd pár nap után már kb használhatatlan lett a gép, és ment is a hdd garival szervizbe. Másfél hét után visszaadták azzal, hogy lefuttattak rajta egy tesztet, minden ok vele, és nem is kattogott a teszt alatt. Miután visszakaptam, újraraktam a gépet, és semmi baja nem volt pár napig (gondoltam valami szektorhiba lehetett, amit az újrarakás megszüntetett - persze lehet, hogy ez lehetetlen, nem tudom), de nem kellett neki 2-3 nap és újra előjött a kattogás, egyszer annyira elfajult, hogy be sem akart indulni (mindig kifagyott bootolás közben), de végül is most is róla írok, "csak" néha fagy le, illetve ha megpróbálok egy nagyobb (több részből álló) .rar fájlt kibontani/áthelyezni azonnal kifagy, és csak a reset "segít" rajta.
    Nézegettem különböző megoldásokat a kattogás észrevétele óta, az egyik a hdd mechanikájának elromlása (ez nyilván nem állja meg a helyét, a szerviz gondolom nem téved), aztán írták, hogy kábelcsere segített, hát nekem nem. A másik, ami a legvalószínűbb hiba az az, hogy a tápegység romlott el, mivel nem a legjobb cucc, és egyéb ötletem nem nagyon van, ezért marad ez. Csak nem igazán szeretnék még két hetet elpazarolni hiába a szervizeléssel, ha esetleg mégsem ez a hiba.

Köszi előre is minden segítséget!

És: elnézést, ha van itt a topikban megoldás (gondolom van), de egyszerűen nincs időm átolvasni...

Új hozzászólás Aktív témák