- One mobilszolgáltatások
- VoLTE/VoWiFi
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Netfone
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
liksoft
nagyúr
válasz
donbos12 #16703 üzenetére
Ha a 3,3V 3,3V-ot kap vagy nem kap, akkor ott nem lesz gond. Ugyanez a 12V ágon. Sőt, ha a 12V kap 3,3V-ot, akkor sem történik semmi. De a 3,3V nem fogja elviselni a 12V-ot. Ott valami várhatóan zárlatos lesz! Ezért nem indult a gép, hiszen a 3,3V-os ág a zárlat miatt "összeér" a földdel (fekete). Ez a zárlat nem fog megjavulni magától. A gond még az is, hogy a 3,3V-os ágra kerül a mechanikán belüli elektronika is. Mivel a legnagyobb sebességet (felület írása/olvasása) itt kell biztosítani a legkisebb jel mellett, várható, hogy ez (is) "elpukkan". A WD meg egyedi mechanikás. Vagyis ha ez is "repült", akkor az adatok mentése horror.
-
Imco
őstag
válasz
donbos12 #16695 üzenetére
A túlfesz védelem a hálózati feszültségtüskékre, megszaladásokra jó.
Ha rádugod akkor a vinyót kockáztatod max, mert ennek a tápnak túl kéne élni.
Persze a 100 % az mondjuk egy "ócska" táp, lap, és a vinyó lenne. Így tesztelhetnéd tutira.
Ha nincs más lehetőséged, akkor hajrá. Füstre, szagra figyelj. Ha elindul akkor ments, ha nem az 5-10" belül kiderül.Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
donbos12 #16687 üzenetére
Az is megöli!
Történet:
CFT 850 és CFT850 között a lábkiosztás más volt. Ua. a kábelt használtam mindkettővel. 2 db vinyóm bánta. Érdekes lecke volt. Szerintem botrányos hogy gyakorlatilag 2 egyforma tápon, egyforma csatinál máshol jönnek ki a dolgok. 100%-ra füstölt a 2 vinyóm!Szerintem...
-
liksoft
nagyúr
válasz
donbos12 #16687 üzenetére
Mivel fejből nem tudom a bekötését, és ilyen (fordított táp) normális SATA tápcsatlakozó esetén lehetetlen, nem tudom megmondani. Ha szerencséd van, a tápegység zárlatvédelme lépett működésbe, és akkor van esélyed. (SATA esetén fordított táp toldó használata esetén jelentkezett, a MOLEX csatinál.)
-
liksoft
nagyúr
válasz
donbos12 #16680 üzenetére
Szia!
Akkor most milyen választ vársz? Ragaszd meg. Vagy próbáld újra. Vagy dobd ki.
Adatok értéke. Ezzel tisztában KELL lenni! Utána lehet lépni.
Ja, ha véletlenül fordított táp volt az utolsó (mert így az is megtörténhet), akkor az gáz. A WD az "utolsó fecske" aki egyedi alkatrészeket használ a legtöbb 3,5" drive-ban. (Sorozatban gyártott, de nem csereszabatos.)
Szerk: Az adatok annyit érnek, amennyit rájuk szánsz. Azért jó elgondolkodni, mert ami beszerezhető, annak valóban nincs nagy értéke, de a gyerek nem fog még egyszer megszületni. Az pótolhatatlan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest