Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz liksoft #16163 üzenetére

Köszönöm a kimerítő válaszod :)
    Ezek mind megvoltak, szó szerint szinte. (Apám villamosmérnök és jómagam is erősítőt építek, csövest) :)

Visszavittem gariba a vinyót.. ráfizettem egy ezrest, és elhoztam egy WD GreenPower-t. Ezen 64Mb a cache, nem 32, na nem mintha akkorát dobna..

De nem bántam meg, sokkal halkabb mint a Samu, a seek-et pedig rátett füllel is éppenhogy csak hallom. (Életem harmadik vinyója amúgyis egy WD volt, egy 250 megabájtos Caviar. Az első kettő két db 40 megás Seagate) :)

A Samu maradjon a mosógép gyártásnál :D :D :D

törölt tag

válasz rigo88 #16166 üzenetére

dd if=/dev/zero of=/dev/hda (vagy sda) :)

Semmi egyéb nem kell. Teleírja nullákkal. Ha vége, kiír egy státuszt és aludj békében.
    (Én dd-vel szoktam amúgy MBR-t backup-olni és visszahozni).

törölt tag

Sziasztok,

vettem ma egy 1,5 Tb Samsungot, EcoGreen, HD154UI.

Elkezdtem rá a régi vinyóim tartalmát másolgatni.. félidőben reboot, gép kikapcs, ilyenek..

Köv bekapcsnál hallom, hogy kicsit mintha seek-elne a Samu induláskor.. de aztán jön a gép. Hmm mondom jólvan, ez ilyen kalibrálós vinyó biztos.

A kb 5-ik indulásnál már folyton seek-el, vagy 15 mp-ig iszonyat nagyokat, rendesen hallani meg minden, majd elhallgat. A szomorú a sztoriban, hogy POST screen-nél kiakasztja a gépet, miután az felismerte őt, tehát már éppen kezdene boot-olni tényleg.

A tápom 450W FSP, új.. és 3 vinyót visz..

Ez a vadiúj, 1 napos Samu se egyedül, se a többiekkel nem hajlandó engedni boot-olni a gépet, ergo még SMART értéket sem tudok olvasni belőle, SEMMI !!!

Nem vagyok gépes analfabéta, gyerekkorom óta nyomom + elektronikát tanultam stb úgyhogy a szabályokat mint földelés stb. betartom, nálam ok minden..

Minden mai vinyó ennyire szar ??? :F :F Haverom 1Tb-s WD Caviar Black-je 4 hónapot bírt tökéletes szellőzésű házban...

Mire számíthatok, ha visszaviszem ? Kérhetek más márkát ? (3 napon belül vagyok). Nagyot csalódtam, körülöttem hullanak a HDD-k mint a legyek (nem én kezelem őket) :)

:(

Új hozzászólás Aktív témák