- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cheesy
őstag
válasz
Ottó58 #56061 üzenetére
A helyzet az, hogy az (még jól működő) elődje a tönkrement vinyónak is WD RED 2TB. Előszedtem. Vajon működne a régi PCB-je az újabbik hdd-n? HA nem, akkor tönkremehet a még működő PCB?
Balra a régi (működik), jobbra az új (nem működik)
A régi PCB (REV A 2060-771824-003):
Az új PCB (REV A 2060-771945-002):
Működne a régi vinyó PCB-je az újabbon?
-
Cheesy
őstag
Sziasztok! Volt egy tápcserém, sajnos úgy tűnik, hogy az adattárolásra használt HDD-m (WD20EFRX) megadta magát.
Nem kapcsol be. Másik kábel, másik tápport kipróbálva, USB-s külső HDD is. Nem ad életjelet, nem kapcsol be.
Mi lehet a következő lépés? A nyomtatott áramkör cseréje esetleg? Annak típusra azonosnak kell lennie? -
Cheesy
őstag
Sziasztok!
Bármennyire is kerestem, nem találtam ezzel a problémával foglalkozó topicot se itt se máshol. (Mondjuk a keresőmezőbe sem tudtam pontosan mit kéne írni, mert annyi féle képpen lehetne megfogalmazni..
)
Szóval van két db Samsung vinyó a gépemben:
egy öregebb SP2514N ATA166
és egy újabb HD103UJ SATA2A probléma pedig az, hogy berezonálnak. Kieséses alapon csak arra jutottam, hogy ők a hibásak ezért. Mély, búgó hang, ami egy hosszában felezett sinus görbével lehetne érzékeltethető, ahol a hossz kb 15-20mp (a felerősödéssel és elhalkulással).
Mindent átható hang ez, 2 réteg polifoam (2x0,75cm) van a gépház alatt, ami alatt padlószőnyeg van, ami alatt vasbeton födém van.
A gépház típusa és az egyéb alkatrészek a profilomban vannak: COOLERMASTER RC-330-KKN1 Black EliteSzerintem nem vagyok egyedül a problémával, ha tudtok olyan hozzászólásról amiben ez már le van írva, vagy topicról, akkor linkeljétek már légyszi. De egy részletes válasznak is örülnék persze
Válaszotokat előre is köszönöm.
-
Cheesy
őstag
#9621 valaki? Plz
-
Cheesy
őstag
Nem tudom miert kuldte el ketszer... sorry
-
Cheesy
őstag
Tavaly március óta van egy 400GB-os WD vinyóm ami a megvásárlását követő 2.-3. héttől kezdve adja a következő problémát:
POST-kor amikor az aktív eszközöket listázza, vár a gép kb. 7-10mp-et végül nem találja meg. Reset után minden megy ahogy kell, bár kicsit sokat kell rá várni, hogy megtalálja azt a kemény 3 elemet (sata2-es WD fővinyó, ATA133-as samsung 250-es adat és egy pioneer sata2-es dvd író).
Több helyen, több embertől kérdeztem már, van-e valami ötlete. A létező összes bios beállítást ellenőriztem, kipróbáltam, többször is. HDSentinel nem talál hibát, a vinyó ha egyszer működik, teszi a dolgát rendesen, de mégiscsak bosszant, hogy minden indításnál őrt kell állni a gép előtt a post lefutásáig, hátha megtalálja a vinyót, különben a "nincs rendszerlemez".
A gép összetétele a profilomban. Jövő héten veszek egy 500-as vinyót, még azt valahogy el kellene dönteni milyen legyen. Olvasgatom itt a megfelelő topicot rá, de WD-t ajánlják én viszont ezért nagyot csalódtam benne. Ez a típus nem is halk, nem is hűs, a régi 250-es samsungom halkabb és hűvösebb is.Ötlet Mesterek?
-
Cheesy
őstag
Tavaly március óta van egy 400GB-os WD vinyóm ami a megvásárlását követő 2.-3. héttől kezdve adja a következő problémát:
POST-kor amikor az aktív eszközöket listázza, vár a gép kb. 7-10mp-et végül nem találja meg. Reset után minden megy ahogy kell, bár kicsit sokat kell rá várni, hogy megtalálja azt a kemény 3 elemet (sata2-es WD fővinyó, ATA133-as samsung 250-es adat és egy pioneer sata2-es dvd író).
Több helyen, több embertől kérdeztem már, van-e valami ötlete. A létező összes bios beállítást ellenőriztem, kipróbáltam, többször is. HDSentinel nem talál hibát, a vinyó ha egyszer működik, teszi a dolgát rendesen, de mégiscsak bosszant, hogy minden indításnál őrt kell állni a gép előtt a post lefutásáig, hátha megtalálja a vinyót, különben a "nincs rendszerlemez".
A gép összetétele a profilomban. Jövő héten veszek egy 500-as vinyót, még azt valahogy el kellene dönteni milyen legyen. Olvasgatom itt a megfelelő topicot rá, de WD-t ajánlják én viszont ezért nagyot csalódtam benne. Ez a típus nem is halk, nem is hűs, a régi 250-es samsungom halkabb és hűvösebb is.Ötlet Mesterek?
szerk:
jumper beállításokat is próbáltam mindegyik eszközön. Még a satáson is, holott tudtommal satánál nem kell jumperelni. Vagy mégis? (Bár az sem hat az esetemben) -
Cheesy
őstag
Sziasztok. Csalódott vagyok, mert 2 hónapja vattem egy nem olcsó konfigot. A jelenlegi problémámhoz nem tudom, hogy szükséges-e a vinyón és a deszkán kívül mást leírnom, de biztos ami biztos:
COOLERMASTER Hyper TX2 RR-CCH-L9U1-GP
COOLERMASTER RC-330-KKN1 Black Elite
CORSAIR VX450W
GALAXY 9600GT 512MB DDR3 OverClocked
GIGABYTE GA-P35-DS3R
INTEL Core2 Quad Q6600 2.40GHz 775 BOX
KINGMAX TinyBGA 1024Mb DDR2 1066Mhz (2 darab)
PIONEER DVR-212DBK SATA Fekete
WD 400GB 7200rpm 16MB SATA2A probléma a következő:
Már kb. 2 hete majd' minden bootolás megáll a "Verifying DMI pool data..." szövegnél. Van amikor "átsiklik" a hardverekeresés a fővinyón, ami még ha egy noname dzsunkát vettem volna még megértem, hogy hibáztam. De manapság csak olyanokkal találkozom illetve olyanoktól kapok tanácsot gépépítés ügyében, hogy vagy Seagate, vagy WD.
Az alaplap lenne a gond? Mikor ezt a konfigot raktuk össze itt a Prohardveren, egyhangúlag ezt a lapot ajánlották, mindenki elégedett volt vele.
Jah, ha már beindult nincs stabilitási gond, még nem indult soha ujra. Minden csak bootnál jelentkezik.Ezért nem értem, hogy két hónap használat után (még csak tuningolni sem tuningoltam, mert a hűtő nem bírna vele...) ilyen probléma jelentkezik. Rákarestem a googleban és a legtöb helyen valamelyik komponenst cserélni kellett (alaplap, vinyó). Itt hogy derítsem ki, hogy meyik a hibás láncszem?
Ami még fontosabb, ezt hogyan bizonyítsam (az IPON-tól rendeltem mindent, ők viszont egy nagykerhez küldik, ahol tesztelik a cuccost, ha meg nem jelentkezik a probléma, akkor felszámolják a futárköltséget)? Mert még bőven garanciaidőn belül vagyok.Válaszotokat előre is köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- Milyen monitort vegyek?
- PlayStation 5
- BestBuy topik
- Mobil flották
- OLED TV topic
- Elképesztő mértékben tömörítenék be a nagy nyelvi modelleket
- EA Sports WRC '23
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- További aktív témák...
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest