Új hozzászólás Aktív témák
-
liksoft
nagyúr
válasz
Jimi62 #16801 üzenetére
Mivel 0%-os, illik cserélniük. A Sentinel akkor mondja 0%-ra, ha a SMART átlépte a garanciális küszöbszintet. (Ezen kívül a Sentinelt sokan nem szeretik, mert hamarabb szól mint a garancia, így sok a gond. De a Sentinel NEM garanciális cseréhez készült, hanem az adatok védelmében. Így van esély, hogy mielőtt elhalálozna a drive, adatai menthetőek még. Nem utolsó dolog azt hiszem.
)
-
Imco
őstag
válasz
Jimi62 #14865 üzenetére
Mint már irtam akkor is a 6 szektor nem jelent semmit, főleg ha nem szaporodik.
A király FSP meg csak addig király amig látod. Jobban megnézve simán lehet a hiba oka.
De itt már egy párszor kitárgyaltuk. Egy táp nem attól jó, hogy kiadja az 5 + 12 + 3 voltot.
És nem addig amig nem füstöl.Szerintem...
-
-
liksoft
nagyúr
válasz
Jimi62 #14863 üzenetére
A Sentinelt azért nem szeretik sokan, mert hamarabb szól, így kisebb az adatvesztés. Az adatok pótlása is egy "üzletág". A szervizesek megoldják a kisebb problémákat kisebb pénzért, az adatmentéses szakik nagyobbat nagyobbért (tudom, mert az vagyok). Vagyis bevételtől esnek el. A másik gond, hogy a drive-ot garanciába visszaküldeni csak akkor lehet, ha egy bizonyos százalékig már meghibásodott. Csakhogy ezt a drive-ok nem tudják, és sokszor hamarabb meghalnak. Gyakorlati tapasztalat, hogy a drive belső hibája miatt a haláluk hamarabb következik be minthogy garanciára érettek lennének, míg környezeti probléma esetén (leginkább hibás tápellátás) jóval tovább képesek működni. Mivel hibás környezet is okozhat működési hibákat (melyeket a gyártó jogosan nem vállal fel), a garanciát egy "küszöbhöz" kötik.
A Sentinel program kiírja, hogy a drive állapota alapján garanciázható-e vagy sem. De az "okos" felhasználók ezt nem olvassák el, vagy azt hiszik ez nincs így, ezért elviszik garanciális cserére. Ott meg jön a kopp.
A pontos szakirodalom a program honlapján fellelhető! [link] , [link]
Végeredmény: A program jó. Jobb, mint szeretnék a gyártók! Ha hibát jelez, az lehet a drive, vagy a környezet hibája. Meg kell keresni, és elhárítani. Ha a linkelt részeket elolvastad, akkor láthatod, az a hat hibás szektor valóban nem jelent gondot, viszont a drive használatára célszerű odafigyelni.
U.i.: Mivel ezt "ezerszer" leírtuk már, így sajnálom, nem bántásnak szántam, de nyersen fogalmaztam, mert elfogyott a türelmem. Ott van minden, kiír mindent, csak olvasni kéne.....
-
Imco
őstag
válasz
Jimi62 #14836 üzenetére
Semmiképpen! Ha szükség van rá az már régen rossz. A tapasztalatom szerint csak időleges megoldást nyújt. Hagyd nyugodtan! Nézegesd a sentinelt + állitsd be hogy riasszon ha baj van és akkor semmi gáz sem lesz.
Esetleg a WDdiagot futtathatod, de nem szükséges még.Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
Jimi62 #14833 üzenetére
" garanciális cseréje még nem lehetséges"
Nincs ok a pánikra. Figyeld az állapotát, hogy változik-e.
Ellenörizd a tápot /nem elég hogy megy a gép/, a hőmérsékletet. Elvileg még kijavithatja, ill. "megjavulhat".
Ha nincs változás akkor örülhetsz, ha van akkor annak függvénye a továbbiak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- E-book olvasók
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Windows 11
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Autós topik
- Star Citizen
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- Seagate BarraCuda 3.5 8TB 5400rpm 256MB SATA3 (ST8000DM004) új, original, recertified 3 év gar
- SATA 500GB Bazár (Kingston A400, Crucial MX500, Adata SU800 stb.) frissítve:06.19
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung QVO 4TB - 100/100
- HP ProBook 430 G4 Pentium 4415U (bios jelszavas)
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- HP Laptop 15-fc0026nh (AY7E1EA)
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest