Új hozzászólás Aktív témák
-
Imco
őstag
válasz
liksoft #16806 üzenetére
Világos!
De ugye abból indulok ki, hogy mindenki túl van azon, hogy megfelelő hűtés, megfelelő táp, nem focizunk vele.Ha nincs konkrétan ilyen hibára utalás, akkor bizalmi elv van mint a KRESZ-ben.
Különben minden választ onnan kell kezdeni, hogy kibányászták a bauxitot.Persze azért -biztos ami biztos- burkoltan erre utaltam a "nem biztos hogy a HDD rossz" mondattal.
Szerintem...
-
-
HellGreg
őstag
válasz
liksoft #16771 üzenetére
Ja, csak próbáltam rávezetni, hogy vannak programok amik a segítségére lehetnek. amikor először elszálltak az adataim formázás miatt, akkor se rohantam sírva adatmentőkhöz, hanem kipróbáltam 1-2 progit, s már az első is bejött. nyilván olyan laikusoknak, mint én, ilyen buta felhasználóknak való programok is megteszik.
-
Lajkó
őstag
válasz
liksoft #16678 üzenetére
A pontosa típusa ST3802110ACE
Mielőtt felraktam a gépre, figyelmes lettem arra, hogy ha vertikális irányba megrázom, akkor valami vékony, fémes, kattogó hangon lötyög benne valami! (Mintha el szált volna a csapágyazása.) Egyből arra gondoltam, hogy hardveres geb@sz van, de ezután applikáltam, és ment még 10 órát úgy, hogy közben szénné teszteltem! Reggelre meg semmi.... -
donbos12
tag
válasz
liksoft #16682 üzenetére
Erre nem is gondoltam!
Szerintem tuti fordítva dugtam rá és ez volt a probléma.Meg is néztem tényleg mind a kétféleképpen rá tudtam dugni a kábelt.Most ,hogy jobban belegondolok tényleg elég nehezen tudtam rádugni az alaplapról érkező kábelt.
Holnap kipróbálom szerintem menni fog ha nem okozott valami kárt a hülyeségem a vinyóban.
Bár szerintem nem.Köszönöm szépen!
Üdv
-
-
hekkerman
tag
válasz
liksoft #16611 üzenetére
Mindegy, most visszaraktam az xp-t rá, mivel nem nekem kellett a gép, és a pps nézés, illetve netes rádiózás fontos volt. Ubuntu nem bírta a pps-eket, hiába volt a legújabb openoffice fennt. Nah de ez más téma.
Ui: most nem teker annyit, viszont volt egy érdekes folyamat, amire nem tudtam rájönni, hogy mi, lehet, hogy az tekerte, most így visszagondolva már.
Azért köszi a segítséget! -
erikke17
őstag
válasz
liksoft #16617 üzenetére
Értem, mikor ment a Piriform Defraggler vagyis ment a töredezettség mentesités ez elég szépen helyre hozta 11% töredezettség, és kiirt a valamit a windows hogy a mmc2.exe leállt aztán a szokásos hibajelentéses duma belenéztem feladatkezelőbe 99%-on pörgette CPU-t ez a mmc2 meg akartam valamit nézni gyorsan de a win kifagyott töredezettségmenetsités közbe na mondom csodás sose jobbkor :S Nyomtam egy restartot lehet esetleg valami adatsérülés vagy amit másolt fele van csak meg vagy valami?
-
erikke17
őstag
válasz
liksoft #16597 üzenetére
Igen időközben rá jöttem hogy már a Windowsos nem tud vele mit kezdeni (XP). Valami defrag progit tudnál ajánlani ami helyrehozza mert nagyon lassú lett a gép bekapcsoláskor iszonyat lassú fej ugrál mint a vad ökör, nem én használom a szüleimé csak minap elé ültem mondom "te szent atya úr isten hogy ez milyen lassú" Mert 1.5 éve azt még én használtam.
-
Csabi88888
csendes tag
válasz
liksoft #16590 üzenetére
A táppal remélem minden rendben van. A winchester hőmérséklete átlagba 46 fok, 50fokot soha nem éri el. A hűtés rendben van, nem rég volt teljesen kitisztítva. Mechanikai behatás nem érte főleg, hogy laptop fix helyen van. Újonnan vettem és már több mint 4éve van benne a laptopban, akkor jól gondolom, hogy az öregedés lesz a problémája? A fontos adatokat lementem és szerintem veszek egy újat.
Köszönöm a segítséget. -
Csabi88888
csendes tag
válasz
liksoft #16587 üzenetére
Az a baj, hogy azóta folyamatosan romlik, internetezés közben is többször beakad, elkezd vadul tölteni. Igazából engem az érdekelne, hogy ha veszek egy másik winchestert, nem-e fog az is kinyiffanni. Ezért kérdeztem, hogy mi lehet az oka mert, ha a géppel van valami gond és attól ment tönkre, akkor az új is tönkre fog menni. Sajnos tesztelésre nincs lehetőségem. Köszönöm
-
LBandi
aktív tag
válasz
liksoft #16584 üzenetére
Hát nem tudom mivel csak ott azon a ponton csinálta a gép, se játéknál, se más gépterhelő alkalmazásoknál nem restartolt még (3dmark, Linx). Utoljára ilyen típusú újraindulásom már több mint egy éve hogy volt, akkor win xp alatt akkor is valami vírus okozta. Mit ajánlasz mivel derítsem ki a probléma forrását? Vagy szerinted 90% hogy táp? Mondjuk érdekes hogy a többi alkatrész még nem adta meg magát.
A rendszer nincs tuningolva, mind a proci mind a ramok, vidkari a gyári alapértékekkel mennek a kezdetek óta (lassan 5 éve). -
galóca18
tag
válasz
liksoft #16514 üzenetére
Ja, ertem!
Mar oktober vegetol live Linux-szal nyuzom a gepet, es azota tokeletesen mukodik. Nem ismerem igazan a tapok termeszetrajzat. Szerinted a korabbi mondat ellenere nem zarhato ki a tap baja? Mert en tenyleg nem ertek hozza!
"A zavarral ellátott hálózat ellen meg védekezni kell, mert kinyírja az érzékeny elektronikákat."
Honnan lehet tudni, hogy van-e zavar a halozatban? (Bocs a hulye kerdesekert es koszonom a segitseget!)
-
rocket
nagyúr
válasz
liksoft #16546 üzenetére
Nem sok kedvem volt olvasgatni, keresgetni 16xxx hozzaszolas kozott, azt hittem arra is valo egy problemaval foglalkozo topik, hogy felteszek egy kerdest, hatha valaszt kapok ra.
"Elég öreg vagyok ahhoz, hogy ne szépítsem, hanem kimondjam a dolgokat."
Ettol meg az arroganciat mellozhetned, nem vagyok a haverod akinek ilyen stilusban irogathatsz.
Thrawn: koszi a segitseget
-
kmisi99
addikt
válasz
liksoft #16536 üzenetére
Ez a helyreállítás eredeti helyen opciót hol lehet elérni nekem angol a GDB? Ez mennyire kockázatos folyamat? Mennyi az esélye hogy balul sül el?
Amúgy a windowsos rendszer visszaállítás nem oldhatja meg? Végül is csak egy reset után kavart bele a windows ami miatt nem tudja saját maga elérni! -
DeepDish
őstag
válasz
liksoft #16493 üzenetére
Mivel te nem kerdeztel en nem irtam, igy hibas infokat adtal, ami nem baj csak kicsit hozongve reagaltal!
Kb 6 eves vinyo.
2 reszre volt osztva ntfs es c resze adta meg magat, ujrainditas utan ctlr+alt+del javasolt es mindig ez jott fel. Igazabol sok reszletet nem tudok ,mivel en nalam mar hibasan jart a laptop,h hozzam helyre es mentsem le a kepeket rola. szerencsejukre d meghajton voltak tarolva igy megusztak,mert az olvashato volt ,de a C meghajto teljesen kuka volt eltunt, de winfos latta! Format utan hasznalhato a vinyo, de elotte egybe hoztam a particiokat... Fujitsu Siemens 40 Gb. MEgfozesrol nemtudok, de laptopnal nagy az eselye, de ezt nem tettek gaztuzhelyre!
Sima hetkoznapi hasznalat, kizarolag internetre volt hasznalva! Ennel reszletesebben nemtudom leirni!
-
DeepDish
őstag
válasz
liksoft #16491 üzenetére
De azert irtam, mert semmi tapellatas baja nincs vinyonak, kivettem laptopbol es asztali gepen siman vitte. Itt vmi szektorhiba tortent es elszallt a boot resze winfosnak meg egesz aprticio, masik D: meghajto hibatlan volt.. ezert nem igazan ertettem ezt a tapellatas dolgot...
-
Isten88
senior tag
válasz
liksoft #16485 üzenetére
Tehát, ha jól értelmeztem, akkor a HD Sentinel látja, hogy van egy szektorhiba, ahogy a HDD Regenerator is látja, hogy a smart mit mond, viszont mikor ráengedem a felületi scan-t, már a tartalék területről olvassa azt a szektort, így azt már nem tudja újra beformázni...ha jól értettem. Ha rosszul fogtam volna fel a dolgokat, légyszi jelezd.
Köszönöm szépen a segítséged ismét! -
-
Balogh18
csendes tag
válasz
liksoft #16449 üzenetére
A kérdés az lenne hogy 2,5-es satás winchestert asztali gépbe bele-e tudok tenni ugy hogy amit a 3,5-es winchestere dugok (sata kábel,áram kábel) azt a 2,5-esre dugom.Mert a 3,5 winyók 12v mennek a 2,5-es pedig csak 5v-al.
Ha igy sem érthetö akkor nem tudom hogy irjam le
-
-
Szigi90
csendes tag
válasz
liksoft #16430 üzenetére
Eddig három gépen próbáltam, három különböző oprendszerrel. A HD sentinel azt írja, hogy 52%-os kondíció, 100%-os teljesítmény, a smartban pedig, hogy 295 gyenge szektor található a lemezen. Jah és 45°-os a vinyó, másolás közben.
Gondolom a kondíción egy formázás sem segít... Pedig csak 3 hetes.
Ez gyári hiba vagy Én okozhattam valamivel? Mozgatni nem mozgattam a gép mellett van és hozzá se nyúlok. Néha nem tudtam leválasztani, mert sehogyan se engedte, olyankor csak kihúztam. -
Szigi90
csendes tag
válasz
liksoft #16427 üzenetére
Garanciális, szóval lehet, hogy az lesz a vége, de most futtatok egy checkdisket xp-n, ott mintha nem lenne probléma, igaz a másolást még nem próbáltam. Aztán lehet, hogy lementem rola az adatokat és legyalulom ezt a gyári ntfs táblát és valami normális progival leformatálom.
-
krystman
őstag
válasz
liksoft #16408 üzenetére
Igen mert közben már frissítettem a programot! Azért újabb!
Amúgy kipróbáltam más programot is, ebből is a legfrissebbet szedtem le.
És nagyon fura, mert ez is hibát ír ki az 1TB-os winyóra.Itt van 2kép róla.
[link]
[link]És nem tudom neked mi a véleményed erről a sebesség állításról, mert én a gyári értéket most át állítottam a képen látható módra, és így nagyon csendes, sőt hangtalan lett a winyó, és valamiért sokkal jobban ugrik és pörög a winyó. nekem gyorsabbnak tűnik mint gyári beállítás mellett. Kép róla.
[link] -
krystman
őstag
válasz
liksoft #16405 üzenetére
Mind a kettő programból a legújabb változatot tettem fel, ha erre gondolsz esetleg!
És nem tudom a BIOS-ba nekem a SATA részen van olyan hogy 32bit data transfer. Ez nekem alapból ki van kapcsolva (gyárilag) ennek van valami jelentősége, vagy csak igazából a régebbi IDE-és winyóknál volt valami jelentősége?
-
ABee
tag
válasz
liksoft #16393 üzenetére
Szia!
A 40Gb elsődlegesként többi extended ként formáz dolog természetesen meg volt. Az egyetlen bajom ez a wd align dolog. Ahogy utána olvastam ha ezt nem telepítem és futtatom a vinyón akkor kb ötödére csökken a sebessége. Namármost ez usb-n kereszül nem baj de nemtudom hogy ha később asztali gépbe kerül lessz e vele probléma ha nem futtatom a wd align progit. Amúgy 512b-s szektorokkal is kipróbáltam de mind az arconis mind a paragon wd align progija unalignednek jelzi és nem ismeri fel advanced format winyóként holott típusszám alapján tuti hogy az.
Szóval azt mondod ha 512b-s re formázom később nem lesz baj win7 alatt a rajta tárolt adatok megmaradnak majd? A win7 -nek nem lesz gáz a 512b-s szektorméret? -
herhi
tag
válasz
liksoft #16355 üzenetére
Szia! köszi a gyors választ
( a cucc 3,5-es)
http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbint/cpindex.pl?ctn=SPE3051CC/00&scy=tr&slg=en
itt a link...szóval a hátsó fekete, lyukacsos fedelet le lehet csavarozni, akkor ugye be is látsz a házba, hogy ott a vinyó és a tartó keret...de nem jön ki
ja, belül pedig elvileg ez van > http://www.hdsentinel.hu/storageinfo_details.php?lang=hu&model=HITACHI%20HDT725050VLAT80
-
Mozso26
senior tag
válasz
liksoft #16320 üzenetére
Akkor az UDMA 6-os mod rendben van , az satában a csucs? Amiota átraktam biosban native IDE-röl ACHI-ra azota nem szaggatnak ugy a játékaim (konkrétan crysis stalker).
A bátyám régi gépén(asus M2N-e ) minden renben volt satának irta ki az eszközkezelö és sokkal gyorsabb is volt mint most(UDMA-ban) -
Oszkár26
tag
válasz
liksoft #16318 üzenetére
Köszi a válszt!
hogy tudnám ezt kiszámolni?mert a windows telepítő 1,43tb-t ír de everest,hd sentinell.....pedig csak 1,36ot és a windows is annyit lát(régen a PIIIas gépemen fel kellet osszam a 80gb-s hdd-m 40-40 gigára h lássa lehet ez a gond?????????
Üdv.Alaplapom Asus M2N nforce 430 mcp-ha ez segít vmit
-
Mozso26
senior tag
válasz
liksoft #16318 üzenetére
üdv , látom te elég penge vagy igy töled kérdeznék mert nem hagy nyugdni a dolog.Tehát a sata II es csatlakozás miért Udma 6 az eszközkezelöben(és nincs ott az eltávolitás lehetösége pedig az a sata egyik fö jellemzöje, tehát nem satában van)?A biosban sikerült ACHI-ra tenni ,nem jmicron kezeli hanem az elsödleges alaplapi chipkészlet , de igy is vannak furcsaságok, pl a biosban ahol a vinyokat és floppykat állitod , na ott egyáltalán nem szerepel a vinyom csak akkor ha nem az ACHI vezérli hanem az IDE!!! Pls help ha tudsz mert ez szerintem nem csak az én problémám.
-
Miles6
csendes tag
válasz
liksoft #16306 üzenetére
Még nem formáztam, azért kérdeztem, nehogy minden elvesszen.
Valami javaslat adatmentés ügyben? Olyan cég kellene, ami visszanyeri az adataimat anélkül, hogy el kellene adnom az autót. Hardveresen nincs baja valszeg, de valahogy vissza kellene állítani, hogy látható legyen az 1TB. -
-
lcee79
addikt
válasz
liksoft #16250 üzenetére
Elnézést, de gondoltam valamilyen program meg tudja csinálni ezt, ha már így elcsesztem, hogy rossz vinyót formázok....vagyis törölök.
A hiren's boot cd 11.1-en hogy sharewarenek írják, de külön windowsra telepítve nem az ezek szerint.
Más megoldás nem létezik, erre a problémára?
Ha igen jó lenne, mert szeretném megoldani.
Azért nem is formáztam le azóta a passportot, hátha megoldható a visszaállítás még.
-
Lajkó
őstag
-
keszegduda
őstag
válasz
liksoft #16240 üzenetére
A controllerrel nem lehet gond, a legújabb van fent és a BIOS-ban sem találtam semmi állítási lehetőséget. Most egy SSD mellett van ami ACHI-ban üzemel, elképzelhető van hozzá minimális köze is?
Egyébként a 2 lap amiben próbáltam gigabyte volt.
MAXLBA-t nem tudom hol állítsam, eddig elkövettem mindent amit tudtam, de reménytelenül vagyok eddig. Ismerős holnap megy ki külföldre addigra meg kellene varázsolnom hogy jól szuperáljon, de nem adhatom oda neki 500 gigásan. -
törölt tag
válasz
liksoft #16163 üzenetére
Köszönöm a kimerítő válaszod
Ezek mind megvoltak, szó szerint szinte. (Apám villamosmérnök és jómagam is erősítőt építek, csövest)Visszavittem gariba a vinyót.. ráfizettem egy ezrest, és elhoztam egy WD GreenPower-t. Ezen 64Mb a cache, nem 32, na nem mintha akkorát dobna..
De nem bántam meg, sokkal halkabb mint a Samu, a seek-et pedig rátett füllel is éppenhogy csak hallom. (Életem harmadik vinyója amúgyis egy WD volt, egy 250 megabájtos Caviar. Az első kettő két db 40 megás Seagate)
A Samu maradjon a mosógép gyártásnál
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RX 9070 XT 16GB Videokrátya! Bemutató darab!
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged