- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
hreblay
csendes tag
A képen látható 160Gb-os Maxtor HDD-m elromlott. Egy Win 7 telepítés után miközben az update-eket tölötte le a rendszer, időszakosan fura hangokat kezdett kiadni, először azt hittem a VGA ventijébe lóg bele a SATA kábel, de nem.
Unva a frissítés 'izgalmait' eljöttem a számítógéptől, amikor legközelebb visszamentem az 'Insert boot drive..' réme fogadott. Már a BIOS sem látta a HDD-t. A haláltusáról pedig pont lemaradtam ezek szerint
Lehoztam a lenti gépembe, de itt a BIOS-t sem sikerült behozni. ACHI módra van állítva az alaplap az SSD-m miatt, és minden indításkor lefut az ACHI telepítője (BIOS frissítéssel sikerült ezt pár másodperce minimalizálni de kiküszöbölni nem, mindegy) de amikor a Maxtort kéne észlelnie leáll és nem jut tovább. (A gépemet annyira nem akartam bolygatni, hogy csak emiatt IDE módba rakjam a rendszert)
Adatokat menteni nem szeretnék róla (szűz Win 7 bármikor pótolható). Látványos, általam észrevehető külsérelmi nyomok nem keletkeztek rajta. Én azt gyanítom, hogy végleg megpihent. Körülbelül 5 éves és volt egy pár hónap amikor szinte 24/7 ment, lehet elfáradt benne valami.
Érdemes még megnézni valamit, hogy megerősítsem a halál beálltát? Használtan, alkatrésznek el lehet adni az ilyet? Nagyságrendileg mennyiért? (Szervizbe nem tervezem vinni, már nem költenék rá)
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen notebookot vegyek?
- OLED TV topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen alaplapot vegyek?
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Androidos tablet topic
- Mobil flották
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- (40db) Samsung SSD Bazár 250GB 500GB 1TB (850 EVO, 860 EVO, 870 EVO, 860 PRO, 850 PRO)
- Samsung QVO 4TB - 100/100
- 500GB-os M.2 SSD-k Micron, SanDisk, Samsung Tesztelt, jó állapotban!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest