Hirdetés
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Magisk
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
rocket
nagyúr
válasz liksoft #43133 üzenetére
Minnel tobb annal jobb
Erdekes ez a HD Tune, most nezem, hogy 6% "damaged blocks" azt irja, de csak egy 572MB-os szektort mutat, 1410GB-nak viszont a 6%-a sokkal tobb, mint 572MB.
Igy mar azert lesz szivas, arra gondoltam, hogy bekapcsolom a hot swapot majd a driveon, igy ha a masolas megall es megakassza a gepet, nem kell majd hard resetelni ujrainditasnal."A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
rocket
nagyúr
válasz liksoft #43127 üzenetére
Adat es tapkabelt lehuztam es visszadugtam, azota is not a gyenge szektorok szama, es csokkentba kondicio.
A gep tapellatasa stabil.Amit HDTune jelez szektor poziciot az nem valos?
[ Szerkesztve ]
"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
rocket
nagyúr
Sziasztok!
Tegnap belassult a wd green vinyomrol a masolas, majd meg is allt, de sehogy nem tudtam megszakitani total commanderben, restart utan hdd sentinelben 100%-rol 84%-ra esett a kondicio, 33 gyenge szektort irt, azota belefuttotam meg1x olyan fajlba amink a masolasa megakasztotta a vinyot, 57-re not a gyenge szektorok szama.
HDTune Pro-ban nyomtam egy error scant 1 serult szektort talalt (ekozben 5x%-ra esett a HDS-ben a kondicio mire vegzett, tovabbra is csak gyenge szektorokat mutat) , van valami program ami mutatja a hibas szektorban milyen fajlok talalhatok?
Lementenem az adatokat, de hibas szektorban levo fajlok eselyes, hogy ujrainditasnal hard resetre kenyszeritenenek, azt meg szeretnem elkerulni."A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
rocket
nagyúr
válasz liksoft #16546 üzenetére
Nem sok kedvem volt olvasgatni, keresgetni 16xxx hozzaszolas kozott, azt hittem arra is valo egy problemaval foglalkozo topik, hogy felteszek egy kerdest, hatha valaszt kapok ra.
"Elég öreg vagyok ahhoz, hogy ne szépítsem, hanem kimondjam a dolgokat."
Ettol meg az arroganciat mellozhetned, nem vagyok a haverod akinek ilyen stilusban irogathatsz.
Thrawn: koszi a segitseget
-
rocket
nagyúr
válasz Thrawn #16525 üzenetére
Semmit sajnos.
Eloszor low level format progival probaltam formazni 17.xxx.xxx byteig format errorokat ontotta magabol offsetenkent, onnantol 203.xxx.xxx byetig seek error volt.
Kiirta a vegen a formazas sikerult, de eltunt a vinyo, reboot utan latszott nem sikerult megse.HDD Sentinelt itt raktam fel, felismerte, 0%-ot irt kondiciora, 5 reallocated sector count, 2555 hibas szektor amit athelyzett, 9 gyenge.
Utana probaltam a Acronis programjat, az semmit nem tudott kezdeni vele, azt irta ki CHKDSK kellene (ugye azt nem tudtam tegnap futtatni CMD-bol mert RAW disknek latta).
Ezek utan a vinyo eltunt, es mostmar BIOS-on kivul sehogy nem sikerult lathatova tenni, Hard Disk Sentinel egy ?-es vinyot ir minden fele adat nelkul.Ugytunik a rack magaval rantotta az orok vadaszmezokre a vinyot, kb. 4 eves volt, 100%-os volt mikor par honapja neztem gepben (a rack nem tamogatja SMART funckiot USB keresztul)
Ha van meg otlet az johet
Koszi a tippet.[ Szerkesztve ]
-
rocket
nagyúr
Sziasztok!
Van egy kis problemam, 200GB-os Mxxtor IDE vinyorol lenne szo, kulso USB-s rackben volt, mukodott is szepen, multheten elromlott a rack (onnan tudom az halt be, hogy masik vinyoval se ment).
Kivettem a vinyot mert volt rajta par file ami kellett volna, beraktam a gepembe de bootnal nem jutottam tovabb a win7 logonal, a vinyo felporog gep inditasanal rendesen es a BIOS is latja.Beraktam egy masik gepbe amin XP van, a BIOS latja, boot utan merevlemez kezeloben is latszik, de formazlatlan lemeznek mutatja.
Mivel nem mindenaron kellenek rola a fileok, megprobaltam leformazni hogy legalabb ujra mukodekepes vinyo lehessen, elindul a formazas, aztan 2-3 perccel kesobb kiirja hogy nem sikerult formazni (CMD-bol is probaltam NTFS-re, ott RAW disknek latja), es ezutan a vinyo el is tunik a kezelobol, csak reboot utan kerul elo ujra.Low level formattal meg probalkozok holnap, de addig is varom a tobbi otletet ha van valakinek
[ Szerkesztve ]
-
rocket
nagyúr
válasz band1103 #13534 üzenetére
Azt neked valaszoltam, nem te ertetted felre, en irtam el, mert ezt a reszt "#13527: Azt a hozzaszolast, es linket mas problemajara irtam, nem a tiedre." a #13529-re szantam volna csak elirtam
[ Szerkesztve ]
-
rocket
nagyúr
válasz band1103 #13532 üzenetére
A HDD kikapcsolasa default kivan kapcsolva a Power Savingsnel, azt megneztem mar az elejen
Meghat ugye akkor nem kapcsolja ki, ha toltesz ra, es ugye nalam akkor gondolta ugy, hogy akkor most "unformatalja" magat.Kicsereltem a kabelt (eleg furan megvolt tekeredve a vinyo feloli oldalon, es eszre se vettem amikor bekotottem), es atdugtam masik portba, egesz ejszaka ment gond nelkul, remelem ezzel meg is oldodott a dolog, de meg stresszelem majd
Adattarolasra vettem, nem erre akarok letoltogetni, csak jobb az elejen stesszelni a vinyokat, ha valami gondjuk van hamar elojojjon, ezt meg ugye a legjobban letoltogetes, es masolgatassal lehet megtenni, ugyhogy adok meg majd neki#13527: Azt a hozzaszolast, es linket mas problemajara irtam, nem a tiedre.
[ Szerkesztve ]
-
rocket
nagyúr
válasz band1103 #13520 üzenetére
WD oldalan is irnak ezzel a problemaval kapcsolatban.
-
rocket
nagyúr
válasz v3g374 #13525 üzenetére
Ha 1 particiora formaztad akkor elvileg kene mukodjon jol csak jumperrel.
A helyedben megprobalnam a WD progival formatalni.
Jumpert ne felejtsd el levenni ha formatalod a kulon programmal.[ Szerkesztve ]
-
rocket
nagyúr
válasz band1103 #13508 üzenetére
Nalam uj a kabel, meg a port se volt meg eddig hasznalva, azon az agon kapja az aramot ahol van a 320GB-os, ezen van az OS, de az kilesz majd veve, csak eloszor megakarok bizonyosodni rola, hogy minden rendben ezzel a vinyoval, mielott a 640GB-os atveszi a 320GB-os helyet.
Jol ertettem amit irtal nalad nem tuntek el az adatok rola, nalam meg ugye formazatlan lett.
-
rocket
nagyúr
válasz band1103 #13506 üzenetére
Igen, 2009.12.28. a gyartasi datuma.
Kozben rajottem csak hasonlo a problemank, mert nalam nem volt stand by, csak a monitort kapcsoltam ki, es amikor visszaultem a gep ele a vinyo mar eltunt a total commanderbol, es a disk managerben mar formazatlanul szerepelt.
Reggelre vegzett a teljes formatalassal, meg nem sok idom volt tesztelni, csak 10 percet toltogettem ra, meg atmasoltam ~20gb-ot, ez alatt nem tunt el.
Azert az ilyen esetben szokasos dolgokat kiprobalom, masik tap agra kotom, masik sata kabel, es masik sata port az alaplapon.
[ Szerkesztve ]
-
rocket
nagyúr
válasz band1103 #13488 üzenetére
Ma vettem ilyen vinyot, es ugyanezt csinalta, eloszor tesztelgettem programokkal, aztan masolgattam ra, majd elkezdtem letolteni, kb. 40 percig ment szepen, aztan eltunt Total Commanderbol a vinyo, a disk managerben "Unallocated"-kent szerepelt.
Utana gyors formazassal ujra mukodekepes lett, nem ir semmi problemat a vinyorol egyik program se, ugyhogy fura, nem tul jo jel mindenestre, hogy csak igy kodde valt.
Probalok egy teljes formazast, aztan kiderul.Van 2 masik WD egy 320GB-os Blue, es egy 640GB-os Black, azok tokeletesen mukodnek.
[ Szerkesztve ]
-
rocket
nagyúr
"Event ID 57: The system failed to flush data to the transaction log. Corruption may occur."
Ez az ftdisk hiba mire utalhat?
Probaltam keresgetni googleval, de nem nagyon adott olyan talalatot ahol leirnak valojaban mi okozhatja."A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- JavaScript topic
- Fujifilm X
- PlayStation 5
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Western Digital 8TB RED PRO - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
- Seagate Exos 7E8 8TB - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - 100/100 -as - Eladó! 36.000.-
- AKCIÓ! 1TB Samsung 870 QVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Toshiba KIOXIA XG8 1TB M.2 Gen4 NVMe SSD! 7000-5600MB/s
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest